Jump to content
cbk

Τιμές Ασφαλίστρων Μοτοσυκλέτας

Recommended Posts

Η αναζήτησή μου, έβγαλε 46 θέματα σχετικά με ασφάλειες και ασφαλιστικές.

Σε ελάχιστα αναφερόταν (δεν τα διάβασα και ολόκληρα!) ο τρόπος κοστολόγησης των ασφαλίστρων.

Ξέρει κάποιος υπεύθυνα να μας πεί αν το ύψος των ασφαλίστρων εξαρτάται (και κατά πόσο) από:

α) την ηλικία του οδηγού (ναί, εξαρτάται! οι γηραιότεροι θεωρούνται πιό "σοβαροί" και λιγότερο επικίνδυνοι :think: )

β) τον χρόνο απόκτησης του διπλώματος οδήγησης (ναί, εξαρτάται! )

γ) την παλαιότητα της μοτοσυκλέτας (το ζητάνε, ίσως παίζει ρόλο για την ενεργητική της ασφάλεια?)

δ) την αξία της μοτοσυκλέτας (παραδόξως το ζητάνε κι'αυτό, ακόμη και χωρίς να δίνουν ασφάλεια κλοπής! μήπως το χρησιμοποιούν όταν άλλος σου προκαλέσει υλικές βλάβες?)

ε) τα κυβικά εκατοστά ή τους φορολογήσιμους ίππους της μοτο; (σε κάποια ασφαλιστικά γραφεία δίνουν μία (ίδια) τιμή από 250cc και πάνω, σε άλλα ίδια δίνουν τιμή από 500-1300 και πάει λέγοντας... φυσικά οι υπάλληλοι δεν ξέρουν καν τι ισχύει... μπαίνουν στο on-line σύστημα της ασφαλιστικής που συνεργάζονται και σου λένε ότι βλέπουν στην οθόνη...)

στ) από τον τόπο κατοικίας του οδηγού (ναι, εξαρτάται! Η Αθήνα για παράδειγμα, δίνει περισσότερες πιθανότητες ατυχήματος από την επαρχία, γι'αυτό και είναι ακριβότερα τα ασφάλιστρα των κατοίκων Αθηνών.)

ζ) άλλος παράγων;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

O μεγαλύτερος από όλους....σε ποια λαμογίστικη ασφαλιστική θα πέσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ δίνω 160 το 6μηνο με ολική κλοπή

ενδιαφέρον! ποιά ασφαλιστική το κάνει αυτό;

είσαι σίγουρος οτι είναι τόσο; :think:

νομίζω κάποιο λάθος έχει γίνει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι σίγουρος και τα έσκασ μιά χαρά!

Τροποποιήθηκε από τον renovatio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν έχω καμιά μηχανή μεγάλης αξίας, αν δεν είναι μεγάλο το τελικό ποσό θα το έκανα. Ποια ασφαλιστική όμως κάνει ασφάλεια κλοπής σε μηχανή; Εγώ όταν είχα ρωτήσει μου είπε ο ασφαλιστής μου ότι καμία δεν το κάνει!!! Εκ των υστέρων διάβασα κάπου εδώ μέσα για την Εθνική και την Interamerican, αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει. Εσύ Renovatio σε ποιά ασφαλιστική είσαι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω ότι κλοπής κάνει μόνο η Interamerikan & Commercial.........ή κάνω λάθος?

Σε μιά από αυτές είμαι και εγώ και μου ανέβηκε το ασφάλιστρο στα 180 με οδική βοήθεια το χρόνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τιμολόγηση για την αστικη ευυθυνη του οχηματος,στην πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών, γίνεται με βάση το bonus malus του οχήματος, την φορολογισιμη ισχυ ή κυβικά και την περιοχή που ασφαλίζεται. Κάποιες εταιρείες όπως η aig για παράδειγμα, λαμβάνουν υποψην περισσοτερα κριτηρια και κανουν μια πιο προσωποποιημένη τιμολογηση πχ ηλικια οδηγου κτλ. Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι το συστημα bonus mallus στην αθανατη Ελλαδα το γ@μησανε και ψοφησε όλοι οι πονηροί ασφαλιστές. Τωρα για τις ασφλαισεις πυρος κλοπης και οτιδηποτε αλλο ονομαζεται συμπληρωματικος κινδυνος(αυτου της Αστικης ευθυνης) παιζει ρολο η αξια , ηλικια και μαρκα του οχηματος.

Ασφαλιση κλοπης κανoyn οι Interamerikan, AIG, COMMERCIAL VALUE και καποιες φορες και η Εθνικη αν εισαι μεγάλος πελάτης. Χωρις να κάνω διαφημιση και καθαρα απο τεχνικης πλευράς νομιζω οτι οι πρωτες 2 εχουν το καλυτερο ασφαλιστηριο.

PS Ισως η commercial για το επομενο διαστημα να θελει λιγο προσοχη

Τροποποιήθηκε από τον taskon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμένα για το ninja και το επασφάλιστρο ( νέος οδηγός ) μου έβγαλε ασφάλεια 155 € το χρόνο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω δουλέψει τα προγράμματα τιμολόγησης πάρα πολλών ασφαλιστικών εταιριών από τις πιο μεγάλες και αξιόπιστες έως τις μικρότερες. Επομένως αυτά που γράφω ισχύουν για τις περισσότερες εταιρίες.

Ξέρει κάποιος υπεύθυνα να μας πεί αν το ύψος των ασφαλίστρων εξαρτάται (και κατά πόσο) από:

α) την ηλικία του οδηγού (ναί, εξαρτάται! οι γηραιότεροι θεωρούνται πιό "σοβαροί" και λιγότερο επικίνδυνοι :think: )

Μόνο όσον αφορά το επασφάλιστρο νέου οδηγού, δηλαδή είσαι κάτω από 23 -> πληρώνεις επασφάλιστρο. Είσαι από 23 και πάνω -> πληρώνεις κανονικά

β) τον χρόνο απόκτησης του διπλώματος οδήγησης (ναί, εξαρτάται! )

Επίσης, μόνο όσον αφορά το επασφάλιστρο. Αν έχεις δίπλωμα κάτω από 2 έτη πληρώνεις παραπάνω.

γ) την παλαιότητα της μοτοσυκλέτας (το ζητάνε, ίσως παίζει ρόλο για την ενεργητική της ασφάλεια?)

Στις περισσότερες εταιρίες δεν αλλάζει την τιμολόγηση. Κάποιες εταιρίες (πχ Συνεταιριστική) δίνουν μια μικρή έκπτωση όταν το όχημα είναι καινούργιο (από 0 εως 2 έτη). Αυτή που συνδέει ενεργά την τιμολόγηση με το έτος κατασκευής του οχήματος είναι η Interamerican. Άλλη τιμή θα σου βγάλει για ένα μηχανάκι αν είναι 3ετίας και άλλη για το ίδιο μηχανάκι αν είναι 10ετίας (έχοντας εννοείται όλες τις άλλες παραμέτρους τιμολόγησης ίδιες). Όμως δεν έχει και πολύ λογική, γιατί αν τιμολογήσεις ένα όχημα ως καινούργιο θα σου βγάλει μια τιμή, έως και το δεύτερο έτος σου αυξάνει τα ασφάλιστρα για να φτάσει στην maximum τιμή στα 3 έτη και από τον τέταρτο χρόνο και έπειτα σου μειώνει την τιμή για να φτάσει στο minimum όταν το τιμολογήσεις ώς 10ετίας. Αν βλέπετε εσείς καμμία λογική πείτε μου!

δ) την αξία της μοτοσυκλέτας (παραδόξως το ζητάνε κι'αυτό, ακόμη και χωρίς να δίνουν ασφάλεια κλοπής! μήπως το χρησιμοποιούν όταν άλλος σου προκαλέσει υλικές βλάβες?)

Όλες οι εταιρίες που γνωρίζω την λειτουργία τους, δεν το ζητάνε όταν δίνουν απλή αστική ευθύνη παρά μόνο όταν είναι να δώσουν καλύψεις (πχ φωτιά, κλοπή, ίδιες ζημιές κλπ)

ε) τα κυβικά εκατοστά ή τους φορολογήσιμους ίππους της μοτο; (σε κάποια ασφαλιστικά γραφεία δίνουν μία (ίδια) τιμή από 250cc και πάνω, σε άλλα ίδια δίνουν τιμή από 500-1300 και πάει λέγοντας... φυσικά οι υπάλληλοι δεν ξέρουν καν τι ισχύει... μπαίνουν στο on-line σύστημα της ασφαλιστικής που συνεργάζονται και σου λένε ότι βλέπουν στην οθόνη...)

Μια συνήθης διαβάθμιση για τις μοτοσυκλέτες είναι: α) έως 49 β) 50 -124 γ) 125 - 249 δ) 249 - απεριόριστο, χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάθε άλλος πιθανός ή απίθανος συνδυασμός.

στ) από τον τόπο κατοικίας του οδηγού (ναι, εξαρτάται! Η Αθήνα για παράδειγμα, δίνει περισσότερες πιθανότητες ατυχήματος από την επαρχία, γι'αυτό και είναι ακριβότερα τα ασφάλιστρα των κατοίκων Αθηνών.)

Ακριβώς! Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους τιμολόγησης.

ζ) άλλος παράγων;

Η Demco, μια καινούργια εταιρία που έφτιαξε ο Κοντομηνάς, λαμβάνει υπ' όψιν το μοντέλο. Δηλαδή άλλη τιμή πχ για Ford Mondeo 1,8 και εντελώς άλλη τιμή για Volvo S40 1,8 (δυστυχώς δεν γνωρίζω αν ισχύει και για τις μηχανές).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως για το επασφαλιστρο νομιζω οτι ισχυει για ενα χρονο. Μεχρι πριν 3-4 χρονια περιπου για το αυτοκινητο, ηταν μονο για ενα χρονο. Δεν ξερω αν ειναι διαφορετικα στα μηχανακια. Παντως, υπηρχαν καποιες ασφαλιστικες (ονοματα δε λεμε-υπολειψεις δε θιγουμε καθως δεν υπαρχουν πια) που δεν χρεωναν επασφαλιστρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry! Έχεις δίκιο Hayabusa, το επασφάλιστρο ισχύει για τον 1ο χρόνο μετά την απόκτηση του διπλώματος και όχι για 2 που έγραψα στο παραπάνω post.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδες μου ηρθε το ασφαληστηριο στο 690 και η interamerikan θελει 235 ευρω με ασφαλεια κλοπης.

η AIG που τηλεφωνησα μου ειπε 145 ευρω.τρελη διαφορα.ειναι αξιοπιστη σαν εταιρια???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:_hi: λοιπον παιδια επειδη το κατεχω το θεμα και κανω ασφαλειες θελω να πω το εξης ασφαλειες κλοπης γινονται μεμονομενα απο καποιες εταιριες αλλα μονο οταν κλαπη η μοτοσυκλετα απο γκαραζ το οποιο ειαναι με συναγερμο και γκαραζοπορτα.και συναγερμο η μοτοσυκλετα οποτε μην το ψαχνεται ειναι μπερδεμα καμια εταιρια δεν θελει να κανει ασφαλειες κλοπης ειδικα σε μοτοσυκλετες μονο με ορους..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα είναι στο γκαράζ με συναγερμο γιατί να κάνω ασφάλεια κλοπής? Όχι ρωτάω... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οΟσο για της τιμες υπαρχη διαφορα απο εταιρια σε εταιρια και υπασφαλιστρο εως 23 ετων οσο για κλοπη μονο nteramerikan απο 4000 ευρω kai επανω εμπορικη τιμη μοτοσυκλετας οσο για την ηλικια παιζη και αυτο το σεναριο ενας μεσηλικας σε οριζμενες εταιριες πληρωνη λιγοτερο.. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμμμμ....αυτη εδερφε θελουν να ειναι σιγουρη οτι δεν μπορουν να κλεψουν την μηχανη ευκολα.καθε 4 λεπτα περιπου κλεβουν μια μηχανη περιπου στατιστηκα μιλαω δεν τους συμφερη να κανουν ασφαλειες κλοπης η nteramerikan ξεκινησε τωρα αλλα εαν εχεις μια καλη μηχανη αξιζει να δωσεις κατι παραπανω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα