Jump to content
vril

βοήθεια για αγορά μηχανακιού

Recommended Posts

Έχοντας μόλις πάρει το δίπλωμα MOTO, έφτασε η ώρα να αγοράσω μηχανάκι, οπότε θα χρειαστώ βοήθεια για την ορθή επιλογή του. Σε τι κατηγορία (παπί ή σκούτερ) μου προτείνετε να εστιάσω; Έχετε κάποιο μοντέλο υπόψιν σας; Κριτήρια αποτελούν η εμφάνιση, η ασφάλεια και το κόστος συντήρησης. Τέλος, να σημειωθεί ότι για οικονομικούς λόγους σκέφτομαι να διαλέξω μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

1.Εσυ για ποια χρηση το θες, εχεις καταληξει?

2.Οι προτεραιοτητες σου ποιες ειναι? (Ανεση για οδηγο αλλα και συνοδηγο, προστασια απο τα στοιχεια της φυσης, 'η καλα φρενα, κρατημα κλπ??)

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1.Εσυ για ποια χρηση το θες, εχεις καταληξει?

2.Οι προτεραιοτητες σου ποιες ειναι? (Ανεση για οδηγο αλλα και συνοδηγο, προστασια απο τα στοιχεια της φυσης, 'η καλα φρενα, κρατημα κλπ??)

1. Το θέλω για μετακίνηση προς τη σχολή και ενδεχομένως καμιά βόλτα στην πόλη, δηλαδή συνολική απόσταση 15-20 χιλιομέτρων την ημέρα.

2. Όπως αναφέρω και στο αρχικό μήνυμα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Να μην παθαίνει δηλαδή συχνά βλάβες και ξοδεύω μια περιουσία για να το συντηρώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον πρέπει να επαναδιατυπώσω το ερώτημα: Ποια υπερτερούν, τα σκούτερ ή τα παπιά;

Τα σκουτερ σε προστασια απο νερα (λογω "ποδιάς") και ευχρηστια (αυτοματο κιβωτιο)

Τα παπια σε λακουβες (μεγαλυτεροι τροχοι), επιδοσεις (ημιαυτοματο κιβωτιο) και, συνηθως, σε τιμη

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα σκουτερ σε προστασια απο νερα (λογω "ποδιάς") και ευχρηστια (αυτοματο κιβωτιο)

Τα παπια σε λακουβες (μεγαλυτεροι τροχοι), επιδοσεις (ημιαυτοματο κιβωτιο) και, συνηθως, σε τιμη

Και πώς συγκρίνονται όσον αφορά τις προηγούμενες παραμέτρους;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πώς συγκρίνονται όσον αφορά τις προηγούμενες παραμέτρους;

Με τον ιδιο τροπο που συγκρινεις λεμονια με καρπουζια! :lol:

:_zeppelin:

(Πως να συγκρινεις τα ανομοια? Ζυγιζεις τα "θελω" σου και διαλεγεις! ;) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου η γνωμη μου θα ηταν να παρεις ενα crypton R απο παππι γιατον λογο οτι ειναι οικονομικο και δεν μασαει τπτ ειναι σκυλη μαυρο.. απο scooter αλλιος ενα majestic Πιστευω θα ηταν τελειο γιατιν πολλη και αν εισαι 19 και πανω ειναι οτι πρεπει ειναι και λιγο κυριλα πιστευω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τον ιδιο τροπο που συγκρινεις λεμονια με καρπουζια! :lol:

:_zeppelin:

(Πως να συγκρινεις τα ανομοια? Ζυγιζεις τα "θελω" σου και διαλεγεις! ;) )

Δεν είναι ανόμοια. Έχουν το κοινό ότι είναι φρούτα. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω πιστευω το παππι! τουλαχιστον με τον παππι το daytona μανισιο εκανα 60xlm με 2,50 ευρω φιλε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα σκούτερ είναι πιο ακριβά στη συντήρηση-ανταλλακτικά σε σχέση με τα παπιά.

Τώρα πιο είναι όμως πιο σταθερό σε κρατήματα και έχει πιο καλά φρένα (γιατί αυτά κυρίως πρέπει να σε απασχολούν) θα στα πουν οι ειδικοί. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα σκούτερ είναι πιο ακριβά στη συντήρηση-ανταλλακτικά σε σχέση με τα παπιά.

Τώρα πιο είναι όμως πιο σταθερό σε κρατήματα και έχει πιο καλά φρένα (γιατί αυτά κυρίως πρέπει να σε απασχολούν) θα στα πουν οι ειδικοί. :)

Επειδη εχει η αδελφη μου ενα σκουτερ, το piagio free για οσους γνωριζουν(50cc) και εγω εχω ενα παπι.. Και επειδη τα οδηγαω και τα δυο, εχω να πω οτι γενικα καλυτερα κρατηματα, καθως και φρενα, εχουν τα παπια!! Αυτη ειναι η γνωμη μου, και επισης εχουν και κατα πολυυυ φτηνοτερα ανταλακτικα τα παπια! Τωρα αν βαριεσαι τα ανεβα- κατεβα στις ταχυτητες παρε ενα σκουτερ.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικα τι θες παππι η σκοοτερ να σου πουμε και εμεις τις γνωμες μας.?

Δεν έχω αποφασίσει! Αλλά από τις απαντήσεις κλίνω μάλλον σε παπί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακομα δεν αποφασισες?! :P λοιπον οπως ειπε και το παλακαρι το παππι συντιριτε με ποιο λιγα λευτα οπως και το κυκλοφορεις με ποιο λιγες βενζινες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακομα δεν αποφασισες?! :P λοιπον οπως ειπε και το παλακαρι το παππι συντιριτε με ποιο λιγα λευτα οπως και το κυκλοφορεις με ποιο λιγες βενζινες..

Ο αδερφός μου από την άλλη με πιέζει να πάρω σκούτερ, υποστηρίζοντας ότι είναι λιγότερο ζημιάρικα και με καλύτερη ισορροπία λόγω μικρότερων τροχών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.. σκούτερ..είναι.. με καλύτερη ισορροπία λόγω μικρότερων τροχών.

:uglystupid2:

TO AKΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! (Οταν πεσεις σε μια μικρολακουβα, θα καταλαβεις..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
TO AKΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! (Οταν πεσεις σε μια μικρολακουβα, θα καταλαβεις..)

Μάλιστα...

Τι μάρκες παπιού θα μου συνιστούσατε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον Honda inova, Modenas kriss, Crypton R or X , Suzuki Adress πιστευω και υποστιριζω σιγουρα αυτες αξιζουν η μαρκες απο παππια δεν χρειαζεται να βαλουμε αλλες μεσα.. Τωρα δες τι σου αρεσει το καθε ενα εχει διαφορετικα χαρακτιριστικα διαλεξε δες της διαφορες συζητησεις και παρε! :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον Honda inova, Modenas kriss, Crypton R or X , Suzuki Adress πιστευω και υποστιριζω σιγουρα αυτες αξιζουν η μαρκες απο παππια δεν χρειαζεται να βαλουμε αλλες μεσα.. Τωρα δες τι σου αρεσει το καθε ενα εχει διαφορετικα χαρακτιριστικα διαλεξε δες της διαφορες συζητησεις και παρε! :thumbsup:

Ευχαριστώ, θα τα έχω κατά νου.

Να αναζητήσω άραγε για μεταχειρισμένα σε κατάστημα ή σε αγγελίες στο ίντερνετ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup:

Ευχαριστώ, θα τα έχω κατά νου.

Να αναζητήσω άραγε για μεταχειρισμένα σε κατάστημα ή σε αγγελίες στο ίντερνετ;

www.car.gr

www.xe.gr

και πολα αλλα, αλλα το καρ ειναι το καλυτερο. . . :_thumbsup:

Απο ιντερνετ γιατι απο εμπορους ειναι συνηθως με ψευτικα χιλιομετρα και αλλα τετοια. .. Αρα καλυτερα απο ιδιωτες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τη λύση μιας μικρής μοτοσυκλέτας δεν την σκέφτηκες καθόλου ή απλά την απορρίπτεις? Π.χ. Honda cbf125, Yamaha ybr125. Για εμένα, πολύ αξιόπιστα, καλύτερη συμπεριφορά, καλά φρένα, πολύ οικονομικά σε κατανάλωση (το cbfάκι μου, μου καίει από 1,8 μέχρι 2,7 lt/100, αναλόγως του πως του φέρομαι) και προπάντων πιο μοτοσυκλέτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τη λύση μιας μικρής μοτοσυκλέτας δεν την σκέφτηκες καθόλου ή απλά την απορρίπτεις? Π.χ. Honda cbf125, Yamaha ybr125. Για εμένα, πολύ αξιόπιστα, καλύτερη συμπεριφορά, καλά φρένα, πολύ οικονομικά σε κατανάλωση (το cbfάκι μου, μου καίει από 1,8 μέχρι 2,7 lt/100, αναλόγως του πως του φέρομαι) και προπάντων πιο μοτοσυκλέτα.

Δεν έχω κλείσει τα 21.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε παλικάρι μου, αυτά τα οδηγείς με το που γίνεις 18 και βγάλεις δίπλωμα Α1. Εκτός αν είσαι κάτω από 18 και μιλάς για δίπλωμα 50αριού…

edit: οπότε ξεχνάς και τα innovacryptonadress παπιά, γιατί όλα αυτά θέλουν δίπλωμα Α1. :unsure:

Τροποποιήθηκε από τον trelllos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα