damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2010 Γεια σας.Μετα απο μια συζητηση που ειχα με μια κοπελα που ειμαστε μαζι στα αγγλικα εχω την εξης απορια.Τι πρεπει να γινεται με το κρανος(αλλα και με τον υπολοιπο εξοπλισμο)σε περιπτωση ατυχηματος?Και γενικα τι πρεπει να κανουμε οταν γινουμε μαρτυρες ενος ατυχηματος. Το μονο που ξερω ειναι οτι δεν πρεπει να αφαιρεθει το κρανος στο δρομο.Θελω να μαθω γιατι μπορει καποια στιγμη(μακαρι ποτε)να χρειαστει καποιος τη βοηθεια μου.Πιστευω οτι ειναι κατι χρησιμο να το γνωριζουμε γιατι ετσι ισως βοηθησουμε καποιον η καποιος βοηθησει εμας.Ευχαριστω εκ των προτερων και να εχετε ολοι καλα και ασφαλοι χλμ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adagio 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2010 Για δες αυτο http://www.youtube.com/watch?v=9JWiw0HFpDo Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2010 Ο μόνος λόγος για να προσπαθήσει να βγάλει κανείς το κράνος ενός τραυματία αναβάτη είναι να προσπαθήσει να κάνει τεχνητή αναπνοή. Σύμφωνα, όμως, με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ακόμη κι αν ο τραυματίας δεν αναπνέει, ΔΕΝ χρειάζεται να του βγάλουμε το κράνος. Μπορούμε να κάνουμε ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) μόνο με περιοδικές πιέσεις στον θώρακα, δηλαδή χωρίς τεχνητή αναπνοή. Οι περιοδικές πιέσεις στον θώρακα είναι επαρκείς για τη βοήθεια του τραυματία να αναπνεύσει μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ανάγκη εμείς οι ανεκπαίδευτοι να ρισκάρουμε την αφαίρεση του κράνους ενός τραυματία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2010 Εγώ κατάλαβα από την ερώτηση, "Τι κάνουμε το κράνος μετά από ατύχημα" Αν είναι έτσι, και δούμε ότι το κράνος έχει χτυπηθεί εξωτερικά, το πετάμε και παίρνουμε καινούριο. Αν δεν έχει χτυπηθεί, το κρατάμε. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός (μπουφάν-γάντια-κτλ) αν οπτικά είναι εντάξει, δεν χρειάζονται αλλαγή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vatos_locos 184 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2010 εγώ που ήμουν όρθιος μετά το τρακάρισμα το έβγαλα μόνος μου πάντως :P μαλακία ή όχι ένιωθα καλά και σε ένα κομμάτι ολόκληρος και το έβγαλα όταν έκατσα στο διάζωμα της εθνικής οπότε έρχεται η απορία αν ο άλλος δεν έχει ταβλιαστεί κάτω και σηκωθεί τι γίνετε με το κράνος ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες