Jump to content
Sign in to follow this  
Grehiel

Kawasaki Z 750 2008-09 και Track Days!

Recommended Posts

KARAFLODAIMON δεν το κατεχει το θεμα καθολου...Γι αυτο και θελει να παει σε CSS να μαθει καποια βασικα-απαραιτητα και να ευχαριστηθει το μοτο του...

Απλα θελει να ξερει αν το μηχανακι αυτο εχει αγωνιστικο στησιμο και μπορει να δωσει κατι πιο ακραιο απο το να πηγαινει σε ευθειες με 250....

Θελει να επικεντρωθει πλεον σε πιο τεχνικη οδηγηση και θελει να ξερει αν το μοτο μπορει να το κανει αυτο....Οχι επειδη βλεπουμε ενα ανεστραμμενο,180 λαστιχο να του πω...Ρε μαλακα σαν DUCATI ειναι αρα θα κανει παπαδες!

Και στην πρωτη στροφη να φυγει φετα επειδη ας πουμε το μηχανακι ηταν μονο για μοστρα!

Παντως σιγουρα δεν εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις μιας κ απο την αρχη εισασταν ολοι συγκρατημενοι σε αυτο που ρωτησα!Το εκτιμω και σας ευχαριστω ολους για την γνωμη και βοηθεια σας....

Οτι αλλο μπορειτε να προτεινετε καλοδεχουμενο (αλλαγη ελαστικων κτλ.)

Τροποποιήθηκε από τον Grehiel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON δεν το κατεχει το θεμα καθολου...Γι αυτο και θελει να παει σε CSS να μαθει καποια βασικα-απαραιτητα και να ευχαριστηθει το μοτο του...

Τότε η μουτσικλέτα του τον καλύπτει πλήρως!!!!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ενταξει μην το χεσουμε το θεμα.μπαινει καλυτερα το versus απο το z στις στροφες?ελεος...

Πιστεψε με περισσοτερη ακριβεια, πολυ καλυτερη αισθηση και σιγουρια.... με την τελικη του! Ιδιως αν βαλεις και καποιο sport λαστιχο με μαλακια γομα, γεια σας!

Ειναι απο τα λιγα μηχανακια που εχω ευχαριστηθει αφοβα σε επαρχιακους δρομους, ανεξαρτητου προσφυσης και διαδρομης. Θα το κρατουσα και θα το βελτίωνα κι αλλο -εχει πολλα εξαρτηματα να μπουν και να γινει αεροπλανο!- αλλα για μενα το Multistrada ειναι η κορυφη και δεν μπορει να αντικατασταθει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεψε με περισσοτερη ακριβεια, πολυ καλυτερη αισθηση και σιγουρια.... με την τελικη του! Ιδιως αν βαλεις και καποιο sport λαστιχο με μαλακια γομα, γεια σας!

Ειναι απο τα λιγα μηχανακια που εχω ευχαριστηθει αφοβα σε επαρχιακους δρομους, ανεξαρτητου προσφυσης και διαδρομης. Θα το κρατουσα και θα το βελτίωνα κι αλλο -εχει πολλα εξαρτηματα να μπουν και να γινει αεροπλανο!- αλλα για μενα το Multistrada ειναι η κορυφη και δεν μπορει να αντικατασταθει...

το παιδι μιλαει για πιστα.αμα μπεις πιστα με το versus θα σε περνανε απο πανω... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω λεω να το παρει αφοβα,αλωστε δεν ειναι ακομα σε επιπεδο να ξενερωσει και να πει πιφ ξεπερασα τα ορια του και δεν μου φτανει :P

Και ουτε θα ξεπερασει ευκολα τα ορια της(θελει πολα χρονια εμπειριας για να το πεις αυτο πανω σε μια μοτο)

Και στην τελικη αν εχει σκοπο να το κρατησει τοσο πολυ μεχρι να το στιψει αργοτερα αλλαζει ενα πισω αμορτισερ Ohlins και μπροστα ελατηρια λαδια κτλ και θα πατησει ποιο στιβαρα κατω και μετα παει για ακομα περισοτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το παιδι μιλαει για πιστα.αμα μπεις πιστα με το versus θα σε περνανε απο πανω... :P

και ο vittorio εχει μπει πιστα :_thumbsup:

Αλλα υπαρχει καλυτερη (και ταυτοχρονα χειροτερη) πιστα απο τους κατσικοδρομους της χαλκιδικης? Εκει το Versys κερναει ανετα τσαγακι στο Ζ750....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως παιδια αμα ειναι και μπορει να δωσει εστω κατι λιγο οσον αφορα την πιο τεχνικη οδηγηση θα το προσπαθησει και οτι γινει....

Θα συμβουλευτει και για μερικες παρεμβασεις στις αναρτησεις για καλυτερο αποτελεσμα και ας ελπισουμε οτι θα μπορεσει να χαρισει συγκινησεις....

Αμα καταφερει να ξυσει γονατο θα μπει και φωτο.... :burn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να υποθεσω οτι εσεις οι τρεις ειχατε και τα 2 μηχανακια και ετσι απο προσωπικη εκ βαθεων εμπειρια ειστε σε θεση να κρινετε καλυτερα απο τον vittorio???

:yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικά αυτή η καβασακι δε ξέρει τι της γινετε...

αντί να απολήσει 2-3000 προσωπικό και να προσλάβει εσένα,που είσαι γκουρού και τα ξέρεις όλα, κάθετε και βγάζει μοτοσυκλέτες καφετερίας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι οποιες ελαστικοτητες μιας απλης καθημερινης μοτοσυκλετας σε σχεση με ενα απολυτο κοφτερο ss, ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ οχι μια,αλλα πολλες φορες τον σχετικα απειρο αναβατη.

Εγω δεν θα εκφερω αναλυτικα γνωμη για το Ζ (εχω το 04-06 και εχω καβαλησει αρκετα 07-09) ,μιας και μου φανηκε απο την πρωτη βολτα υπερβολικα ευκολοδηγητο σε σχεση με τα 80s και 90s μηχανακια που εφερνα στο μυαλο μου βλεποντας το.

Σιγουρα μετα απο καποιον καιρο ο κατοχος θα θελησει να βελτιωσει τις αναρτησεις (κανα 150αρι ελατηρια-λαδια μπροστα και με κανα 100αρι ενα μεταχειρο αμορτισερ απο 636) και τα φρενα (με 70 maximum βαζει και υψηλης μπροστα) .

Δηλαδη μιλαμε οτι με περιπου 300 ευρω εχει ενα πολυ ασφαλεστερο μηχανακι απο αυτο που αγορασε,το καστος αυτο ειναι μικροτερο απο ενα ζευγαρι λαστιχα.

Τωρα αν καποιος το βγαζει αχρηστο υπαρχουν 3 περιπτωσεις:

- 'Η ειναι αναβατης επιπεδου πρωταθλητη

- 'Η ειναι εντελως κουλος και οπως συνηθιζεται τα ριχνει στο μηχανακι

- Ή το μισει γιατι τον τσαγιαζουν παντου και παντα καγκουροζετακηδες

:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Ζ όπως και όλα τα μηχανάκια, μιά χαρά μπορεί να στρίψει.

Συγκεκριμένα, το Ζ στα χέρια του θα στρίψει πολύ καλύτερα και με ασφάλεια σε σχέση με ένα SS στα χέρια του.

Τα SS τα οποία είναι σχεδιασμένα, έχουν υπερβολικά γρήγορη γεωμετρία ώστε να αλλάζουν άμεσα κατεύθηνση, πλην όμως η ευελιξία και η σταθερότητα είναι έννοιες διαμτρικά αντίθετες.

Τα SS προκειμένου να είναι σταθερά στην στην στροφή ΑΠΑΙΤΟΥΝ πάντα τέλειο πλαίσιο, αναρτήσεις, ψαλίδι κλπ και πααααρα πολύ δουλειά, προσπάθεια και γνώση απ τον αναβάτη.

Ενώ ένα πιό αργό μηχανάκι, μπαίνει αργά στην στροφή με είσοδο από πολύ πιό νωρίς σε σχέση με το SS αλλά απ την στιγμή που θα μπεί και θα πάρει την πορεία ου, τότε είναι ακλόνητο.

Εγώ θα σου έλεγα να μου τον φέρεις να κάνει κάποια βασικά μαθήματα να δείς πως θα αποκτήσει άλλη σχέση με την μοτοσυκλέτα.

Από την άλλη Κυριακή αν πάνε καλά τα πράγματα ξεκιν'αει το HRS (Helona's Racing School) :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω μαλλον σημερα ξεχασα και αυτα που ηξερα...σε λιγο 8α μας πειτε οτι το varadero παει καλυτερα στην πιστα απο το hornet.

Τροποποιήθηκε από τον TASOS :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γαμώτο... Δεν πήρα το versys να γλυτώσω και κανένα χιλιάρικο.

Φυσικά και αν το versys το πάρει ένας χεράς και το Ζ εγώ θα φανεί η διαφορά από χιλιόμετρα. Αλλά είμαι και κουλάδι.

Μόλις τελειώσω το HRCS.... θα σας δείξω εγώ...

(πλάκα κάνω) :devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Χελωνογρηγορε να σε ρωτησω κατι: Z750 ή ER-6n????

Οχι ως προς την τελικη ταχυτητα, αλλα ως προς την σταθεροτητα στις στροφες, γεωμετρια, ευελιξια κτλ (ξερεις εσυ ;) )

Να θυμησω οτι το ER-6n εχει ιδιο μοτερ με το Versys.

Τροποποιήθηκε από τον steven_04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικά αυτή η καβασακι δε ξέρει τι της γινετε...

αντί να απολήσει 2-3000 προσωπικό και να προσλάβει εσένα,που είσαι γκουρού και τα ξέρεις όλα, κάθετε και βγάζει μοτοσυκλέτες καφετερίας...

Καταρχην δεν μου αρεσει το ''υφακι'' σου! Δεν μπηκα στην διαδικασια να γραψω για να το παιξω καποιος, αλλα για να μοιραστω την γνωμη μου σε σχεση με την εμπειρια που ειχα με τα δυο μοντελα.

Δευτερον: Απο καποια στιγμη οδηγικης εμπειριας και μετα αντιληφθηκα οτι σε μια μοτοσυκλετα, μετρά περισσοτερο το πως μπορει να διαχειριστει την ισχυ του κινητηρα της παρα το αναποδο. Ειναι σαφως καλυτερα να εχεις μια νοοτροπια σχεδιασμου τετοια ωστε να να εχεις μια ευκολοδηγητη μοτο, αξιοποησημη ανα πασα συνθηκη, παρα ενα τερας ισχυος που χαζοφερνει απο δω κι απο κει στην πρωτη γκαζια. Αυτο το πραγμα το καταλαβαινεις απο τα πρωτα μετρα που θα κανεις πανω σε μια μοτο. Αυτην ακριβως την διαφορα ειχαν σαν αισθηση σε μενα τα δυο μηχανακια οταν τα πρωτοοδηγησα. Το Ζ μου φανηκε σαν μια βαρια μοτο που με το ζορι κραταει την ευθεια απο ενα κινητηρα διαμαντι σε λειτουργια, αλλα με υπερβολικη ισχυς για το πλαισιο που βρισκονταν. Δεν ειπε κανενας οτι δεν ηταν σχετικα ευκολοδηγητο -για τα μετρα του μεγεθους- αλλα δεν εφτανε μονο αυτο. Ευκολοδηγητη μοτο δεν ειναι αυτη που μπορεις να την βαλεις μπρος και να φυγεις! Ειναι αυτη που μπορεις να την απολαυσεις χωρις κοπο, σε σχεση με τις προδιαγραφες της. Κι οταν βαζεις ενα κινητηρα που μπορει να πιασει 250 χιλ τελικης σημαινει οτι μπορεις να στριψεις με 180 και 200 χιλ σε μια παρεταμενη -με ασφαλτο κατω!-. Ή για να μην ειμαι υπερβολικος, με 120-140 σε ενα επαρχιακο στροφιλικι χωρις να ασπρισουν οι τριχες σου! Αλλιως δεν υπαρχει λογος να παρεις ενα Ζ των 100 ιππων μπορεις να το κανεις και με ενα Nexus ή ενα Tmax! Οταν καβαλας πρωτη φορα ενα Versys αυτο που σου κανει εντυπωση ειναι το αναλαφρο της κατασκευης -εκτος του υψους του- και η ευκολια χειρισμου λογο θεσης οδηγησης. Σου εδινε την αισθηση 160 κιλων μοτο. Οταν δε αποφασισεις να το ανοιξεις, μενεις εκπληκτος απο την στιβαροτητα της κατασκευης και απο τον τροπο που διαχειριζεται τις δυναμεις που δεχεται.

Δεν τα εβαλα ουτε πιστα -δεν υπαρχει λογος για δυο μοτο δρομου-, ουτε υπαρχει καποια μυστικη ''συνταγη'' οδηγησης για να καταλαβεις τις διαφορες μεταξυ των δυο. Εχουν τοση μεγαλη διαφορα που ειναι αδυνατον να μην το καταλαβεις! Για ενα απειρο οδηγο, δεν το συζηταω ποσο πιο βολικο -και λογικο!- ειναι το Versys και ναι ακομα και για ενα track day! Τι ειναι πιο καλο για μια απαιτητικη διαδρομη; Ενα οχημα που μπορει να διαχειριστει την διαπλασια ιπποδυναμη απο αυτην που εχει ή ενα που με το ζορι μπορει να κρατησει τις μανες στην ευθεια τους κατα το δυνατο φρεναρισμα;

Φυσικα ολα αυτα ειναι μια δικη μου προσωπικη μου αποψη χωρις να θελω να επιρεασω κανεναν. *Πρεπει να το γραφουμε κι αυτο γιατι μερικοι νομιζουν οτι γραφουμε για τα σπιτια τους...

Τροποποιήθηκε από τον vittorio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το versys (το έχω οδηγήσει) είναι πράγματι πολύ καλό... αλλά δεν είναι z!

Μόλις γύρισα από βόλτα, Ηράκλειο - Ασσί (Γεροποτάμου) - Απλαδιανά - Γενί Γκαβέ - Παλιά Ε.Ο -Ηράκλειο.

Απλά το μηχανάκι δεν παίζεται.... Το δείχνει άλλωστε και το χαμόγελο μου..

really-crazy-smile-of-man.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχην δεν μου αρεσει το ''υφακι'' σου! Δεν μπηκα στην διαδικασια να γραψω για να το παιξω καποιος, αλλα για να μοιραστω την γνωμη μου σε σχεση με την εμπειρια που ειχα με τα δυο μοντελα.

ούτε έμενα το δικό σου!

και οποιουδήποτε αλλου μιλάει σαν να είναι το μίνιμουμ ο βελεντινο ροσι! :winking:

Κι οταν βαζεις ενα κινητηρα που μπορει να πιασει 250 χιλ τελικης σημαινει οτι μπορεις να στριψεις με 180 και 200 χιλ σε μια παρεταμενη -με ασφαλτο κατω!-. Ή για να μην ειμαι υπερβολικος, με 120-140 σε ενα επαρχιακο στροφιλικι χωρις να ασπρισουν οι τριχες σου!

αν δεν εισαι ΤΕΛΕΊΩΣ κουλός αυτά τα κάνεις με ενα Ζ με κλειστά τα μάτια...

Τροποποιήθηκε από τον tony_xjr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδη εσυ τονυ τι εννοεις?οτι ειμαστε Rossiδες???(δεν χρειαζοταν να το μαθουν ολοι ομως) :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δηλαδη εσυ τονυ τι εννοεις?οτι ειμαστε Rossiδες???(δεν χρειαζοταν να το μαθουν ολοι ομως) :_zeppelin:

φυσικά και οχι...

αλλά όταν λες το ατσάλινο διπλό backbone πλαίσιο του Ζ "αμφίβολου ποιότητας" πρέπει η να να μη γνωρίζεις επι του θεματος, η τουλάχιστον να τα αφήνεις όλα κάτω στο νιρμπουργκρινγκ 3 φορές τη βδομάδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φυσικά και οχι...

αλλά όταν λες το ατσάλινο διπλό backbone πλαίσιο του Ζ "αμφίβολου ποιότητας" πρέπει η να να μη γνωρίζεις επι του θεματος, η τουλάχιστον να τα αφήνεις όλα κάτω στο νιρμπουργκρινγκ 3 φορές τη βδομάδα...

δεν το ειπα εγω αυτο.καποιο λαθος κανεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ούτε έμενα το δικό σου!

και οποιουδήποτε αλλου μιλάει σαν να είναι το μίνιμουμ ο βελεντινο ροσι! :winking:

αν δεν εισαι ΤΕΛΕΊΩΣ κουλός αυτά τα κάνεις με ενα Ζ με κλειστά τα μάτια...

Ναι ειμαι ο Vale -και τα βραδυα ο Batman- το δικο σου προβλημα που ειναι;

Η συζητηση εχει γινει ηλιθια...

Λυπαμε πολυ που το επιπεδο των μελων του Φορουμ εχει γινει τοσο χαμηλο... :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι ολων ομως... ;)

και δεν νομιζω οτι ειναι λογος για τσακωματα.απλα και εμενα με πειραζει που καποια ατομα τα περνουν ολα τις μετρητης

Τροποποιήθηκε από τον TASOS :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ειμαι ο Vale -και τα βραδυα ο Batman- το δικο σου προβλημα που ειναι;

Η συζητηση εχει γινει ηλιθια...

Λυπαμε πολυ που το επιπεδο των μελων του Φορουμ εχει γινει τοσο χαμηλο... :kaaaala:

όντως κρίμα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φιλε Χελωνογρηγορε να σε ρωτησω κατι: Z750 ή ER-6n????

Οχι ως προς την τελικη ταχυτητα, αλλα ως προς την σταθεροτητα στις στροφες, γεωμετρια, ευελιξια κτλ (ξερεις εσυ ;) )

Να θυμησω οτι το ER-6n εχει ιδιο μοτερ με το Versys.

Η αλήθεια είναι ότι δνε ξέρω τίποτα για το ER ούτε καν τεχνικά χαρακτηριστικά.

Παρόλαυτά όμως, έχε υπόψη σου ότι όσο πιό αργή είναι η γεωμετρία μιάς μηχανής, τόσο πιό σταθερή είναι.

Όταν λέμε γεωμετρία, εννοούμε μακρύ ή τέλος πάντων μακρύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερη κάστερ και μεγαλύτερο τρέηλ.

Όσο πιό σταθερή είναι μιά μοτοσυκλέτα, τόσο πιό δύσκολα αλλάζει πορεία.

Αυτό συμβαίνει και στην ευθεία και στις στροφές.

Οπότε, ένα μηχανάκι με αργή γεωμετρία όπως το Ζ (αλλά και το ER εφόσων είναι γενικής χρήσης) μπαίνουν δύσκολα στην στροφή, μιάς και πρέπει να αλλάξουν πορεία για να μπούν, αλλά απ την στιγμή που μπαίνουν, κρατούν σταθερά την πορεία τους χωρίς νευρικότητες και παιξίματα που κάνουν τα SS λόω πολύ γρήγορης γεωμετρίας.

Βέβαια θα μου πείς τώρα...και καλά, τα SS, μηχανάκια φτιαχμένα για αγώνες, να ξύνουν κάτω ότι έχουν και δεν έχουν, είναι τόσο επικίνδυνα σε σχέση με τα γενικής χρήσης μηχανάκια.

Η απάντηση είναι ότι δεν είναι ακριβώς επικίνδυνα. Ανχωτικά είναι και απαιτούν συνεχή εγρήγορση απ τον αναβάτη τους, πολύ προσπάθεια και γνώση.

Ένας πρωτάρης, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πέσει με ένα SS παρά με ένα Ζ για παράδειγμα.

Επίσης, το SS λόγω της γρήγορης γεωμετρίας του, απαιτεί όσο το δύνατόν καλύτερη ποιότητα σε πλαίσιο, αναρτήσεις τροχούς, λάστιχα κλπ, διότι εάν το χάσεις στην στροφή, τότε δύσκολα το κρατάς ακόμη κι αν είσαι έμπειρος. Δηλαδή προειδοποιεί πολύ λιγότερο απ ότι ένα μηχανάκι με πιό αργή γεωμετρία.

Οπότε για έναν αρχάριο, το ζητούμενο είναι κυρίως το είδος της μηχανής και λιγότερο η ποιότητα.

Επίσης για έναν αρχάριο τα ον οφ ή τέλος πάντων αυτά που ονομάζουμε ον οφ, είναι ευκολότερα για να μάθει να μπαίνει λόγω του ύψους και του μεγάλου τιμονιού και του υψηλού κέντρου βάρους που του δίνουν καλύτερους μοχλούς άρα λιγότερη προσπάθεια από μέρους του.

Για να ξαναγυρίσουμε στο ερώτημα σου, Ζ ή ER, χωρίς να ξέρω καλά κανένα από τα δύο μηχανάκια, απλά μαντεύοντας ότι το ER θα έχει πιό συμβατική θέση οδήγησης, θα έλεγα ότι θα πρέπει να είναι ευκολότερο να πάει σχετικά γρήγορα στα χέρια ενός αρχάριου.

Σε πιό προχωρημένη οδήγηση υπό πίεση, δεν γίνεται να ξέρω αν δεν τα δοκιμάσω και τα δύο σε τέτοιες συνθήκες.

Αυτά βέβαια βγάζωντας απ έξω το μοτέρ του ER που είναι πολύ πιό αδύναμο.

Κι εδώ βέβαια είναι που χαλάει το γλυκό.

Διότι στην πίστα κι εφόσων πας για να κινηθείς στα όρια, δεν υπάρχουν στροφές. Υπάρχουν μόνο ευθείες.

Τραβάς την ευθεία που κινείσαι μέχρι βαθειά μέσα στην στροφή με πολύ καθυστερημένα φρένα. κατεβαίνεις, φωνάζεις κι ένα φίλο σου, γυρνάτε το μηχανάκι επιτόπου να κοιτάει την έξοδο, καβαλάς και επιταχύνεις μέχρι την επόμενη αλλαγή πορείας.

Αυτή είναι η βασική ιδέα της αγωνιστικής οδήγησης όπου το μόνο ζητούμενο είναι ο χρόνος. Στην ευθεία που κινούμε με 200, αν βελτιωθώ κατά 10% κερδίζω +20χλμ ταχύτητα επί όλο το μήκος της ευθείας και χωρίς ρίσκο ενώ στην στροφή που κινούμαι με 100 χλμ, αν βελτιωθώ κατά 10% τότε κερδίζω 10χλμ ταχύτητα επί το μήκος της στροφής μόνο και με πααααρα πολύ ρίσκο.

Γι αυτό άλλωστε και τα SS είναι φτιαχμένα με τόσο γρήγορη κι ευαίσθητη γεωμετρία. Για να μην χρειάζεται να φωνάζεις τον φίλο σου να σε βοηθήσει να το γυρίσεις επιτόπου.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, όταν συγκρίνεις Ζ vs ER σε οριακή οδήγηση, δεν μπορείς να εξαιρέσεις το μοτέρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα