Jump to content
MantisZZN

Ταυτότητα & Ε.Ε.

Recommended Posts

Σύντομα ετοιμάζομαι να κάνω ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Βουλγαρία. Καθότι χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης, παρόλο που δεν έχει σαν νόμισμα το ευρώ, έχει ανοικτά σύνορα πράγμα που σημαίνει ότι η διέλευση τους γίνετε με την καινούρια ταυτότητα και δεν είναι υποχρεωτικό το διαβατήριο. Η νέα ταυτότητα έχει τα στοιχεία μας ΤΥΠΟΜΕΝΑ σε ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες και όχι χειρόγραφα. Ωστόσο το 2004 που έβγαλα εγώ την ταυτότητα μου, έπεσα πάνω στην αλλαγή συστήματος όπου αναγράφονται πλέον τα στοιχεία σε ελληνικά και λατινικά αλλά ακόμα χειρόγραφα. Γι' αυτό τον λόγο δεν πήγα να βγάλω πρόσφατα. Τώρα, όμως, έχω την απορία μήπως αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα στα σύνορα λόγω του ότι η ταυτότητα μου θεωρείται παλιά επειδή είναι χειρόγραφη παρά το γεγονός ότι είναι ακριβώς ίδια με τις καινούριες όσον αφορά τα στοιχεία.

Άνοιξα το θέμα, λοιπόν, γιατί δεν βρήκα κάποιο διευκρινιστικό link στο google. Επίσης ρώτησα και στον αρμόδια του ΑΤ που έβγαλα την ταυτότητα αλλά δεν ήξερε να μου απαντήσει με βεβαιότητα...:greece:

Περιμένω απάντηση κυρίως από κάποιους που έχουν ταξιδέψει σε Βαλκανικές χώρες που ισχύει αντίστοιχο σκηνικό και μπορούν να μιλήσουν έγκυρα.

Υ.Γ.: Αν το θέμα είναι σε λάθος κατηγορία ας μπει στη σωστή. Δεν ήξερα που ακριβώς κολλάει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Eίμαι σχεδόν σίγουρος οτι και η δικιά μου ταυτότητα είναι με χειρόγραφα στοιχεία. Θα το ελέγξω αύριο το πρωί για σιγουριά και θα επανέλθω. Πάντως έχω πάει 3 φορές Βουλγαρία και 1 Σερβία με αυτήν, οπότε δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Θα σιγουρευτώ όμως οτι είναι χειρόγραφα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχει σημασια αν ειναι η οχι χειρογραφη. σημασια εχει να ειναι ταυτοτητα "Σενγκεν"..Αυτη με το ονομα σε λατινικα-ελληνικα χωρις αποτυπωμα και θρησκευμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα εχεις προβλημα με την ταυτοτητα.Επισης δεν θα εχεις προβλημα με τη Βουλγαρια(αν ησουν αγορακι θα σου ελεγα και που να πας...:_innocent: ) Καλα να περασεις :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια χαρά ειναι η ταυτότητα σου εχω περάσει και με πιο παλιά με τα ελληνικά μόνο. Μπανσκο θα πας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ που την έβγαλα πέρισυ,είναι χειρόγραφη!

βέβαια,την έβγαλα σε ορεινό τοπικό αστυνομικό τμήμα για αυτό..

δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα κορίτσι,αρκει να υπάρχουν οι λατινικοί χαρακτήρες :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

No problem. Με χειρογραφη 'καινουργια' εχω παει βουλγαρια πολλες φορες. Μπανσκο μπανσκο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Ρώτησα για σιγουριά κι ένα ταξιδιωτικό γραφείο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ναι, Bansko την άλλη Παρασκευή! Σαν φοιτήτρια και γω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρώτησα για σιγουριά κι ένα ταξιδιωτικό γραφείο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Πω πωωω!:pray: Ετσι λενε και μετα χανονται τα κοριτσΑ στη Βουλγαρια :beee:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω πωωω!:pray: Ετσι λενε και μετα χανονται τα κοριτσΑ στη Βουλγαρια :beee:

δεν χάνομαι εγώ ρε... τόσα αγοράκια έχουμε να μας προσέχουν.. θέλω να πιστεύω, δηλαδή, ότι δεν θα μας δώσουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχει σημασια αν ειναι η οχι χειρογραφη. σημασια εχει να ειναι ταυτοτητα "Σενγκεν"..Αυτη με το ονομα σε λατινικα-ελληνικα χωρις αποτυπωμα και θρησκευμα.

Αυτό ακριβώς. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ιδιο επαθα κι εγω,μου την αλλαξαν και τι να δω ,η καινουργια ...με το χερι!!!!! :mB_faskelo:

παντως οκ μεχρι τωρα ,το '08 πηγα bulgaria (καθοτι 6 χρονια plovdiv)ιταλια ,γαλλια και προσφατα αυστρια,κανενα προβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα