Jump to content
Sign in to follow this  
scottyfjr13_06

Καθαρισμος εξατμισης....

Recommended Posts

....σε διχρονο μηχανακη.

Για να ακουσω ιδεες/γνωμες πως μπορω να καθαρισω απο την λαδιλα την εξατμηση ενος διχρονου σκουτερ.

Ο μηχανικος μου ειπε οτι θελει αλλαγη εξατμησης η καλο καθαρισμο γιαυτο δεν τραβαει και σερνεται ....

Για να ακουσω λοιπον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγω ξέρω οτι συνήθως τα DIO έχουν αυτό το πρόβλημα,τελωσπάντων απ' οτι έχω δει κάνουν ένα σπείρωμα κάτω απο την έξατμηση στο τελικό και μετά το πάνε μια βόλτα στις τσίτες, βγαίνει η λαδίλα απο το σπείρωμα και με βιδώνουν έκει μια βίδα. :winking:

εγω ξέρω οτι συνήθως τα DIO έχουν αυτό το πρόβλημα,τελωσπάντων απ' οτι έχω δει κάνουν ένα σπείρωμα κάτω απο την έξατμηση στο τελικό και μετά το πάνε μια βόλτα στις τσίτες, βγαίνει η λαδίλα απο το σπείρωμα και μετα βιδώνουν έκει μια βίδα. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σνίφ...για να καταλάβω....σέρνεται το μηχανάκι και είναι υπεύθυνη η εξάτμιση για αυτό?

Και οκ πές πως την καθαρίζεις θα είναι οπως θα ηταν μια καινούργια εξάτμιση? :_unsure:

Και ακόμη μια ερωτηση μόνο τα δίχρονα το παθαίνουν αυτό? :blush:

Αυτά :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή με τα καυσαέρια βγαίνει και λάδι στα δίχρονα, αυτό κατακάθεται στην εξατμιση

με αποτέλεσμα μετα από καιρό να την μπουκώνει...

με ένα τσίτωμα όμως έρχεται στα ίσα του!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σνίφ...για να καταλάβω....σέρνεται το μηχανάκι και είναι υπεύθυνη η εξάτμιση για αυτό?

Και οκ πές πως την καθαρίζεις θα είναι οπως θα ηταν μια καινούργια εξάτμιση? :_unsure:

Και ακόμη μια ερωτηση μόνο τα δίχρονα το παθαίνουν αυτό? :blush:

Αυτά :baby:

<{POST_SNAPBACK}>

Η σκουτερια ειναι ενα Πεζω 50cc speed fight2 και εχει βουλωσει η εξατμηση μετα απο 12000κμ και 5 χρονια που το κυκλοφορω ειναι φυσικο, μια και το οδηγει η γυναικα μου τις περισσοτερες φορες .Θελει και καποιο ξεκαπνισμα και αυτο το αναλαμβανω να το κανω εγω.

Την μια φορα την καθαρισα εγω και τωρα ο μηχανικος ,20ευρωπουλα . Και ρωταω αν ξερεται κατι αλλο καλο να το κανω εγω να γλυτωσω την 20αρα του μηχανικου και την 180αρα μιας καινουργιας.

Αλλα απο οτι βλεπω , πολλοι διαβασαν το ποστ , λιγοι ξερουν να απαντησουν τι παιζει . :(

Λοιπον και για να μαθαινουν οι νεοι και να θυμουμται οι παλιοι ο καθαρισμος γινεται οπως παρακατω.

1) Βγαζουμε την εξατμιση και την βαζουμε σε μια μεγαλη λεκανη σε οριζοντια θεση και γεμιζουμε με πετρελαιο .(Αν θελεται μπορειται να την βαλεται στη δεξαμενη του πετρελαιου της πολυκατικιας σας :D :D :D :D :D )

2) Την αφηνουμε κανα 2 μερες να ποτισει καλα και αφου ποτισει την βαζουμε σε ορθια θεση να στραγγιξει καλα

3) Αφου στραγγισει καλα την δενουμε με ενα συρμα απο την ακρη του λαιμου , ουτως ωστε το τελικο να ειναι κατω , και την κρεμαμε απο ενα δενδρο στην αυλη η απο οπου αλλου σας βολευει, περνουμε ενα γκαζακι/καμινετο και αρχιζουμε να την καιμε απο το λαιμο προς τα κατω σιγα σιγα .Σε λιγο θα αρχιζει να ψιλοκαπνιζει και να καιγεται το πετρελαιο μαζι με το λαδια που εχουν απομεινει .

Αφου δουμε οτι δεν εχει να βγαλει τιποτα αλλο , την αφηνουμε να κρυωσει και αφου κρυωσει καλα την βαζουμε για λιγο μεσα στην λεκανη με καθαρο πετραιλαιο ,και αφου την ξεπλυνουμε καλα την αφηνουμε να στραγγιξει ,σε ορθια θεση ,και μετα απο λιγο ειναι πεντακαθαρη σαν καινουργια.

Αλλα το ολο σκηνικο ειναι πολυ βαβουρα , αλλα αποτελεσματικο . γιαυτο και ρωτησα για κατι πιο γρηγορο.

Αυτα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις σήμερα 1000κο μου είπαν αυτό που μου είπες..

Το ρώτησα :) και μου λένε παίρνεις ένα αναφλεκτήρας λέγεται?όπως λέγεται τες πα,κρεμάμε την εξάτμιση κάπου να μην καούν τα χεράκια :cry: και μετά απο αυτό μου είπαν παίρνεις μια βούρτσα αυτές με το σύρμα και την καθαρίζεις....

:yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΜΙΝΕΤΟ ΚΑΛΟ Π.Χ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ.

ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ.

ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξεκαπνισε στην πανω στο μηχανακι.πηγαινε το τελικη συνεχεια και ανηφορες.εμενα ειναι πεντακαθαη.

υγ.μια αλλη λυση ειναι να ριξουμε απιονισμενο νερο(οχι πολυ)και μετα ξεσκισμα(καμποσες φορες) λετε να πετυχει?μην το δοκιμασει κανεις και ακουω καντηλια.εγω εχω ριξει αλλα ειναι καθαρη η δικια μοτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν κανεις τιποτα , θελεις νεα εξατμιση ! εχω καψει πολλες και μετα απο κανα μηνα ξανα τα ιδια ...

Ασε που σε πολλα διχρονα ( δεν ξερω για το δικο σου ) ο κατασκευαστης προβλεπει αλλαγη εξατμισης !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα