Jump to content
marap

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟ TRACK DAY ΣΤΙΣ 28-10-07 ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Recommended Posts

Φιλε marap ....... κατ' αρχην ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ......... θα σου προτεινα ..... αν θελεις .... να γραψεις ολα αυτα και στο moto.gr που υπαρχουν πολλοι που πηραν μερος στο συγκεκριμενο trac-day ..... μηπως και βρεθει μια ακρη ................... και οπωσδηποτε να ρωτησεις και ενα δικηγορο ................ και παλι ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σου ........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πρώτ' απ' όλα, περαστικά σου και γρήγορα όρθιος!

Πολλές φορές έχω εκφράσει επιφυλάξεις για τα τρακ ντέι κι εγώ προσωπικά. Αυτά στα οποία έχω συμμετάσχει μου έδωσαν την εικόνα ότι η περιβόητη ρήση "αυτός που έρχεται γρήγορα θα περάσει με δική του ευθύνη" ή αυτή που λέει ότι "ο γρήγορος ξέρει τί κάνει" ισχύουν για ένα μικρό μέρος αυτών που συμμετέχουν. Οι υπόλοιποι απλά δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας και επεκτείνουμε τα όριά μας κάτι που συνήθως δεν αφήνει περιθώρια για διόρθωση λαθών. Πολύ συχνά ο κόσμος δεν παρατηρεί την κυκλοφορία ή ακόμη και τις σημαίες.

Ο θεσμός βέβαια είναι υπέροχος και πολύ χρήσιμος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καθαγιάζεται και να κουκουλώνονται οι αδυναμίες του. Και σε μερικές περιπτώσεις η διοργάνωση είναι γεμάτη από καλές προθέσεις αλλά "γιούργια". Είναι να μη συμβεί τίποτε, αν όμως συμβεί...

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να το κυνηγήσεις. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την αποποίηση ευθυνών. Απ' ότι ξέρω κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεν υπερέχει του νόμου και καταρρίπτεται εύκολα στο δικαστήριο. Συνέχισε να ψάχνεις μάρτυρες και αυτό μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσκολο και οι μάρτυρες απρόθυμοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω να πω δύο πράγματα:

α) Στο Nurburgring είναι γνωστό ότι έχουν σκοτωθεί πολλοί οδηγοί και αναβάτες, όμως η πίστα λειτουργεί κανονικά ακόμα και δεν άκουσα να κινούνται δικαστικά εναντίον των διοργανωτών.

β) Όταν συμμετέχεις σε μία διοργάνωση που γνωρίζεις πως είναι παράνομη ή έστω ότι δεν διέπεται από τους όρους και τις συνθήκες που θα έπρεπε να τη διέπουν, πώς έχεις απαίτηση να αποζημιωθείς;

γ) Οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν κανένα συμβάν σε ιδιωτικό χώρο. Ούτε καν σε πάρκιγκ σούπερ μάρκετ ή ακόμα και Δήμου. Το ξέρω αυτό το τελευταίο από προσωπική εμπειρία και πολύ δυσάρεστη μάλιστα.

δ) Ατυχήματα γίνονται συνεχώς σε track days. Ειδικά εδώ στο Τυμπάκι, έχω πάει δύο φορές και έχω μετρήσει πάνω από 10 πτώσεις και γνωρίζω 2 περιστατικά επαφών. Πέρα από τα νεύρα που -δικαίως- υπήρχαν, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Μπαίνεις σε πίστα, αναγνωρίζεις πως οτιδήποτε σου συμβεί είναι "μέσα στο παιχνίδι" και -κατά τη γνώμη μου- δεν δικαιούσαι, ηθικά τουλάχιστον, γιατί νομικά όλο και κάποιος τρόπος θα υπάρχει, να διεκδικήσεις κάτι.

Από εκεί και πέρα, συμπονώ τον φίλο που είχε το ατύχημα, συμφωνώ ότι όλες σχεδόν οι διοργανώσεις αντίστοιχων γεγονότων είναι για κλάματα, αλλά ως εκεί. Αν θέλουμε βελτίωση των συνθηκών, ας μποϊκοτάρουμε τις διοργανώσεις μέχρι να αλλάξει κάτι.

Τέλος, να συμπληρώσω ότι τα παραπάνω είναι άποψη ανθρώπου με ελάχιστη εμπειρία στο θέμα, άρα πολύ πιθανό να είναι εντελώς άκυρα αυτά που γράφω.

Ξανά περαστικά στον φίλο που είχε το ατύχημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

MARAP περαστικα να ειναι να σταθεις στα ποδια σου και να δικαιωθεις απο την κολοκατασταση....

προσωπικα δεν εχω παει σε πιστα αλλα οσοι εχετε παει πιστευω πως ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ενα brainstorming απο ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΥΣ με τα πρβληματα και τις πιθανες λυσεις...στο κατω κατω πελατης εισαι και δικαιουσε καποια στοιχειωδη καλυψη.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά και στο CBS που είχα πάει υπήρχανε 2-3 παπάρες που θέτανε σε κίνδυνο τους γύρω τους.

Δεν μου άρεσε που έκανα παράπονα για ορισμένους και ΔΕΝ τους βάλανε χέρι.

Τελικώς απλά αποφάσισα να τους αποφύγω αφήνωντας τους να προσπεράσουνε.CBS, ήτανε, δεν ήτανε αγώνας....

Τέλος πάντως marap...περαστικά στο φιλαράκι σου, σύντομα όρθιος, κνηθείτε δικαστικά μην αγχώνεστε...

Ερώτηση...μήπως τυχαίνει να είσαι κάτοχος μίας R1?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

περαστικα στο παληκαρι....ημουν στο td την κυριακη αλλα μολις ειδα τοσο κοσμο την εκανα για επιδαυρο...

τελικα δεν ειναι να μπαινεις με κοσμο στην πιστα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μετα λενε οτι οι πιστες ειναι ασφαλες... :(

Η ΠΙΣΤΑ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ....

ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΓΚΟΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ...ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΥΛΑΝΕ ΟΜΑΛΑ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ....

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ....ΚΑΝΕΝΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ....ΚΑΝΕΝΑ

Ναι ρε παιδιά, οκ, αλλά τι θα ζητήσεις και από ποιον; Από τον διοργανωτή θα ζητήσεις αποζημίωση επειδή σε τράκαρε κάποιος ανόητος; Και σε ποιο δικαστήριο στην Ελλάδα θα αποδείξεις ότι ΔΕΝ έφταιγες εσύ; Όσους μάρτυρες θα βρεις εσύ, άλλους τόσους θα βρει και ο άλλος.

Όταν σε τροχαία με ΣΑΦΗ υπαιτιότητα του ενός, το δικαστήριο ορίζει ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, επειδή χρησιμοποιεί το αμίμητο άρθρο του ΚΟΚ "κάθε οδηγός πρέπει να ρυθμίζει την ταχύτητά του ώστε να μπορεί να αποφύγει ατύχημα", τι ψάχνετε να βρείτε;

Αν βγάλεις άκρη, πες μας κι εμάς!

Όμως φρόντισε, αν κινηθείς εναντίον κάποιου, να μην είναι κάποιος που δεν φταίει για αυτό που έπαθες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ...ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ...

....ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΚ ...ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ .....

ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΕΙ ΝΟΜΙΚΑ....ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να πω κατι και εγω.....

εδω στις Σερρες πληρωνεις 45 ευρο για εισοδο...

δεν λεω καλυτερη πιστα απο τα μεγαρα κλασεις ανωτερη...

αλλα ενα πραγμα δεν μου αρεσει...οργανωση...

το ποιο απλο πραγμα δεν υπαρχει ενα γιατρος εκει ή ασθενοφορο στην πιστα για την τυχον διακομηδη σου....

τι να πεις...

βγαζοντας το περιβαλλον εκτος (αφου ειναι ελεγχομενο) ελπιζεις στις ικανοτητες σου και στην κριση των αλλων οδηγων...

παρατηριτες στην πιστα δεν υπαρχουν ωστε να βλεπουν τχον παραμπτωματα....λαθη δεν ειναι αναγκη να ειναι μοιραια αλλα τουλαχιστον αποτρεπεις τον αλλο να το επαναλαβει

Τροποποιήθηκε από τον Ouzo Power

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
θα ηθελα να μαθω λιγο περισοτερα για ατυχημα ....οταν λες σπρωξιμο....

Σιγουρα ειναι η πρωτη φορα που διαβαζω παραπονα για ενα track - day μεχρι τωρα ακουγα και διαβαζα τα καλυτερα λογια για αυτες τις οργανωσεις.......

με ενδιαφερει αφανταστα το θεμα σου γιατι σκευτομαι να παω και εγω για μαθημα βαιβαια και οχι για track - day...... αλλα οπως και να το κανεις εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες......

βαιβαια εδω υπαρχει και ενα πισω παραθυρο που λεει οτι αυτο εχει γινει εδω και μια εβδομαδα και μου κανει εντυπωσει οτι κανενας δεν το εθιξε μεχρι τωρα....

Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

ΟΙ διοργανοτες ειναι νομικα καλημενοι για τετοιου ιδους καταστασεις (εκ πειρας)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με την ίδια λογική, τότε και στην περίπτωση του Κενυάτη χθές στον μαραθώνιο, δεν φταίνε οι διοργανωτες... Τι λέμε ρε παιδιά. Από την στιγμή που έγινε ατύχημα και αυτός που το προκάλεσε έφυγε σαν κύριως χωρίς να τον ενοχλίσει κανένας, φταίει ο διοργανωτής κατά κύριο λόγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν βγάλετε άκρη πάντως (που δεν το πιστεύω, ειλικρινά), πείτε και σε εμάς εδώ κάτω, γιατί όλο και κάτι συμβαίνει σε κάθε track day...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΑΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ......

"ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ??? "

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ....ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΠΑΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ......

"ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ??? "

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ....ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ....

+650 :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Drakos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον να μπουν οι πίστες αγώνων και δοκιμών σε ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο ώστε να μπορούν κατ' επιλογή να ασφαλιστούν για σωματικές και υλικές ζημιές οι συμμετέχοντες. Ακόμη και αν αυτό έχει επιπλέον κόστος για τους διοργανωτές το οποίο θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες. Απλά μια σκέψη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο, επίσης καθαρά ελληνικό φαινόμενο είναι το να μην θέλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να ψάχνουμε κάποιον να μας "νταντέψει".

Όταν μπαίνεις στην πίστα, αντιλαμβάνεσαι και ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ το ρίσκο της πτώσης. Στο Τυμπάκι, σε 2 t.d. που έχω πάει, έχω δει δύο τράκες. Στη μία ένας γνωστός εμβόλισε άλλον, έπεσαν και οι 2, με ζημιές και οι δύο (υλικές μόνο), βγήκαν έξω, δεν ξέρω τι είπαν και τι δεν είπαν, πάντως δεν νομίζω κανείς να πληρώσει του άλλου.

Στο πρώτο t.d., νυν φίλος και μέλος της παρέας με την οποία κάνω τις εξορμήσεις μου, τότε άγνωστος, αναγκάστηκε σε έξοδο από κάποιον ανόητο, πτώση και βέβαια υλικές ζημιές. Πάλι δεν έγινε τίποτα, στο συγκεκριμένο περιστατικό μπορώ να είμαι σίγουρος, το παιδί πλήρωσε τις ζημιές απ' την τσέπη του. Κανείς δεν βγήκε να ρίξει ευθύνες σε διοργανωτές κτλ.

Μπαίνεις σε έναν χώρο, όπου ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ότι θα υπάρχουν ένα σωρό καυλωμένοι που θα κάνουν το κομμάτι τους. Δέχεσαι το ρίσκο; Αν ναι, καλώς. Μπαίνεις και προσέχεις. Αν όχι, τότε μην μπεις! Δηλαδή αν σε κλοτσήσει κάποιος και σου σπάσει το πόδι ενώ παίζεις ποδόσφαιρο, θα του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα και θα ζητάς αποζημίωση; Ή αν χτυπήσω εγώ στο γυμναστήριο και πάθω καμία εξάρθρωση, θα πάω να κάνω μήνυση στον δάσκαλό μου;

Επίσης, να ρωτήσω κάτι άλλο. Απ' όλους τους θεατές και συμμετέχοντες, κανείς δεν είδε το περιστατικό για να καταδείξει τον ένοχο; Αν μάλιστα ήταν τόσο εξόφθαλμα προκλητικό, δεν μπορεί να πέρασε στο έτσι.

Θα ξαναπώ ότι λυπάμαι για το παιδί και τη μηχανή του, όμως βρίσκω λίγο υπερβολικές τις όποιες απαιτήσεις του.

Αλλιώτικα, να σας το πω και έτσι: Αν πέσω στο δρόμο, μπορώ να πάω σε ένα track day, να κάνω πως πέφτω με υπαιτιότητα διοργανωτή ή κάποιου συμμετέχοντα-φάντασμα και να απαιτήσω απ' τον διοργανωτή να μου φτιάξει τη μηχανή; (δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση ότι κάτι τέτοιο έχει κάνει ο φίλος μας εδώ) Αν είναι έτσι, να μου το πείτε, γιατί αυτή η πληροφορία θα φανεί πολύ χρήσιμη σε πολλούς γνωστούς μου.

Τροποποιήθηκε από τον nasos79

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γιώργο, ...................................................

ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΣΟ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΠΑ ΣΩΣΤΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ

ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΙΤΟΣ …ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ …ΧΑΛΙΚΙΑ ΜΕΣΑ …ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ….ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ..ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ??…..

ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ0 ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΥΤΑ TACK DAY ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ..(ΕΛΕΓΧΟ ΠΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ –ΓΙΑΤΡΟ – ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΚΡΙΤΕΣ – ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΛΠ )

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ …ΡΩΤΗΣΑ ΦΙΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ …

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΦΟΣΟΝ ..ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ…Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ …ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΔΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ …ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΣΑΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΣΟ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΠΑ ΣΩΣΤΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ

ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΙΤΟΣ …ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ …ΧΑΛΙΚΙΑ ΜΕΣΑ …ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ….ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ..ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ??…..

ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ

Ο ίδιος που φταίει και αν πέσω σε χαλίκια στο δρόμο... Εγώ μάλλον!

Με τη λογική αυτή, πέφτω και φταίνε τα curbs, μία ανωμαλία της ασφάλτου που με έκανε να το χάσω, μία αντανάκλαση ενός μεταλλικού αντικειμένου που με τύφλωσε κλπ. Δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνη στον διοργανωτή επειδή έπεσες! ΑΣ ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ!

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ0 ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΥΤΑ TACK DAY ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ..(ΕΛΕΓΧΟ ΠΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ –ΓΙΑΤΡΟ – ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΚΡΙΤΕΣ – ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΛΠ )

Καθόλου, έχεις απόλυτο δίκιο! Και εκεί όμως φταίμε εμείς που τους αφήνουμε να κονομάνε εις βάρος μας! ΑΥΤΟ είναι το μεγάλο θέμα! Διότι όπως έχουμε πει, στην Ελλαδίτσα, ό,τι φάνε, ό,τι πιούνε και ό,τι αρπάξει ο κώλος τους! Και οι μαλάκες (εμείς δηλαδή) να τα σκάμε. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι εμείς εδώ, δίνουμε 40 ευρώ συμμετοχή για 3 μισάωρα! Τουλάχιστον έρχεται ασθενοφόρο.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ …ΡΩΤΗΣΑ ΦΙΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ …

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΦΟΣΟΝ ..ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ…Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ …ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΔΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ …ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΣΑΣ

Πόσο ηθικά σωστό είναι, μετά που υπογράφεις το συμφωνητικό, και εφόσον το υπογράφεις με σώας τας φρένας, να πας στα δικαστήρια και να το προσβάλλεις, απαιτώντας αποζημίωση για ζημιές, υλικές ή σωματικές, που όταν το υπέγραφες, ήξερες ότι ρίσκαρες να σου συμβούν;

Ξαναλέω: Δεν σ' αρέσει κύριε η υπηρεσία που σου προσφέρει η συγκεκριμένη διοργάνωση; Κάτσε σπίτι σου και δες Gilmour girls το μεσημέρι της Κυριακής (εγώ τις βλέπω πάντως, χαχα).

Δεν μας αρέσει συνολικά η παρεχόμενη υπηρεσία; ΜΗΔΕΝ συμμετοχή σε μερικά track days, ώστε ο διοργανωτής να πάρει το μήνυμα, συνεννόηση σε δεύτερο στάδιο, προτάσεις σε τρίτο, βελτίωση των υπηρεσιών σε βάθος χρόνου!

Τώρα, το να ζητάμε ευθύνες κατόπιν εορτής, εμένα λίγο μοιρολατρικό μου φαίνεται.

Γνώμη μου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την στιγμη που υπογραφεις την δηλωση δεν φερει νομικη ευθυνη ο διωργανωτης,και φυσικα δεν εχεις καλυψη απο την ασφαλεια οποτε η ευθυνη βαρυνει τον αναβατη. Γενικα δεν βγαζεις ακρη οποτε προσοχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ευθύνη για μια διοργάνωση είναι του διοργανωτή και μπορεί να αφορά το συνωστισμό στην πίστα, ελλιπές ή ακατάλληλο σταφ, αδιαφορία για παραβάσεις, σημαίες, διακομιδή τραυματιών κλπ Οι μάρτυρες μπορούν να χρησιμεύσουν για να στραφείς νομικά. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί μια καλή διοργάνωση θα σήμαινε αύξηση του κόστους, όπως λέει κι ο Τζαναμπέτης, και για το ότι τα πράγματα περιπλέκονται, αφού ο κλειστός κύκλος των μηχανόβιων είναι συγκοινωνούντα δοχεία (περιοδικά, φόρουμς, σχολές, διοργανωτές, μαγαζιά, ενώσεις κλπ)

Είναι δύσκολο να τρυπήσεις τον πάγο, νομικά όμως γίνεται αν έχεις το χρήμα και τα κότσια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ο ίδιος που φταίει και αν πέσω σε χαλίκια στο δρόμο... Εγώ μάλλον!

Με τη λογική αυτή, πέφτω και φταίνε τα curbs, μία ανωμαλία της ασφάλτου που με έκανε να το χάσω, μία αντανάκλαση ενός μεταλλικού αντικειμένου που με τύφλωσε κλπ. Δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνη στον διοργανωτή επειδή έπεσες! ΑΣ ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ!

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΣ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ …ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ «ΓΡΑΦΙΚΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ….

Καθόλου, έχεις απόλυτο δίκιο! Και εκεί όμως φταίμε εμείς που τους αφήνουμε να κονομάνε εις βάρος μας! ΑΥΤΟ είναι το μεγάλο θέμα! Διότι όπως έχουμε πει, στην Ελλαδίτσα, ό,τι φάνε, ό,τι πιούνε και ό,τι αρπάξει ο κώλος τους! Και οι μαλάκες (εμείς δηλαδή) να τα σκάμε. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι εμείς εδώ, δίνουμε 40 ευρώ συμμετοχή για 3 μισάωρα! Τουλάχιστον έρχεται ασθενοφόρο.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ – ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ/ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .

Πόσο ηθικά σωστό είναι, μετά που υπογράφεις το συμφωνητικό, και εφόσον το υπογράφεις με σώας τας φρένας, να πας στα δικαστήρια και να το προσβάλλεις, απαιτώντας αποζημίωση για ζημιές, υλικές ή σωματικές, που όταν το υπέγραφες, ήξερες ότι ρίσκαρες να σου συμβούν;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΑΚΡΑΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Ξαναλέω: Δεν σ' αρέσει κύριε η υπηρεσία που σου προσφέρει η συγκεκριμένη διοργάνωση; Κάτσε σπίτι σου και δες Gilmour girls το μεσημέρι της Κυριακής (εγώ τις βλέπω πάντως, χαχα).

Δεν μας αρέσει συνολικά η παρεχόμενη υπηρεσία; ΜΗΔΕΝ συμμετοχή σε μερικά track days, ώστε ο διοργανωτής να πάρει το μήνυμα, συνεννόηση σε δεύτερο στάδιο, προτάσεις σε τρίτο, βελτίωση των υπηρεσιών σε βάθος χρόνου!

Τώρα, το να ζητάμε ευθύνες κατόπιν εορτής, εμένα λίγο μοιρολατρικό μου φαίνεται.

Γνώμη μου!

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ….ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΝΩΣΗΣ …ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ …..ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ Η ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΣ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ …ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ «ΓΡΑΦΙΚΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ….

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ – ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ/ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΑΚΡΑΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ….ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΝΩΣΗΣ …ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ …..ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ Η ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ

Εντάξει, επειδή το κουράζουμε τώρα, δεν θες να καταλάβεις τι σου λέω.

Η λύση ΔΕΝ είναι να πας να σκοτωθείς και να τρέχεις μετά στα δικαστήρια αυτόν που θεωρείς υπεύθυνο! Η λύση, η πολιτισμένη και η ηθική, είναι να προσπαθήσεις να διορθώσεις αυτό που σε βάζει σε κίνδυνο! Αν δεν τα καταφέρεις, απέχεις! Ας μην ξεχνάμε ότι ΔΕΝ μιλάμε για δημόσιο, το οποίο πληρώνεις έτσι κι αλλιώς και ΠΡΕΠΕΙ να είναι σε καλή κατάσταση (π.χ. δρόμος) για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Μιλάμε για μία ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ΞΕΡΕΙΣ με ποιες συνθήκες λειτουργεί και ΚΑΝΕΙΣ δεν σε υποχρεώνει να πας να του δώσεις τα ωραία σου λεφτουδάκια! Και λέω εγώ λοιπόν:

Από τη στιγμή που είναι ΙΔΙΩΤΗΣ και ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να πας και να του τα σκάσεις ΞΕΡΟΝΤΑΣ όλα τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν, ΠΩΣ έχεις απαίτηση να διεκδικήσεις αποζημίωση, για κάτι που έπαθες ΕΝ ΓΝΩΣΗ σου;

Αυτό μονάχα είναι που ΔΕΝ μου φαίνεται ηθικό!!! Θες να τον "τιμωρήσεις"; Μην ξαναπάς! Να τον τιμωρήσει όλη η μοτοσικλετιστική κοινότητα με το να μην ξαναπάει, να μειωθούν τα έσοδά του ώστε να αναγκαστεί να βάλει νερό στο κρασί του!

Αλλά να πηγαίνεις εκεί, να πληρώνεις, ΞΕΡΟΝΤΑΣ τα πάντα και μετά να κλαίγεσαι; Με συγχωρείς, αλλά εγώ ως δικαστής δεν θα σου επιδίκαζα καμία αποζημίωση! Θα σου έλεγα μάλιστα: "καλά να πάθεις". Τα 'θελε ο κώλος σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εντάξει, επειδή το κουράζουμε τώρα, δεν θες να καταλάβεις τι σου λέω.

Η λύση ΔΕΝ είναι να πας να σκοτωθείς και να τρέχεις μετά στα δικαστήρια αυτόν που θεωρείς υπεύθυνο! Η λύση, η πολιτισμένη και η ηθική, είναι να προσπαθήσεις να διορθώσεις αυτό που σε βάζει σε κίνδυνο! Αν δεν τα καταφέρεις, απέχεις! Ας μην ξεχνάμε ότι ΔΕΝ μιλάμε για δημόσιο, το οποίο πληρώνεις έτσι κι αλλιώς και ΠΡΕΠΕΙ να είναι σε καλή κατάσταση (π.χ. δρόμος) για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Μιλάμε για μία ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ΞΕΡΕΙΣ με ποιες συνθήκες λειτουργεί και ΚΑΝΕΙΣ δεν σε υποχρεώνει να πας να του δώσεις τα ωραία σου λεφτουδάκια! Και λέω εγώ λοιπόν:

Από τη στιγμή που είναι ΙΔΙΩΤΗΣ και ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να πας και να του τα σκάσεις ΞΕΡΟΝΤΑΣ όλα τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν, ΠΩΣ έχεις απαίτηση να διεκδικήσεις αποζημίωση, για κάτι που έπαθες ΕΝ ΓΝΩΣΗ σου;

Αυτό μονάχα είναι που ΔΕΝ μου φαίνεται ηθικό!!! Θες να τον "τιμωρήσεις"; Μην ξαναπάς! Να τον τιμωρήσει όλη η μοτοσικλετιστική κοινότητα με το να μην ξαναπάει, να μειωθούν τα έσοδά του ώστε να αναγκαστεί να βάλει νερό στο κρασί του!

Αλλά να πηγαίνεις εκεί, να πληρώνεις, ΞΕΡΟΝΤΑΣ τα πάντα και μετά να κλαίγεσαι; Με συγχωρείς, αλλά εγώ ως δικαστής δεν θα σου επιδίκαζα καμία αποζημίωση! Θα σου έλεγα μάλιστα: "καλά να πάθεις". Τα 'θελε ο κώλος σου!

ξεκινω απο το τελος και λεω…..για αυτο δεν εγινες δικαστης …και ευτυχως δηλαδη... :D ….γιατι δεν εχεις την αισθηση του δικαιου….διοτι κρινεις μονο εξ ιδιον τα αλλοτρια …..

λες οτι γιατι να πας αφου το ξερεις …..και αν δεν το ξερεις ??? ποιος σε προφυλασσει ??? η τυχη ….

οχι φιλε μου δεν ζουμε στον 18ο αιωνα αλλα στον 21ο ..υπαρχουν νομοι που διεπει την κοινωνια και μαλιστα οταν οι νομοι ειναι αδικοι παλευουμε να τους αλλαξουμε και δεν αδιαφορουμε ….ή απλα προφυλαγομαστε εμεις που ξερουμε το λαθος του ….και ας πανε να κουρευονται ολοι οι αλλοι ….

αυτο ειναι οταν λεω και φωναζω …εγω προσωπικα…για ενεργους πολιτες και παιδεια ….

κλεινω πως σου ευχομαι να το καταλαβεις αυτο που λεω και να το καταλαβεις απο συζητηση και οχι με τον "ασχημο τροπο"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα