Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 (τροποποιήθηκε) Σε ποιο σημείο λέω ότι ο Βενιζέλος δεν είχε επιλογές? Μίλησα σαν χώρα και όταν γίνεται παγκόσμιος πόλεμος και πολεμάνε όλοι γύρω σου και εσύ έχεις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην Μικρά Ασία και στην Τουρκία, τι θα κάνεις σαν χώρα? Θα μείνεις αμέτοχος? Δεν καταλαβαίνω γιατί άλλο οι οπαδοί και άλλοι τα ΟΥΚ? Δεν είναι πολίτες της ίδιας χώρας? Είναι ρατσιστές οι στρατιωτικοί και όχι οι οπαδοί? Εσύ το λες ρατσισμό, εγώ το λέω σύνθημα σαν του γηπέδου, θες να σου πώ συνθήματα που βρίζουν μάνες, γυναίκες, χώρες, πόλεις και πάει λέγοντας? Είναι ή δεν είναι ρατσισμός αυτό? Εσύ που δεν είσαι ρατσιστής, κάνεις παρέα με πακιστανούς, μαύρους, αλβανούς, ρουμάνους, κογκολέζους, μολδαβούς και ότι άλλη φυλή υπάρχει στην Ελλάδα? Συχνάζεις στα στέκια τους? Προπαγάνδα? Ξέρεις τι είναι η προπαγάνδα? Είπαν συνθήματα σε μια παρέλαση και το λές προπαγάνδα? Δεν ξέρεις φίλε μου τι είναι προπαγάνδα για αυτό τα λές. Προπαγάνδα θα ήταν αν τα ΟΥΚ ήταν έξω στους δρόμους και κάνανε κάθε μέρα παρέλαση και φωνάζανε τα συνθήματα, μοιράζανε φυλλάδια με τα συνθήματα, μπαράζ εκδηλώσεων και κάλυψη από τα ΜΜΕ, αυτό είναι προπαγάνδα. Αυτό που κάνουν όλοι οι πολιτικοί ανεξαιρέτως και την αναμασούν τα πρόβατα τους, αριστερά και δεξιά. Και το πρόβλημα τελικά δεν είναι τι είπαν αλλά που τα είπαν, αν τα λένε μακριά από τα ευαίσθητα αυτάκια μας, δεν υπάρχει πρόβλημα, αν τυχόν τα ακούσουμε, απαπαπα, φωτιά να πέσει να μας κάψει. Δηλαδή αν ο στρατός είναι ένα τεράστιο ρατσιστικό καζάνι που βράζει, δεν μας νοιάζει, αρκεί να μην το ακούμε που κοχλάζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Όπως και σε όλα τα προβλήματα της Ελλάδας, μια πιθαμή από τον κώλο μου και ας είναι όλο στο δικό σου. Το αγγούρι αγαπητέ, θα το φάμε όλοι μας όσο έχουμε αυτά τα μυαλά, όσο εθελοτυφλούμε και κοιτάμε άλλου στο πρόβλημα που λέγετε ελληνική κοινωνία. Όταν όμως το φάς το αγγούρι, όσο αλλού και να κοιτάς, ο κώλος σου θα τσούζει όσο μπαίνει, όσο είναι μέσα και μετά που θα το βγάλεις. Εκτός και πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν το είδες να το τρώς, άρα δεν το έφαγες. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα, τεράστιο. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα γιατί οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν αυτό ακριβώς που τους ψήφισαν οι Έλληνες να κάνουν. Ρουσφέτια και καταχρήσεις. Και έχεις και την "μαχητική" αριστερά που αντιτάσσεται στα μέτρα, βγάζει πύρινους λόγους για αγώνα, για αντίσταση και σχέδιο ΜΗΔΕΝ. Για αυτό άλλωστε σε κάθε εκλογές παλεύουν να μπούν στη βουλή. Αυτά πρέπει να μας απασχολούν και όχι αν οι ΟΥΚαδες λένε ρατσιστικά συνθήματα. Πρέπει να κοιτάμε στην ρίζα του προβλήματος και ποια ήταν η αντίδραση του Ελληνικού Κράτους? Την πλήρωσε αυτός που έδινε τα παραγγέλματα. Βάλαμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και καθαρίσαμε. Κάνουν λέει ΕΔΕ για τα συνθήματα. Και? θα διώξουν όλες τις Ειδικές Δυνάμεις, το μόνο πραγματικά μάχιμο σώμα του στρατού ξηράς? Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα, θα συνεχίσει για μια αιωνιότητα, είπα την άποψη μου και τέλος οκ απανταω και γω και τελος. Πρωτον οτι μπορουσε να μηνει αμετοχη μπορουσε αλλα δεν ηθελε λογο εδαφικων συμφεροντων και συμφωνουμε απολυτα. Αλλο οπαδοι και αλλο ΟΥΚ γιατι οι οπαδοι δεν ειναι οπλισμενοι απο την κοινωνια ουτε κατεχουν τετια θεση οπως και οι ΟΥΚ. Εγω φιλε ΕΙΜΑΙ αλβανος αρα λογικα ναι μπορω. Προπαγανδα ειναι οτιδιποτε δεν στηριζετε σε αληθινα γεγονοτα αλλα διαστρεβλωνει την αληθεια με ενοιες που γενανε συναισθηματα με αποτελεσμα να χανεις αυτο που λεει.(εκθεση Γ' λυκειου)Αρα νωμιζω οτι ειναι προπαγανδα γιατι περναει ιδεες μη τεκμηριωμενς ,συναισθηματικα φορτισμενες που αποσκοπουν σε προβατοποιιση που της ακουνε διαφοροι . Το προβλημα φυσικα ειναι και το τι ειπαν αλλα ενα μεγαλυτερο προβλημα ειανι που τα ειπαν.Γιατι ξαναλεω και εχω γινει γραφικος.Ειδες τα παιδια που φωναζαν μαζι με τους ΟΥΚ?ειδες ποσοι χειροκροτουσαν?Να γιατι υπαρχει προβλημα που.Γιατι εισαι στον λαο .και αντι να τον καθυσιχασεις του βαζεις φωτια με αποτελεμα συντομα να εχουμε αναταραχες.Μπορει να μην γουσταρεις ξενους συμφωνω αλλα οχι και ετσι. Οι αριστεροι και θα μιλισω μοναχα για ΚΚΕ γιατι μονο αυτο για μενα ειανι αυτο καθ αυτο αριστερα μαρξιστικη λενινιστικη οπως θα επρεπε.περνει ενα αξιοπρεπεστατο 8% σκεψουν τον αντικομουνισμο και τα μυαλα που υπαρχουν εκει εξω.Οταν καταργηθει ο δικοματισμος απο τα μυαλα του λαου ναι θα με πειραζει.μεχρι τοτε παραμενει 3ο κομμα και δεν με χαλαει καθολου.Εξαλλου οι κομουνιστες εχουν αποδειξει οτι ειναι πολυ χειροτεροι απο τους ΟΥΚ και ο στοχος δεν ειναι να φτιαχνεις παπουτσια με το δερμα των αλβανων αλλα η ταξικη παλη.τεσπα.Ολα πρεπει να μας πειραζουν.πως θα μπορουσα να κανω τα στραβα ματια σε αυτα που λενε? Τροποποιήθηκε Μάρτιος 27 , 2010 από τον Hillbilly Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelis- 3.122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Σε ποιο σημείο λέω ότι ο Βενιζέλος δεν είχε επιλογές? Μίλησα σαν χώρα και όταν γίνεται παγκόσμιος πόλεμος και πολεμάνε όλοι γύρω σου και εσύ έχεις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην Μικρά Ασία και στην Τουρκία, τι θα κάνεις σαν χώρα? Θα μείνεις αμέτοχος? Δεν καταλαβαίνω γιατί άλλο οι οπαδοί και άλλοι τα ΟΥΚ? Δεν είναι πολίτες της ίδιας χώρας? Είναι ρατσιστές οι στρατιωτικοί και όχι οι οπαδοί? Εσύ το λες ρατσισμό, εγώ το λέω σύνθημα σαν του γηπέδου, θες να σου πώ συνθήματα που βρίζουν μάνες, γυναίκες, χώρες, πόλεις και πάει λέγοντας? Είναι ή δεν είναι ρατσισμός αυτό? Εσύ που δεν είσαι ρατσιστής, κάνεις παρέα με πακιστανούς, μαύρους, αλβανούς, ρουμάνους, κογκολέζους, μολδαβούς και ότι άλλη φυλή υπάρχει στην Ελλάδα? Συχνάζεις στα στέκια τους? Προπαγάνδα? Ξέρεις τι είναι η προπαγάνδα? Είπαν συνθήματα σε μια παρέλαση και το λές προπαγάνδα? Δεν ξέρεις φίλε μου τι είναι προπαγάνδα για αυτό τα λές. Προπαγάνδα θα ήταν αν τα ΟΥΚ ήταν έξω στους δρόμους και κάνανε κάθε μέρα παρέλαση και φωνάζανε τα συνθήματα, μοιράζανε φυλλάδια με τα συνθήματα, μπαράζ εκδηλώσεων και κάλυψη από τα ΜΜΕ, αυτό είναι προπαγάνδα. Αυτό που κάνουν όλοι οι πολιτικοί ανεξαιρέτως και την αναμασούν τα πρόβατα τους, αριστερά και δεξιά. Και το πρόβλημα τελικά δεν είναι τι είπαν αλλά που τα είπαν, αν τα λένε μακριά από τα ευαίσθητα αυτάκια μας, δεν υπάρχει πρόβλημα, αν τυχόν τα ακούσουμε, απαπαπα, φωτιά να πέσει να μας κάψει. Δηλαδή αν ο στρατός είναι ένα τεράστιο ρατσιστικό καζάνι που βράζει, δεν μας νοιάζει, αρκεί να μην το ακούμε που κοχλάζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Όπως και σε όλα τα προβλήματα της Ελλάδας, μια πιθαμή από τον κώλο μου και ας είναι όλο στο δικό σου. Το αγγούρι αγαπητέ, θα το φάμε όλοι μας όσο έχουμε αυτά τα μυαλά, όσο εθελοτυφλούμε και κοιτάμε άλλου στο πρόβλημα που λέγετε ελληνική κοινωνία. Όταν όμως το φάς το αγγούρι, όσο αλλού και να κοιτάς, ο κώλος σου θα τσούζει όσο μπαίνει, όσο είναι μέσα και μετά που θα το βγάλεις. Εκτός και πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν το είδες να το τρώς, άρα δεν το έφαγες. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα, τεράστιο. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα γιατί οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν αυτό ακριβώς που τους ψήφισαν οι Έλληνες να κάνουν. Ρουσφέτια και καταχρήσεις. Και έχεις και την "μαχητική" αριστερά που αντιτάσσεται στα μέτρα, βγάζει πύρινους λόγους για αγώνα, για αντίσταση και σχέδιο ΜΗΔΕΝ. Για αυτό άλλωστε σε κάθε εκλογές παλεύουν να μπούν στη βουλή. Αυτά πρέπει να μας απασχολούν και όχι αν οι ΟΥΚαδες λένε ρατσιστικά συνθήματα. Πρέπει να κοιτάμε στην ρίζα του προβλήματος και ποια ήταν η αντίδραση του Ελληνικού Κράτους? Την πλήρωσε αυτός που έδινε τα παραγγέλματα. Βάλαμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και καθαρίσαμε. Κάνουν λέει ΕΔΕ για τα συνθήματα. Και? θα διώξουν όλες τις Ειδικές Δυνάμεις, το μόνο πραγματικά μάχιμο σώμα του στρατού ξηράς? Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα, θα συνεχίσει για μια αιωνιότητα, είπα την άποψη μου και τέλος Nα και μια φορα που θα συμφωνησω μαζι σου +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Για τον ίδιο λόγο που θα γίνει θέμα εάν αύριο γεμίσει το άγαλμα του αγνώστου και η βουλή πρεζάκια που θα την σουτάρουν στα σκαλοπάτια. Και στο σπίτι τους και στον δρόμο και στην βουλή, η πρέζα ίδια θα είναι. Αλλά το ότι δεν είναι ούτε στα σπίτια τους ούτε στον δρόμο κάτι λέει. Ή τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοια κατάσταση που το φαινόμενο είναι πλέον ανεξέλεγκτο ή κάποιος τους έβαλε να το κάνουν. Αντιστοίχως και σε αυτή την περίπτωση. Επίσης φαίνεται να αγνοείς πως τα σώματα ασφαλείας δεν είναι - ή τουλάχιστον θα έπρεπε να μην είναι - χουλιγκάνοι. Υποτίθεται πως οι πράξεις τους δεσμεύονται από κανονισμούς και νόμους. Υποτίθεται πως όταν είσαι σε υπηρεσία εκπροσωπείς το κράτος σου και αποσκοπείς προς το συμφέρον του, δεν είσαι ένας τουρίστας με όπλο που μπορεί να κάνει οτι του καυλώσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Επίσης φαίνεται να αγνοείς πως τα σώματα ασφαλείας δεν είναι - ή τουλάχιστον θα έπρεπε να μην είναι - χουλιγκάνοι. Υποτίθεται πως οι πράξεις τους δεσμεύονται από κανονισμούς και νόμους. Υποτίθεται πως όταν είσαι σε υπηρεσία εκπροσωπείς το κράτος σου και αποσκοπείς προς το συμφέρον του, δεν είσαι ένας τουρίστας με όπλο που μπορεί να κάνει οτι του καυλώσει. αυτο ακριβως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tanasis81 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Γνωστη η ισοδιναμια. 'δυναμη'+'κλειστα μυαλα γεματα κομπλεξ και προκαταλυψεις'= 'ΤΟ ΧΑΣΟΣ' Λαμπρα παραδειγματα σε παμπολα ιστορικα γεγονοτα....... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ozfrox 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Πιστευω επιτρεπεται να μην συμπαθουμε και να κατακρινουμε εθνικιστες, οποιοδηποτε το ποστο τους, ειται ρισκαρουν την ζωη τους η οχι, εγω δεν τους χωνευω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Πιστευω επιτρεπεται να μην συμπαθουμε και να κατακρινουμε εθνικιστες, οποιοδηποτε το ποστο τους, ειται ρισκαρουν την ζωη τους η οχι, εγω δεν τους χωνευω. και να σουν ο μονος αδερφε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Πιστευω επιτρεπεται να μην συμπαθουμε και να κατακρινουμε εθνικιστες, οποιοδηποτε το ποστο τους, ειται ρισκαρουν την ζωη τους η οχι, εγω δεν τους χωνευω. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει, όπως δεν τους χωνεύεις εσύ, ετσι και αυτοί δεν χωνεύουν κάποιους άλλους. Εσύ θες να έχεις το δικαίωμα να μην χωνεύεις όποιον θέλεις αλλά δεν δίνεις το δικαίωμα σε άλλους να μην χωνεύουν όποιον θέλουν. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 έχουμε περίπου 2 εκατομμύρια νομίμους μετανάστες στην Ελλάδα και άλλους πόσους λαθραίους και μας λένε και εθνικιστές ρε!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrisvolos 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 (τροποποιήθηκε) Οποιος δεν αγαπαει την πατριδα του δεν χοραει στο forum . Ban στους ανθελληνες. Υπερανω ολων η Ελλάς. :greece: :greece: :greece: :greece: :greece: :greece:Οι admin na banraroun τον χρηστη Le Flwr . διοτι εχει προσβλητικη υπογραφη προς ολους μας. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 27 , 2010 από τον dimitrisvolos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 Αυτά τα "εθνίκια" των Ειδικών Δυνάμεων, παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα... «Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους..», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. (εδω) Τι συγκινητικες ταυτισεις, σχεδον copy -paste.. (Αλλα, τι να περιμενει κανεις απο ατομα που συγκρινουν τα πρεζοχουλιγκανια των γηπεδων, με τον στρατο της Ελλαδας που πληρωνεται απο τους πολιτες για την προστασια της χωρας? :plaf:) Έψαξες και δεν την βρήκες ? Ως ειθισται, τη διαφορα "δεν την ξερουν", οσοι προσπαθουν να ταυτισουν τις δυο εννοιες, π.χ. ΕΔΩ.. Για να τις δουμε λοιπον λιγακι τις διαφορες.. ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ [Λεξικό Τριανταφυλλίδη] η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η οποία φτάνει ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη· (πρβ. σοβινισμός): Ακραίος / επιθετικός εθνικισμός. Φαινόμενα / εκδηλώσεις εθνικισμού. Η έξαρση του εθνικισμού στις γειτονικές χώρες απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη της περιοχής. [Υπερ Λεξικό της Νέας Ελληνικής γλώσσας] αποκλειστική και υπερβολική προσήλωση στα εθνικά ιδεώδη, που χαρακτηρίζεται από τάση εκμετάλευσης τους, για επικράτηση έναντι των ξένων εθνών [Μέγα Λεξικόν όλης της Ελληνικής Γλώσσης του Δημητράκου] Αποκλειστική προσήλωσις εις τα εθνικά ιδεώδη χαρακτηριζομένη υπό τάσεως εκμεταλλεύσεως αυτών προς επικράτηση έναντι ξένων εθνών. [Λεξικό Μπαμπινιώτη, 2η έκδοση, 2002, ΣΕΛ.551] “Εθνικισμός“: (κακόσ.)υπερβολική και αποκλειστική προσήλωση προς την ιδέα του Έθνους και των Εθνικών ιδεωδών, με κύριο χαρακτηριστικό τη διάκριση των Εθνών σ’ ανώτερα και κατώτερα και τη διάθεση επιβολής των πρώτων στα δεύτερα.. Σοβινισμός: Τυφλός Εθνικισμός που χαρακτηρίζεται από τη φανατική εξύμνηση κάθε Εθνικού στοιχείου, από απόρριψη και περιφρόνηση των στοιχείων άλλων λαών […] Σχόλιο λ. Εθνικισμός. Πατριωτισμός: Η έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη κάποιου προς την πατρίδα του: […] Η θυσία του αποτέλεσε εκδήλωση ύψιστου πατριωτισμού ΣΥΝ. φιλοπατρία. Σχόλιο λ. Εθνικισμός. Φιλοπατρία: Η αγάπη για την πατρίδα. ΣΥΝ. Πατριωτισμός. Σχόλιο λ. Εθνικισμός." Και, ΚΥΡΙΩΣ! Εθνισμός – εθνικισμός – διεθνισμός – φιλοπατρία – πατριωτισμός – σοβινισμός. Το να αγαπά κανείς την πατρίδα του, η φιλοπατρία (λ. που πρωτοεμφανίζεται στον Αριστοφάνη), είναι το πιο φυσικό πράγμα. Στα τέλη του 18ου αι. –αρχές του 19ου αι., όταν η λ. φιλοπατρία δίνει την αίσθηση λογιότερης λέξης, αρχίζει να υποκαθίσταται από τις λέξεις πατριωτισμός (αντιδάνειο μέσω του γαλλ. Patriotisme), που πρωτοχρησιμοποιούν ο Ρήγας Φεραίος, ο Ευγένιος Βούλγαρης κ.ά., και εθνισμός (μαρτυρείται από τον Ν. Σπηλιάδη, 1826). Για λίγο μάλιστα φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν με την ίδια σημασία και τα εθνικότης και εθνότης, που γρήγορα όμως εξειδικεύθηκαν στη σημασία που έχουν και σήμερα. Η χρήση της λ. εθνισμός με τη σημ. του πατριωτισμού, της φιλοπατρίας είναι τόσο έντονη τον 19ο αι., ώστε ο περίφημος δικαστής και συγγραφέας Αναστάσιος Πολυζωίδης, αναζητώντας (το 1859) μια λέξη ομόρριζη του εθνικός (= ειδωλολάτρης) για να δηλώσει την ειδωλολατρεία, τον παγανισμό, αποφεύγει τη λ. εθνισμός (= πατριωτισμός), για να μην προκαλέσει σύγχυση, και δημιουργεί τη λ. εθνικισμός με τη σημ. «ειδωλολατρισμός» (από το εθνικός «ειδωλολάτρης») που είναι και η πρώτη σημ. της λέξης! Βαθμηδόν η λ. εθνισμός υπεχώρησε, τη θέση της πήρε η λ. εθνικισμός, που σήμανε και τον πατριωτισμό, την αγάπη προς την πατρίδα, αλλά και τις εδαφικές απαιτήσεις ενός έθνους εις βάρος άλλων εθνών, τον εθνικό επεκτατισμό, δήλωσε δηλ. και τη θετική και την αρνητική σημ. Τον φανατικό, με επεκτατικές-επιθετικές βλέψεις, πατριωτισμό δήλωσε και η ξενικής (γαλλικής) προελεύσεως λ. σοβινισμός (από το ήρωα θεατρικού έργου, του αφοσιωμένου στον Ναπολέοντα πατριώτη N. Chauvin). Με τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό από τη δεκαετία του ’80, με τους ποικιλώνυμους εθνικισμούς που εμφανίστηκαν μετά την πτώση των κομουνιστικών καθεστώτων, η διάκριση μεταξύ nationism και nationalism κατέστη και στην Ελλάδα αναγκαία και άρχισε να εκφράζεται αντιστοίχως, με το σημασιολογικό-λεξικό ζεύγος εθνισμός – εθνικισμός, όπου το εθνισμός δηλώνει τον αγνό πατριωτισμό, το δε εθνικισμός τις εθνικιστικές επεκτατικές βλέψεις. Απέναντι σε αυτό το ζεύγος η λ. διεθνισμός παρέμεινε από παλιά να δηλώνει το ξεπέρασμα της έννοιας του έθνους και την υποκατάστασή της από τη διεθνική αντίληψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν όρια που να χωρίζουν τους λαούς, αντίληψη την οποία προέβαλε ο κομουνισμός, η κατεξοχήν διεθνιστική ιδεολογία. (στην ιδια σελιδα) Kαι, για να "ευθυμισουμε" (???) και λιγο, ορισμενα σχετικα αποθεγματα, απο εδω! Εθνικισμός: πρωτόγονος πατριωτισμός (Σβέιτσερ Α.) Εθνικισμός: φούσκωμα της εθνικής υπερηφάνειας από μερικούς με τους οποίους το έθνος δεν μπορεί να υπερηφανεύεται. (Σεβελιόφ Ι.) Η απώλεια του μέλλοντος οδηγεί στο παρελθόν, στην αναγέννηση του εθνικισμού και του θρησκευτικού φανατισμού. (Μορέν Ε.) Η πάλη κομμουνισμού - καπιταλισμού δεν έχει πια λόγο υπάρξεως, η νέα διαμάχη είναι μεταξύ εθνικισμού και διεθνισμού. (Μεγκρέ Μπ.) Η πολεμική βιομηχανία είναι η κρυφή διαβολική δύναμη πίσω από τον εθνικισμό, που οργιάζει παντού (Αϊνστάϊν Α.) Ο εθνικισμός είν' η αγάπη που με συνδέει με τους ηλίθιους της χώρας μου, αυτούς που προσβάλλουν τα ήθη μου κι ατιμάζουν τη γλώσσα μου (Kraus Karl) Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο (Ντε Γκολ Σ.) Αντε, καληνυχτες.. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ozfrox 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει, όπως δεν τους χωνεύεις εσύ, ετσι και αυτοί δεν χωνεύουν κάποιους άλλους. Εσύ θες να έχεις το δικαίωμα να μην χωνεύεις όποιον θέλεις αλλά δεν δίνεις το δικαίωμα σε άλλους να μην χωνεύουν όποιον θέλουν. Εγω εχω λογω που δεν τους χωνευω, δεν κρινω τον ανθρωπο απο τον τοπο καταγωγης του και μονο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 Εγω εχω λογω που δεν τους χωνευω, δεν κρινω τον ανθρωπο απο τον τοπο καταγωγης του και μονο. ακριβως αυτο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 Οποιος δεν αγαπαει την πατριδα του δεν χοραει στο forum . Ban στους ανθελληνες. Υπερανω ολων η Ελλάς. :greece: :greece: :greece: :greece: :greece: :greece:Οι admin na banraroun τον χρηστη Le Flwr . διοτι εχει προσβλητικη υπογραφη προς ολους μας. Καλά είσαι μεγάλος θεούλης. Τέσπα, όποιος βρίσκει υπερβολικό το "θα σου πιούμε το αίμα αλβανέ" είναι ανθέλληνας και όποιος βρίζει τους μετανάστες δεν είναι εθνικιστής επειδή έχουμε πολλούς μετανάστες. Νομίζω πως για να σας καταλάβω θα πρέπει να συγχρονίσουμε τις φαρμακευτικές συνταγές μας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 Καλά είσαι μεγάλος θεούλης. Τέσπα, όποιος βρίσκει υπερβολικό το "θα σου πιούμε το αίμα αλβανέ" είναι ανθέλληνας και όποιος βρίζει τους μετανάστες δεν είναι εθνικιστής επειδή έχουμε πολλούς μετανάστες. Νομίζω πως για να σας καταλάβω θα πρέπει να συγχρονίσουμε τις φαρμακευτικές συνταγές μας... νωμιζω η δικια τους ερχεται εκ του φυσικου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrisvolos 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 (τροποποιήθηκε) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 28 , 2010 από τον dimitrisvolos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) «Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους..», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. (εδω) Τι συγκινητικες ταυτισεις, σχεδον copy -paste.. (Αλλα, τι να περιμενει κανεις απο ατομα που συγκρινουν τα πρεζοχουλιγκανια των γηπεδων, με τον στρατο της Ελλαδας που πληρωνεται απο τους πολιτες για την προστασια της χωρας? :plaf:) Πρέπει να περίμενες καιρό για αυτό. Θέλω να μου πείς την γνώμη σου, εσύ που μένεις και στην Κέρκυρα και έζησες από κοντά τις επιθέσεις των Αλβανών, που γάζωναν τις παραλίες της Κέρκυρας από τα ταχύπλοα με τα καλάσινικωφ, πές μου θυμάσαι πώς και γιατί σταμάτησαν αυτές οι επιθέσεις? Και μετά έλα να μου ξαναπείς ταύτιση απόψεων. Το γεγονός ότι ο καρατζαφέρης "πιάνει" τον παλμό του Έλληνα σε αρκετά εθνικά θέματα, δεν κάνει τους όλους τους Έλληνες φασίστες. Αν ήμασταν φασίστες, θα ήταν αυτός κυβέρνηση. Αν ήμασταν αριστεροί θα ήταν ο Τσίπρας με την Παπαρήγα. Αλλά επειδή είμαστε παρτάκηδες και κουτοπόνηροι, έχουμε αυτούς που μας κάνουν τα ρουσφέτια. Την διαφορά μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού, την ξέρω, δεν την εξισώνω. Αλλά δεν κάθομαι να λέω ότι άλλο ο εθνικισμός και άλλο ο πατριωτισμός, χωρίς στην ουσία να ξέρω ποιά είναι η διαφορά αλλά γιατί έτσι με έμαθαν να λέω. Υπάρχουν αυτοί που τα εξισώνουν γιατί έτσι τους βολεύει και υπάρχουν και αυτοί που τα διαχωρίζουν γιατί έτσι τους είπαν. Το κοινό τους είναι όμως ότι και οι δύο πλευρές δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και επειδή για ακόμα μια φορά καταλήγεις στα δικά σου φαντασιολογήματα και παίζεις το παιχνιδάκι σου με τις λέξεις και τους χαρακτηρισμούς, εγώ δεν στάθηκα στην ομοιότητα των οπαδών και των ειδικών δυνάμεων αλλά στην αντίδραση των ΜΜΕ και την γενικότερη υποκρισία όσον αφορά τον ρατσισμό. Και όπως είπα πάμπολλες φορές, το ξαναλέω και τώρα, ενοχλήθηκαν όλοι από τα συνθήματα γιατί ακούστηκαν στην παρέλαση και όχι γιατί ακούγονται χρόνια τώρα στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Και ανοίγεις την τηλεόραση και ακούς "πουτάνας γιοί τούρκοι οθωμανοί" και δεν ενοχλείται κανένας αλλά είναι "εμετικό" το "βούλγαροι". Έφερα παράδειγμα τους οπαδούς, όχι για να τους συγκρίνω με τις ειδικές δυνάμεις αλλά για να δείξω ότι σαν κοινωνία μας ενδιαφέρει το δέντρο και όχι το δάσος. Δεν διαμαρτύρεται κανείς για τα συνθήματα στο γήπεδο γιατί μας έχουν μάθει ότι ρατσισμός είναι όταν διαφοροποιείσαι λόγω φυλής ή χρώματος. Εσύ πρώτος και καλύτερος θα έπρεπε να ξέρεις ότι ρατσισμός είναι πλέον κάθε τι που κάνεις για να φανείς καλύτερος από τους άλλους. Όπως προσπαθείς να μας πείσεις ότι η BMW βγάζει τις καλύτερες μηχανές, άρα και εσύ που πήρες την BMW, είσαι καλύτερος από μας. Με βάση λοιπόν τα πιστεύω σου και τις αρχές σου, είσαι και εσύ ρατσιστής, γιατί προβάλλεις την "ανωτερότητα" της BMW για να φανείς εσύ ανώτερος. Και εντελώς τυχαία, έχεις ναυαρχίδα της ανωτερότητας σου, τους Γερμανούς! Ρε τι γίνεται... Θεωρείς φυσιολογικό, εσύ και όλοι σας, ότι οι ρατσιστικές εκδηλώσεις στα γήπεδα είναι νορμάλ αλλά αν είναι από στρατιώτες δεν είναι. Έλληνες οι μεν, Έλληνες οι δε. Από την ίδια κοινωνία προήλθαν και εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στο άγημα που είπε τα συνθήματα. Το άγημα αυτό είναι το αποτέλεσμα της παρακμάζουσας Ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά τα "πρεζοχουλιγκάνια". Οι οπαδοί που λές, επί το πλείστον τους, κινούνται στους αριστεροαναρχικούς χώρους (εξαιρούνται οι γαύροι, καθότι εκτός από φασίστες, δεν είναι οπαδοί αλλά υπάλληλοι επί πληρωμή του Κόκκαλη) και εναντιώνονται στα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Και για αυτό το λόγο διώκονται με τα μανίας με φυλακίσεις χωρίς αναστολή, μη εξαγοράσιμες, μη εφέσιμες, την στιγμή που άλλοι σκοτώνουν και ληστεύουν και τους αναγνωρίζονται ελαφρυντικά, κάνουν εφέσεις και ένα σωρό όμορφα. Επίσης, αντιτίθενται στις μετακινήσεις οπαδών, ανήκουστο σε μια δημοκρατική χώρα να απαγορεύεις τις μετακινήσεις. Να σου θυμίσω, αν δεν γνωρίζεις, ότι στο παιχνίδι Κυπέλλου Γιάννενα-ΠΑΟΚ, η αστυνομία των Ιωαννίνων είχε στήσει μπλόκα στα όρια του δήμου και απαγόρευε την είσοδο σε αυτοκίνητα με πινακίδες Θεσσαλονίκης ή με διακριτά του ΠΑΟΚ. Εσύ μπορεί να μην θέλεις να το παραδεχτείς ή να έχεις πλήρη άγνοια, αλλά αν περάσουν τα μέτρα τους στα γήπεδα, τα οποία είναι ο ορισμός της καταστολής και των περιορισμών των δικαιωμάτων του πολίτη, θα τα περάσουν σε σένα μετά. Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα στα ελληνικά γήπεδα, αλλά γιατί υπάρχει αναρωτήθηκε κανείς? Όχι βέβαια, γιατί δεν μας βολεύει, μας βολεύει να δείχνουμε τα επεισόδια για να μπορέσουμε να λυγίσουμε την κοινή γνώμη για να περάσει η κυβέρνηση τα πιλοτικά της μέτρα. Για αυτό δεν θέλει κανείς να πάρει πραγματικά μέτρα, αλλά δοκιμάζουν τις ανοχές των οπαδών και της κοινωνίας, ώστε να περάσουν μετά και στους υπόλοιπους τα μέτρα. Γιατί σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι οπαδοί δεν κάμπτονται ούτε διαβάλλονται από τα πολιτικά πράγματα. Δεν μπορείς να κάμψεις τον οπαδό λέγοντας του ότι θα τον εξαφανίσεις πολιτικά ή ότι θα του κόψεις τα πολιτικά προνόμια. Οι οπαδοί είναι κομμάτι του λαού και όχι του συστήματος, όπως είναι οι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί. Για αυτό την επόμενη φορά που θα αποκαλέσεις τους οπαδούς "πρεζοχουλιγκάνια", καλά θα κάνεις να το σκεφτείς καλύτερα γιατί οι οπαδοί είναι πολύ καλύτεροι σε πολλά από αυτούς που τους κατακρίνουν. υ.γ. 13 Απριλίου 2008, 40,000 "πρεζοχουλιγκάνια" μαζεύτηκαν στο Πεδίο του Άρεως και ανέβηκαν την Αλεξάνδρας, έφτασαν στο γήπεδο, μπροστά από τα ΜΑΤ και φώναξαν τα συνθήματα τους και διαλύθηκαν χωρίς να γίνει το παραμικρό. Όταν καταφέρουν κάτι αντίστοιχο οι δημοκράτες και προοδευτικοί αναρχικοί και αριστεροί, έλα να τα ξαναπούμε. υ.γ.2. Hillbilly, μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τι αντιπροσωπεύει η σημαία που έβαλες? Τροποποιήθηκε Μάρτιος 29 , 2010 από τον zb00p 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 υ.γ.2. Hillbilly, μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τι αντιπροσωπεύει η σημαία που έβαλες? φυσικα.οπως καθε συμβολο αντιπροσωπευει κατι διαφορετικο για τον καθενα.για μενα την country,τον νοτο,τα marlboro ,τους cowboys το jack daniels,rockabilly,southern rock,lynyrd skynyrd,arizona,ινδιανοι οπως και συ..την αμαυρωση (εν μερει παντα) της ιστοριας που εχει να κανει με τον αμερικανικο εμφυλιο.και ο λογος που προσπαθω να προβαλω οσο μπορω αυτο ειναι για αντιπροπαγανδα της KKK και του καθε χαζοναζι που μου εμαθε οτ στον νοτο σκωτωναν μαυρους.ναι γινοταν αλλα εχουν περασει 140 χρονια ξερω γω.καμια σχεση με τοτε.αυτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Η σημαία που έβαλες (αλήθεια γιατί την έβγαλες?) είναι όμως η πολεμική σημαία των Νοτίων, αυτών που ήθελαν να έχουν τους μαύρους για σκλάβους. Δεν αντιπροσωπεύει τον Νότο, όπως μας τον παρουσιάζεις. Για αυτό λοιπόν, πριν ξεκινήσεις να γράφεις τις ασυναρτησίες σου, να κάτσεις να διαβάσεις και να μάθεις καλά την Ιστορία γιατί εκτίθεσαι με την ημιμάθεια σου. Και να έχεις στο μυαλουδάκι σου, όπως και ο black_hawk, ότι απέναντι σας έχετε ανθρώπους σκεπτόμενους και όχι ομοίους σας, καθοδηγούμενους και με παρωπίδες, που αναμασούν ότι τους λένε να διαβάζουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Η σημαία που έβαλες (αλήθεια γιατί την έβγαλες?) είναι όμως η πολεμική σημαία των Νοτίων, αυτών που ήθελαν να έχουν τους μαύρους για σκλάβους. Δεν αντιπροσωπεύει τον Νότο, όπως μας τον παρουσιάζεις. Για αυτό λοιπόν, πριν ξεκινήσεις να γράφεις τις ασυναρτησίες σου, να κάτσεις να διαβάσεις και να μάθεις καλά την Ιστορία γιατί εκτίθεσαι με την ημιμάθεια σου. Και να έχεις στο μυαλουδάκι σου, όπως και ο black_hawk, ότι απέναντι σας έχετε ανθρώπους σκεπτόμενους και όχι ομοίους σας, καθοδηγούμενους και με παρωπίδες, που αναμασούν ότι τους λένε να διαβάζουν. λιπον παραθετω καπια που ειπα γιατι μαλλον δεν εδωσες σημασια. καθε συμβολο αντιπροσωπευει κατι διαφορετικο για τον καθενα αφου το εμπεδωσμε παμε παλι.μπορει αγορι μου να ειναι η πολεμικη σημαια των νωτιων αλλα σελιγο θα μας βγαλεις τους rockabillαδες φασιστες.σε αντιθεση με καποιους αλλους.ημιμαθεια θα ελεγα την δικια σου αν δεν εμαθες τους λογους που εγινε ο εμφυλιος και γιατι χασαν οι νοτιοι και για την πορεια της σκλαβιας ανα τον κοσμο.τεσπα.εχουμε και λεμε.ο νοτος λογο των φτηνων εργατικων χεριν διεθετε τα αγοριτκα προιοντα σε χαμηλες τιμες πραγμα που επλητε την οικονομια των yankees και ετσι με προφαση τους μαυρους ζητησαν απο τον νοτο να αφησει την μονη πηγη εισοδηματος που ειχε.χωρις σχεδιο χωρις τιποτα.αυτο θα ηταν καταστροφη και θα ειχε γονατησει τον νοτο και οσες χωρες δεν ηθελαν εφυγαν και ετσι οι βοριοι κυριξαν πολεμο.(αληθεια που η δημοκρταια σε αυτο).παμε παρακατω.ο Lee ηταν κατα της σκλαβιας και σους σκλαβους ειχε τους ελευθερωσε αλλα ως ΠΑΤΡΙΩΤΗς που ηταν ταχθηκε στο να υπερασπισει την virginia.αλλα ασυναρτησιες κατ. εσε.και αν οι βοριοι ηθελαν τοσο πολυ τους μαυροςυ γιατι οι μαυροι περνουσαν χειροτερα στον βορα που δεν ειχαν να φανε?γιατι ο ρατισμος συνεχιστικε και στον βορα αν πραγματικα ηταν τοσο καλοι μαζι τους?ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΛΕΟΣ.με την παροδο του χρονου η ιστορια εμεινε.πληγη στην καρδαια των νοτιων για τον χαμενο πολεμο αλαλ πλεον δεν ειχαν την εχθρα με τους μαυρους καθε αλλο.απλως θελαν να διαχωριστουν απο το χαοδες βορα και να βρουν τους ηρεμους ρυθμους που εχουν εκει κατω.τελως μεχρι εδω.τωρα σημαια της dixie πλεον συμβολιζει οντως αυτα που λεω εκτως και αν σου ειναι δυσκολο να το καταλαβεις.και επιλεον δεν γουσταρω να αφησω αυτα που αγαπαω στους φασιστες της ΚΚΚ.και το ιδιο κανω με τους skinheads.κουλτουρες που δεν πρεπει να της παραδωσουμε στους μαμακες.και σου βαζω μερικες φοτο . τεσπα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) Το γεγονός ότι ο αμερικανικός βορράς δεν μπορούσε να προσφέρει όσα ο αμερικανικός νότος, δεν κάνει τους Βόρειους εχθρικούς προς τους μαύρους. Οι νότιοι πουλούσαν φθηνά γιατί είχαν σκλάβους, το προσπερνάς με ελαφρά την καρδία και μας λές ότι φταίνε οι Βόρειοι για τον πόλεμο! Α και που είσαι, δεν είσαι Αμερικάνος των Νότιων Πολιτειών για να μας υποδεικνύεις τι ξέρουν και τι θέλουν. Μας κάνεις μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας, μας κάνεις και Αμερικανικής Ιστορίας. Και να έχεις το μυαλό σου, πώς οι θέσεις σου είναι των υπερμάχων των θέσεων σου και όχι μια σφαιρική και ουδέτερη θέση, για αυτό να μην έχεις το ύφος ότι κατέχεις την μόνη και πραγματική αλήθεια. Και είναι γεγονός πώς σε όλη την Αμερική, οι μαύροι πέρασαν τα πάνδεινα, ακόμα και στον Β'ΠΠ τους είχαν και πολεμούσαν μόνοι τους, σε μονάδες αποτελούμενες μόνο από μαύρους στρατιώτες, με λευκούς αξιωματικούς. Και το γεγονός ότι ο Αμερικανικός Νότος είναι η πατρίδα τους, δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκεί τους κυνήγησαν και πιο πολύ. Θα ξαναγράψουμε την ιστορία γιατί εσύ γουστάρεις τους αμερικάνους του νότου? Τροποποιήθηκε Μάρτιος 29 , 2010 από τον zb00p Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) εσύ που μένεις και στην Κέρκυρα και έζησες από κοντά τις επιθέσεις των Αλβανών, που γάζωναν τις παραλίες της Κέρκυρας από τα ταχύπλοα με τα καλάσινικωφ, πές μου θυμάσαι πώς και γιατί σταμάτησαν αυτές οι επιθέσεις? Πότε σταματησαν? :0 Την διαφορά μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού, την ξέρω, δεν την εξισώνω. ..αυτή τη στιγμή δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά μεταξύ εθνικισμού και πατριωτισμού.. Τελικα, ξερεις 'η δεν ξερεις? Αλλά δεν κάθομαι να λέω ότι άλλο ο εθνικισμός και άλλο ο πατριωτισμός, χωρίς στην ουσία να ξέρω ποιά είναι η διαφορά αλλά γιατί έτσι με έμαθαν να λέω ..Παλι αμφιβαλλεις, αν ξερεις ή οχι???.. Εσύ πρώτος και καλύτερος θα έπρεπε να ξέρεις ότι ρατσισμός είναι πλέον κάθε τι που κάνεις για να φανείς καλύτερος από τους άλλους. Όπως προσπαθείς να μας πείσεις ότι η BMW βγάζει τις καλύτερες μηχανές, άρα και εσύ που πήρες την BMW, είσαι καλύτερος από μας. Με βάση λοιπόν τα πιστεύω σου και τις αρχές σου, είσαι και εσύ ρατσιστής, γιατί προβάλλεις την "ανωτερότητα" της BMW για να φανείς εσύ ανώτερος. Και εντελώς τυχαία, έχεις ναυαρχίδα της ανωτερότητας σου, τους Γερμανούς! Ρε τι γίνεται... 'Η μπερδευεις τις "φ"ουτσες με τις βουρτσες, 'η το κανεις επιτηδες, δεν εξηγειται αλλοιως.. Θεωρείς φυσιολογικό, εσύ και όλοι σας, ότι οι ρατσιστικές εκδηλώσεις στα γήπεδα είναι νορμάλ αλλά αν είναι από στρατιώτες δεν είναι. Έλληνες οι μεν, Έλληνες οι δε. Από την ίδια κοινωνία προήλθαν και εκεί είναι το πρόβλημα Αντε παλι.. Δλδ το ιδιο πραγμα ειναι να ακουγονται υβρεις και ρατσιστικα συνθηματα απο εναν ετεροκλητο οχλο (χουλιγκανς) και απο το πλεον οργανωμενο κομματι (στρατος) της Ελληνικης κοινωνιας που πληρωνεται απο το λαο για την προστασια της πατριδας? Ποσα θες να μας τρελλανεις, επιτελους? Οι οπαδοί που λές, επί το πλείστον τους, κινούνται στους αριστεροαναρχικούς χώρους (εξαιρούνται οι γαύροι, καθότι εκτός από φασίστες, δεν είναι οπαδοί αλλά υπάλληλοι επί πληρωμή του Κόκκαλη) και εναντιώνονται στα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Και για αυτό το λόγο διώκονται με τα μανίας με φυλακίσεις χωρίς αναστολή, μη εξαγοράσιμες, μη εφέσιμες, την στιγμή που άλλοι σκοτώνουν και ληστεύουν και τους αναγνωρίζονται ελαφρυντικά, κάνουν εφέσεις και ένα σωρό όμορφα. Επίσης, αντιτίθενται στις μετακινήσεις οπαδών, ανήκουστο σε μια δημοκρατική χώρα να απαγορεύεις τις μετακινήσεις. Να σου θυμίσω, αν δεν γνωρίζεις, ότι στο παιχνίδι Κυπέλλου Γιάννενα-ΠΑΟΚ, η αστυνομία των Ιωαννίνων είχε στήσει μπλόκα στα όρια του δήμου και απαγόρευε την είσοδο σε αυτοκίνητα με πινακίδες Θεσσαλονίκης ή με διακριτά του ΠΑΟΚ. Εσύ μπορεί να μην θέλεις να το παραδεχτείς ή να έχεις πλήρη άγνοια, αλλά αν περάσουν τα μέτρα τους στα γήπεδα, τα οποία είναι ο ορισμός της καταστολής και των περιορισμών των δικαιωμάτων του πολίτη, θα τα περάσουν σε σένα μετά. Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα στα ελληνικά γήπεδα, αλλά γιατί υπάρχει αναρωτήθηκε κανείς? Όχι βέβαια, γιατί δεν μας βολεύει, μας βολεύει να δείχνουμε τα επεισόδια για να μπορέσουμε να λυγίσουμε την κοινή γνώμη για να περάσει η κυβέρνηση τα πιλοτικά της μέτρα. Για αυτό δεν θέλει κανείς να πάρει πραγματικά μέτρα, αλλά δοκιμάζουν τις ανοχές των οπαδών και της κοινωνίας, ώστε να περάσουν μετά και στους υπόλοιπους τα μέτρα. Γιατί σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι οπαδοί δεν κάμπτονται ούτε διαβάλλονται από τα πολιτικά πράγματα. Δεν μπορείς να κάμψεις τον οπαδό λέγοντας του ότι θα τον εξαφανίσεις πολιτικά ή ότι θα του κόψεις τα πολιτικά προνόμια. Οι οπαδοί είναι κομμάτι του λαού και όχι του συστήματος, όπως είναι οι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί. Για αυτό την επόμενη φορά που θα αποκαλέσεις τους οπαδούς "πρεζοχουλιγκάνια", καλά θα κάνεις να το σκεφτείς καλύτερα γιατί οι οπαδοί είναι πολύ καλύτεροι σε πολλά από αυτούς που τους κατακρίνουν. υ.γ. 13 Απριλίου 2008, 40,000 "πρεζοχουλιγκάνια" μαζεύτηκαν στο Πεδίο του Άρεως και ανέβηκαν την Αλεξάνδρας, έφτασαν στο γήπεδο, μπροστά από τα ΜΑΤ και φώναξαν τα συνθήματα τους και διαλύθηκαν χωρίς να γίνει το παραμικρό Koιτα να δεις που στα γηπεδα γινονται μαθηματα δημοκρατιας και αντιστασης στο "συστημα" και δεν το'χε παρει πρεφα κανεις μεχρι τωρα!! (Εξαιρουμενων των "γαυρων" βεβαιως..Αυτοι ειναι.. "φασιστες"!) (Ολ'αυτα τα τελευταια, δεν θα τα κρινω εγω.. Ας τα κρινουν οσοι ακομα αντεχουν να διαβαζουν τετοια τρικυμια εν κρανιω..) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 29 , 2010 από τον black_hawk 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Το γεγονός ότι ο αμερικανικός βορράς δεν μπορούσε να προσφέρει όσα ο αμερικανικός νότος, δεν κάνει τους Βόρειους εχθρικούς προς τους μαύρους. Οι νότιοι πουλούσαν φθηνά γιατί είχαν σκλάβους, το προσπερνάς με ελαφρά την καρδία και μας λές ότι φταίνε οι Βόρειοι για τον πόλεμο! Α και που είσαι, δεν είσαι Αμερικάνος των Νότιων Πολιτειών για να μας υποδεικνύεις τι ξέρουν και τι θέλουν. Μας κάνεις μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας, μας κάνεις και Αμερικανικής Ιστορίας. Και να έχεις το μυαλό σου, πώς οι θέσεις σου είναι των υπερμάχων των θέσεων σου και όχι μια σφαιρική και ουδέτερη θέση, για αυτό να μην έχεις το ύφος ότι κατέχεις την μόνη και πραγματική αλήθεια. Και είναι γεγονός πώς σε όλη την Αμερική, οι μαύροι πέρασαν τα πάνδεινα, ακόμα και στον Β'ΠΠ τους είχαν και πολεμούσαν μόνοι τους, σε μονάδες αποτελούμενες μόνο από μαύρους στρατιώτες, με λευκούς αξιωματικούς. Και το γεγονός ότι ο Αμερικανικός Νότος είναι η πατρίδα τους, δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκεί τους κυνήγησαν και πιο πολύ. Θα ξαναγράψουμε την ιστορία γιατί εσύ γουστάρεις τους αμερικάνους του νότου? ρε παλικαρι ειπα εγω ποτε οτι συμφωνω οτι περνουσαν καλα οι αμυροι στο νοτο?ελεος.ειπα οτι εκεινη η εποχη ηταν τετοια.ετσι εξελιχτικε ο νοτος.δν νωμιζω να συμφωνισα ποτε με την σκλαβια.μαθηματα δεν κανω σε κανενα απλως εσυ το χεις παρει στραβα.σου ειπα απλως πως αυτη η σημαια εχει και αλλα νοηματα εκτως τον πολεμο του 1860.και το χρησημοποιω γιατι πολυ απλα ξαναλεω δεν γουσταρω να το αφηνω να το χρησημοποιουν οι κκκ.και να νωμιζει καποιος οτι ειμαι φασιτας εδω ειμαι διαλογο κανω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 ρε black_hawk, αν δεν μπορείς να διακρίνεις την ειρωνεία, δεν σου φταίει κανείς. Το ότι εγώ τον ρώτησα να μου εξηγήσει την διαφορά και δεν απάντησε, εσένα δεν σου λέει κάτι? Πάλι με τις λέξεις θα παίζουμε? Αν θες να κάνεις παραθέσεις, να παραθέτεις ολόκληρο το κομμάτι και όχι αυτά που σε βολεύουν. Μπερδεύω την φούτσα με την βούρτσα αλλά η μανία σου να μας αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος γιατί έχεις την καλύτερη μηχανή, δεν παύει να είναι ρατσισμός. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hillbilly 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Μπερδεύω την φούτσα με την βούρτσα αλλά η μανία σου να μας αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος γιατί έχεις την καλύτερη μηχανή, δεν παύει να είναι ρατσισμός. μια ερωτηση ασχετη,το εεις αναφερει 3 φορες και δεν ξερω που κολαει σε ολο αυτο η μηχανη που εχει ο καθεανς και αν πιστευει οτι ειναι η κλαυτερη μιας και ο καθεανς μας περνει την καλητερη μηχανη γι αυτον. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες