Edmark 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2009 Μετά από 37.000 χιλιόμετρα συντηρητικής οδήγησης εντός κ εκτός ασφάλτου , ο κινητήρας της αγαπημένης μου μοτοσυκλέτας παρέδωσε το πνεύμα του... Κινούμενος με 80 km/ ώρα , επί της εθνικής οδού , ο κινητήρας απεβίωσε ξαφνικά , στη μέση του δρόμου. Ευτυχώς, δεν ακολούθησε τούμπα και είμαι καλά.Ένα παξιμάδι μέσα στον κινητήρα .... εργοστασιακό λάθος.....,το πόρισμα της επίσημης αντιπροσωπείας στο Ηράκλειο της Κρήτης ,όπου γίνονταν όλα τα service. Η προφορική απάντηση της Yamaha Ελλάς στην Αθήνα: "λυπόμαστε κύριε, έχει λήξει η εγγύησή σας...". Μαζί της, απεβίωσε και η αξιοπιστία του ΧΤ 660 και της Yamaha μαζί.... Παιδιά , προσέξτε.. φιλαρακι δυστυχως οτι και να παρεις πια ειτε Yamaha-Honda KTM η BMW το αποτελεσμα ειναι το ιδιο=φθηνα εργατικα+ πλαστικα αντι για μεταλλικα ανταλακτικα + φτηνα υλικα κατασκευης= φθορες/ζημιες................ Ο μπατζανακης μου εχει ενα R1150GS με 180000χλμ στο καντραν, 10ετηιας χωρις ιδιετερα προβληματα και προ εβδομαδας εσπασε μια γλυστρα στον κινητηρα μεσα και δεν το πηρε χαμπαρι για κανα 3μερο και το καταλαβε επιδης του ανεβαζε θερμοκρασια αδικαιολογητα και το εψαξε λιγο......αποτελεσμα €2600.00 ζημια σε μηχανη που εχει αξια €7500.00 τωρα, τι να κανει? την εφτιαξε ο φουκαρας, εγω απ'την αλλη ειχα παρει το 2001 to F650gs Dakar, μετα απο 4 μηνες περιπου το καντραν μου τρελλαθηκε και εβγαζε γιαπωνεζικα, παιρνω την αντι/πεια και τους λεω ρε μαγκες εγω πληρωσα γερμανικο, γιατι μου τα λεει στα γιαπωνεζικα? το παο να το δουνε τραβανε την φισα απο το καντραν και μενουν 2 ακιδες μεσα στην φισα.......αποτελεσμα παρακρατηση τις μοτοσηκλετας στο μαγαζι για 4 μερες, ολοκληρωτικο ξεμονταρισμα του μηχανακιου διοτι " επρεπε" να αλλαχτει ΟΛΗ Η ΠΛΕΞΟΥΔΑ....(μονοκοματη βγαινει για ολο το μηχανακι )...ευτηχως ηταν εντος εγγησης αλλιως το κοστος ανερχοταν στα €870.00 (το2001 ετσι).... Αρα αφου δεν επαθες τιποτα, αστο να παει στο διατανο.......πλαστικα και μεταλλα ειναι, εμεις να ειμαστε καλα να μπορουμε να τα αλλαζουμε και να τα χαιρομαστε και ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ....(ξερω οτι σε τρωει το παραπονο αλλα δες το ποτηρι μισο-γεματο και οχι μισο αδειο.....) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
timos0 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2009 Δυστυχώς , τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν να πάρω νέο κινητήρα , ακόμα και με 1000 ευρώ .Με ημιαπασχόληση δουλεύω σε δύο δουλειές και σχεδόν ίσα που τα βγάζω πέρα . Τη μηχανή , δεν πρόκειται να τη φτιάξω προς το παρόν, αν και ήταν για μένα όνειρο πολλών ετών το να αποκτήσω ένα ΧΤ . Ίσως αργότερα. Όσον αφορά τα κεντρικά της Αθήνας, επικοινωνησα επανειλημμένα με τον κ. Σκ. , ο οποίος άν και έστειλε (όπως μου είπε) την έκθεση της ζημιάς στο εργοστάσιο, η απάντηση (από το εργοστάσιο) ήταν αρνητική. Όσο δε για επίσημη απάντηση της εταιρίας στα emails και στα fax που έστειλα σε Αθήνα αλλά και σε Ιαπωνία εδώ και ένα μήνα , αν είδατε εσείς απάντηση , άλλο τόσο είδα κι εγώ. Παραθέτω και το mail στην Μοτοδυναμική : " Ονομάζομαι (ονμ/μο) και σας γράφω από το Ηράκλειο της Κρήτης . Είμαι ιδιοκτήτης ενός XT 660R από τον Ιούνιο του 2005 . Αγόρασα τη μοτοσικλέτα μου από την αντιπροσωπεία της Yamaha στο Ηράκλειο Κρήτης στην οποία εκτελώ όλα τα service ανελλιπώς και σχολαστικά μέχρι και σήμερα και από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά (αντιπροσωπεία) . Έχω διανύσει 37.000 χιλιόμετρα περίπου μέχρι σήμερα χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα μου. Χτες το πρωί κι ενώ βρισκόμουν καθοδόν για τη δουλειά μου επάνω στην εθνική οδό ,οδηγώντας με 80km/h περίπου , χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο κι εντελώς ξαφνικά , ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος από τον κινητήρα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα , η μοτοσικλέτα μου ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου, ευτυχώς χωρίς να ανατραπεί. Αφού την έσπρωξα έως την άκρη του δρόμου , προσπάθησα να την εκκινήσω , αλλά μάταια .Αφού κατάφερα να την μεταφέρω στην επίσημη αντιπροσωπεία (Ηρακλείου Κρήτης Σπυριδακης)και μετά από ενδελεχή έλεγχό της ,έκπληκτος , πληροφορήθηκα οτι ολόκληρος ο κινητήρας είχε αχρηστευθεί !Είμαι πελάτης της Yamaha απ' το 1992 .Δεν μπορώ όμως να διανοηθώ , πώς σε μια μοτοσικλέτα της οποίας όλα τα service γίνονται στην αντιπροσωπεία στα προτεινόμενα απ' αυτήν διαστήματα και η χρήση της οποίας γίνεται κατά 95% σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους έπειτα από 37.000 χιλιόμετρα συντηρητικής οδήγησης , να καταστρέφεται χωρίς εμφανή λόγο ο κινητήρας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μου και καλώντας με ταυτόχρονα να πληρώσω 4.000 ευρώ για να αγοράσω ένα νέο κινητήρα! Πριν από λίγες ώρες , είχα ένα ΧΤ 660R, το οποίο τώρα είναι άχρηστο , καθώς δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώσω τόσα χρήματα για ένα νέο κινητήρα.. Πίστευα ότι διαθέτω μια μοτοσικλέτα με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και υλικών , κάτι που με έκανε να εμπιστεύομαι τη Yamaha και μου ενέπνεε ασφάλεια και σιγουριά. Δυστυχώς , μετά από αυτό το γεγονός έχω απωλέσει την εμπιστοσύνη μου στην ποιότητα κατασκευής και υλικών της Yamaha και στην εταιρία γενικότερα, αλλά και την αίσθηση ασφάλειας όταν ανεβαίνω σε μια τέτοια μοτοσικλέτα .Θεωρώ ότι η μοτοσικλέτα που αγόρασα είναι ελαττωματική και καλώ την εταιρία σας να εντοπίσει πού εστιάζεται το πρόβλημα και να λάβει τα μέτρα της, ώστε να αποφευχθούν ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις που πιθανόν να συμβούν σε άλλους χρήστες αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου. Τα παραπάνω θα κοινοποιήσω στη YAMAHA MOTOR EUROPE και στη YAMAHA MOTOR JAPAN, μεταφρασμένα στην Αγγλική. Περιμένω την απάντησή σας . Ηράκλειο Μάρτιος 2009" Ον/μο,επάγγ/μα, δ/νση , τηλ/να , mail (ακόμα περιμένω..) ..... και τα fax που έστειλα στην Ιαπωνία , μιας και ακόμη ψάχνω τα επίσημα e-mails τους εκεί : "My name is (ον/μο) and I’ am writing you from Heraclion Crete (Greece) . I’m a customer of Yamaha from 1992 , when I bought my first Yamaha motorcycle. On June 2005, I bought an XT660R which I was dreaming to buy for many many years .I was sure about the quality of Yamaha motors and the history of such a qualitative motorcycle model . After 3,5 years and 37.000 km of careful driving ,mostly in roads with asphalt , everything changed. On March 18th 2009 at the morning ,as i was driving my motorcycle and on my way to work, in the middle of the national road and completely suddenly ,i heard strange noises from the motor of my bike . the motorcycle started to slow down , until it’s stopped in the middle of the road with the most traffic on Crete . I was lucky that I didn’t fall with my bike ,and I pulled it out of the road .I carried the moto to the official shop and service of Yamaha in Heraklion-Crete (Yamaha Spiridakis S.A.) ,where I bought my motorbike and which I visit every 5.000 km for service (something that they can confirm) .After a detailed control , they informed me , that the motor of my motorcycle was completely destroyed and the reason was a screw which broke inside the engine , due to a factory problem. They also said that they were sorry , and that I was “unlucky” … I cannot however understand how a motorbike , with such a history in quality ,coming from one of the most reliable companies as Yamaha is, has been destroyed suddenly , due to a screw which broke and destroyed everything in the engine. I don’t know the technical details because i’m not an engineer . What i know is that the official Yamaha representatives told me that it’s a factory mistake and that i have to buy a new motor for my motorcycle which costs 4.500 euros here , in Greece. Does really the reliability of Yamaha costs 4.500 euros? I can’t belive it . My motorcycle , had a problem not because of me , but because of a factory mistake , as the official Yamaha representatives on Crete(Greece) assured me . If Yamaha is a reliable company as you claim , you have to replace my motor at once .I have already lost my confidence in Yamaha and i don’t deserve to have such a treatment. I’m waiting for your answer as soon as possible . Heraclion , April 2009" (λοιπά στοιχεία δ/νση, τηλ , φαξ κτλ.) ...αλλά και οι φίλοι μας οι γιαπωνέζοι ,μάλλον πως έγιναν ...κινέζοι.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2009 Χμμμμ. Παντως εγω οταν ειχα χρειαστει για ενα φρεζακι εναν πολλαπλασιαστη και επικοινωνησα με email απαντησαν την επομενη μερα. Το εστειλες με φαξ ή με email σε japan? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
timos0 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2009 Χμμμμ. Παντως εγω οταν ειχα χρειαστει για ενα φρεζακι εναν πολλαπλασιαστη και επικοινωνησα με email απαντησαν την επομενη μερα. Το εστειλες με φαξ ή με email σε japan? Στην Japan , με φαξ . Τα mail τους δεν τα βρίσκω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2009 Στην Japan , με φαξ . Τα mail τους δεν τα βρίσκω Τηλεφωνο και ζητα το email. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MAG/FMX 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2009 Τηλεφωνο και ζητα το email. Κουραγιο, αφου δεν επαθες 2000ε ζημια πανω σου μην στεναχωριεσαι.Δυο κινητηρες εχω πληρωσει σε dt-wr200 kai wr 200, se hlikia 18 ετων με χαρτζηλικη κ για ενα μετρο δε σκοτωθηκα.Εγω στη θεση σου θα επερνα honda fmx mamisio metaxeirismeno. me 3000e k θa poylaga το ΧΤΡ ανταλλαχτικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2009 Ρώτα κ έναν δικηγόρο, δεν χάνεις τπτ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
OrEsTiS82 105 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2009 (τροποποιήθηκε) Δεν διαβασα ολες τις απαντησεις των προηγουμενων παιδιων,αλλα επειδη σε αυτη την σελιδα υπαρχει και γνωση και επιπεδο φανταζομαι θα ειπωθηκαν χρησιμες συμβουλες,εγω στην θεση σου θα ειχα δυο επιλογες, οπως ειπες δεν μπορεις να διαθεσεις 4.000 ευρω για εναν κινητηρα και συμφωνω σε αυτο,οποτε η κανεις καποιες οικονομιες και αγοραζεις ενα μοτερ μεταχειρισμενο (θα βρεις σε καλη τιμη,κυκλοφορουν χιλιαδες εκει εξω ΧΤΧ καποια τρακαρουν), με κανα 1000αρικο αμα εισαι τυχερος μπορει να βρεθει,η θα το εδινα ολο για ανταλλακτικα σε συνεργασια με καποια συνεργεια ωστε να μου βρουν "πελατες" να σπρωξω τα ανταλλακτικα. ΥΓ:Με υπομονη ολα γινονται ,δεν χρειαζεται να εχεις πολλα λεφτα,εχω "πειραξει" μηχανες και εχω επισκευασει αυτοκινητα που ολοι τα θεωρουσαν "τελειωμενα" και οταν τα ειδαν δεν το πιστευαν,αμα εχεις υπομονη ασε το μηχανακι με μια κουκουλα στο γκαραζ, ξεχνα το για 2-3 μηνες μαζεψε ενα χιλιαρικο και στειλε μου ενα pm να βρουμε το μοτερ. ΥΓ.2: Δεν νομιζω να παραδεχθει οτι ειχε προβλημα η μοτοσυκλετα,ολοι ξερουμε οτι ειχε προβλημα δεν μπορει ενα τετοιο μοτερ σκυλι να πηγαινει με 80 χιλιομετρα και να σπασει,η μηχανη ειχε προβλημα απο την αρχη,ουτε ειναι μαλακες στην yamaha και πρεπει να τους εξηγησουμε οτι ειχε προβλημα το μοτερ,φυσικα και οι ιδιοι το καταλαβαν οταν τους ενημερωσες,απλα κανουν τους μ@λ@κες για να μην πληρωσουν εκεινοι την ζημια. Τροποποιήθηκε Μάιος 2 , 2009 από τον OrEsTiS82 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες