Jump to content
kosmou

fazer 600 ή tdm 900

Recommended Posts

Εγώ πρίν αγοράσω μηχανή, έκανα βόλτα και τα 2. Βέβαια και μετά από 6 χρόνια πάλι κατά καιρούς έχω οδηγήσει πολλές μηχανές και φυσικά και TDM ξανά...και παραμένει η ίδια αίσθηση, για μένα...ίσως και παραδόξος.

Σαν εμφάνιση το TDM μου άρεσε (έχει καλό σουλούπι διαχρονικό) κι από ήχο πάει πολύ καλά. Καλό τεπόζιτο σε χωρητικότητα, καλό γκαζάκι, αλλά με χάλασε και η τιμή και η θέση οδήγησης.

Μετά έκανα και τέστ ride και το Fazer600. Αν και 1.90 έκατσα κουτί (τώρα έχει μικρύνει...από τα πολλά πλυσίματα...). Από εμφάνιση μου άρεσε επίσης, έχει καλή εμφάνιση το 600αράκι ακόμη και τώρα. Μεγάλο ατού όταν βάζεις 6η και πας με 40χ.α.ω....χωρίς γκούκ-μούκ....ελαστικότητα φούλ....Είπα να το ανοίξω λίγο στην 4η....200χ.α.ω. να ουρλιάζει, 5η, 6η αμέσως αλλαγή με το γκάζι να κλείνει...210χ.α.ω. για πλάκα....και είπα...ΟΚ αυτό. Και τα 2 είναι αρκετά ελαφριά, αλλά το 600αράκι λίγο πιο εύκολο. Η ευελιξία στην πόλη. Πάρα, μα πάρα πολύ άνετο το 600άρι και περνάς/χωράς από παντού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα κατά την άποψή μου ο τρόπος λειτουργίας του inline4 για τέτοιες συνθήκες κίνησης είναι καλύτερος διότι η καγκουριά μπορεί να περιμένει...απλά. Θέλω να πω, πως ενώ με τα 2κύλινδρα ή τα μονοκύλινδρα πρέπει να είσαι συνέχεια με τη σωστή σχέση στο κιβώτιο για τα δεδομένα χ.α.ω. οπότε και με ένα τσάφ καντιλιάζεις και εκτοξεύεσαι...όταν καβαλάς μηχανή σε αστικό περιβάλλον...αποφάσισα να έχω σαν αρχή να γράφω στα @@ μου το πράσινο φανάρι όταν το βλέπω από μακρυά και ξέροντας πως με ένα τσάφ έφτασα στο μεθεπόμενο...όπως προσπαθούσα με το παπί δηλαδή να μην με πιάσει το φανάρι... πλέον χαλαρά, τεμπέλικα με 4η, 5η, 6η....να ρολάρει σχεδόν σβηστό...μέσα στην κίνηση. Δηλαδή δεν κυνηγάω το χρονόμετρο, ή δεν με μπριζώνει να καγκουρέψω...μπορεί να γέρασα...αλλά αν σας δείξω μια-δυο φωτογραφίες από το μισό μέτρο απόσταση πως γίνεται η ανθρώπινη σάρκα θα καταλάβετε...αυτό προσπαθώ να αποφύγω.

Τώρα από άποψη ροπής...φυσικά έχει όση του αντιστοιχεί για 600cc με 4 κυλίνδρους...αλλά ας μην ξεχνάμε πως έχει ελαφρά περιστρεφόμενα μέρη, οπότε ναί μεν αν ξεκινήσουμε ρεπρίζ από το κρεβάτι του ύπνου...θα γίνει το κρεβάτι του πόνου...αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα....αν ας πούμε, κάνουμε ρεπρίζ από αντρικές ταχύτητες...170-200χ.α.ω. μέχρι τα 240χ.α.ω. καλύτερα να μην αρχίζω να γράφω πόσες και τι μηχανές αλλάζουν μπετζίνα σε 100άρα racing μπάς και πάρουν κάνα άλογο....και είναι πολλές και σε κυβικά με μένα επάνω...100κιλά. Άρα, είναι θέμα το πως το καβαλάς και τι εξοικείωση έχεις με το μοτέρ, αφού αν το μάθεις πάει πολύ, μα πολύ καλά και ικανοποιεί τις όποιες απαιτήσεις. Μπορεί να θέλει λίγο περισσότερα μέτρα για σούζα...αλλά καμιά φορά αυτό σώζει...χαχαχα...αλλά εν πάση περιπτώσει σε σφιχτούς άγνωστους δρόμους μπορεί να κουράσει περισσότερο από ένα 2κύλινδρο με περισσότερη ροπή, αλλά εκεί παίζει και η άγνοια κινδύνου...στο κυνήγι.

Από στήσιμο...πολύ καλό, εύκολο κι άψογο ακόμη και στην βροχή σε ορεινό δρόμο ή στους δρόμους της Σαλονίκης. Το μόνο που δεν με ανησυχεί είναι πως θα οδηγηθεί...αλλά και το TDM μπορεί να είναι εύκολο...εμένα όσο το καβάλησα μου φάνηκε έτσι. Φρένα...με ένα σετ υψηλής, πιστεύω πως σταματάει. Εγώ τουλάχιστον, μέχρι να μάθω να φρενάρω έτσι κι αλλιώς με μηχανή (χωρίς ABS), πιστεύω πως σταματάνε άνετα...2πίστονες με γλύστρα...στο S2 πιστεύω είναι ακόμη καλύτερα...ίδια με του TDM όπου εκτός της αίσθησης του μπροστινού του...πρέπει να είναι πολύ καλά... Για τις αναρτήσεις στο 600άρι...έγιναν βρακί στα 25000χλμ..οπότε με τα ohlins μπρός-πίσω...άψογα όλα.

Είναι οικονομικό, φαίνεται μικρότερο στο μάτι, 180 πίσω λάστιχο, χωρίς μοχλικό το ψαλίδι όμως...λάδια-ξύδια-μπετζίνα και 2 ώρες επάνω συνεχόμενες δεν με κουράζει...φορτώνεται σχετικά καλά...τι άλλο να πω...εμένανε μου άρεσε, το αγόρασα, ακόμη μου αρέσει...καλό και το TDM...αλλά εμένανε μου άρεσε το 600αράκι άσχετα αν θέλω να το δόσω για κάνα 1000άρι, πιστεύω πως 93-94% επι της ουσίας, για Ελλάδα...με καλύπτει. Αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

λοιπον παιδια καταρχας ευχαριστω για τις συμβουλες....ειμαι 20 και περιμενω το απεριοριστο για να κανω αγορα...ειμαι πιο κοντα σε fazer γιατι νομιζω ειναι πιο κοντα σε τιμη αλλα και σε αυτα ποθ δινει σε μενα....εχει γκαζι,ειναι ομορφο και ειναι λιγο κσαπλωτο(με το σκουτερ εχει πεθανει η πλατη μου)αλλα θα τα ψαξω και τα 2 και οτι βρω σε καλυτερη κατασταστη...γτ οσα ειδα μεχρι τωρα ειχαν σοβαρα θεματακια...εβαλα στο παιχνιδι και το χορνετ του 08 ενως φιλου αλλα δν ξερω ποσο θα με βολεψει ενα γυμνο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από στήσιμο...πολύ καλό, εύκολο κι άψογο ακόμη και στην βροχή σε ορεινό δρόμο ή στους δρόμους της Σαλονίκης. Το μόνο που δεν με ανησυχεί είναι πως θα οδηγηθεί...αλλά και το TDM μπορεί να είναι εύκολο...εμένα όσο το καβάλησα μου φάνηκε έτσι. Φρένα...με ένα σετ υψηλής, πιστεύω πως σταματάει. Εγώ τουλάχιστον, μέχρι να μάθω να φρενάρω έτσι κι αλλιώς με μηχανή (χωρίς ABS), πιστεύω πως σταματάνε άνετα...2πίστονες με γλύστρα...στο S2 πιστεύω είναι ακόμη καλύτερα...ίδια με του TDM όπου εκτός της αίσθησης του μπροστινού του...πρέπει να είναι πολύ καλά... Για τις αναρτήσεις στο 600άρι...έγιναν βρακί στα 25000χλμ..οπότε με τα ohlins μπρός-πίσω...άψογα όλα.

Σιγουρα φορας 2πιστονες; νομιζω οτι και το fazer φοραει 4πιστονες δαγκανες εμπρος...

Το ΤΔΜ παντως δεν φοραει 2πιστονες αλλα τετραπιστονες

Οριστε και ενα λινκ απο την αντιπροσωπεια... 4πιστονες φορας και εσυ_thumbsup.gif

Εντιτ:.... Ακυρο φιλος, τωρα ειδα οτι εσυ αναφερεσαι στο s1_thumbsup.gif

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα