Jump to content
Sign in to follow this  
deagle

Αγορά καινουργιας μηχανης

Recommended Posts

Ειμαι φοιτητης 20 χρονων (1,87)χωρις εμπειρια μηχανης-ουτε παπακι και θελω αφου κλεισω σε 5 μηνες τα 21 να βγαλω διπλωμα για μηχανη και να αγορασω μια, ωστοσο δεν μπορω να αποφασισω τι θα ηταν καλυτερο.

Αρχικα η τιμη μεχρι 3600 (καινούργια ή μεταχειρισμένη).Δεν θελω scooter η παπακι.

Επίσης αποκλειω απο τωρα honda cbf 125, cbf 250, αποκλειω yamaha xt.

Θέλω μια μηχανη ωστε να μάθω και να ανεβω κυβικα αργότερα και σκοπευω αυτη που θα παρω να την κρατησω 3 περιπου χρονακια (δεν υπαρχει οικονομικη ανεση να αλλαξω πιο γρηγορα) θέλω όμως να μου αρέσει εξωτερικά...

Γενικώς εχω παρακολουθησει αλλες παρομοιες συζητησεις με ninja 250r ,honda cbr 125 yamaha yzf 125r ktl στα οποια ίσως να εβρισκα καλα μεταχειρισμενα αλλα το ζητημα είναι οτι λογω απειριας δεν μπορω να κρινω ενα καλο μεταχειρισμενο δεν εμπιστευομαι πολυ την ελληνκη αγορα ,μενω θεσσαλονικη (μετακινηση εντος πολης)τα περισσοτερα ειναι αθηναικα δεν υπαρχει δυνατοτητα να κατεβω μεχρι εκει και τη θεωρω τελευταια λυση χωρις να την αποκλειω...

Γενικως θελω ενα καλο και ομορφο μηχανακι που θα μπορεσω να κρατισω για 3 χρονια χωρις να ξενερωσω ..εχω σκοπο να οδηγαω με συνεση και δεν ειναι ισχυρο κριτηριο οι τελικες οσο ι συμπεριφορα της μηχανης.To cbr 125 δεν μου αρέσει πολυ εξωτερικά..

Μια μηχανη που μου αρεσε πολυ ειναι η derbi senda drd 125 sm http://www.derbi.com/int/index.php?option=com_content&task=view&id=174&Itemid=340 Θα ηταν καλη αγορα η πέταμα χρημάτων?

Ευχαριστω εκ των προτερων..(Ειμαι οπαδος ειρηνικων συζητησεων επιθετικης αλλα ασφαλους οδηγησης)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γιατi αποκλειεις xt & cbf 125? Ξερεις τι ζορι θα τραβηξεις να βρεις ανταλλακτικο για αυτη την μηχανη? Αν το βρεις τελικα... Επισης ξερεις οτι πρεπει να φορεσεις ενα σωστο ζευγαρι λαστιχα με το που τ αγορασεις? Μην κρινεις εμφανισιακα, κατι το οποιο το αγοραζεις φτηνοτερα σιγουρα δεν ειναι καλυτερα απο ενα αλλο πιο ακριβο.

Σαφως ειμαι γνωστης γιατι το εχει ο αδερφος μου... Του πινει το αιμαι καθημερινα και το ταλαιπωρει οσο δεν μπορεις να φανταστεις. Παρολαυτα εχει αντεξει 50,000κμ. Παντα σωστα τα σερβις και παντα καλο ζεσταμα πριν ξεκινησει ομως. Πιστευω οτι ειναι πολυ τυχερος που αντεξε τοσο, μπορει εσυ να μην εισαι τοσο τυχερος βεβαια

Γενικα δεν αξιζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν καλώς ήρθες :bye:

Επειδή είσαι και αρκετά ψηλός,να κοιτάξεις κάτι σε μοτάρντ ή εντούρο?Έχεις ανέβει πάνω σε κάποια?σε αυτά τα cc οι μηχανές είναι κοντές και ίσως να μην σε βολέψουν.

Τροποποιήθηκε από τον nestro

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατi αποκλειεις xt & cbf 125? Ξερεις τι ζορι θα τραβηξεις να βρεις ανταλλακτικο για αυτη την μηχανη? Αν το βρεις τελικα... Επισης ξερεις οτι πρεπει να φορεσεις ενα σωστο ζευγαρι λαστιχα με το που τ αγορασεις? Μην κρινεις εμφανισιακα, κατι το οποιο το αγοραζεις φτηνοτερα σιγουρα δεν ειναι καλυτερα απο ενα αλλο πιο ακριβο.

Σαφως ειμαι γνωστης γιατι το εχει ο αδερφος μου... Του πινει το αιμαι καθημερινα και το ταλαιπωρει οσο δεν μπορεις να φανταστεις. Παρολαυτα εχει αντεξει 50,000κμ. Παντα σωστα τα σερβις και παντα καλο ζεσταμα πριν ξεκινησει ομως. Πιστευω οτι ειναι πολυ τυχερος που αντεξε τοσο, μπορει εσυ να μην εισαι τοσο τυχερος βεβαια

Γενικα δεν αξιζει.

εχω διαβασει γενικως και για τα 2 που λες πολυ καλα λογια αλλα εξαιτιας εμφανισης δυστυχως τουλαχιστων προσωρινα τα αποκλειω -ξερω οτι ειναι απιστευτα ειδικα η xt -αργοτερα αμα περιοριστουν οι επιλογες ισως να τα σκεφτω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν καλώς ήρθες :bye:

Επειδή είσαι και αρκετά ψηλός,να κοιτάξεις κάτι σε μοτάρντ ή εντούρο?Έχεις ανέβει πάνω σε κάποια?σε αυτά τα cc οι μηχανές είναι κοντές και ίσως να μην σε βολέψουν.

Δυστυχως δεν εχω ανεβει...και περα απο το derbi που ποσταρα λογω εμφανισης δυσκολα θα διαλεγα εντουρο δεν με ελκυει πολυ το αυτο το στυλ της μηχανης ..Απο την αλλη βεβαια επειδη σε αυτα τα cc οπως λες λογω υψους να μην βολευομαι και πολυ αν εχεις προτεινε τιποτα σε μοταρντ και εντουρο αν θες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μενα παρε κατευθειαν cbf125, πολυ καλη επιλογη με μεγαλη σταθεροτητα στον δρομο λογω του οτι ειναι πιο στριτ απο τα αλλα...

Θα βρισκεις αμεσως ανταλλακτικα και θα εισαι πιο σιγουρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοιτητης ειναι αν παρει το 400αρι μεταχειρισμενο θα ειναι κατα 95% ξεσκισμενο. Ασε που θα καιει τα κερατα του επειδη ειναι εκρηκτικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως ηρθες φιλε, καλα να περνας. Κι'εγω φοιτητης απο θεσσαλονικη ειμαι με ER-6n :P

Σε πρωτη φαση, τι στυλ μηχανης θες? Μοταρντ, street, naked.... ?

Αυτα που απεκλεισες παντως ειναι πολυ καλα μηχανακια για να μπει καποιος ομαλα στον ομορφο κοσμο των 2 τροχων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοιτητης ειναι αν παρει το 400αρι μεταχειρισμενο θα ειναι κατα 95% ξεσκισμενο. Ασε που θα καιει τα κερατα του επειδη ειναι εκρηκτικο.

ναι συμφωνω ..σκεφτομαι αρκετα για ninja 250 r αλλα λογω τιμης παω απευθειας σε μεταχειρισμενο..ειναι μεγάλο ρίσκο ειδικα για μένα που δεν ξέρω?και σε τιμε 3200 με 3500 ..και που δεν εχω εμπειρια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχως δεν εχω ανεβει...και περα απο το derbi που ποσταρα λογω εμφανισης δυσκολα θα διαλεγα εντουρο δεν με ελκυει πολυ το αυτο το στυλ της μηχανης ..Απο την αλλη βεβαια επειδη σε αυτα τα cc οπως λες λογω υψους να μην βολευομαι και πολυ αν εχεις προτεινε τιποτα σε μοταρντ και εντουρο αν θες

Suzuki DRZ 400 SM

Yamaha WR15R ή WR250R το αντοίστοιχο μοτάρντ είναι WR125X ή WR250X<--- πανάκριβο!! TTR125.

Μετά πάμε Κawasaki ΚLX 125 ή 250 σε μοτάρντ D-Tracker 125.

Aprilia RS 125-450-550 σε μοταρντ SX 125-450-550.

Και το derbi senda drd 125 sm μια χαρά είναι.

Αφήνω έξω μόνο τα ΚΤΜ,γιατί ακόμα και μεταχειρισμένα είναι πίκρα στην τιμή τους.Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κοιτάξεις το MT-03 και αρκετά καλό, με καλή τιμή,κάνει σχεδόν τα πάντα.Μπορεί και για το ύψος σου να σε βολέψει.Αν θυμηθώ τπτ άλλο το προσθέτω μετά :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως ηρθες φιλε, καλα να περνας. Κι'εγω φοιτητης απο θεσσαλονικη ειμαι με ER-6n :P

Σε πρωτη φαση, τι στυλ μηχανης θες? Μοταρντ, street, naked.... ?

Αυτα που απεκλεισες παντως ειναι πολυ καλα μηχανακια για να μπει καποιος ομαλα στον ομορφο κοσμο των 2 τροχων.

naked και street είναι πιο κοντα σε μενα (αλλα και μοταρντ συμμαζεμενο και ομορφο ομως δεν θα με χαλουσε)..οποτε ολα παιζουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Suzuki DRZ 400 SM

Yamaha WR15R ή WR250R το αντοίστοιχο μοτάρντ είναι WR125X ή WR250X<--- πανάκριβο!! TTR125.

Μετά πάμε Κawasaki ΚLX 125 ή 250 σε μοτάρντ D-Tracker 125.

Aprilia RS 125-450-550 σε μοταρντ SX 125-450-550.

Και το derbi senda drd 125 sm μια χαρά είναι.

Αφήνω έξω μόνο τα ΚΤΜ,γιατί ακόμα και μεταχειρισμένα είναι πίκρα στην τιμή τους.Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κοιτάξεις το MT-03 και αρκετά καλό, με καλή τιμή,κάνει σχεδόν τα πάντα.Μπορεί και για το ύψος σου να σε βολέψει.Αν θυμηθώ τπτ άλλο το προσθέτω μετά :_thumbsup:

απλα τα περισσοτερα ειναι λιγο εκτος του δικου μου γουστου οσο και αν εκτιμω οτι μπορουν να γινουν αξιοπιστα και καλα σχολεια...Το aprilia rs125 εξαιτιας τιμης κοιταω απευθειας για μεταχειρισμενο...αξιζει? ααα το μτ-03 κουκλι αλλα και 600cc πιστευω ειναι πολλα για αρχη ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα ξεφυγαμε λιγο. Προτεινουμε μεταχειρισμενο διχρονο στον φιλο? Ειναι ιδιαιτερα μηχανακια αλλα ζητανε λευτα πολλα. Επισης τα οδηγουν πιτσιρικια και @@μενοι και ειναι ξεσκισμενα. Εκτος αν τον βοηθαμε εμεις οικονομικα στην συντηρηση του.

Φιλε παρε ενα μηχανακι απλο και καινουριο, να μπορεις να το οδηγησεις με βαση το διπλωμα που εχεις ωστε να εισαι ασφαλισμενος και οταν περασει καιρος αποφασιζεις τι σου τεριαζει και τοτε κινεισαι αναλογα....

Τροποποιήθηκε από τον iced

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλα τα περισσοτερα ειναι λιγο εκτος του δικου μου γουστου οσο και αν εκτιμω οτι μπορουν να γινουν αξιοπιστα και καλα σχολεια...Το aprilia rs125 εξαιτιας τιμης κοιταω απευθειας για μεταχειρισμενο...αξιζει? ααα το μτ-03 κουκλι αλλα και 600cc πιστευω ειναι πολλα για αρχη ..

Μην το φοβάσαι το mt-03 μπορεί να είναι 660cc αλλά βγάζει 48 άλογα.Όσο για το aprilia rs125 ναι μια χαρά μηχανάκι είναι,βασικά είναι το ίδιο με το derbi senda drd 125 sm,ίδια φρένα,ίδιες αναρτήσεις,ίδιο μοτερ.Ενα θεματάκι με τα ηλεκτρικά πάντα το είχαν τα aprilia.Από τα παραπάνω μπορείς να βρεις καλό πράμα και σε καλές τιμές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα yamaha mt-03 και kawasaki er-6n θα ηταν επικνδυνη επιλογη (μεταχειρισμενα παντα)- απο αποψη ασφαλειας???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επικινδυνα με ποια εννοια;

επικινδυνα οχι απο αποψη φρενων και τα λοιπα..επικινδυνα απο αποψη δυσκολιας για νεο οδηγο...δηλαδη θα οδηγουσα μια τετοια μηχανη η θα με οδησουσε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η δυσκολια εχει να κανει με πολλους παραγοντες απο το αν οδηγουσες κατι αλλο πριν

πχ παπακι, αν εχεις εμπειρια απο συμπλεκτη

αν οδηγουσες αλλο οχημα-αμαξι..αρα εχεις εμπειρια κι αντιληψη οταν οδηγας/γνωση των δρομων που οδηγας.. και τυχον επικινδυνων σημειων, τυφλων σημειων που εχει στοπ

απο το αν πατανε καλα τα ποδια σου

το βαρος της μηχανης, ο ογκος της..κλπ

ειναι ενα συνολο πολλων παραγοντων

ως προς το μτ3 εχει ιδιο κινητηρα με του χτ με λιγο διαφορετικη ρυθμιση

κι αυτο εχει ροπη οπως το χτ χαμηλα και ψιλοκλωτσαει...αλλα συνηθεια ειναι

το ερ6 εχω ακουσει οτι ειναι ευκολο[προτιμησε μεταχειρισμενο..βρισκεις σε πολυ καλες τιμες

ειδικα χειμωνα..]

το μτ3 δεν εχει πουλησει στην ελλαδα καθολου σχεδον[ισως επειδη το ειχαν και σε ιδια τιμη με το χτχ]

εμενα το χτχ660 με δυσκολεψε και επειδη ηταν ψηλο[κι εγω οχι]

παντως για αρχη υπαρχουν και μεγαλες μηχανες σε καλη τιμη

πχ cb400sf, cb1[προσφατα πηρε φιλος με 1100 ευρω σε αριστη κατασταση με 28.000 χλμ]

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3,500 για duke II last edition και lc4 SM 2005, δεν νομίζω να είναι πίκρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η δυσκολια εχει να κανει με πολλους παραγοντες απο το αν οδηγουσες κατι αλλο πριν

πχ παπακι, αν εχεις εμπειρια απο συμπλεκτη

αν οδηγουσες αλλο οχημα-αμαξι..αρα εχεις εμπειρια κι αντιληψη οταν οδηγας/γνωση των δρομων που οδηγας.. και τυχον επικινδυνων σημειων, τυφλων σημειων που εχει στοπ

απο το αν πατανε καλα τα ποδια σου

το βαρος της μηχανης, ο ογκος της..κλπ

ειναι ενα συνολο πολλων παραγοντων

ως προς το μτ3 εχει ιδιο κινητηρα με του χτ με λιγο διαφορετικη ρυθμιση

κι αυτο εχει ροπη οπως το χτ χαμηλα και ψιλοκλωτσαει...αλλα συνηθεια ειναι

το ερ6 εχω ακουσει οτι ειναι ευκολο[προτιμησε μεταχειρισμενο..βρισκεις σε πολυ καλες τιμες

ειδικα χειμωνα..]

το μτ3 δεν εχει πουλησει στην ελλαδα καθολου σχεδον[ισως επειδη το ειχαν και σε ιδια τιμη με το χτχ]

εμενα το χτχ660 με δυσκολεψε και επειδη ηταν ψηλο[κι εγω οχι]

παντως για αρχη υπαρχουν και μεγαλες μηχανες σε καλη τιμη

πχ cb400sf, cb1[προσφατα πηρε φιλος με 1100 ευρω σε αριστη κατασταση με 28.000 χλμ]

ενδιαφεροντα και τα 2 που μου εδειξες ...οδηγω αυτοκινητο αλλα σιγουρα αυτο δεν λεει και πολλα ..Σιγουρα εχει να κανει και με τη συνεση του οδηγου και με χιλια αλλα δυο πραγματα..γενικως ψαχνω σε μεταχειρισμενα η δυσκολια ειναι οτι λιγα βρισκεις σε θεσσαλονικη..σε ευχαριστω παντως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα βρεις..ειδικα αν δεν εχεις πιεση χρονου..για πλακα βρισκεις..ειδικα χειμωνα θα εχεις πολλες επιλογες σε μηχανες να διαλεξεις οτι θες

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα