black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2006 ....Προσωπικη η απορια (και ο προβληματισμος..) ...Εχω το GS, απο τον Ιουλιο του '04,εχω κανει 14500 χλμ και,επειδη προκειται να παω ταξιδι, περιπου 3000 χλμ...καθησα σημερα, και "τσεκαρισα" λαστιχα.. ....Διαπιστωση?Στο μπροστινο,βαθος αυλακων-στο "κεντρο"..-2 mm- :/ και πισω,4,5 mm.. ..Eρωτηση!!!..Γιατι το μπροστινο "φαγωθηκε" τοσο πολυ"??(οκ,δεν εχει το ιδιο βαθος αυλακας,εξ,ορισμου,απο την αλλη ομως,και συμφωνα με τα αγγλικα,τουλαχιστον προτυπα,βαθος αυλακας 1,6=αλλαγη ελαστικου!)Με βγαζει ακομα 3000 χλμ?Αν το αλλαξω,αλλαζω μονο το μπρος?-μιας και το πισω δειχνει ολοκαινουριο,και με δεδομενο οτι η "ζωη" ενος ελαστικου ειναι περιπου 4 χρονια,και αυτου ειναι δυο??"η τ'αλλαζω και τα δυο??? ....και γιατι ειχα τετοια φθορα μπρος?????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
2troxoi 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 Η γνωμη μου είναι να τα αλλαξεις και τα δύο. Το πιο πιθανο αφου τα εχεισ κοντα δύο χρονια είναι τα λάστιχα να είναι ξερά. Τέσσερα χρονια είναι πολλα για λάστιχα μοτο. Ίσως για αυτοκίνητο αλλα και πάλι παίζεται. Ακόμα και να μην το δουλεψεις, στα δύο χρόνια πρέπει απ'οτι ξερω να τα αλλάξεις. Καλημέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fox Tango India 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 Θανάση το ίδιο ακριβός πρόβλημα έχω κι εγώ έτσι όπως το είπες και έχω 12000km Εγώ θα τ αλλάξω τέλους καλοκαιριού. Αν τ αλλάξεις η γνώμη μου είναι και τα 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 Και εγω το ίδιο..Έχω 1 χρόνο τη μηχανή και 17500 χλμ. και θα τα αλλαξω αμεσα μετα τις γιορτες. Το μπροστινό φαίνεται πιο καταπονημένο πάντως απο το πίσω (Ίσως φταίνε τα off βεβαια..) ΜΕTZELER TOURANCE Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jason 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 για 3000km [που θα πας, αληθεια?] θα προτεινα και εγω αλλάγη πριν το ταξίδι. Εχε υποψιν σου ομως οτι θα χρειαστουν και στρωσιμο τα καινουργια οποτε δεν θα εχεις και την καλυτερη αποδοση στην αρχη. Αν εχεις χρονο βγες μια βολτα [Σουνιο πχ αν εισαι Αθηνα] και σε καμια ευθεια τεσταρισε λιγο τα φρενα σου. Κανε ετσι ενα καπως αποτομο φρεναρισμα να δεις ποσο χρονο και αποσταση χρειαζεσαι για να σταματησεις προσομοιαζοντας ετσι μια εκτακτη περιπτωση που θα μπορουσε να σου τυχει. Μη το παρακανεις και πολυ ομως, με προσοχη παντα. Αν νοιωσεις γλυστριματα και γενικως δεν σου εμπνεουν εμπιστοσύνη τότε ειναι ενας παραπάνω λόγος για να τα αλλάξεις ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sarevock 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 Τι να λεμε τωρα? 3700 χλμ και το πισω ..... κωλος! :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jason 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 Τι να λεμε τωρα? 3700 χλμ και το πισω ..... κωλος! :( <{POST_SNAPBACK}> :lol: :lol: :lol: ΚΑΝΓΚΟΥΡΑΑΑΑ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sarevock 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 Οχι καμια σχεση! :) Φταιω εγω που εχουμε κωλοστροφες και φευγουμε ολοι θελοντας δε θελοντας Drift? Φταιω εγω που στα βουνα εχει διαδρομες καρτ? Φταιω εγω που σε "καινουργια" ασφλατο ανοιγεις γκαζι και σπινιαρει λογω χαλιας ασφαλτου? Φταιω εγω που οι δρομοι της Αυστριας δεν εχουν καμια σχεση με τους Ελληνικους? Ε? Φταιω? οεο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jason 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 τσοπα τσοπα, δεν φταις εσυ οχι! ο δουκας ειναι ο διάολος μεταμορφωμενος σε μηχανη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spdphoto 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 εγώ αλλάζω κάθε 14.000 χλμ. Michelin Anakee, το καλύτερο σε ΧΤ! Φοβερά κρατήματα ρε παιδιά, και στο στεγνό, και στο βρεγμένο. Σε δρόμο γυαλί, πάνω στη στροφή ανοίγω γκάζι και μου σηκώνει τη μπροστινή! Αν δεν τα δοκιμάσατε, κάντε το, γιατί το Tourance καλό είναι, αλλά σκληρό, και βγάζει τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά δεν κρατάει τόσο καλά. Κανονικά με τους δρόμους που έχουμε, 2 χρόνια είναι Μαξιμουμ ασχέτως χιλιομέτρων. :greece: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 4 χρονια λαστιχα μοτο απλα το ξεχνας. Μεχρι 2 ετη αν υπαρχει ακομα τακουνι γιατι ας πουμε δεν το πολυ-κινεις. Διαφορετικα με νορμαλ χρηση δεν ξεπερνας τον 1,5χρονο απο γομα. Ακου τωρα να δεις. Τα BMW λογω του Telelever φορτιζουν περισσοτερο τον εμπρος τροχο.(Γι αυτους που λενε πως τα BMW δεν φορτιζουν τον μπροστινο τροχο και δεν εχουν πληροφορηση) Ειναι ισως τα μοναδικα μηχανακια στον κοσμο που κανουν ομοιομορφη φθορα του εμπρος ελαστικου με το πισω.Δεν φταιει λοιπον το οφ για την φθορα. Σαφως και εξ αρχης το βαθος της χαραξης του εμπρος με το πισω εχουν μια μικροδιαφορα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα αλλαξεις "πακετο" και τα δυο και παντα ετσι να τα αλλαζεις,αφου ουτως ή αλλως εχουν παραπλησια φθορα.Δεν ειναι σαν τα σουπερ σπορτ που πανε τουλαχιστον 1 αλλαγη μπροστα 2 πισω (μερικοι πανε και 3 πισω για την μια μπροστινη αλλαγη!!) Στο ταξιδι που θα πας,αν δεν κανεις καγκουριλικια (να μπαινεις δηλαδη ξαπλα στις στροφες),πιθανοτατα δεν θα εχεις προβλημα.Τα 17000 χιλ που θα μαζεψεις ειναι περιπου το νορμαλ τελος των ελαστικων. Αν τωρα σκεφτεσαι να μπαινεις φετες....καλυτερα αλλαξε τα.(Πακετο παντα) Εγω τι να πω που το μπροστινο μου εχει 16000χιλ και το πισω 10000? (Το πισω εχει λιγοτερα γιατι περσι το καλοκαιρι ειχε παθει ζημια ενω ηταν μονο 4 μηνων λαστιχο και αναγκαστηκα να το αλλαξω μονο του) Ομως μαλλον με βλεπω για πακετο μετα το Πασχα κι ας χασω τουλαχιστον 5000χιλ ζωης που εχει ακομα το πισω :( εγώ αλλάζω κάθε 14.000 χλμ. Michelin Anakee, το καλύτερο σε ΧΤ! Φοβερά κρατήματα ρε παιδιά, και στο στεγνό, και στο βρεγμένο. Σε δρόμο γυαλί, πάνω στη στροφή ανοίγω γκάζι και μου σηκώνει τη μπροστινή! Αν δεν τα δοκιμάσατε, κάντε το, γιατί το Tourance καλό είναι, αλλά σκληρό, και βγάζει τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά δεν κρατάει τόσο καλά. Κανονικά με τους δρόμους που έχουμε, 2 χρόνια είναι Μαξιμουμ ασχέτως χιλιομέτρων. :greece: <{POST_SNAPBACK}> Τα tourance με την γομα που εχουν δεν κανουν για μεσαια ον οφ και μαλιστα για ον οφ τυπου ΧΤ. Τα λαστιχα αυτα εχουν δεικτη ταχυτητας Η το οποιο σημαινει εως 210χαω. Οποτε το ΧΤ ή το καθε μηχανακι στυλ ΧΤ δεν μπορει να το ζεστανει το λαστιχο κι ετσι δεν κραταει σωστα. Στο πηγασο που ειχα και τα φορουσα,αργουσαν να ζεσταθουν αλλα μολις ζεσταινοντουσαν κρατουσαν πολυ καλα.(Στο βρεγμενο ομως δεν ηταν κι οτι το καλυτερο.(Χωρις να σημαινει οτι ηταν και χαλια) Η διαφορα τους με τα Anakee ειναι οτι το Anakee γενικα ειναι ποιο μαλακο λαστιχο και με προσθηκη πυριτιου για γρηγορο ζεσταμα και καλυτερη αποδοση στην βροχη.Ομως τα anakee δεν κανουν για βαρια μηχανακια και ειδικα γι αυτα που μπαινουν χωμα,διοτι ο σκελετος τους δεν εχει καμμια σχεση με των Tourance. Αnakee θα βαλεις οταν δεν εχεις σκοπο να μπεις χωμα ή αν μπεις να ειναι χωματοδρομος πατημενος,χωρις φυτευτη πετρα και κροκαλα. Εγω θα τα προτεινα μονο για τα μεσαια ον οφ και για τα μεγαλα που δεν μπαινουν χωμα. Για ολες τις αλλες περιπτωσεις...πας καρφι για Tourance. Πολλες φορες το σκεφτηκα κι εγω σε καποια αλλαγη να τα δοκιμασω αλλα τελευταια στιγμη το μετανιωνα γι αυτους τους λογους. Για το δικο μου τουλαχιστον το BMW των 235 στεγνων κιλων,τα Tourance ειναι μονοδρομος.Για το 1200 που ειναι 200κιλα στεγνο...παιζεται και μονο οταν δεν μπαινει χωμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 εγώ αλλάζω κάθε 14.000 χλμ. Michelin Anakee, το καλύτερο σε ΧΤ! Φοβερά κρατήματα ρε παιδιά, και στο στεγνό, και στο βρεγμένο. Σε δρόμο γυαλί, πάνω στη στροφή ανοίγω γκάζι και μου σηκώνει τη μπροστινή! Αν δεν τα δοκιμάσατε, κάντε το, γιατί το Tourance καλό είναι, αλλά σκληρό, και βγάζει τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά δεν κρατάει τόσο καλά. Κανονικά με τους δρόμους που έχουμε, 2 χρόνια είναι Μαξιμουμ ασχέτως χιλιομέτρων. :greece: <{POST_SNAPBACK}> ανακι ε? τα σκεφτηκα όταν άλλαξα λάστιχα προσφατα αλλα διαβασα στο σαιτ ότι προοριζονται για λίγο πιο οφ χρηση απο τα τουρανσ και τα φοβηθηκα. (θορυβο κρατημα κλπ) Δεν ήξερα και καποιον αλλον να ρωτησω εντυπωσεις. Στην αλλη αλλαγη. Τα κρατάς τόσο πολύ τα λάστιχα? Εμενα μου είχαν βγει τετραγωνα στα 14Κ που έκανα την αλλαγή! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 ανακι ε? τα σκεφτηκα όταν άλλαξα λάστιχα προσφατα αλλα διαβασα στο σαιτ ότι προοριζονται για λίγο πιο οφ χρηση απο τα τουρανσ και τα φοβηθηκα. (θορυβο κρατημα κλπ) Δεν ήξερα και καποιον αλλον να ρωτησω εντυπωσεις. Στην αλλη αλλαγη. Τα κρατάς τόσο πολύ τα λάστιχα? Εμενα μου είχαν βγει τετραγωνα στα 14Κ που έκανα την αλλαγή! <{POST_SNAPBACK}> Για ποιο οφ χρηση τα anakee? Βρε συ ο σκελετος τους ειναι σαν τσιχλα μπροστα στoν σκελετο των Tourance.To Αnakee το κατεστρεψες αν το πας χωματοδρομο. Για μενα το Anakee εχει λιγοτερο θορυβο κυλησης κι οχι το Tourance. Oσο για το τελευταιο που λες,εγω τουλαχιστον φροντιζω να κραταω την καμπυλοτητα του πελματος μεχρι το τελος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 Oσο για το τελευταιο που λες,εγω τουλαχιστον φροντιζω να κραταω την καμπυλοτητα του πελματος μεχρι το τελος <{POST_SNAPBACK}> σενσει θα μοιραστεις μαζι μας τη μυστική τεχνική οδιγησης των τζενται που κραταει το λαστιχο στρογγυλο μεχρι τα 20000 χιλ? :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 H συνταγη ειναι απλη.Βγαζεις το μηχανακι σου και καμμια βολτα σε στροφιλικι και ΔΕΝ φοβασαι να το πλαγιασεις. Αν το χεις μονο για την πολη ειναι σιγουρο πως θα καταντησεις τετραγωνολαστιχας :D Και ποτε μεχρι τα 20000χιλ.Εγω σε ολα μου τα μηχανακια ειχα αυστηρο οριο τα 17000 χιλιομετρα εκτος κι αν ηθελαν νωριτερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 σοβαρά μιλάς τώρα? προδοθηκα? πρεπει να κανω εντιτ όλα τα ποστ που λεω ποσο γαματος οδηγός είμαι? ουπσ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ptassos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2006 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ? ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΠΟΠΟ" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2006 Λοιπον.... Βαθος αυλακα μπροστινου ελαστικου Metzeler Tourance = 5mm Βαθος αυλακα πισινου ελαστικου Metzeler Tourance = 10mm Τον Μαϊο πριν το 36ωρο το μπροστινο μου με 16000χιλ ειχε βαθος αυλακα 3χιλ Το πισω με 11000χιλ ειχε 5χιλ Συνεπως το μπροστινο για να φτασει στο ημιση της φθορας του πελματος στην Ελληνικη ασφαλτο,χρειαζονται τουλαχιστον 18000χιλ Το πισινο φτανουν μολις 10 με 11000 χιλ για να συμβει το ιδιο. Για το πισω βεβαια παιζει ρολο και ο καρπος του αναβατη Αν εισαι γενικα cool και δεν σπινιαρει η γατα στο γιαουρτι,μπορεις να "φας" το μισο του πελματος σου καπου στα 12 μρ 13000χιλ. Αν ομως σπινιαρει η γατα στο γιαουρτι μπορει κα να το "φας" και στα 7-8000χιλ. Εν κατακλειδη πιστευω πως τα συγκεκριμενα on offαδικα ελαστικα με το δικο μου στυλ οδηγησης,εχουν μεσω ορο λειτουργικης ζωης τα 20000χιλ το μπροστινο και 15 με 16000χιλ το πισινο. Κανοντας περιπου 15-16000χιλ τον χρονο,θελω ενα πισινο μια φορα τον χρονο και μπροστινο καθε 15-16 περιπου μηνες. Ομως μιας και ειμαι υπερμαχος της ταυτοχρονης αλλαγης ελαστικων,....... στα 16000χιλ (μαξ)συνηθως αλλαζονται πακετο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2006 Λοιπον.... Βαθος αυλακα μπροστινου ελαστικου Metzeler Tourance = 5mm Βαθος αυλακα πισινου ελαστικου Metzeler Tourance = 10mm Τον Μαϊο πριν το 36ωρο το μπροστινο μου με 16000χιλ ειχε βαθος αυλακα 3χιλ Το πισω με 11000χιλ ειχε 5χιλ Συνεπως το μπροστινο για να φτασει στο ημιση της φθορας του πελματος στην Ελληνικη ασφαλτο,χρειαζονται τουλαχιστον 18000χιλ Το πισινο φτανουν μολις 10 με 11000 χιλ για να συμβει το ιδιο. Για το πισω βεβαια παιζει ρολο και ο καρπος του αναβατη Αν εισαι γενικα cool και δεν σπινιαρει η γατα στο γιαουρτι,μπορεις να "φας" το μισο του πελματος σου καπου στα 12 μρ 13000χιλ. Αν ομως σπινιαρει η γατα στο γιαουρτι μπορει κα να το "φας" και στα 7-8000χιλ. Εν κατακλειδη πιστευω πως τα συγκεκριμενα on offαδικα ελαστικα με το δικο μου στυλ οδηγησης,εχουν μεσω ορο λειτουργικης ζωης τα 20000χιλ το μπροστινο και 15 με 16000χιλ το πισινο. Κανοντας περιπου 15-16000χιλ τον χρονο,θελω ενα πισινο μια φορα τον χρονο και μπροστινο καθε 15-16 περιπου μηνες. Ομως μιας και ειμαι υπερμαχος της ταυτοχρονης αλλαγης ελαστικων,....... στα 16000χιλ (μαξ)συνηθως αλλαζονται πακετο. <{POST_SNAPBACK}> ....Στις 15.000 χλμ που αλλαξα τα ιδια λαστιχα,πριν ενα μηνα περιπου, και 20 μηνες μετα την αγορα της μηχανης,η φθορα των ελαστικων ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ! η αντιθετη!! Υπερβολικη φθορα μπροστα(για "κρατημα"...ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ!,το'χανα 2-3 φορες καθε μερα!)και πισω ελαχιστη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusa 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2006 ΑΝΑΚΕΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟURANCE.ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ALX ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες