Jump to content
ribster

KTM 990 Adventure VS TRIUMPH Tiger 1050

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.

Μετα απο καμποσα χρονια λεω να γυρισω παλι στα μοτορια.Ειμαι αναμεσα στο KTM 990 Adventure και στο tiger 1050.

Mου αρεσουν και τα δυο παρολο που ειναι δυο διαφορετικα μοτο σε χαρακτηρα.

Καμια γνωμη απο ειδη χρηστες των δυο παραπανω μοτο θα μου ητανε πολυ χρησιμες.

Ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κοίτα αν το πάρεις λίγο ρομαντικά.. αν ήθελες το ΚΤΜ δεν θα ρωτούσες, θα το είχες πάρει. Οπότε νομίζω ότι θα καταλήξεις στον Τίγρη.

Ο Τίγρης είναι πιο έξυπνη all-around επιλογή. Σε έναν απαλό χωματόδρομο θα σε πάει αξιοπρεπώς. Έχει σίγουρα λίγη παραπάνω δύναμη, αν και δεν την βγάζει όσο ωμά όσο το ΚΤΜ. Θα είναι πολύ πιο άνετο για εσένα και τον συνεπιβάτη σου. Επίσης θα βολέψει πολύ περισσότερο στην άσφαλτο.

Το ΚΤΜ θα το πάρεις ή επειδή λατρεύεις το εκπληκτικό του στήσιμο τόσο, ώστε να του συγχωρέσεις τα σαμπρελωτά ελαστικά ή επειδή σκοπεύεις να χοροπηδάς από δασικό δρόμο σε χωμάτινη διαδρομή κάθε τρεις και λίγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε janabeti το ΚΤΜ με εξηταρε σαφως περισσοτερο αλλα ειναι και αυτο που λες με το τιγρακι και τον ποιο soft χαρακτηρα του που λογο ηλικιας (37) και οικογενειας (3 παιδια γαρ)νομιζω μου ταιριαζει περισσοτερο.

Αυτο τον καιρο τρεχει και ενα ατοκο 48μηνο στην TRIUMPH και ειναι και ποιο οικονομικο.

Αλλα το ΚΤΜ ειναι.................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης πάρε ένα τηλέφωνο την ΚΤΜ Ελλάς, ή κάποιον εξουσιοδοτημένο και μάθε για τα σέρβις. Δυστυχώς στα Adventure πονάει αρκετά αυτό το κομμάτι.

Επίσης είναι και κάμποσο πιο ακριβό στην αγορά.

Δεν είμαι υπέρ του μεταχειρισμένου, αλλά δεν θεωρώ πως είναι καλή στιγμή να αποκτήσεις Τίγρη.

Σε λίγους μήνες θα βγει το νέο γατάκι σε δύο εκδόσεις.. μία ασφάλτινη και μία χωμάτινη.

Αυτόματα θα πέσουν οι τιμές του προηγούμενου...

Δεν σε γνωρίζω σαν οδηγό.. όμως λάβε στα υπόψη πως και τα δύο μηχανάκια που κοιτάς έχουν δύναμη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα αν το πάρεις λίγο ρομαντικά.. αν ήθελες το ΚΤΜ δεν θα ρωτούσες, θα το είχες πάρει. Οπότε νομίζω ότι θα καταλήξεις στον Τίγρη.

Ο Τίγρης είναι πιο έξυπνη all-around επιλογή. Σε έναν απαλό χωματόδρομο θα σε πάει αξιοπρεπώς. Έχει σίγουρα λίγη παραπάνω δύναμη, αν και δεν την βγάζει όσο ωμά όσο το ΚΤΜ. Θα είναι πολύ πιο άνετο για εσένα και τον συνεπιβάτη σου. Επίσης θα βολέψει πολύ περισσότερο στην άσφαλτο.

Το ΚΤΜ θα το πάρεις ή επειδή λατρεύεις το εκπληκτικό του στήσιμο τόσο, ώστε να του συγχωρέσεις τα σαμπρελωτά ελαστικά ή επειδή σκοπεύεις να χοροπηδάς από δασικό δρόμο σε χωμάτινη διαδρομή κάθε τρεις και λίγο.

Ετσι! Tα δυο μηχανακια ειναι τα δυο άκρα της κατηγοριας!! :_thumbsup:

(Μαλλον για "τιγρη" πας και δεν το ξερεις ακομα! :P )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα!

Αυτό που με έκανε να προτιμήσω το ΚΤΜ είναι η ελαφριά αίσθηση, οι απίστευτες αναρτήσεις, ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας της.

Η ηλικία δεν έχει σημασία, ούτε η οικογενειακή κατάσταση σε επιλογή μοτο.

Και τα δύο οδήγησα και ομολογώ πως ακόμα όταν κοιτάω Τίγρη κοντοστέκομαι. Πολύ όμορφο.

Σημαντικό είναι και η αξία μεταπώλησης. Και τα δύο έχουν σχετικά μικρή αξία μετά από π.χ 2 χρόνια θα δεις το Τίγρη γύρω στα 7000 ενώ το Adv στα 8000. Αν παρατηρήσεις είναι και η διαφορά τους (1000) στη τιμή νέου.

Αν είσαι ΜΟΝΟ για δρόμο κρίμα το Adv. Aν έστω και λίγο μπεις χώμα θα καταλάβεις τρελή διαφορά.

Προσωπικά, το Adv, πλέον, μ'αρέσει και στο δρόμο με λάστιχα δρόμου που του έβαλα πλέον.

Οι διαδρομές αναρτήσεων στο Τίγρη είναι σαν του CBF. Εντελώς δρομίσιες! Στο χώμα θα είναι μόνο για να περάσεις σιγά σιγά.

Το Adv γίνεται παιχνίδι ακόμα και στα χέρια ενός άσχετου, όπως εγώ.

Πιο πολύ γκάζι, όμως, το Tiger και το βγάζει καλύτερα από το ΚΤΜ. (ω, ναι).

Πάντως δίκιο έχει ο betis, κοίτα τιμές συντήρησης και συχνά προβλήματα και των δυο. Δες κανα φόρουμ για Triumph ή Τiger

Ότι βοήθεια θες για τα Adv ρώτα με, το χω ψάξει (δυστυχώς) αρκετά.

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω τον Τιγρη 5 μηνες με 12000 απροβληματιστα χλμ , στα + θα προσθεσω το στησιμο της μηχανης , πολυ καλη γεωμετρια , φουλ γκαζια που σε εξιταρουν ,πολυ καλα φρενα ,καλη θεση οδηγησης

Εχει και - ομως , οπως απαραδεκτη πισω αναρτηση ειδικα με 2 ατομα εαν δεν πας τερμα την προφορτιση του ελατηριου χορευει , ο συνεπιβατης τρωει πολυ ξυλο μετα τα 160χλμ ,απαραδεκτα ελαστικα μαμας γλυστρανε πολυ ( αυτο λυνετε )μετρια φωτα

Σε γενικες γραμμες παντως ειμαι ευχαριστημενος μετα το v strom που ειχα 3 χρονια !!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστά!

Να συμπληρώσω τα "λίγα" φρένα του Adv πάνω από 130km/hr.

Είναι εντούρο το μηχανάκι και τα Brembo παραείναι προοδευτικά χωρίς να χάνουν γενικά παρα μόνο στην αίσθηση, συνηθίζεται, βέβαια.

Λύνεται το θέμα με μια τρόμπα από Multistrada!

Επίσης πολύ καλή προστασία από αέρα αν και πολύ μικρή σχετικά ζελατίνα, πολύ καλά σχεδιασμένη αλλά κακής ποιότητας υλικό.

Η ψηλή που δίνει extra δε μου χρειάστηκε καθόλου (είμαι 174cm).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΙΛΕ KOURKOULE αλλαξες μπροστα και τη διασταση του τροχου?Απ'οτι ξερω σε 21''μπροστα και με σαμπρελα εχει μονο pirelli scorpion.Tα σαμπρελοτα λαστιχα με εχουν προβληματισει αρκετα μπορω να σου πω αφου την απουσια δεικτη βενζινης την εχω ψιλοξεπερασει.

Σχετικα τωρα με τον Τιγρη νομιζω πως καινουριο φερνει μονο το 800.Αν οντως ερχεται νεο 1050 τοτε οντως αξιζει να περιμενω κανα 3μηνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού έχεις "κάμποσο καιρό μακρυά από το κουρμπέτι" πήγαινε πάρε ένα βεστρομ. Αλλιώς το πρώτο θα σε βασανίσει το δευτερο θα σε ξενίσει. Ιδίως εαν παλαιότερα είχες σχέση με αγωνιστικές κατασκευές.

(έγραψες για χρήστες τους, αλλά επειδή "ρωτόντας πας στην πόλη", σου εύχομαι καλό δρόμο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΙΛΕ KOURKOULE αλλαξες μπροστα και τη διασταση του τροχου?Απ'οτι ξερω σε 21''μπροστα και με σαμπρελα εχει μονο pirelli scorpion.Tα σαμπρελοτα λαστιχα με εχουν προβληματισει αρκετα μπορω να σου πω αφου την απουσια δεικτη βενζινης την εχω ψιλοξεπερασει.

Σχετικα τωρα με τον Τιγρη νομιζω πως καινουριο φερνει μονο το 800.Αν οντως ερχεται νεο 1050 τοτε οντως αξιζει να περιμενω κανα 3μηνο.

Δεν άλλαξα διάσταση μπροστά (ακόμα).

Απλά έβγαλε η Continental λάστιχο στη διάσταση αυτή.

Η απουσία του δείκτη δεν είναι και τίποτα φοβερό αλλά θα έπρεπε να υπάρχει σε τόσο ακριβό μηχανάκι.

Οι σαμπρέλες δεν είναι τόσο το θέμα όσο η διάσταση του μπροστινού και το: "μη σου κάτσει" και κοσκινίζει το μπροστινό σα διάολος και βρεθείς να αλλάζεις λάστιχο (σε εγγύηση) κάθε δυο μήνες μέχρι να πετύχει (και αν). Είμαι παθών και δεν εχω ξεμπερδέψει ακόμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι δεν μου έχει ξεφύγει ποστ που περιλαμβάνει το tiger 1050!!

Τα πράγματα είναι όπως τα περιέγραψαν τα παιδιά. Ο τίγρης είναι για δρόμο και το ΚΤΜ και για δρόμο και για χώμα, ειδικά όμως αν θες χώμα είναι μονόδρομος. Αν θες πραγματικά χώμα. Γιατί αν θες απλά να περάσεις από ένα χωματόδρομο, όλα τα μηχανάκια θα σε πάνε.

Αν κινείσαι κυρίως σε άσφαλτο θα το χαρείς περισσότερο το τιγράκι, όμως πρόσεχε γιατί για μεγάλα δικάβαλα ταξίδια δεν κάνει.

Δες και εδώ Triumph Tiger 1050 τις λεπτομέρειες από την 3ετή συμβίωσή μου (46.000χλμ) με τον τίγρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε ΠΟΡΘΟ πολλοι μου λενε για γιαπωνεζικα πως δεν σπανε δεν χαλανε(συμφωνω παλαιος κατοχος KR1S,ZXR750,CBR400RR καταλαβαινεις)αλλα στη συγκεκριμενη κατηγορια νομιζω στερουνται προτασης με χαρακτηρα,πλην νομιζω του νεου tenere αλλα 17000 δεν τα δινω γι αυτο το μηχανακι.

Ετσι παντα κατα την γνωμη μου τα ευρωπαικα ειναι μονοδρομος.

Τα GS,MULTISTRADA και TENERE τα απορριπτω λογω κοστους,οποτε τα δυο κουκλια (ktm,tiger)ειναι για μενα τα ιδανικα μοτο.

Τωρα για τη σαμπρελα στο ktm συνεχιζει να με φοβιζει.Φαντασου με 150-160 στη εθνικη σκασιμο ελαστικού;Mια φορα θα συμβει φτου φτου.Σε καποια forum στην Αμερικη αλλαζουνε ζαντες με αυτες του caponord 19-17 και γραφουνε τα καλυτερα!Το εχεις σκεφτει αυτο;

Τροποποιήθηκε από τον ribster

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και να σκάσει δε θα σ'αφήσει έτσι στα ξαφνικά να σε πετάξει.

Η σαμπρέλα μέσα είναι μια πολύ χοντρή και μάλλον ειδική με δείκτη "V" (200km/h) και δε χάνει τόσο εύκολα και γρήγορα.

Eίναι, όμως, ένα θέμα σίγουρα.

Η αλλαγή ζαντών είναι πολύ κοστοβόρα και μόνο αν το έχεις αρκετό καιρό και τα χουν παίξει (όχι δύσκολο) οι μαμίσιες για τα σκάσεις.

Ναι, όμως, πρέπει να αξίζει.

Δε ξέρω τι βγάζει ο Τίγρης, αλλά το ΚΤΜ κάτι θα σου βγάλει σίγουρα.

Ίσως τρόμπα συμπλέκτη (τουλάχιστον μια), ίσως βαλβίδα στοπ φρένων (τουλάχιστον μια), μπαταρία (αν βάλεις και θερμαινόμενα και συναγερμό).

Όπως ξαναγραψα, ότι θες ρώτα. Δε φτανει εδώ να στα πω. Είναι πολλά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ ειμαι παλι φιλαρακια μου μετα απο καμποσο καιρο.Εκει που θα εκλεινα το Tiger ειρθε η περαιωση απο τα λαμογια(ειναι πολλα τα λεφτα Αρη)και η αγορα καινουριας μοτο πηγε περιπατο.Δεν θα μπορουσα ομως να περιμενω πολυ οποτε η λυση ηταν μια,μτχ.Πηρα ενα varadero του 2006 με ABS και 26000κμ.6000€ + 1000€ για να το μαζεψω(λαστιχα,πηρουνια εμπτοσθια,γενικο service)μου στοιχησε συνολικα αλλα τωρα ειναι ετοιμο για ολα.Ειδη εγραψε τα πρωτα του 200 χλμ με ενα μικρο ταξιδακι Αραχωβα μεσω Παρνασσου.Καλη η χοντρη μου με ροπατο κινητηρα,καλα φρενα και καλη σχετικα καταναλωση.Αυτο που παρατηρησα ειναι ενα μικρο ελαφρωμα του πισω μερους κατα την εισοδο της στροφης κατα το φρεναρισμα να ερχεται σχετικα νωρις.Τα λαστιχα ειναι καινουρια Michelin annake 2 αλλα ισως και να μου φενεται ετσι μιας και παλια οδηγουσα sport μοτο οπου η παραπανω διαπιστωση ερχοταν λιγο πριν το οριο.Στο ταξιδεμα ακλονιτο με 150-160χλμ πορεια αλλα στην πολη και στους επιτοπιους ελιγμους σαφως δεν βρισκεται στο στοιχειο του.Αυριο ταξιδακι Βολο-Πηλιο η μαλλον Καρπενησι αν ειναι και κανα φιλαρακι απο το forum καλοδεχουμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τα λεφτά που έδωσες (7.000€) και λίγο παραπάνω, έβρισκες tiger του 2007 και χωρίς μαζέματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχαλη εχεις δικιο αλλα δεν περιμενα κατα την αγορα να δωσω τοσα για μαζεματα.Παντως η αληθεια ειναι πως το varadero αρχιζει να μου αρεσει.Σημερα εκανα ενα ταξιδακι στον Προυσσο Ευρυτανιας.Μια διαδρομη με ολων των ειδων τα οδοστρωματα και τις στροφες.Ο ογκος του εξαφανιζεται οταν ξεκινας και αν εξαιρεσεις ενα μικρο <πλευσιμο> στα πολλα χλμ περνωντας κυματιστα οδοστρωματα,στις στροφες ανταποκρινεται πολυ καλα τυρουμενων των αναλογιων βεββαια για ON-OFF μοτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχαλη εχεις δικιο αλλα δεν περιμενα κατα την αγορα να δωσω τοσα για μαζεματα.Παντως η αληθεια ειναι πως το varadero αρχιζει να μου αρεσει.Σημερα εκανα ενα ταξιδακι στον Προυσσο Ευρυτανιας.Μια διαδρομη με ολων των ειδων τα οδοστρωματα και τις στροφες.Ο ογκος του εξαφανιζεται οταν ξεκινας και αν εξαιρεσεις ενα μικρο <πλευσιμο> στα πολλα χλμ περνωντας κυματιστα οδοστρωματα,στις στροφες ανταποκρινεται πολυ καλα τυρουμενων των αναλογιων βεββαια για ON-OFF μοτο.

Καλοτάξιδο, καλή η επιλογή σου!!!!!!!!!!!!:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν διαβασα ολα τα παρακατω ποστ να δω αν καποιος σχολιασε αυτο, αλλα να σου πω οτι η παραγωγη του 1050 δεν σταματαει. Θα συνεχιστει παραλληλα με των 800. Αρα θα συνεχισουν να υπαρχουν καινουργια.

edit: και λογικα δεν θα πεσει η τιμη του, καθως ειναι ενα εντελως διαφορετικο μηχανακι, που ΔΕΝ αντικαθισταται απο το καινουργιο 800. Απλα το 800 προστιθεται στην γκαμα.

edit 2: πρεπει να μαθω να διαβαζω ολο το ποστ πριν απαντησω, καθως και να κοιταζω ημερομηνιες! :P :P

Τροποποιήθηκε από τον kazanakius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aμα ξανα ακουσω καποιον να λεει πως το tiger 1050 αντικαθισταται απο το tiger 800.......

...... θα τον μαστιγωσω :whip: :whip: :whip:

υγ..... καλοριζικο το μηχανακι σου... ναχεις ομορφα κ ασφαλη χιλιομετρα.

Τροποποιήθηκε από τον patapios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαφώς και δεν αντικαθίσταται το 1050 απο τα 800αρια.Απο το 1200 μάλλον το 2012 θα ερθει ο αντικαταστατης και θα είναι κι αυτο στα πρωτυπα του GS(αν είναι καλό ή κακό αυτό θα δείξει).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου καλησπερα κ απο εμενα λοιπον πρωτον να παρεις αυτο που θα το καβαλας κ θα γουσταρεις αμα θες ολα τα μοτο πανε παντου αλλα ποιο ευκολα κ αλλα ποιο δυσκολα.εγω θα σου πω λοιπον οτι το κτμ ειναι ποιο στημενο απο το tiger απα αναρτισεις κ απο φρενα το tiger απο θεμα αναρτισεων ειναι αστα να πανε πρεπει να τις ρυθμισεις τερμα για να το νοιωσεις απο φρενα εεε ενταξει κ το καλυτερο στα 25000 κ κατι παραπανω εισαι για πιστονια για να βαλεις απο triple που ειναι ποιο ενισχυμενα αυτο το εμαθα απο φιλο που επαθε ζημια κ μου το ειπε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα