Jump to content
OwnHunteR

Kymco Jetix 50cc και κόφτης!

Recommended Posts

Καλησπέρα,έχω ένα kymco jetix 50cc και έχω ένα πρόβλημα.Το manual γράφει ότι υπάρχει κόφτης (περιοριστής ταχύτητας στα 45χλμ (αν και από όσο ξέρω κόφτης υπάρχει μόνο στις στροφές του κινητήρα),εγώ έχω πιάσει και 50 αλλά με full γκάζι σε ευθεία και το μηχανάκι έτριζε.Τελικά υπάρχει κόφτης?Γίνεται να τον βγάλω?Να σημειώσω πως το μηχανάκι έχει ακόμα 150χλμ,οπότε μήπως δεν πίανει την κανονική τελική επειδή δεν έχουν ανοίξει πλήρως τα μέταλλα...

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα,έχω ένα kymco jetix 50cc και έχω ένα πρόβλημα.Το manual γράφει ότι υπάρχει κόφτης (περιοριστής ταχύτητας στα 45χλμ (αν και από όσο ξέρω κόφτης υπάρχει μόνο στις στροφές του κινητήρα),εγώ έχω πιάσει και 50 αλλά με full γκάζι σε ευθεία και το μηχανάκι έτριζε.Τελικά υπάρχει κόφτης?Γίνεται να τον βγάλω?Να σημειώσω πως το μηχανάκι έχει ακόμα 150χλμ,οπότε μήπως δεν πίανει την κανονική τελική επειδή δεν έχουν ανοίξει πλήρως τα μέταλλα...

Ευχαριστώ προκαταβολικά

καταρχας καλος ηρθες...

τωρα εχουμε και λεμε 1)το μηχανακι πρεπει να το στρωσεις 2)στα 500-600 8α βγαλεις ολους τους κοφτες και 8α κανεις και το πρωτο σερβις και 3 ΜΗΝ ανοιγεις τοσο το μηχανακι χωρις να το στρωσεις γιατι μετα δε 8α αποδιδει οσο πρεπει... και απο οσο ξερω το συγκεκριμενο μηχανακι εχει τελικη γυρω στα 70-75

Τροποποιήθηκε από τον anonimos123

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καταρχας καλος ηρθες...

τωρα εχουμε και λεμε 1)το μηχανακι πρεπει να το στρωσεις 2)στα 500-600 8α βγαλεις ολους τους κοφτες και 8α κανεις και το πρωτο σερβις και 3 ΜΗΝ ανοιγεις τοσο το μηχανακι χωρις να το στρωσεις γιατι μετα δε 8α αποδιδει οσο πρεπει... και απο οσο ξερω το συγκεκριμενο μηχανακι εχει τελικη γυρω στα 70-75

Ευχαριστο πολυ φιλε μου.θα ηθελα να σε ρωτισω καπια πραγματα για το στροσιμο. Σε κατιφορικο δρομο παω με 60khm ειναι καλα η να μην παω με τοσο?Επισης στισ ανιφορες ζοριζετε υπερβολικα πολυ πειραζει?Και Κατι αλλο σε 2 εβδομαδες θα το αλλακσω σε 72cc θα τραβαει περισοτερο λες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο στροσιμο δεν πρεπει να ζωριζεις τον κινητηρα δηλαδη να πιανει μεχρι 5000 στροφες σε καθε ταχυτητα!

στις ανηφορες δεν μπορεις να κανει κατι 50αρι ειναι το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κατεβεις,και να το σπρωχνεις! :whistling:

αν το κανεις 72 θα τραβαει λιγο καλυτερα αλλα θα το βαρεθεις γρηγορα!

Τροποποιήθηκε από τον fragos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστο πολυ φιλε μου.θα ηθελα να σε ρωτισω καπια πραγματα για το στροσιμο. Σε κατιφορικο δρομο παω με 60khm ειναι καλα η να μην παω με τοσο?Επισης στισ ανιφορες ζοριζετε υπερβολικα πολυ πειραζει?Και Κατι αλλο σε 2 εβδομαδες θα το αλλακσω σε 72cc θα τραβαει περισοτερο λες?

καλο θα ηταν να το πηγαινεις στα 35-45 και οχι παραπανω ανηφορες προσπαθησε να τις αποφευγεις οσο μπορεις αλλα 50νταρει ειναι 8α ζοριστει οσο να ναι... τωρα σε 72 μη περιμενεις μεγαλη αλλαγη απλα να ανεβενει καλητερα στις ανηφορες

Τροποποιήθηκε από τον anonimos123

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστο πολυ για τισ απαντησησ. αλλα εχω κανει 200khm και το εχω ζορισει 20-25 φορες.Και τωρα που μου το ειπατε πωσ να το στροσω εχω σταματισει να το ζοριζω.Αν το στροσω καλα και μετα το κανω 72cc και το ξανα στροσω θα τραβαει καλα?Η το γαμισα και εχει τελιοσει το θεμα με το στροσημο?

Ευχαριστο πολυ για την υπομονη σασ

OwnHunteR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καταρχας καλος ηρθες...

Μεχρι το πρωτο τα λες καλα , στα αλλα απο που και ως που που λες ισχυουν? ownhunter εχω kymco nexxon 50 και το Manual μου ελεγε στρωσιμο τα πρωτα 1000 χιλιομετρα με ταχυτητα που να μην υπερβαινει τα 30 χλμ/ω και φυσικα χωρις ζορισμα . Το πρωτο σερβις ειναι στα 300χλμ , και το δευτερο στα 1000 χλμ οπου μπορεις να βγαλεις και τον κοφτη , ο κοφτης εξυπηρετει ωστε να εχεις ενα καλητερο στροσιμο αφου και να θες δεν μπορεις να υπερβεις αρκετα το οριο.

Στο λεω γιατι και τα 2 μοντελα ειναι τα ιδια οποτε το ιδιο θα ισχυει και για το jetix , αν εχεις και εσυ manual /εγχειριδιο συμβουλευσου το πρωτου προβεις σε καποια ενεργεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα,θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την άποψή μου...

Το στρώσιμο είναι μια παρεξηγημένη έννοια,

Σε ένα μοτερ όπως του OwnHunter (τον οποίο γνωρίζω και έχουμε οδηγήσει το μηχανάκι του) δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά το στρώσιμο...

Κατά τη διάρκεια του στρωσίματος το μηχανάκι πρέπει να δουλεύει στη θερμοκρασία λειτουργίας του ώστε να συνηθήσουν τα μέταλα τη συγκεκριμένη θερμοκρασία και όχι χαμηλότερη όπως λένε αρκετοί.

Τώρα αν το ζορίσεις και μερικές φορές δεν χάθηκε ο κόσμος,αυτά τα μοτερ (αν και κινέζικα) είναι σκυλία και δεν καταλαβαίνουν...

Για πειραγμένα στο όριο μοτερ η συνταγή είναι τελίως διαφορετική και υπάρχουν 1000 διαφορετικοί τρόποι στρωσίματος...

Εκεί παίζεις με heat gun σε κάθε εκκίνηση,πείραγμα των μειγμάτων σε κάθε ντεπόζιτο κλπ

Και κάτι τελευταίο που ίσως πολύ από εμάς δεν γνωρίζουμαι,όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο ή μηχανή (κυρίως μεσσαίου και μεγάλου κυβισμού) τα αγοράζουμε με μοτερ μεταχειρισμένα.Δηλαδή,πριν ο κινητήρας τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο/μηχανή τεστάρεται σε διάφορα φάσματα στροφών,πχ το αφήνουν να δουλέψει για 30 λεπτά στο ρελαντί,15 λεπτά στις 3000rpm,άλλα 15 στις 5000rpm κα σε άλλα φάσματα όπως επίσης και 15 λεπτά λίγο κάτω από το κόφτη...

Οπότε πολλές φορές το στρώσιμο δεν υφίσταται ή τελος πάντων δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζαμε.

Φυσικά δεν νομίζω να γίνεται ο συγκεκριμένος έλεγχος στα 50&125 κινεζάκια και μη.

Φιλικά

Atmovat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα