Jump to content
PapaSouzas

Canon EOS 500D ή Nikon D5000

Recommended Posts

Για πειτε ρε παιδια εσεις που εχετε ασχοληθει με το αθλημα των dslr.

Ειμαι μεταξυ των παρακατω.

Ποιες οι διαφορές τους?

Canon eos 500d

Nikon D5000

Σιγουρα με την canon θα χρειαστω και ενα εξτρα φακο και το κοστος θα φτασει κοντα στο χιλιαρικο.

Με την Nikon με 689 ευρω καθαριζω

Ποια πραγματικα αξιζει? Ποια εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης? Δεν θελω σε ενα χρονο να ψαχνομαι για κατι αλλο.

Παντα ειχα την επιθυμια να παρω μια canon αλλα δεν ξερω αν αξιζει η διαφορα αυτη στα χρηματα.

Δεκτες ολες οι γνωμες και τυχον προτασεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πουλαααακι μου!!!:mB_kalo_e:Μην το συζητας...Η Nikon με το πακετο που δινει...καλοριζικη !!! :thumbsup:

Τα χαρακτηριστικά τα ειδες ?

ο φακος που προσφερει ειναι καλός ή μαπα το καρπουζι ρε Κωστα?

Επειδη μια φορά θα την παρω δεν θελω να το μετανιωσω.

Τροποποιήθηκε από τον PapaSouzas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πρωτη ερωτηση μου ειναι γιατι πρεπει να δωσεις 1000 ευρω για φακο για την κανον ? Η εννοεις φωτογραφικη+νεο φακο ? Μαλλον αυτο. Οπως και να εχει, παντα υπαρχει η λυση ενος μεταχ/νου. Θα συμφωνησω πως ο 18-55 ειναι αθλιος φακος.

Ακομα, προσφατα βγεικε η 600D , πραγμα που συμαινει πως η τιμη της 550D θα πεσει λιγακι και ειναι αρκετα πιο καλη φωτογραφικη απο θεμα αισθητηρα.

Απο πλευρας μου θα σου ελεγα να κοιταξεις την 550D απο εξω με κιτ φακο προς το παρον και στο μελλον να δεις για ενα upgrade φακο. Ετσι και αλλιως μπορεις να την βρεις πλεον με 700 ευρω απο ελλαδα και με κατω απο 700 απο εξωτερικο.

Τελος, με εναν φακο all around θα εισαι πιο ευχαριστιμενος, οποτε οι δυο φακοι δεν θα σε βολεψουν και απο θεμα φακου για την Νικον θα κοιτουσα τον Νικκορ 18-200 για τον οποιο εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια. Εκτος και αν δεν σε ενοχλει του βαλε βγαλε ενος φακου.

Τροποποιήθηκε από τον Alarm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ο 18-55 και ο 55-200 είναι μέτριοι φακοί με απόλυτα φωτογραφικά στάνταρ, αλλά αρκετά καλύτεροι από τους φακούς οποιασδήποτε σχεδόν compact και παραπάνω από αρκετοί για έναν πρώτο χρήστη dslr. επίσης και ο 55-250 φακός της canon που έβαλες μέτριος είναι.

το πακετάκι της νίκον είναι πολύ συμφέρον και θα το πρότεινα με κλειστά μάτια. από κει και πέρα και ο 55-200 να του έλειπε και να ταν φτηνότερο πάλι μια χαρά θαταν. δεν είναι απαραίτητο να καλύπτεις οοοοοοοοοοόλο το εστιακό εύρος. επίσης σκέψου την πιθανότητα να βαριέσε να κουβαλάς και να αλλάζεις φακούς κλπ. κλπ. που ιδίως αν είσαι με μοτό είναι θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εναλλακτικα πατερΑντωνιε,μην παρεις ΚΑΜΜΙΑ απο τις δυο,χτυπα μια σε μεταχειρω τιμη...και τα υπολοιπα(πολλα...)κρατα τα και τσονταρε τα να παμε στη γυρα για κανενα μπεεεεεε μπεεεεεε μπεεεεεε... :_innocent:

enduro_riders_in_Thailand_19.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγα στο πλαισιο και τις ειδα απο κοντα.

Η canon φαινεται πιο ποιοτικη, πιο ελαφρια και ελαχιστη πιο μικρη.

H nikon ειναι πιο βαρια, με πιο πολυπλοκο μενου και δεν εχει και σταθεροποιητη εκονας. Πιο ελκυστική σε θεμα τιμης με τα εξτρα που παιρνεις μαζί.

Οσο το ψαχνω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα και απο εμενα

εχω την canon500 με φακο sigma is18- 250 με σταθεροποιτη..

το ''πακετακι'' κοστισε περυσι σχεδον 1250 ευροπουλα....

λογικα φετος θα ειναι αρκετα φτηνοτερα...

δεν θα σου πω τη να διαλεξεις...αν αναιβενεις απο compact se dslr.... ολες καλες θα σου φανουν...

(πρoσωπικα ειμαι κολλημενος με τισ canon...)

προτιμησε να παρεις ενα φακο..το βγαλε βαλε δεν κανει καλο ουτε στη μηχανη ουτε σε εσενα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν ψηφίζω ποτέ γιατί είμαι φανατικός Νikonακιας!! Πρίν ένα χρόνο παρότρυνα το έτερον ήμισυ να πάρει την D5000 με τον 18-55VR και δεν το μετάνιωσε ούτε εκείνη ούτε εγώ. Φυσικά ο 18-55 από ένα σημείο και μετά είναι λίγος, οπότε άρχισε να χρησιμοποιεί τους δικούς μου. :devil:

Στο kit της Νikon ο φακός που σου δίνει δεν είναι και η καλύτερη επιλογή αν θέλεις να φωτογραφίσεις τοπία. Δεν μιλάω ποιοτικά αλλά για το εστιακό εύρος. Θα ήταν καλύτερο να αγοράσεις σκέτο σώμα και μ ένα Sigma 18-200 ή 250π.χ(οτι βγάζει κοντά σ αυτό το εστιακό εύρος)να μπορείς να φωτογραφίζεις τα πάντα.

Τροποποιήθηκε από τον J.K

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ έχω εδώ κι ένα χρόνο την Pentax k-x (που έχει αντικατασταθεί πλέον απο την K-r νομιζω) και μου φαίνεται πολύ καλή. Μιλάμε για ένα μπάτζετ των 500 ευρώ όμως. Λογικό είναι όταν πας σε άλλη κατηγορία (1000+) να παιρνεις κάτι καλύτερο και σε ποιοτητα εικόνας και κατασκευής.

προσωπικά διάλεχα σώμα πενταξ γιατί υπάρχουν στο ebay πλήθος παλιών φακών με πολύ καλά οπτικά χαρακτηριστικά σε καλές τιμές.

ο 18-55 που είχε το κιτ δεν ειναι τιποτα σπουδαίο αλλά μια χαρά ειναι κι αυτός. Τώρα χρησιμοποιώ έναν 28mm σταθερό παντα.

εγώ θα σου πρότεινα να αποφασισεις σκεπτόμενος προκαταβολικα: Τι φακους πιστευεις πως θα χρειαστείς στο μέλλον, να διαβάσεις reviews για αυτους, να δεις τις τιμές τους και να διαλέξεις το αντίστοιχο σώμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Papasouzas,

πριν λίγους μήνες μπήκα στον κόσμο των slr και από την ως τώρα εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι αν έχεις έστω και λίγο το μικρόβιο της φωτογραφίας η συγκεκριμένη αγορά θα σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο το "άθλημα".

Όσον αφορά την επιλογή πιστεύω πως τα περισσότερα που λέγονται σε διάφορα site/reviews για συγκεκριμένα μοντέλα/φακούς έχουν να κάνουν με την εμπειρία και το πως "βλέπει" ο καθένας την φωτογραφία.

Φυσικά και υπάρχουν ορισμένα standar που θα πρέπει να κοιτάξεις πριν την αγορά της φωτογραφικής σου και κατ' επέκταση του φακού.

Μην μπεις στη διαδικασία σύγκρισης πχ αν η Nikon έχει 12mp και η Canon 13mp, αν ο ένας φακός έχει f 3.3 και ο άλλος f 3.5. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που σαφώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι όμως σε έναν χομπίστα που θέλει να επενδύσει κάποια χρήματα για να ξεφύγει από τις τυπικά αλλά και ουσιαστικά "λίγες" compact.

Εγώ αγόρασα την Nikon D5000 με τον 18-55 που έδινε στο kit. Πριν λίγες ημέρες αγόρασα και τον 55-200 και νομίζω πως για αρκετό καιρό θα είμαι απόλυτα καλυμμένος με αυτά που θα μου προσφέρει το όλο πακέτο.

Οι εντυπώσεις μου από το σώμα της μηχανής μέχρι τώρα είναι άριστες (σε σχέση με τις γνώσεις μου και σε αυτά που ζητάω). Ο αρχικός φακός (18-55) είναι ένας all around φακός που θα κουμπώσει στη μηχανή και θα σε καλύψει ικανοποιητικά για τα πρώτα σου κλικ. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με το τι θέλεις να φωτογραφίζεις υπάρχουν λύσεις για ότι ζητήσεις. Ο 55-200 ας πούμε μου κάλυψε το κενό που είχα στο zoom που ήθελα για να έχω όταν θέλω να φωτογραφίσω κάτι από μακριά. Η επόμενη αγορά μου θα είναι ένας σταθερός 35άρης και κάπου εκεί θα κλείσει για εμένα το θέμα αγορά φωτογραφικής/φακών.

Αν αγόραζα τώρα φωτογραφική θα επέλεγα το ίδιο σώμα αλλά θα έδινα κάποια χρήματα παραπάνω για να πάρω τον 18-200, φακό που τον κουμπώνεις πάνω και τον έχεις μόνιμα στη φωτογραφική σου.

Μην μπεις στο τρυπάκι της λεπτομέρειας. Βρες 2-3 μοντέλα που νομίζεις πως σου ταιριάζουν, δες δείγματα φωτογραφιών στο ιντερνετ, πήγαινε σε ένα κατάστημα για να διαπιστώσεις ποιά σου "κάθεται" καλύτερα στο χέρι, καλές φωτογραφικές εξορμίσεις και περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα :victory:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Papasouzas,

Φυσικά και υπάρχουν ορισμένα standar που θα πρέπει να κοιτάξεις πριν την αγορά της φωτογραφικής σου και κατ' επέκταση του φακού.

Μην μπεις στη διαδικασία σύγκρισης πχ αν η Nikon έχει 12mp και η Canon 13mp, αν ο ένας φακός έχει f 3.3 και ο άλλος f 3.5. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που σαφώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι όμως σε έναν χομπίστα που θέλει να επενδύσει κάποια χρήματα για να ξεφύγει από τις τυπικά αλλά και ουσιαστικά "λίγες" compact

Τα mp πάνω απο 8 για χομπίστα είναι υπερικανοποιητικά....δεν θα τυπώνεις τόσο συχνά αφίσες ή κάδρα ούτε θα κάνεις τόσο μεγάλη και "βαθιά" επεξεργασία σαν ερασιτέχνης αλλά το f ....αχ αυτό το f παίζει μεγάλο ρόλο και το καταλαβαίνεις με τον καιρό όταν κρατήσεις στα χέρια σου ένα πολύ φωτεινό και φυσικά πανάκριβο φακό με πολύ μικρό αριθμό f f1,8 π.χ. Εγώ μ ένα σταθερό με f κοντά στον άσσο 1,2 ή 1,8 αν θυμάμαι καλά είχα βρεί τη χαρά μου να φωτογραφίζω νύχτα ή σούρουπο χωρίς να στείνω τρίποδο ή φλάς. Με ένα φωτεινό φακό απλά μόλις βρεθείς σε περιβάλλον με ελάχιστο φως απλά βγάζεις την μηχανή από την τσάντα και αρχίζεις τα κλικ επι τόπου χωρίς να χάνεις χρόνο και χωρίς οι φωτογραφίες να βγαίνουν κουνημένες η θολές από το τρέμουλο του χεριού. Τέρμα ανοιχτό διάφραγμα λίγο ανέβασμα το iso και είσαι έτοιμος.

Αλλά όλα αυτά είναι άσχετα με την επιλογή και την απορία του φίλου! :offtopic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι αρχάριος στη φωτογραφία κ τ χριστούγεννα χτύπησα μια προσφορά που βρήκα την D5000 με τον 18-55 VR. Είμαι super ευχαριστημένος. Για τις απαιτήσεις μου (ερασιτεχνικές αλλά έψαχνα καλύτερη ποιότητα από κόμπακτ)με έχει καλύψει απόλυτα. Πιστεύω δε οτι η προσφορά του Πλαισίου που έχεις δεν παίζεται....

Θα στη συνιστούσα ανεπιφύλακτα σαν επιλογή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω αρχαριος ειμαι, αλλα νομιζω οτι μεγαλυτερη σημασια εχει το μεγεθος του αισθητηρα απο αυτα που λετε. Μpixel kai f

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω αρχαριος ειμαι, αλλα νομιζω οτι μεγαλυτερη σημασια εχει το μεγεθος του αισθητηρα απο αυτα που λετε. Μpixel kai f

το μεγεθος του αισθητηρα ισως να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, αλλά μιλάμε για μηχανές με crop factor 1.5 και 1.6 αν δεν κάνω λάθος επομένως ουσιαστικά προκειται για την ιδια κατηγορία.

και το πόσο φωτεινός είναι ο φακός έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί σου δινει νέες δυνατότητες όχι μονο στο σκοταδι αλλά και στο βάθος πεδίου. Όμως δεν έχουν όλες οι εταιρίες προσιτους φακους με τις δυνατότητες που μπορεί να θελεις. Γι'αυτό λέω οτι καλό είναι να κοιτάξει τι φακους μαλλον θα χρειαστεί, και να διαλέξει το αντίστοιχο σώμα.

τα MPixel φαινονται ιδιαίτερα χρήσιμα αν χρησιμοποιείς σταθερους φακους επομένως πρεπει να κοψεις για να κρατησεις αυτό που θες επομένως πρεπει να εχεις μπολικα για να εχεις να αφαιρεις κατα το κροπάρισμα. Βεβαια οποια και να πάρεις, μια χαρά θα σου ειναι τα MPixel μην ειμαστε και υπερβολικοι! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά αν καταλήξεις στην Nikon με 710 ευρώ αυτή η προσφορά είναι καλύτερη πιστεύω αφού όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω έχει τον φακο 18-200 οπότε τον κουμπώνεις και ξεχνάς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.sony.gr/product/dsi-body/nex-5a?s_kwcid=sony+nex5|5623205611&campaignId=15013972

NEX-5 Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμο φακό

φιλε την εχω στην κατοχη μου περιπου 3 μηνες,πιστευω για μενα ειναι οτι καλυτερο μπορει να αγοραση καποιοσ ερασιτεχνης σε kompakt διαστασης με ποιοτητα κ επιδοσης dslr.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την μηχανη για τι χρηση την θέλεις?

τι σε ενδιαφέρει να φωτογραφίζεις και σε ποιες περιστάσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω την Νικον με τον 18-55 Vr και ειμαι ευχαριστημενος αρκετα.Για πρωτη Dslr που πηρα ειναι σε καλη τιμη και ευκολη.Βεβαια δεν εχει τον σταθεροποιητη στο σωμα οποτε αναγκαστικα παιρνεις φακο με σταθεροποιητη ή απλα δεν τον εχεις καθολου.Παντως απο κριτικες που ειχα διαβασει καταλαβα πως εινια μια τιμια μηχανη με ενα φακο καλο για την τιμη του.Αργοτερα πηρα και ενα 35 πιο φωτεινο και ειμαι καλλυμενος για αυτα που τραβαω.Γνωμη μου ειναι να μην τρελαινεσαι και να ξεκινησεις σιγα σιγα γτ μαθαινεις και καταλαβαινεις ποιες ειναι οι αναγκες σου σε φακους κυριως.Το τριποδο που σου δινει δωρο καθως και η τσαντα ειναι καποια αξεσουαρ που θα τα χρησιμοποιησεις σιγουρα.Για την κανον δεν ξερω δεν απαντω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο πλευρας μου θα σου ελεγα να κοιταξεις την 550D απο εξω με κιτ φακο προς το παρον και στο μελλον να δεις για ενα upgrade φακο. Ετσι και αλλιως μπορεις να την βρεις πλεον με 700 ευρω απο ελλαδα και με κατω απο 700 απο εξωτερικο.

Τελος, με εναν φακο all around θα εισαι πιο ευχαριστιμενος, οποτε οι δυο φακοι δεν θα σε βολεψουν και απο θεμα φακου για την Νικον θα κοιτουσα τον Νικκορ 18-200 για τον οποιο εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια. Εκτος και αν δεν σε ενοχλει του βαλε βγαλε ενος φακου.

και ο 18-55 και ο 55-200 είναι μέτριοι φακοί με απόλυτα φωτογραφικά στάνταρ, αλλά αρκετά καλύτεροι από τους φακούς οποιασδήποτε σχεδόν compact και παραπάνω από αρκετοί για έναν πρώτο χρήστη dslr. επίσης και ο 55-250 φακός της canon που έβαλες μέτριος είναι.

Αν υποθεσουμε οτι παιρνω την κανον 550 ποιος θεωρειται οτι ειναι ενας καλος φακος για μετα ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποιος θεωρειται οτι ειναι ενας καλος φακος για μετα ?

τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις? (πρόσωπα-τοπία)

με ποιες περιστάσεις? (εξω, μεσα, σκοταδι, φως, βροχη)

σε ενδιαφερει το ζουμ?

υπάρχουν πολλοί καλοί φακοι για μετά. Το θέμα είναι αυτός που θα διαλέξεις να ταιριάζει στις δικές σου αναγκες και προτιμήσεις.

προσωπικά δεν γνωρίζω απο κανον φακους, αλλά πιστεύω πως αν ξεκαθαρίσεις τα παραπάνω, τουλάχιστον θα βοηθηθεις να διαλέξεις αυτον που σου ταιριαζει καλυτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

PapaSouzas, εγω ζαχαρωνω για μετ/νο τον Sigma 17-70 2.8-4.5 (το παλιο μοντελο) . Μπορεις να τον βρεις με 150-200 ευρω, μετ/νο παντα. Το νεο μοντελο με OS παει κοντα στα 350 καινουριος. Ενας αλλος φακος που εχει αποσπασει πολυ καλες κριτικες ειναι ο Ταμρον (λιγο πιο ακριβος ) 18-50 , 2.8F . Τα αποτελεσματα θα ειναι σαφως αρκετα καλυτερα απο τον αθλιο κιτ φακο, και θα εχεις στα χερια σου εναν σχετικα πιο γρηγορο φακο. Προσωπικα εχω φαγοθει να βρω τον 17-70 και εχεις και 15mm παραπανω απο τον κιτ φακο. Δεν ακουγεται πολυ αλλα κατι ειναι. Αλλοστε μην ψαχνεις ποιοτητα και μεγαλο ευρος ζουμ, πχ 18-250 χωρις απολιες ποιοτητας.

Και κατι ακομα, εναν ευρη φακο θα τον χρησιμοποιεις πιο συχνα απο οτι εναν ζουμ. Πορτρετα θα τα κανεις στα 30-50mm . Τοπια στα 20 περιπου. Σιγουρα με εναν φακο οπως αυτος στα 70μμ θα σου φανει κοντος μερικες φορες αλλα δεν νομιζω πως ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Συν οτι υπαρχει αυτο που εγραψα σε ενα αλλο θεμα. Με 18mp στον αισθητηρα, ειναι η χαρα του crop. Ακομα και μακρινο να φανταζει ενα αντικειμενο μετα απο μια ληψη, παντα μπορεις να το κοψεις και να το ραψεις αφου εχεις μια τεραστια φωτογραφια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και του λογου του αληθες τι ενοω με το crop. http://img840.imageshack.us/img840/3105/img0700yn.jpg Ο γλαρος ηταν περιπου σε αυτη την αποσταση. Τραβιξα με 55mm και εκανα και ενα crop . http://img691.imageshack.us/img691/7789/img0693rx.jpg . Αυτος ειναι παλι ο ιδιος φακος. Κοψε ραψε :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλοστε μην ψαχνεις ποιοτητα και μεγαλο ευρος ζουμ, πχ 18-250 χωρις απολιες ποιοτητας.

Σκεφτομουν να βρω την κανον 550d χωρις φακο και να παρω και εναν sigma 18-250 και να τον εχω μονιμα πανω για αρχη για να μην εχω το βαλε-βγαλε. Μολις αρχισω και την μαθαινω να παω σε κατι πιο ψαχμενο.

Τι λετε ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πας για τετοιο ευρος τοτε κοιτα για Tamron 18-270 . Αν και μην περιμενεις πολλα πραγματα απο εναν τετοιο φακο. Αν εχεις σκοπο να κανεις της φωτογραφιες σου resize τοτε εισαι οκ, αν θες κρισταλινες φωτογραφιες, τοτε μαλλον θα απογοητευτεις,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα