zachnorious 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Το πρόβλημα είναι το εξής. Πριν λίγους μήνες (2-3 νομίζω) πήγα να μου αλλάξουν τα τακάκια στο μπροστινό δισκόφρενο. Από τότε μου έχουν σπάσει να νεύρα με τα τσιριχτά τους (και τα νεύρα των άλλων φαντάζομαι ) Στην αρχή είπα άντε καινούργια είναι θα στρώσουν. Αλλά έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμα θόρυβο κάνουν όταν φρενάρω. Υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω; Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να προκαλεί το τσιριχτό. Κινδυνεύουν τα νεύρα μου! Ευχαριστώ, Πάνος Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2008 από τον zachnorious Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
terino 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 Άλλαξε τακάκια πάλι, μάλλον σου βάλανε πολύ σκληρά και γι'αυτό σφυρίζουν. Άσε που αν όντως σου έχουν βάλει πολύ σκληρά θα σου φάνε και τις δισκόπλακες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 ....ασε φιλε!.... σε καταλαβαινω!!! ....εγω δεν τα εχω αλλαξει ..... και εχουν αρκετο ψωμι πανω ... παρολα αυτα τσιριζουν πολυ σπαστικα !!!...εχω ακουσει ενα τρικακι το οποιο θα προσπαθησω να εφαρμόσω τωρα που θα βγαλω τις δαγκανες για να αλλαξω τα λαστιχα !!! ...παντως απο οτι εχω καταλαβει και απο αλλες συζητησεις με φιλους ....... τριζουν γιατι οταν φρεναρεις η πισω μερια απ το τακακι συχρονιζετε και παλετε μεσα στη δαγκανα !!!...αν λυσεις τη δαγκανα και το πασαληψεις απ την πισω μερια με λιγο "κουφερπαστα" θα σταματισουν στα σιγουρα!...τουλαχιστον για αρκετο χρονο! αν πετυχει το τρικάκι ,αυτο που θελωνα δοκιμασω, θα επανελθω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
attilas 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 Να υποθέσω ότι οι ωτασπίδες δεν είναι λύση, ε....? μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσεις το τρικ του Ιωάννη Παναγιωτίδη. ακούγεται καλό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 To τρίξιμο είναι από την τριβή της δισκόπλακας με το τακάκι. Δεν υπάρχουν μυστήρια. Είναι το υλικό του τακακιού που εφαρμόζει στην συγκεκριμένη δισκόπλακα. Στο δικό μου όποτε έβαζα Ferodo το ίδιο γινόταν. Δεν τα ξαναέβαλα και δεν ξανάκουσα σφύριγμα-τρίξιμο-θόρυβο. Αντιθέτως στο pegaso που τα έβαζα (τα Ferodo) δεν σφυράγανε ποτέ. Το φαινόμενο μπορεί να μειωθεί ή και να εξαληφθεί αν τα βγάλεις και στρογγυλέψεις λίγο γύρω γύρω τις άκρες της πάστας με μια λίμα (λίγο ε!) Επίσης για του λόγου το αληθές, βρες έναν δρόμο με λίγη κίνηση και καλή πρόσφυση και αφού βεβαιωθείς πως δεν έρχεται κάποιο όχημα πίσω σου, κάνε δυο τρία δυνατά φρεναρίσματα σαν να ήθελες να αποφύγεις τρακάρισμα ας πούμε (προσεκτικά όμως, μην σαβουριαστείς μόνος σου χωρίς λόγo :P ) Αν σταματήσουν να σφυράνε μετά, θα καταλάβεις πως δεν κάνουν τα συγκεκριμένα για το μηχανάκι σου. Αλήθεια... τι μηχανάκι έχεις και τι τακάκια έβαλες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 To τρίξιμο είναι από την τριβή της δισκόπλακας με το τακάκι. Δεν υπάρχουν μυστήρια. ...και γω ετσι νομιζα αλλα τελικα κοντευω να πιστεψω μετα απο πολλες ερωτησεις και απαντησεις που πηρα την θεωρια οτι ο θορυβος προερχεται απ την πισω μερια του τακακιου που παλεται κατα το φρεναρισμα !...και οσο αναφορα αυτη τη "κρεμα" ή "Κουπφαρπαστα " που αναφερω παραπανω δεν ξερω πως ακριβως μεταφραζετε στα Ελληνικα αλλα ειναι μια κρεμα παχυρευστη σαν "μερέντα" ανακατεμενη με πολυ ψιλα ρινισματα χαλκου !...την αλείφεις σε σχημα κυκλου στις δυο επαφες των πιστωνιων των φρενων ...πανω στο πισω μερος του τακακιου ...και αυτο εχει την ιδιοτητα να μονώνει σαν ψιλό φύλλο απο λαστιχο απορροφώντας τους ασύλληπτα μικρους κραδαζμους !...ταυτοχρονος ειναι ενα υλικο που αντεχει λογο του χαλκου σε σχεδον 800 βαθμους και δεν λιώνει ευκολα!!! ....σας τα μεταφερω οπως τα καταλαβα χωρις να εχω ακομα πρακτικη εμπειρια ...αλλα ειμαι σε μια φαση τωρα που το δοκιμαζω! Το φαινόμενο μπορεί να μειωθεί ή και να εξαληφθεί αν τα βγάλεις και στρογγυλέψεις λίγο γύρω γύρω τις άκρες της πάστας με μια λίμα (λίγο ε!) ...απο οτι καταλαβα απο απαντηση που πηρα απ το μαστορα ...αρκει να λιμαρεις λιγακι μονο την μια πλευρα της παστας που αντιστέκεται πρωτη στη κινηση του δισκοφρενου ............ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 Κι εδώ μπαίνει ένα ερώτημα,... Γιατί κάποια τακάκια έχουν ένα τέτοιο>>> ή κάποιο παρόμοιο έλασμα στο σημείο που περνάει το πιράκι που τα συγκρατεί μέσα στην δαγκάνα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
veniamin z 750 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 Εγω πιστευω πως ο θορυβος στα φρενα προερχεται απο την θερμοκρασια που αναπτυσσεται λογω τριβων! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
b-lee 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 Κι εδώ μπαίνει ένα ερώτημα,... Γιατί κάποια τακάκια έχουν ένα τέτοιο>>> ή κάποιο παρόμοιο έλασμα στο σημείο που περνάει το πιράκι που τα συγκρατεί μέσα στην δαγκάνα? Αληθεια, γιατι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 Εγω πιστευω πως ο θορυβος στα φρενα προερχεται απο την θερμοκρασια που αναπτυσσεται λογω τριβων! ....μπα δεν νομιζω να εχει αμεση σχεση με την θερμοκρασια .... ...γιατι αλλιώς πως εξηγείτε το οτι με το που την βγαζω απ το παρκιν και φρεναρω στο φαναρι κελαηδάει σαν καναρίνι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2008 Υπάρχει ένα sprey για την δισκόπλακα την ψεκάζεις και σταματάει το τρίξιμο. Νομίζο λέγεται σπρευ αλουμινιου. πρέπει να έχει η wurth. Κάποιος θα ξέρει κατι παραπάνω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mike_White_MT 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2011 Πολύ παλιό θέμα βλέπω αλλά το ξέθαψα γιατί έχω παρόμοιο πρόβλημα Σφύριζαν εκνευριστικά δυνατά, το πήγα και μου τα τρίψανε με γυαλόχαρτο. Πλέον είναι κομπλέ στο φρενάρισμα αλλά ακούγεται αρκετά ενα τρίξιμο που σίγουρα προέρχεται από επαφή ( έτσι ακούγεται ) σε πορεία, με χαμηλή ταχύτητα και όταν δεν πατάω καθόλου φρένο. Αυτό τί είναι ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2011 Πολύ παλιό θέμα βλέπω αλλά το ξέθαψα γιατί έχω παρόμοιο πρόβλημα Σφύριζαν εκνευριστικά δυνατά, το πήγα και μου τα τρίψανε με γυαλόχαρτο. Πλέον είναι κομπλέ στο φρενάρισμα αλλά ακούγεται αρκετά ενα τρίξιμο που σίγουρα προέρχεται από επαφή ( έτσι ακούγεται ) σε πορεία, με χαμηλή ταχύτητα και όταν δεν πατάω καθόλου φρένο. Αυτό τί είναι ? Τριξιμο ή σα γρατζουνισμα. Αν ειναι το πρωτο δε ξερω, αν ειναι το δευτερο ειναι γιατι βρισκει η γυαλοχαρταρισμενη επιφανεια στο δισκο και λογικα μετα απο λιγο καιρο θα φυγει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2011 (τροποποιήθηκε) ............ H αληθεια ειναι οτι εχετε δικιο και οι δυο. Τσιριγμα στο δισκο (δηλ. υψισυχνοι κραδασμοι) μπορει να προελθει και απο συντονισμο μεταξυ δισκου-τακακιου και μεταξυ τακακιου-δαγκανας ακομα και μεταξυ δαγκανας και στηριξης της. Ασφαλως στα ημιμεταλλικα τακακια ειναι πιο συχνο το φαινομενο απ οτι στα οργανικα Τα ελασματα στα τακακια ειναι για να μειωσουν την κινηση του τακακιου μεσα στη δαγκανα οταν δεν ειναι πατημενο το φρενο και οταν κινουμαστε να μην ακουγονται σα ντεφι Τροποποιήθηκε Μάρτιος 2 , 2011 από τον Messer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KTMan 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2011 Από δικής μου πλευράς, παίξει ρόλο και το καλό στρώσιμο του τακακιού τις πρώτες μέρες. Πέρα απ΄αυτά, ένα γενικό καθάρισμα της τρόμπας,της δισκόπλακας και γρασάρισμα του πύρου που περνάει μέσα από τα τακάκια (δες και σε τι κατάσταση είναι αν είναι πολύ φθαρμένο, δεν μετατοπίζονται τα τακάκια σωστα) θα βελτιώσει την κατάσταση του φρένου. Καθαριστικό Φρένου Συμφωνώ ότι πολλές φορές τακάκια συγκεκριμένων εταιρειών κάνουν θόρυβω σε κάποια μηχανάκια, αλλά όχι για πάντα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες