Jump to content
Sign in to follow this  
kamikaziking

Ασφαλείς «μπαριέρες»

Recommended Posts

Ένα νέο είδος προστατευτικών φιλικών προς του μοτοσικλετιστές έχει αναπτύξει η 3Μ σε συνεργασία με τη BMW και το Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Πρόκειται για μια σειρά από στήλες κατασκευασμένες από πολυμερές πλαστικό, οι οποίες «παγιδεύουν» χωρίς να τραυματίζουν τους αναβάτες, σε περίπτωση πτώσης.

Το νέο αυτό σύστημα θα μπορούσε να παρουσιαστεί σαν μια μεγάλη κουρτίνα από στήλες πολυμερούς, πακτωμένες στο έδαφος σε πολλές στρώσεις. Όταν ένας μοτοσικλετιστής μετά από πτώση έρθει σε επαφή μαζί τους, ανακόπτουν την ορμή του με αποτελεσματικό τρόπο, προφυλάσσοντας τον από σταθερά αντικείμενα όπως διαφημιστικές πινακίδες και πινακίδες σήμανσης. Σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, το σύστημα ασφάλειας τοποθετείτε φυσικά πριν από τος μπαριέρες, αποτρέποντας την επαφή των μοτοσικλετιστών με αυτές. Εκτός των ιδιοτήτων απόσβεσης των συγκρούσεων, οι στήλες αυτές έχουν και την ιδιότητα φωσφορισμού το βράδυ, ώστε να γίνονται άμεσα αντιληπτά τα όρια του δρόμου.

Παράλληλα με αυτή την ιδέα οι προαναφερθείσα τριάδα, εξέλιξε και ένα είδος σήμανσης για τις λακκούβες στο δρόμο. Η ιδέα είναι πολύ απλή και συνίσταται στη χρήση έντονου «φωσφοριζέ» χρώματος ασφάλτου σε κάθε στρώση, Μόλις η επιφάνεια του οδοστρώματος καταστραφεί, θα αποκαλύπτεται η -έντονου χρώματος- δεύτερη στρώση, που θα είναι ορατή από τους οδηγούς ακόμα και το βράδυ.

http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/75845.asp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μόλις η επιφάνεια του οδοστρώματος καταστραφεί, θα αποκαλύπτεται η -έντονου χρώματος- δεύτερη στρώση, που θα είναι ορατή από τους οδηγούς ακόμα και το βράδυ.

Αυτα αγαπητε μου δεν ξερω που γινονται, αλλα στην Ελλαδα, φευγουν ΟΛΕΣ! οι στρωσεις σαν κρατηρας, οποτε το συστημα δεν μας κανει!! :_zeppelin:

:knife:

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπράβο τους, εύγε!

επειδή αυτό το θέμα των επικίνδυνων διαφημιστικών στύλων πρέπει να μας ευαισθητοποιεί, είχα την ευκαιρία να κάνω και εγώ κάτι για αυτό.

πρόσφατα ένα μεγάλο εμπορικό κατάστημα μου ανέθεσε να βγάλω άδεια από αρμόδια υπηρεσία του δήμου πειραιώς για την τοποθέτηση 10 κατευθηντήριων πινακίδων σήμανσης, μερίμνησα για την σωστή θέση αυτών στα πεζοδρόμια και την αποφυγή από νησίδες, και επιπλέον ζήτησα να είμαι παρών την ημέρα που ο πινακιδάς θα τις τοποθετούσε για να μην κάνει καμιά μαιμουδιά με παρότρυνση της διοίκησης εν απουσία μου. τελικά πιστεύω ότι αποφύγαμε καταστάσεις "εν κινδύνω". ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άν γινει κατι τέτοιο θα είναι άψογο... μέχρι τότε όμως θα συνεχιζουν να μας πλαισιώνουν οι δολοφονικες μπαριέρες που υπάρχουν αυτη τη στιγμή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε μια αρκετα μεγαλη ευθεια στο πολυτεχνειο κρητης εχουν βαλει στις ακρες του δρομου μπαρες μπετου που συνδεονται μεταξυ τους με χοντρα συρματοσκινα (με αλλα λογια φθηνη περιφραξη) αποτελεσμα ενα βραδυ ενα αγορι και ενα κοριτσι γλυστρανε με ενα μηχανακι και διαμελιζονται πεφτοντας πανω τους ... αν δεν υπηρχε αυτη η περιφραξη πιθανοτατα να ζουσαν.... δεν ξερω αλλα καθε φορα διασχιζω ταυτη την ευθεια τρεμω στην ιδεα ....

ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά θαυμάσια ιδέα/πατέντα θα έλεγα αλλά για να την δούμε στην πράξη

πιστεύω ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια… για να μην πω ποτέ… εν Ελλάδι.

Εδώ και το Link… αλλά… Non conosco l'italiano!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά.....περίμενε.....μέχρι να αποφασίσουν να μπεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (εαν τελικά προχωρήσει σαν πατέντα) οι μοτοσυκλέτες θα πηγαίνουν πετώντας. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πραγματικά θαυμάσια ιδέα/πατέντα θα έλεγα αλλά για να την δούμε στην πράξη

πιστεύω ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια… για να μην πω ποτέ… εν Ελλάδι.

Εδώ και το Link… αλλά… Non conosco l'italiano!!!

Κι εγω που conosco italiano τι ηθελα και το διαβασα, θα σας πιασουν τα κλαματα. Αρχιζω να πιστευω οτι η τουρκοκρατια δεν ηταν η αιτια που ειμαστε τοσο, μα τοσο πισω... :plaf:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά γίνονται στην Ευρώπη, εδώ στην Αφρική είμαστε τυχεροί που έχουμε αποχετεύσεις και μερικές από αυτές λειτουργούν κιόλας!...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μου αρεσει η αισιοδοξια σας :frusty: :frusty: :frusty: ρε μανγκες τα ονειρα τσαμπα ειναι χαχαχαχαχαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγω που conosco italiano τι ηθελα και το διαβασα, θα σας πιασουν τα κλαματα. Αρχιζω να πιστευω οτι η τουρκοκρατια δεν ηταν η αιτια που ειμαστε τοσο, μα τοσο πισω... :plaf:

φιλε οι τουρκοι φυγαν οι ραγιαδες ομως μειναν....και ο νοων νωειτω......

Η χρήση του ονόματος «ραγιάς», δηλώνει το υποταγμένο κι όχι ελεύθερο, το ανυπότακτο κοπάδι και είναι ενδεικτικό της διάθεσής τους έναντι των υποδούλων. Όπως τα πρόβατα παρείχαν στους ποιμένες τους το γάλα και το μαλλί, ως αντάλλαγμα για την φροντίδα που εκείνοι τα παρείχαν, έτσι και οι υπόδουλοι λαοί έπρεπε να εκχωρούν το δικό τους προϊόν στους Τούρκους, με αντάλλαγμα την προστασία από τους εχθρούς και την ειρήνη που απολάμβαναν. Η βασική αρχή της αυτοκρατορίας ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από τους κατακτημένους.

τι μου θυμιζει ....ρε τι μου θυμιζει......

το πληρες κειμενο εδω http://nespa.pblogs.gr/2007/02/ragiades-ka...h-alhtheia.html και μετα μου λετε οτι ο τουρκος ειναι ο εχθρος....αμ δε ο εχθρος ειναι μια ανασα απο μας......

Τροποποιήθηκε από τον kamikaziking

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα