Jump to content
ATHA

sos Πρόβλημα με αλυσίδα και θόρυβο

Recommended Posts

Παιδιά θέλω την βοήθεια σας και το θέμα επείγει γιατι αύριο πρέπει να ξέρω τι κινηση να κάνω.

Κατα αρχάς ώς κάτοχος χτ660r και με το γνωστό πρόβλημα που έχει ακουστεί για το κόψιμο της αλυσίδας στο μηχανάκι αυτό, αλλα και λόγω κάποιου θορύβου που μου έκανε αυτές τις μέρες, αποφάσισα να αλλάξω αλυσιδα και γρανάζι. Η αλυσίδα μου είχε κάνει 14.000 χιλιόμετρα και εμφάνιζε αλλού χαλαρότητα και αλλού ήταν σφιχτή, δειγμα οτι έπρεπε να αλλαχτεί. Όπως προείπα όμως, έκανε και ένα θόρυβο σαν χτύπημα και τις 2 τελευταίες μέρες ένιωθα το μηχανάκι να ζορίζεται σαν να κάνει διακοπές κατα την κίνηση.

Αφου μου εβγαλε την παναγία η yamaha για να μου πεί ποια αλυσίδα προτείνει γιατι κανείς δεν ήξερε να μου πεί και πήρα 800 τηλέφωνα , (βλέπετε δεν γνώριζα οτι το γράφει απάνω της η αλυσίδα τον τύπο της, νόμιζα οτι τον γραφει απάνω στο κουτί,εγώ δεν το ξερα.. αυτοί? :angry: ). Τέλος πάντων για την ιστορία η δική μου χτ φόραγε μια did 520 vp και αυτή λέει τώρα που δίνει είναι η did 520 vp2 σέτ μαζί με το γρανάζι.

Λοίπον στο ζητούμενο, η αλυσίδα αλλάχτηκε αλλά ο θόρυβος δεν σταμάτησε , το σήκωσαν το μηχανάκι το έβαλαν να γυρίζει πόση ώρα και η αλυσίδα χτυπιόταν, άλλαξαν το ράουλο τα ίδια. Στην συνέχεια και εκεί είναι που τρελλάθηκα, ο μηχανικός έκοψε την ασφάλεια της αλυσίδας και την άλλαξε.

Διερωτώμαι λοιπον εγώ κατα ποσο επιτρέπεται να κόψεις κανούργιο ανταλλακτικό αγορασμένο μολις 20 λεπτά πριν?

Εάν υπήρχε κατι ελλατωματικό πάνω στην αλυσίδα δεν έπρεπε να αλλαχτεί όλη? ή επειδή μιλάμε για ασφάλεια είναι θεμιτό να πριονίσεις το σημείο αυτό?

Διαφωτίστε με για να ξέρω πως να κινηθώ.

Μετά την αλλαγή της ασφάλειας το πρόβλημα δεν λύθηκε. Στην συνέχεια ανοίγουν ένα δεύτερο κιτ αλυσίδογράναζου και μου αλλάζουν το μπροστινό γρανάζι.

Ο θόρυβος βελτιώθηκε αρκετά εκείνη την στιγμή. Τελικά μου είπε να κοιτάξουμε αύριο το ρουλεμάν του τροχού, διοτι λέει δεν δικαιολογείται ο θόρυβος απο την αλυσίδα. Πήρα την μηχανή και έφυγα και κάνωντας την διαδρομή μέχρι το σπίτι μου, ξανάρχισε πάλι ένας διαφορετικός θόρυβος σαν να βρίσκει η αλυσίδα κάπου και να σέρνεται συνέχεια.

Ποια είναι η γνώμη σας ? Και γενικά με όλη αυτή την ιστορία μήπως η ολοκαίνουργια αλυσίδα που πλήρωσα χρυσή φθείρεται ακομα δεν την έβαλα ? :( :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

από όσο ξέρω την αλυσίδα δεν την κόβουν για κανένα λόγο :/

και εμένα στο παπί όταν μου την είχε κόψει κοπανιόταν και έκανε θόρυβο και πήγα σε άλλο μηχανικό και μου έβαλε μια πιο κοντή και έφτιαξαν όλα αμέσως χωρίς να αλλάξω τα γρανάζια...

Τροποποιήθηκε από τον Vatos_locos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά θέλω την βοήθεια σας και το θέμα επείγει γιατι αύριο πρέπει να ξέρω τι κινηση να κάνω.

Κατα αρχάς ώς κάτοχος χτ660r και με το γνωστό πρόβλημα που έχει ακουστεί για το κόψιμο της αλυσίδας στο μηχανάκι αυτό, αλλα και λόγω κάποιου θορύβου που μου έκανε αυτές τις μέρες, αποφάσισα να αλλάξω αλυσιδα και γρανάζι. Η αλυσίδα μου είχε κάνει 14.000 χιλιόμετρα και εμφάνιζε αλλού χαλαρότητα και αλλού ήταν σφιχτή, δειγμα οτι έπρεπε να αλλαχτεί. Όπως προείπα όμως, έκανε και ένα θόρυβο σαν χτύπημα και τις 2 τελευταίες μέρες ένιωθα το μηχανάκι να ζορίζεται σαν να κάνει διακοπές κατα την κίνηση.

Αφου μου εβγαλε την παναγία η yamaha για να μου πεί ποια αλυσίδα προτείνει γιατι κανείς δεν ήξερε να μου πεί και πήρα 800 τηλέφωνα , (βλέπετε δεν γνώριζα οτι το γράφει απάνω της η αλυσίδα τον τύπο της, νόμιζα οτι τον γραφει απάνω στο κουτί,εγώ δεν το ξερα.. αυτοί? :angry: ). Τέλος πάντων για την ιστορία η δική μου χτ φόραγε μια did 520 vp και αυτή λέει τώρα που δίνει είναι η did 520 vp2 σέτ μαζί με το γρανάζι.

Λοίπον στο ζητούμενο, η αλυσίδα αλλάχτηκε αλλά ο θόρυβος δεν σταμάτησε , το σήκωσαν το μηχανάκι το έβαλαν να γυρίζει πόση ώρα και η αλυσίδα χτυπιόταν, άλλαξαν το ράουλο τα ίδια. Στην συνέχεια και εκεί είναι που τρελλάθηκα, ο μηχανικός έκοψε την ασφάλεια της αλυσίδας και την άλλαξε.

Διερωτώμαι λοιπον εγώ κατα ποσο επιτρέπεται να κόψεις κανούργιο ανταλλακτικό αγορασμένο μολις 20 λεπτά πριν?

Εάν υπήρχε κατι ελλατωματικό πάνω στην αλυσίδα δεν έπρεπε να αλλαχτεί όλη? ή επειδή μιλάμε για ασφάλεια είναι θεμιτό να πριονίσεις το σημείο αυτό?

Διαφωτίστε με για να ξέρω πως να κινηθώ.

Μετά την αλλαγή της ασφάλειας το πρόβλημα δεν λύθηκε. Στην συνέχεια ανοίγουν ένα δεύτερο κιτ αλυσίδογράναζου και μου αλλάζουν το μπροστινό γρανάζι.

Ο θόρυβος βελτιώθηκε αρκετά εκείνη την στιγμή. Τελικά μου είπε να κοιτάξουμε αύριο το ρουλεμάν του τροχού, διοτι λέει δεν δικαιολογείται ο θόρυβος απο την αλυσίδα. Πήρα την μηχανή και έφυγα και κάνωντας την διαδρομή μέχρι το σπίτι μου, ξανάρχισε πάλι ένας διαφορετικός θόρυβος σαν να βρίσκει η αλυσίδα κάπου και να σέρνεται συνέχεια.

Ποια είναι η γνώμη σας ? Και γενικά με όλη αυτή την ιστορία μήπως η ολοκαίνουργια αλυσίδα που πλήρωσα χρυσή φθείρεται ακομα δεν την έβαλα ? :( :(

Βρε μπας και εχει κανει *θεση* η γλυστρα (το λαστιχενιο κομματι πανω στο ψαλιδι σου πανω απο το οποιο γλυστραει η αλυσιδα σου) απο την προηγουμενη που κοπανιοταν και τριβεται η νεα γιαυτο σου κανει θορυβο??:meeting:λεω εγω τωρα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γνωστή μλκία. Η αλυσίδα που δίνουν οι εταιρίες είναι άκοφτη. Για να μπει θέλει να αφαιρεθεί το ψαλίδι. Άπαξ και κόπηκε για να αποφευχθεί να λυθεί το ψαλίδι, (και μπει ασφάλεια στην θέση του κοψίματος) εκείνος πια είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας (στη κυριολεξία)

Κακώς...πολύ κακώς που την έκοψαν!!! Εγώ τσακώθηκα με μάστορα BMW/aprilia στα Καμίνια, που μου είχε κόψει τη μαμά αλυσίδα που είχα αγοράσει ο ίδιος από την aprilia όταν είχα το pegaso ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙ αλλά να βγάλει το ψαλίδι και θα του πλήρωνα την έξτρα εργασία.

Δεν μπορώ να ξέρω τι φταίει στο μηχανάκι σου εξ αποστάσεως αλλά το ξαναλέω... αλυσίδα που δεν είναι ανοιχτή από το εργοστάσιο ώστε να μπει η δική της ασφάλεια μετά, ΔΕΝ την κόβουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε μπας και εχει κανει *θεση* η γλυστρα (το λαστιχενιο κομματι πανω στο ψαλιδι σου πανω απο το οποιο γλυστραει η αλυσιδα σου) απο την προηγουμενη που κοπανιοταν και τριβεται η νεα γιαυτο σου κανει θορυβο??:meeting:λεω εγω τωρα....

To άλλαξε αυτό και μου το είπε "ράουλο". Το άλλο δέν είχε φαγωθεί ιδιαίτερα. Όχι δεν έφταιγε. Μπορείς να μου πείς για την ασφάλεια της αλυσίδας που είναι η μεγάλη μου απορία ?

Η αλυσίδα λέει δεν έρχεται ενωμένη αλλα ενώνεται κατα την τοποθέτηση με την ασφάλεια αυτή. Άρα αυτό είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι μου είπε που μπορεί και να χαλάσει κατα την τοποθέτηση αν πιεστεί πολύ. :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To άλλαξε αυτό και μου το είπε "ράουλο". Το άλλο δέν είχε φαγωθεί ιδιαίτερα. Όχι δεν έφταιγε. Μπορείς να μου πείς για την ασφάλεια της αλυσίδας που είναι η μεγάλη μου απορία ?

Η αλυσίδα λέει δεν έρχεται ενωμένη αλλα ενώνεται κατα την τοποθέτηση με την ασφάλεια αυτή. Άρα αυτό είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι μου είπε που μπορεί και να χαλάσει κατα την τοποθέτηση αν πιεστεί πολύ. :_unsure:

Υπάρχουν δύο ράουλα (άνω και κάτω) και υπάρχει και η γλίστρα του ψαλιδιού. Σύνολον 3 (ολογράφως τρία)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aλλο τα ραουλα (εχεις 2 ενα πανω και ενα κατω) η γλυστρα ειναι ενα κομματι καουτσουκ που ειναι τοποθετημενο στο ψαλιδι ακριβως πισω απο το μπροστινο σου γραναζι στην αρχη του ψαλιδιου....κομμενη η οχι η αλυσιδα σου εστω και με ασφαλεια ΔΕΝ δικαιολογει το θορυβο...:unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γνωστή μλκία. Η αλυσίδα που δίνουν οι εταιρίες είναι άκοφτη. Για να μπει θέλει να αφαιρεθεί το ψαλίδι. Άπαξ και κόπηκε για να αποφευχθεί να λυθεί το ψαλίδι, (και μπει ασφάλεια στην θέση του κοψίματος) εκείνος πια είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας (στη κυριολεξία)

Κακώς...πολύ κακώς που την έκοψαν!!! Εγώ τσακώθηκα με μάστορα BMW/aprilia στα Καμίνια, που μου είχε κόψει τη μαμά αλυσίδα που είχα αγοράσει ο ίδιος από την aprilia όταν είχα το pegaso ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙ αλλά να βγάλει το ψαλίδι και θα του πλήρωνα την έξτρα εργασία.

Δεν μπορώ να ξέρω τι φταίει στο μηχανάκι σου εξ αποστάσεως αλλά το ξαναλέω... αλυσίδα που δεν είναι ανοιχτή από το εργοστάσιο ώστε να μπει η δική της ασφάλεια μετά, ΔΕΝ την κόβουμε!

ALx σε υπερευχαριστώ !!! Αύριο θα πάρω τον επόπτη συμβεβλημένων συνεργείων της yamaha για 3 φορά, διότι έχω πολλά προηγούμενα και θα γίνει το σώσε γιατι ως εδώ και μη παρέκει πια !! :angry::angry:

Και γω του είπα .. "τι πας να κάνεις να κόψεις την αλυσίδα που μόλις αγόρασα ? " Ξέχασε το θα την αλλάξεις....

Αρα μλκς μου έλεγε οτι η αλυσίδα έρχεται κομμένη. Αχχχ ξυλο που το θέλουν.

Σαφώς και δεν μπορείς να μου πείς τι έχει το μηχανάκι εξ αποστάσεως.

Υγ οχι τα μηνύματα σου δεν είναι αόρατα απλά την ώρα που έγραφα εγώ δεν υπήρχαν :rolleyes:

Τροποποιήθηκε από τον ATHA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALx σε υπερευχαριστώ !!! Αύριο θα πάρω τον επόπτη συμβεβλημένων συνεργείων της yamaha για 3 φορά, διότι έχω πολλά προηγούμενα και θα γίνει το σώσε γιατι ως εδώ και μη παρέκει πια !! :angry::angry:

Και γω του είπα .. "τι πας να κάνεις να κόψεις την αλυσίδα που μόλις αγόρασα ? " Ξέχασε το θα την αλλάξεις....

Αρα μλκς μου έλεγε οτι η αλυσίδα έρχεται κομμένη. Αχχχ ξυλο που το θέλουν.

Σαφώς και δεν μπορείς να μου πείς τι έχει το μηχανάκι εξ αποστάσεως.

Υγ οχι τα μηνύματα σου δεν είναι αόρατα απλά την ώρα που έγραφα εγώ δεν υπήρχαν :rolleyes:

Μιλάω για τις αλυσίδες της μαμάς έτσι?!... όχι τις άλλες του εμπορίου! Του εμπορίου είναι κομμένες με την δική τους ασφάλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μηνύματά μου είναι αόρατα? :whistling:

Eιδες και εσυ τον γιουρι γκελερ μηπως και ξεκινησαν να συμβαινουν ανεξηγητα στο σπιτι??:grin:

99% παντος των συνεργειων *κοβουν* την αλυσιδα και την περνανε....:huh:

Μιλάω για τις αλυσίδες της μαμάς έτσι?!... όχι τις άλλες του εμπορίου! Του εμπορίου είναι κομμένες με την δική τους ασφάλεια.

DID πρεπει να φοραει και το ΧΤ...αν την παρεις απο την yamaha θα ειναι ενωμενη αν την παρεις aftermarket (να μη γραφει yamaha στο κουτι) θα ειναι ανοιχτη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό με τα ράουλα δεν το ήξερα οτι ήταν 3, αυτό που άλλαξε τελος πάντων είναι αυτό που είναι κοντά στο μπροστινό γρανάζι.

Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά alx η αλυσίδα δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο που ενώνεται απλά την κόβει σε κάποιο σημείο, οποιοδήποτε σημείο και το ενώνει με μια ασφάλεια σωστα? Τι ενοούμε ασφάλεια ? είδα να την πριονίζει και μετά να βάζει ένα σιδεράκι και να την ενώνει. Θα μου κάνεις λιγο μάθημα ?

Γιατι τον άκουσα να λέει κάποια στιγμή αυτή η ασφάλεια δεν είναι καλή.

Δηλαδή με κατακοροϊδεψε έτσι ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DID πρεπει να φοραει και το ΧΤ...αν την παρεις απο την yamaha θα ειναι ενωμενη αν την παρεις aftermarket (να μη γραφει yamaha στο κουτι) θα ειναι ανοιχτη!

Δεν σας προλαβαίνω και δεν έχω συνηθίσει κιόλας με την αλλαγή :D

Η αλυσίδα που πήρα είναι yamaha. Το κουτί γραφει yamaha και είναι set με το γρανάζι. Πάνω της η αλυσίδα γράφει did.

Συγνώμη αλλα δεν καταλαβαίνω την διαφορά δηλαδή οι after market ενώνονται σε κάποιο σημείο συγκεκριμένο με κάποιο κούμπωμα ας πούμε? Γιατί αυτός μου είπε οτι και αυτή έχει ασφάλεια και καλά προσπαθούσε να μου την δείξει απο ένα άλλο κουτί και εγώ έβλεπα κάτι ενωμένο. Δεν άνοιξε την σακούλα.

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή, γιατί η εξ αρχής κομμένη after market δέν έχει κάποιο αδύναμο σημείο στην ένωση ενω ή μαμισια έχει όταν κοπεί? :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλυσίδα αποτελείται από ράουλα και κρίκους (οι κρίκοι είναι τα πλαϊνά σιδεράκια σε σχήμα 8.

Τα ράουλα περιστρέφονται πάνω σε πιράκια τα οποία αναλόγως του τι υλικό έχουν μέσα για λίπανση, λέγονται ή O-ring ή Χ-ring.

Οι μάστουρες τώρα, έχουν μια πρέσα που πιέζει το πιράκι της αλυσίδας και το ξεκουμπώνει πάνω από το λαμάκι (σε σχήμα 8 που είπα πρίν) Όταν αφαιρεθεί το ένα από τα δύο 8, η αλυσίδα κόβεται. Στην θέση αυτού του 8 που αφαιρέθηκε, μπαίνει ένα άλλο, που λέγεται ασφάλεια, γιατί το δικό της δεν ξαναμπαίνει και να ασφαλίσει σωστά, αφού στην ουσία έχει παραβιαστεί.

Στις αλυσίδες του εμπορίου, αυτή η ασφάλεια είναι ειδική για την συγκεκριμένη αλυσίδα. Δεν μπαίνει όποια να ΄ναι δηλαδή. Έρχεται μαζί με την αλυσίδα. Ο λόγος που έρχεται κομμένη η άφτερ μάρκετ αλυσίδα, είναι γιατί μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλές μοτοσυκλέτες, οι οποίες όμως ίσως δεν χρησιμοποιούν το ίδιο μήκος. Άρα πρέπει να αφαιρεθούν κάποια κομμάτια για να φτάσεις στον αριθμό κρίκων που θέλεις, ώστε μετά να μπει η ασφάλεια και να κλείσει η αλυσίδα.

Η μαμά όμως επειδή είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο, έρχεται με τον σωστό αριθμό κρίκων και άρα έρχεται κλειστή, και για να μπει, πρέπει να αφαιρεθεί το ψαλίδι. Πράγμα που όμως δεν το κάνουν τα μαστόρια γιατί βαριούνται. Είναι πολύ ευκολότερο γι' αυτούς να την κόψουν και να την ξαναενώσουν, παρά να βγάλουν ψαλίδι. Μια κομμένη αλυσίδα όμως (και ξαναενωμένη με ασφάλεια) δεν είναι το ίδιο δυνατή στο σημείο κοπής με την άκοφτη. Οπότε αν σου κοπεί εσένα εν κινήσει, το πιθανότερο είναι να κοπεί εκεί που κόπηκε και ενώθηκε από το μάστορα. Η ασφάλεια λοιπόν είναι ΠΑΝΤΑ ο αδύναμος κρίκος. Πόσο μάλλον όταν στην κομμένη μαμά αλυσίδα σου βάζει ασφάλεια universal!

Tα ράουλα τώρα. Υπάρχει ένα κυλινδρικό ράουλο (από τεφλόν συνήθως) πάνω από το πάνω μέρος της αλυσίδας στην πάνω πλευρά του ψαλιδιού κοντά στο μπροστινό γρανάζι, το οποίο περιστρέφεται όταν το ακουμπάει η αλυσίδα. Ο ρόλος του είναι να μην χτυπάει η αλυσίδα κατά το κλείσιμο του γκαζιού και για να μην πηδήξει δόντι η αλυσίδα.

Υπάρχει επίσης άλλο ένα ίδιο στο κάτω μέρος του ψαλιδιού και από το κάτω μέρος της αλυσίδας που ο ρόλος του είναι να μην αφήνει την αλυσίδα να απομακρύνεται από το κάτω μέρος του μπροστινού γραναζιού, να μην χτυπάει και να μην παίζει η αλυσίδα κατά την επιτάχυνση.

Υπάρχει και η γλίστρα που είναι ένα μακρύ κομμάτι πλαστικού υλικού που είναι τοποθετημένο πάνω στο ψαλίδι κοντά στο μπροστινό γρανάζι για να σέρνει εκεί πάνω η αλυσίδα όταν κλείνεις το γκάζι για να μην θορυβεί και να μην τρίβει το μέταλλο του ψαλιδιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα λεπτό τότε alx. Κατα αρχάς σε εμένα εφόσον άλλαξε και το γρανάζι δεν είχε λόγο να την κόψει εξ αρχής.

Στην συνέχεια είπε οτι δεν του άρεσε "κάποια ασφαλεια" μετά την έκοψε λοιπόν, αλλα έβαλε γνήσια yamaha 520 ασφάλεια είπε. Και το είδα το ανταλλακτικό αυτό ήταν γνήσιο.

Γιατι όπως λές στις αλυσίδες του εμπορίου η ασφάλεια είναι ειδική για την συγκεκριμένη αλυσίδα. Μήπως τοτε και αυτή που έβαλε είναι ειδική? ή η yamaha δίνει μια οποιαδήποτε ασφάλεια. :_unsure:

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέτεις για να μου εξηγήσεις ολα αυτά. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

... Μια κομμένη αλυσίδα όμως (και ξαναενωμένη με ασφάλεια) δεν είναι το ίδιο δυνατή στο σημείο κοπής με την άκοφτη. Οπότε αν σου κοπεί εσένα εν κινήσει, το πιθανότερο είναι να κοπεί εκεί που κόπηκε και ενώθηκε από το μάστορα. Η ασφάλεια λοιπόν είναι ΠΑΝΤΑ ο αδύναμος κρίκος.

Θα διαφωνισω ΑLX στ'οτι σε μια ανοιχτη αλυσιδα ο αδυναμος κρικος της ειναι η ασφαλεια.Αυτο που λες ειναι μυθος.

Αμα βαλεις την σωστη ασφαλεια(μαμισια)και την πρεσαρεις σωστα με το ειδικο εργαλειο που διαθετη η καθε εταιρια,τοτε η αλυσιδα ειναι το ιδιο δυνατη ή αδυναμη με μια ιδια αλυσιδα κλειστου τυπου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα διαφωνισω ΑLX στ'οτι σε μια ανοιχτη αλυσιδα ο αδυναμος κρικος της ειναι η ασφαλεια.Αυτο που λες ειναι μυθος.

Αμα βαλεις την σωστη ασφαλεια(μαμισια)και την πρεσαρεις σωστα με το ειδικο εργαλειο που διαθετη η καθε εταιρια,τοτε η αλυσιδα ειναι το ιδιο δυνατη ή αδυναμη με μια ιδια αλυσιδα κλειστου τυπου.

Mαζί σου, αλλά εγώ μιλάω για τις μαμά αλυσίδες που κόβονται επί τούτου κι όχι για τις after market που έρχονται κομμένες αλλά έχουν και την σωστή ασφάλεια. Εγώ μίλησα για universal ασφάλειες που έχω δει να βάζουν οι μάστουρες σε αλυσίδες που δεν ήταν εξαρχής κομμένες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστά το θέτει ο ALX. Άλλωστε κάθε αλυσίδα ή εξάρτημα έχει περάσει από εργοστασιακό σχεδιασμό και έλεγχο είτε είναι YAMAHA είτε AFTERMARKET. Ο τεχνίτης από την άλλη είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσει την γραμμή του εργοστασίου και να μην κάνει του κεφαλιού του, ειδικά όταν πρόκειτε για τεχνίτη αντιπροσωπείας ή εξουσιοδοτημένου service :thumbsdown: . Φυσικά η (μαμίσια) είναι έτοιμη και δεν δικαιολογείτε ο κάθε κάγκουρας :uglystupid2: να πιάνει και να κόβει ότι βρίσκει για την δικιά του ευκολία. Ακόμη και αν βάλει εργοστασιακό εξάρτημα δεν είναι αυτό της αλυσίδας που αν μη τι άλλο έχει τοποθετηθεί και συνδεθεί από τα ρομποτάκια του εργοστασίου. Δεν έχουν το ίδιο χέρι πως να το κάνουμε.

Τροποποιήθηκε από τον troume

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα λεπτό τότε alx. Κατα αρχάς σε εμένα εφόσον άλλαξε και το γρανάζι δεν είχε λόγο να την κόψει εξ αρχής.

Στην συνέχεια είπε οτι δεν του άρεσε "κάποια ασφαλεια" μετά την έκοψε λοιπόν, αλλα έβαλε γνήσια yamaha 520 ασφάλεια είπε. Και το είδα το ανταλλακτικό αυτό ήταν γνήσιο.

Γιατι όπως λές στις αλυσίδες του εμπορίου η ασφάλεια είναι ειδική για την συγκεκριμένη αλυσίδα. Μήπως τοτε και αυτή που έβαλε είναι ειδική? ή η yamaha δίνει μια οποιαδήποτε ασφάλεια. :_unsure:

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέτεις για να μου εξηγήσεις ολα αυτά. :)

τελικά εφοσον εμένα μου έβαλε γνήσια ασφάλεια (yamaha) εγώ είμαι καλυμμένη ή δεν έπρεπε να την κόψει καν, διοτι το έκανε οχι για να τν τοποθετήσει, αλλά επειδή εκέίνο το σημείο δεν του άρεσε. (Ήταν ελλατωματικό μεταφράζω εγώ) Να απαιτήσω καινούργια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι πάει να πει δεν του άρεσε εκείνο το σημείο???? Η αλυσίδα ήταν καινούρια και άκοφτη κι αυτουνού δεν του άρεσε κάτι και την έκοψε? Ποια η λογική μιας τέτοιας ενέργειας? Αν είχε κατασκευαστικό πρόβλημα η καινούρια αλυσίδα που αγόρασες, (κατά τον μάστουρα) έπρεπε απλά να αντικατασταθεί με μία άλλη, κι όχι να προσπαθήσει να την επισκευάσει αυτός!!!

Κάτσε... γιατί μπερδεύτηκα τώρα που διάβασα ξανά το μήνυμά σου. Η αλυσίδα που αγόρασες... είχε ασφάλεια πάνω της από μαμά? Δηλαδή μπορούσε κάποιος να την βγάλει και να κόψει την αλυσίδα? Άλλο ΕΙΧΕ ασφάλεια από μαμά (που δεν νομίζω) κι άλλο την έκοψε κατά βούληση όπου ήθελε αυτός και έβαλε μια ασφάλεια yamaha. (από τι είδους αλυσίδα άραγε? )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι πάει να πει δεν του άρεσε εκείνο το σημείο???? Η αλυσίδα ήταν καινούρια και άκοφτη κι αυτουνού δεν του άρεσε κάτι και την έκοψε? Ποια η λογική μιας τέτοιας ενέργειας? Αν είχε κατασκευαστικό πρόβλημα η καινούρια αλυσίδα που αγόρασες, (κατά τον μάστουρα) έπρεπε απλά να αντικατασταθεί με μία άλλη, κι όχι να προσπαθήσει να την επισκευάσει αυτός!!!

Έ ελα ντε αυτό λέω και γώ. Την άλλαξε για τον θόρυβο. Αλλα πάντως μου έλεγε μετά οτι έβαλε γνήσια ασφάλεια με το ειδικο εργαλείο της yamaha και τέτοια. Τώρα τι να ναι αυτή η ασφάλεια δεν ξέρω. Παω να πάρω την yamaha να δω τι θα μου πούνε. Αντε να δούμε.

Αυτό γράφω παραπάνω οτι μου έλεγε να σου δείξω την ασφάλεια και καλά απο ένα άλλο κιτ, και έλεγε του αλλουνού δείξε την ασφάλεια και ο άλλος την έψαχνε σε ένα δεμένο πράγμα (αλυσίδα).

Βασικά δεν μου έδειξε κάτι, ψαχούλευε την αλυσίδα. Η αλυσίδα αυτή που έβαλα ήταν η did 520 vp2 και αυτός ζήτησε να του φέρουν γνήσια ασφάλεια 520. Αυτά άκουσα.Σε κάθε περίπτωση όμως δεν επισκευάζεις κατι καινούργιο έτσι δεν είναι?

Τροποποιήθηκε από τον ATHA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν επισκευάζεις κατι καινούργιο έτσι δεν είναι?

Ακριβώς. Το αντικαθιστάς... δεν το επισκευάζεις αν είναι προβληματικό. Και σιγά δηλαδή να μην έκανε θόρυβο η αλυσίδα επειδή "έφταιγε" ένας κρίκος :P

Συνήθως φταίνε τα δύο κυλινδρικά ράουλα για τους θορύβους της αλυσίδας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα..Τοση ωρα πανω στη ραμπα και δεν μπορουσε να εντοπισει αν ο θορυβος τουλαχιστον προερχεται απο την πλευρα του τροχου (γραναζι, αξονας,ρουλεμαν κλπ), απο την περιστροφη της αλυσιαδας 'η απο την πλευρα του μπροστινου γραναζιου? :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον... επικοινώνησα με τον τεχνικό της ίδιας της yamaha. Μου είπε οτι προβλέπεται μεν να κοπεί εφόσον η αλυσίδα έρχεται με ασφάλεια μαμά μέσα στο κιτ, άλλα κομένη δεν είνσι εξαρχής απο οτι κατάλαβα. Του είπα οτι την ασφάλεια την έβαλε οχι μέσα απο το κιτ (αγνοείται η τύχη της) αλλα ήταν ξεχωριστό ανταλλακτικό.

Τώρα που ξαναδιαβάζω το μήνυμα του alx και όπως μου είπε και ο μηχανικός, πρέπει να βγει το ψαλίδι για να μπει η αλυσίδα και εγω τοση ώρα νόμιζα οτι πρέπει να βγει το πίσω γρανάζι. :blush2:

Άρα μπορώ κάλλιστα να υποθέσω οτι την αλυσίδα την έκοψε και την πρώτη φορά που την έβαλε, αν σκεφτεί κανείς και την χαμηλή τιμή των 15 ευρώ για την τοποθέτηση που μόνος του μου ζήτησε και εκεί πιθανότατα να έβαλε την ασφάλεια του κιτ. Εκτος εάν όταν βγαίνει το γρανάζι βγαίνει και το ψαλίδι, δεν ξέρω αν τα λέω καλά διορθώστε με οι γνώστες.

Τελος πάντων του είπε ο μηχανικος μου του μηχανικού της yamaha, οτι το έκανε περισσότεορ για δοκιμή και επειδή έκανε γωνία η ασφάλεια και δεν ήταν σωστά στην θέση της.

Του απάντησα οτι ακόμα χειρότερα εάν το έκανε για δοκιμή και εγώ αυτό το θεωρώ ελλάτωμα και επισκευή ενος αχρησιμοποιητου ανταλλακτικου, που βάσει του νόμου περι προστασίας καταναλωτών δικαιούμαι να ζητήσω αντικατάσταση.

Τελικά μου είπε οτι ο ίδιος μπορεί να απαιτήσει αντικατασταση της αλυσίδας και το οποίο έκανε μετα απο κάποιες επικοινωνίες

με τον άλλον και μου είπε να πάω να μου την αλλάξει.

Τώρα το τι έχει η μηχανή ο θεος και η ψυχή του. Την είχαν 1 ώρα να γυρίζει στον αέρα και να κοπανιέται και δεν έβρισκαν τι είναι. Του ζήτησα να μου προτείνει έναν μάστορα άλλον να πάω και μου είπε να το ξαναπάω εκεί να δει λέει το ρουλεμάν του τροχού.

Αυτός θεωρεί οτι επειδή ο θόρυβος διορθώθηκε αρκετά χτες και ακουγόταν ένα χτύπημα μόνο, οτι το πρόβλημα λύθηκε. Σήμερα όμως που την οδήγησα ακουγόταν πάλι ένα σύρσιμο της αλυσίδας και κατα την κίνηση και όταν άφηνα το γκάζι. Διαφορετικός θόρυβος σε κάθε μια περίπτωση.

Είδωμεν... :/

Ελπίζω να μου την αλλάξει τελικά διοτι και άλλη φορά εχω επικοινωνήσει με yamaha και έχω συμφωνήσει και αυτός μού κάνει τον δύσκολο μετά. Ετσι είναι αμα δεν ιδρώσεις σε αυτήν την χώρα δεν γίνεται ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα