Jump to content
Sign in to follow this  
Dark_kronos

Full Face γιατι το αλλο παλιωσε

Recommended Posts

Ξερω οτι υπαρχουν πολλα θεματα, διαβασα τα 3 sticky, απλος θελω και μερικες γνωμες για πιο κοντα στα δικα μου δεδομενα

Λοιπον, εδω και 4,5 χρονια εχω ενα κρανος που ειχαμε παρει οταν πειρε την μηχανη του ο μπαμπας μου. Στην αρχη με την μηχανη δεν το χρησιμοποιουσα καθολου συχνα, ομως απο οταν πειρα το μηχανακι μου το εχω παντα στο κεφαλι μου.

Περασαν ομως 4,5 χρονια, εχει φαει πολλες τουμπες, εχει γινει πολυ σκληρο, και γενικα ειχει φτασε σε μια αθλια κατασταση, μονο για να αποφυγω κληση κανει...

Θελω λοιπον να παρω ενα καινουργιο full Face (για ευνοητους λογους) κρανος, ομως δεν εχω και πολλα λευτα να δοσω, και δεδομενου οτι το μηχανακι με πανω απο 50 δεν παει, και σε οσες σαβουρες εχω φαει δεν επαιζε και κανεναν ρολο αν το φορουσα η οχι, σκευτομαι οτι δεν χρειαζετε και κανενα εξεσιο κρανος, αφου δεν υπαρχει η περιπτωση να τρακαρω με τα τρελα χιλιομετρα (το χρησιμοποιω αλλωστε μεσα στην πολη, που ουτε κανενας αλλως πηγενει με τρελες ταχυτιτες, ευτιχος στους δρομους που κινουμε, και φορμουλα να εχεις, δεν μπορεις να τρεξεις...)

Ξερω, δεν πρεπει να σκευτομαι ετσι, αμα τρακαρω με 50 μεσα στην πολη θελω γερο κρανος. Αλλα ποσο σαπια μπορει να ειναι και τα πιο φτηνα; (δεν μιλαμε για 10 ευρο απο σουπερ μαρκετ...) Απλα ουτος η αλλος για ενα-δυο χρονια θα ζησει, μολις παρω κατι πιο μεγαλο θα παρω και κρανος ανωτερης ποιοτιτας.

Ετσι λοιπον σκευτομαι για κατι λιγο πιο χαμηλα απο τα 100, μεχρι 100. Υπαρχει κατι σε αυτα τα λευτα που να αξιζει; Ενας φιλος εχει ενα boss (μοντελο δεν ξερω) που το πειρε 90, και απο εξω τουλαχιστων φαινετε μια χαρα, και τον εβγαλε ασπροπροσωπο σε αρκετα γερο τρακο (που ελπιζω να μην τρακαρω ποτε ετσι...) Ξερετε κατι για αυτα τα κρανη;

Δεν εχω καπιες ιδιετερες απαιτισεις, και λιγο πιο βαρη ειναι δεν με πειραζει αφου δεν θα κανω και ταξιδια, οποτε ουτε και η αεροδυναμικη, Ο θορυβος βεβαια ειναι ενα θεμα, αλλα χοιροτερο απο το τωρινο δεν νομιζω να ειναι. Θελω ομως να αεριζετε καλα, γιατι καλοκαιρι στην Ροδο μεσα στην κινιση με full face.... αν δεν εχει καλο αερισμο δεν θα την παλεψω...

Τελος μια ερωτιση ακομα.. Το medium μου φαινετε σφιχτο, ενω το large λιγο μεγαλο.... Τι μεγεθος να παρω;....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να πάρεις medium, θα ανοίξει. Η άποψή μου είνια οτι δεν αξέζει να δώσεις 100 ευρά τώρα και 200 σε δύο χρόνι,α δώσε κατευθείαν τα 200 τώρα. Άν όμωε επιμένεις θα πρότεινα να κοιτάξεις τα KBC kai IXS, έχουν καλούτσικα κράνη στα 100Ε. Μήν περιμένεις κάτι καλύτερο απο πολυκαρμπονάτο/θερμοπλαστικό όμως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αξια του κρανους ειναι ευθεως αναλογη με την αξια του κεφαλιου σου!!!

παρε καλο κρανος , μια φορα θα το χρειαστης και τοτε να εισαι σιγουρος πως θα βγαλει τα λεφτα του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εχετε αδικο ρε παιδια,αλλα που να τα βρω και τα λευτα; Μακαρι να μπορουσα να παρω και κανενα απο αυτα των 700ων. Δηλαδη ενα τον 100 δεν θα αντεξει σε εναν τρακο; Τοτε τι τα πουλανε; Πως περνουν εγκρισης;

Οσο για το medium, για ανοιγμενα κρανη μιλαω, αυτα που τα εχω 4,5 χρονια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σκοτεινέ κρόνε, τι εννοείς όταν λες οτι το medium σου είναι λίγο σφιχτό? στα μάγουλα ή στο μέτωπο?

τι εννοάω... εγώ φορώ small (ως κλουβιομικροκέφαλη :D ) αν και με είναι λίγο μεγαλύτερο απ' ότι θέλω, μιας και το x-small με πιέζει κάμποσο στο μέτωπο μετά από μια ώρα περίπου συνεχούς χρήσης.

έτσι λοιπόν, όπως έχω αναφέρει και παρελθοντικά σε ανάλογα τόπικς, ανάλογα βέβαια και την εταιρεία παραγωγής, έχω επιλέξει να φορώ το small αλλά με μαξιλαράκια στα μάγουλα από x-small, οπότε και βρήκα το ιδανικό μέγεθος για το μικροκλουβιοκέφαλο μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με 100? θα πάρεις έναν πλαστικό τενεκέ. Όμορφος ή άσχημος, designάτος ή όχι, με 18 αεραγωγούς και 50 πεταλούδες.. θα είναι ένας πλαστικός κουβάς.

Σε όσους με ρωτούν - αν ταιριάζει στην κεφάλα τους - προτείνω σαν οικονομική λύση αλλά πολύ ασφαλή το Shark RSF2i. Κατασκευασμένο με πλέγμα πολυμορφικών ινών και εγγύηση 5 ετών μάλλον είναι μια από τις πιο δυνατές λύσεις, ξεκινώντας από τα 180?.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κατασκευασμένο με πλέγμα πολυμορφικών ινών

λιγο offtopic,αλλα ετσι για την ιστορια..

ο ορος "πολυμορφικες ινες" δε υπαρχει..στα αγγλικα o ορος ειναι multi-directional και αναφερεται στις κατευθυνσεις στο πλεγμα ινων kevlar/carbon, με στρωσεις εναλλαξ συνηθως 0/90 μοιρες...

εντελως φιλικα :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λιγο offtopic,αλλα ετσι για την ιστορια..

ο ορος "πολυμορφικες ινες" δε υπαρχει..στα αγγλικα o ορος ειναι multi-directional και αναφερεται στις κατευθυνσεις στο πλεγμα ινων kevlar/carbon, με στρωσεις εναλλαξ συνηθως 0/90 μοιρες...

εντελως φιλικα :bye:

Και πολύ σωστά.. απλά δεν ξέρω πως να το αποδώσω στα ελληνικά. Όμως δεν αναφέρεται μόνο σε ίνες kevlar/carbon ;)

Αναφέρεται στο πλέγμα και την κατεύθυνση των ινών, άσχετα από το υλικό τους.

Αυτό μπορώ μοναχά να το συμπεράνω, αφού το RSF2i για παράδειγμα, είναι κατασκευασμένο με ίνες σε πλέγμα αλλά όχι από kevlar/carbon. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ένα παράδειγμα.. κατόπιν δοκιμής (αυτό είναι carbon/kevlar) :P

post-855-1221058171_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε κατι σε caberg. Εγω το δικο μου (ειναι σπαστο και οχι full face) το πηρα 120? πριν ενα χρονο και δεν επαθε απολυτως τιποτα με καθημερινη και πολυωρη χρηση. για τα λεφτα του ειναι μια χαρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
....Όμως δεν αναφέρεται μόνο σε ίνες kevlar/carbon

Αυτό μπορώ μοναχά να το συμπεράνω, αφού το RSF2i για παράδειγμα, είναι κατασκευασμένο με ίνες σε πλέγμα αλλά όχι από kevlar/carbon. ;)

η αναλυση του ορου "multi-directional" προφανως και αναφερεται σε οποιαδηποτε ινα/υλικο, απλα εγω ενα παραδειγμα εδωσα στο συστημα carbon/kevlar, που ειναι το ευρεος γνωστο στα κρανη..

το RSF2i ειναι απο πλεγμα fiber glass (γι αυτο κ ειναι πιο φτηνο..)

εχει κ μια ωραια παρουσιαση στο site της shark(αξιζει να μπειτε κ σε παρομοια site να δειτε τα αντιστοιχα)

http://www.shark-helmets.com/download/safe...rksafety_gb.pdf

δεν μπορουσες να πεις καθετα?χεχεχεχεχεχεχε :P

σορυ μαν,ενεκα η συνηθεια...

απλα το αντικειμενο σπουδων,το master,πτυχιακες/διπλωματικες ειναι πανω στο συστημα epoxy-carbon composites και ειμαι λιγο "ευαισθητος" σε αυτα.. :uglystupid2:

σορυ κ στο παλικαρι(Dark_kronos)του μαμησα το thread..βγηκαμε λιιιιιγο offtopic....

Τροποποιήθηκε από τον t3hsofos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικα πειρα το Nitro N311-V, μου φανηκε το καλητερο απο οσα βρηκα στα μαγαζια εδω, στα λευτα που μπορουσα να δωσω...

Δυστιχος ειναι μαυρο, αλλα μονο σε μαυρο το ειχε, οποτε τι να κανω...

Επισης πειρα το ΧL, το L με πιεζε λιγο στο μετωπο, ενω το XL μου φανηκε ενταξη, αλλα ανοισιχο μην ανοιξει αρκετα με τον καιρο και καταληξει πολυ μεγαλο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα