psixakias 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2010 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν θα πώ την γνώμη μου και αν είναι λάθος ας με διορθώσουν οι αγαπητοί συμφορουμήτες. Οι εργοστασιακές σου λάμπες έχουν κάποια watt. Το δεξί μπροστά φλας και το πίσω δεξί αποτελούν ένα κύκλωμα. Και το ίδιο και στα αριστερά. Αν υποθετικά είναι 20watt και 20watt η κάθε μια τότε το δεξί κύκλωμα καταναλώνει 40 watt. Τώρα τα led πιθανόν να έχουν εσωτερικά αντίσταση οπότε πρέπει να δεις πόσα watt είναι τα led. Ας πούμε ότι στα led έχεις 5 watt. Τότε συνολικά έχεις 10 watt κατανάλωση και σου υπολείπονται άλλα 30 για να δουλέψει ο φλασερ. Από τον νόμο του ΟΗΜ προκύπτει ότι R=(V*V)/P. R= η αντίσταση που μετριέται σε ohm V= τα Volt του κυκλώματός σου P=H ισχύς του κυκλώματος δλδ τα συνολικά watt. Οπότε ξέρεις ότι σου λείπει 30 watt ισχύ =P Ξέρεις τα Volt από την μπαταρία σου =V Bρισκεις τα ohm της αντίστασης που θέλεις. =R Άρα θέλεις δυο αντιστάσεις μια για το αριστερό και μια για το δεξί κύκλωμα. Και τις συνδέεις σε σειρά. Δλδ θα συνδέσεις την αντίσταση κάπου κατευθείαν στο κύκλωμα χωρίς επιπρόσθετη καλωδίωση. Αυτά! Ελπίζω να είναι σωστά... Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 24 , 2010 από τον psixakias Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pasxalis_evo 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2010 Δηλαδη μου λες.οτι χρειαζομαι. αυτα τα 2 ? http://cgi.ebay.co.uk/Load-Resistors-LED-Indicators-Flash-Rate-Controllers-/290443804442?cmd=ViewItem&pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item439fccbf1a το οποιο θα τοποθετηθοιυν,στα καλωδια, πριν χωριστουν τα μπρος με τα πισω φλασ ? ελπιζω να κτλβενεις τι λεω . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psixakias 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2010 Δηλαδη μου λες.οτι χρειαζομαι. αυτα τα 2 ? http://cgi.ebay.co.uk/Load-Resistors-LED-Indicators-Flash-Rate-Controllers-/290443804442?cmd=ViewItem&pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item439fccbf1a το οποιο θα τοποθετηθοιυν,στα καλωδια, πριν χωριστουν τα μπρος με τα πισω φλασ ? ελπιζω να κτλβενεις τι λεω . Κοίτα όλα αυτά τα λέω από θεωρητικής απόψεως. Αν ήμουν στη θέση σου θα προσπαθούσα να βρω δυο αντιστάσεις στα ohm που θέλω και μικρές σε μέγεθος. Αν θα τις τοποθετούσα μόνος μου φαντάζομαι ότι θα προσπαθούσα να τις βάλλω πριν τα πίσω φλας κάπου. Δεν το έχω δοκιμάσει δεν έχω μηχανή καλά καλά. . Αλλά από θεωρητικής πλευράς είμαι σωστός νομίζω. Από πρακτικής πλευράς από άλλες εμπειρίες με κυκλώματα φαντάστηκα τον παραπάνω τρόπο που σου είπα. Από κει κ πέρα περίμενε να το επιβεβαιώσει κάποιος ή να σου προτείνει κτ άλλο . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pasxalis_evo 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2010 δεν πειραζει. θα το προσπαθησουμε εμεις ετσι,και βλεπουμε. Δηλαδη ,8α παρω 2 αντιστασεις τετοιεσ. λοιπονν. εχουμε και λεμε . λογικα απο την πλεξουδα ερχονται 4 καλοδιακια , τα οποια τα 2 πανε σε 4 καλωδια (μπρος πισω φλασ αριστερα) και τα αλα 2 στα αλα 4 (μπροσς πισω φλασ δεξια).. σωστα μεχρι εδω ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
darky 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2010 ρε παιδια επειδη θα τρελαθω και εγω (γιατι αποκλειεται να μην εχει τρελαθει μεχρι τωρα ο πασχαλης :P) εφοσων υποστιριζεται οτι τα Led εχουν μικροτερη καταναλωση (watt) απο τις μαμα λαμπες, και εχω δει σε 2-3 ποστ πως δεν αναβοσβηνουν επειδη ειναι λιγοτερα watt τοτε ΓΙΑΤΙ θελετε να κατεβασετε ΚΙ'ΑΛΛΟ τα watt με τις αντιστασεις? αντιστασεις θα βαζαμε αμα εβγαζαν παραπανω watt τα Led... δεν χρειαζεται ανορθωτη? αν κανω λαθος φυσικα και διορθωστε με... τα μισα ηλεκτρονικα που εμαθα τα εχω ξεχασει, και ας ελπιζω αυτα να ειναι σωστα xD Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AlexOne 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2010 αυτο ειναι μια αντισταση: Η συνδεση γινετε καπως ετσι: Ποσα ohm ειναι μπορεις να το βγαλεις με η Αυτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) ρε παιδια επειδη θα τρελαθω και εγω (γιατι αποκλειεται να μην εχει τρελαθει μεχρι τωρα ο πασχαλης :P) εφοσων υποστιριζεται οτι τα Led εχουν μικροτερη καταναλωση (watt) απο τις μαμα λαμπες, και εχω δει σε 2-3 ποστ πως δεν αναβοσβηνουν επειδη ειναι λιγοτερα watt τοτε ΓΙΑΤΙ θελετε να κατεβασετε ΚΙ'ΑΛΛΟ τα watt με τις αντιστασεις? αντιστασεις θα βαζαμε αμα εβγαζαν παραπανω watt τα Led... δεν χρειαζεται ανορθωτη? αν κανω λαθος φυσικα και διορθωστε με... τα μισα ηλεκτρονικα που εμαθα τα εχω ξεχασει, και ας ελπιζω αυτα να ειναι σωστα xD Για δες και μια εδω Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 29 , 2010 από τον hayabusas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pasxalis_evo 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2010 πραγματικα,δεν ξερω ομως που να τις βαλω τις αντιστασεις.και πολυ ωραιο κειμενο . αυτο ειναι μια αντισταση: Η συνδεση γινετε καπως ετσι: Ποσα ohm ειναι μπορεις να το βγαλεις με η Αυτα! δηλαδη στο αρνητικο η στο θετικο μπενει η αντισταση Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
darky 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2010 πραγματικα,δεν ξερω ομως που να τις βαλω τις αντιστασεις.και πολυ ωραιο κειμενο . δηλαδη στο αρνητικο η στο θετικο μπενει η αντισταση Μιας και που το ρευμα μεταδιδεται απο το θετικο προς τον αρνητικο πολο, οποτε θα τα βαλεις: Θετικος Πολος -> Αντισταση -> Led -> Αρνητικος Πολος ααα και οι αντιστασεις δεν εχουν πολικοτητα, οποτε την βαζεις οπως νανε πανω στο κυκλωμα. αμα πας στο καταστημα, να ζητησεις και να εχει αρκετη ανοχη σε watt ωστε να μην ζεσταινεται και ευκολα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pasxalis_evo 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2010 αρα ρε παιδια.θα βαλω,μια αντισταη οπου νανε στα αριστερα φλασ,και μια στα δεξια ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες