Jump to content
ALX™

Την μοτοσυκλέτα μου την συντηρώ....

Recommended Posts

:) Ουσιαστικα λογω δουλειας,μπορω να τα κανω ολα μονος μου,αλλα υπαρχει και ενα αλλα η' μαλλον δυο αλλα 1) οταν λυνεις και δενεις ολη μερα βιδες δεν εχεις καμια ορεξη να λυσεις και να δεσεις στο τελος της ημερας κι αλλες η να θυσιασεις το Σαββατοκυριακο σου γι αυτο 2) υπαρχει κι αλλος ενας σημαντικος παραγοντας βεβαια,βαριεμαι που βαριεμαι οταν βλεπω κι ολο αυτο το συμπαν απο πλαστικα,τεποζιτα,βιδουλες παραβιδουλες που εχω να λυσω τοτε η κατασταση παει απο το κακο στο χειροτερο και βαριεμαι περισσοτερο.

Τοτε ψαχνουμε εναν καλο συναδελφο που να ξερει καλα την δουλεια του,να κανει εκεινος την δουλεια που μπορουμε να κανουμε εμεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Με καλύπτει απόλυτα ο free rider.

Αποφάσισα να ''χαλάω'' μόνος μου τις μηχανές μου γιατί έτσι κι αλλιώς μου

τις ''έφτιαχναν'' οι μηχανικοί και έτσι κόλλησα το μικρόβιο του μαστορέματος.

Για κάθε μηχανή που αγόραζα αγόραζα και repair manual.

Έτσι απόκτησα manual για MTX 125-200,VF 500 84,YZ 87,XT-TT350,DOMINATOR 650

XT-TT 600 84.Tώρα ψάχνω για KLX 650.ξέρει κανείς πού θα βρώ;

Οτιδήποτε χρειαστεί κάποιος ,είμαι στη διάθεση του.

Υ.Γ. Μετά από χρόνια βρήκα και μηχανικούς που ήξεραν και ηθελαν να κάνουν σωστή

δουλειά.Δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό είτε ξέρει αλλά δε κάνει σωστή δουλειά είτε

θέλει να κάνει σωστή δουλειά αλλά δε ξέρει πως ακριβώς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως αυριο παω για σερβις στον μαστορα.

Και μια και θα παω για τις βαλβιδες (που δεν τις πειραζω εγω στο GS) θα του κανω και ολα τα υπολοιπα που παντα εκανα μονος (ελεω "μπαταρισμενου" χεριου)

Δηλαδη παω για ρυθμιση βαλβιδων/αλλαγες>μπουζι(18?)-φιλτρου βενζινης(15?)-αλλαγη λαδιων(4λιτρα 15?)-φιλτρου λαδιου(17?)-αλλαγη υγρων φρενων και υγρων συμπλεκτη (5?) -βαλβολινες σε σασμαν και αξονα (1 λιτρο φουλ συνθετικες 18?) κι ολα αυτα με 130? (ΜΕ την εργασια) :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον....επεσα λιγο εξω στις τιμες.Αυτη την φορα με δαγκωσε λιγο περισσοτερο ο Μανος αλλα...χαλαλι του αφου απ οτι φαινεται το μηχανακι πεταει!!! :ok:

Απ ολα που εγραψα δεν αλλαξα τελικα τις βαλβολινες γιατι εχω ακομα περιθωρια βαση αυτου που λεει η BMW στο μανουαλ (20000χιλ για σασμαν κι εχω 15000χιλ και 40000χιλ για αξονα ενω εχω 30000χιλ)

Επισης δεν αλλαξα τα υγρα φρενων και συμπλεκτη γιατι στα φρενα καλο ειναι να αλλαξω τα υγρα οταν θα αλλαξω και τακακια ενω στον συμπλεκτη μου ειπε πως δεν χρειαζεται.Οταν και αν τα παιξει η τρομπα του και την βγαλουμε για επισκευη τοτε θα αλλαξουμε και τα υγρα.

Εκανα λοιπον ολα τα υπολοιπα (Βαλβιδες-μπουζι-λαδια-φιλτρο λαδιου-και φιλτρο βενζινης που ειναι μεσα στο ρεζερβουαρ)

Συνολο 130? [αφου τα λαδια και το φιλτρο λαδιου τα ειχα ηδη αγορασει και τα υπολογιζω μεσα στην τιμη.(100? μου ζητησε ο Καφετζακης) ]

Κι αν σκεφτει κανεις πως καποια απο αυτα τα πραγματα θα τα ξανακανω σε δυο χρονια (οπως τις βαλβιδες και το φιλτρο βενζινης που αυτο μπορει να παει και περισσοτερο καιρο και που γι αυτα τα δυο πληρωσα τα εργατικα) τα 100? φανταζουν τιποτα!!!!

Παρεπιπτοντως το μηχανακι το νιωθω πολυ καλυτερο απο πριν κι εχω την εντυπωση πως μετα την ρυθμιση των αβανς που μου εκανε ο Μανωλης,σταματησε να βαραει και πιρακια.

Δεν ξερω αν θυμαται κανεις που ειχα αναφερει οτι ειχα παει στον Παναγιωτοπουλο και μου ειχε αφαιρεσει ενα ρελε απο τα ηλεκτρικα και μου ειχε ρυθμισει το αβανς επειδη του ειχα πει πως χτυπαει πιρακια στις 4 με 4μιση χιλιαδες στροφες.Οταν μου το εκανε αυτο ο Παναγιωτοπουλος το μηχανακι χτυπουσε πιρακια σε ολο πια το ευρος των στροφων :angry: κι οχι μονο στις 4.....4μιση οπως πριν.

Τωρα απ οτι ειδα,σε αυτες τις στροφες δεν χτυπησε καθολου παρολο που το πιεζα με μεγαλη σχεση στο κιβωτιο και δυνατο ανοιγμα του γκαζιου.

Δεν ξερω ψηλα τι κανει,αλλα αυριο που θα παω για δουλεια και θα μπω Αττικη θα το ανοιξω και θα δω (και θα σας πω)

Αντε γιατι τοσο καιρο μου ειχαν σπασει τα νευρα αυτα τα πιρακια :angry:

Επισης επισυναπτω μια φωτο απο τα μπουζι μου που αλλαχτηκαν στα.....25000χιλ :rolleyes:

Για δειτε τα και πεστε μου αν ειναι ΟΚ!

post-46-1142600891_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτη φορά βλέπω τέτοια μπουζί. Δεν μιλώ από θέμα κατάστασης αλλά διάταξης ακίδων. :unsure:

Είναι τα προβλεπόμενα για το GS ή είναι aftermarket-ιά ALX αυτά? Μπαίνουν παντού ή γουστάρουν μόνο boxer δικύλινδρα?

Και μια τελευταία ερώτηση για να με κοροϊδεύουν οι εδώ co-mybikers....(εσωτερικό ανέκδοτο)

"ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΡΙΔΙΟΥ?"

:lol:

Τροποποιήθηκε από τον Alex_Under

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πρώτη φορά βλέπω τέτοια μπουζί.  Δεν μιλώ από θέμα κατάστασης αλλά διάταξης ακίδων.  :unsure:

Είναι τα προβλεπόμενα για το GS ή είναι aftermarket-ιά ALX αυτά? Μπαίνουν παντού ή γουστάρουν μόνο boxer δικύλινδρα?

Και μια τελευταία ερώτηση για να με κοροϊδεύουν οι εδώ co-mybikers....(εσωτερικό ανέκδοτο)

"ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΡΙΔΙΟΥ?"

:lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Αυτης της διαταξης τα μπουζι τα φοραει απο το εργοστασιο η BMW.Yπαρχουν βεβαια και φοριουνται και σε αλλα μηχανακια φτανει να ταιριαζουν στους συγκεκριμενους κινητηρες.Λογικα θα υπαρχουν για ολους τους κινητηρες.

Βγαινουν και σε ιριδιου αλλα σε κλασσικο στυλ με μια ακιδα.

Εγω τωρα εβαλα 3ακιδα (με την ιδια διαταξη των ακιδων οπως τα 2ακιδα) που βοηθανε παρα πολυ στην αναφλεξη για καλυτερη καυση,οικονομια,αποδοση και μειωση του φαινομενου "χτυπαω πιρακια" :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εμένα είναι η δουλειά μου, και θα συμφωνήσω με τον chriko και θα συμπληρώσω τη γνωστή παροιμία "η γυναίκα του τσαγκάρη, περπατά ξυπόλητη".

Με τους μηχανικούς γίνεται λίγο μπερδεμένη η κατάσταση γιατί ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το ίδιο θέμα. Λίγοι γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια ή τον σωστό τρόπο.

Όταν όμως βρείτε τον κατάλληλο, δώστε ότι ζητήσει, και ΦΥΓΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Κάποιοι΄είπαν για σκυψίματα και κούραση, σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα λύσει και θα σηκώσει μόνο τους δικούς σας τροχούς, δε θα ρυθμίσει μόνο το δικό σας μηχανάκι, δε θα συννενοηθεί μόνο μαζί σας και θα οδηγήσει πολλά μηχανάκια στην ίδια μέρα. Είναι ο γιατρός της μοτοσικλέτας σας και πρέπει να αμείβεται γι αυτό πάνω απ' όλα με χαμόγελο..

Όσοι από εσάς ξέρετε να βάζετε χέρι στο μηχανάκι σας, σιγουρετείτε μόνο ότι σας τα έχουν πεί σωστά, γιατί όπως σας είπα οι απόψεις είναι πολλές και διαφορετικές και έχω δεί πολλά τραγελαφικά από μηχανόβιους "το φτιάχνω μόνος μου" αλλά στην τελική το έχει κάνει σκατά και το φέρνει σε μένα να βγάλω το φίδι απ' την τρύπα, με αλυσίδες έτοιμες να σπάσουν απ' το τέντωμα, και μοτέρ με λάδια ώς την τάπα. Όσοι το ζούνε, καταλαβαίνουν πολυ καλά.

anyway

Όσοι δε ξέρετε καιρός να μάθετε.

θα γλυτώσετε πολλά και θα μάθετε άλλα τόσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κι εμένα είναι η δουλειά μου, και θα συμφωνήσω με τον chriko και θα συμπληρώσω τη γνωστή παροιμία "η γυναίκα του τσαγκάρη, περπατά ξυπόλητη".

Με τους μηχανικούς γίνεται λίγο μπερδεμένη η κατάσταση γιατί ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το ίδιο θέμα. Λίγοι γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια ή τον σωστό τρόπο.

Όταν όμως βρείτε τον κατάλληλο, δώστε ότι ζητήσει, και ΦΥΓΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Κάποιοι΄είπαν για σκυψίματα και κούραση, σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα λύσει και θα σηκώσει μόνο τους δικούς σας τροχούς, δε θα ρυθμίσει μόνο το δικό σας μηχανάκι, δε θα συννενοηθεί μόνο μαζί σας και θα οδηγήσει πολλά μηχανάκια στην ίδια μέρα. Είναι ο γιατρός της μοτοσικλέτας σας και πρέπει να αμείβεται γι αυτό πάνω απ' όλα με χαμόγελο..

Όσοι από εσάς ξέρετε να βάζετε χέρι στο μηχανάκι σας, σιγουρετείτε μόνο ότι σας τα έχουν πεί σωστά, γιατί όπως σας είπα οι απόψεις είναι πολλές και διαφορετικές και έχω δεί πολλά τραγελαφικά από μηχανόβιους "το φτιάχνω μόνος μου" αλλά στην τελική το έχει κάνει σκατά και το φέρνει σε μένα να βγάλω το φίδι απ' την τρύπα, με αλυσίδες έτοιμες να σπάσουν απ' το τέντωμα, και μοτέρ με λάδια ώς την τάπα. Όσοι το ζούνε, καταλαβαίνουν πολυ καλά.

anyway

Όσοι δε ξέρετε καιρός να μάθετε.

θα γλυτώσετε πολλά και θα μάθετε άλλα τόσα.

<{POST_SNAPBACK}>

:_thumbsup: Σωστος,ειδικα αυτο το "φυγεται πανω απο το κεφαλι του"!!!

Οπως επισης το αλλο "ειδα φως και μπηκα",να μωρε ενα γεια να πω και μηπως μπορεις 5 λεπτακια να μου αλλαξεις λαδια,μπουζι,φιλτρα,φωτα κλπ

Τι να του πεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αααχ.... μάστορα.......αχχχ, ωωωχχχ...

εγγύηση μάστορα, έσπασε.

έχω λιώσει στο γέλιο με αυτή την ατάκα!

άκου εγγύηση...με δεκα τραύματα στη μούρη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ φτιάχνω μόνος το Νexus απο τότε που τελείωσε η εγγύηση.

Έχω μάθει να λύνω και να δένω τα (πολλά) πλαστικά του μέσα σε κανα τέταρτο.

Τώρα αρχίζει η μεγάλη μοντίφα...

Το DNA με το ηχόσύστημα το θυμάστε???

dnalogo8oz.jpg

Τώρα ετοιμάζεται το πρώτο DNA παγκοσμίως με ηχοσύστημα και 16 άρηδες τροχούς...

dna9kb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μολις γλυτωσα μια 180αρα ? :rolleyes:

Ημερα σερβις η σημερινη.Εχω ετοιμαστει πληρως αγοραζοντας προ ημερων φλατζακια,λαδια,φιλτρο λαδιου.

Και ξεκινησα.......post-46-1157878957_thumb.jpg

πρωτα λυνοντας τα καγκελα (δεν χρειαζεται να αφαιρεθουν τελειως),ρεζερβουαρ,ποδιες και μετα ανοιξα την ταπα να φυγουν τα παλια λαδια.

Ενα τσιγαρο μεχρι να στραγγιξουν και μετα λυσιμο του φιλτρου λαδιου.

Αφου στραγγιξαν εκ νεου κι απο κει τα λαδια,εβαλα την καινουρια φλατζουλα μου στην ταπα του καρτερ και την βιδωσα.Μετα η σειρα του καινουριου φιλτρου λαδιου να μπει στην θεση του.

Μετα ηταν τα δυσκολα.....οπως το σκεφτομουνα.Η αλλαγη του δεικτη λαδιου (γυαλακι)

Επειδη ειναι κουμπωτο μπαινοντας μεσα σε μια φωλια (θα την ελεγα) σαν ρουλεμαν κι αφου δεν υπηρχε αλλος τροπος να το βγαλω,το εσπασα σε μια ακρη προσεχοντας να μην κανω θρυψαλα τα τζαμια και πεσουν μεσα στο καρτερ.(Δυσκολο αυτο βεβαια γιατι απο πισω του υπαρχει μεταλλικο καπακι με μικρες τρυπες που εισερχεται το λάδι.....

Εδω ειναι ο δεικτης λαδιου λερωμενος απο το λαδακι που εχανε.

post-46-1157879334_thumb.jpg

Εδω το σπασιμο του τζαμιου....post-46-1157879454_thumb.jpg

Το παλιο και το καινουριο γυαλακι post-46-1157879868_thumb.jpg

Και μετα με ενα παλιο κατσαβιδι που το ζεστανα με φλογιστρο και το εκανα 90° γωνια,εβαλα την ακρη του μεσα στην τρυπα που ειχα κανει στο τζαμι και κανοντας μοχλο την γωνια του κατσαβιδιου,τραβηξα εξω (σχετικα ευκολα) τον δεικτη και εμεινε αδεια η φωλια.

post-46-1157879599_thumb.jpg

Στην συνεχεια αφου καθαρισα καλα την φωλια του δεικτη απο υπολοιματα λαδιου και βρωμες,τοποθετησα τον καινουριο δεικτη,χτυπωντας τον ομοιομορφα περιφερειακα,χρησιμοποιοντας ενα 27αρι καρεδακι που το ειχα βιδωσει στην ακρη ενος ξυλου απο σκεπαρνι για να εχει μηκος και να μπορω να το χτυπαω απο μακρυα :winking:

Και τελικα μπηκε στην θεση του μετα απο πολυ προσεχτικη τοποθετηση.Δεν ηθελε και πολυ να σπασει και το καινουριο απο μια αποτομη σφυρια :shock: Στην συνεχεια εγινε και η πληρωση του κινητηρα με λαδι και τελος.

post-46-1157879933_thumb.jpg

Αντιστροφη εργασια για το μαζεμα της μοτοσυκλετας,ωστε να μπουν τα παντα ξανα στην θεση τους (ποδιες-καγκελα-ρεζερβουαρ) και το σερβις ελαβε τελος,αφηνοντας μου την ευχαριστηση που για ακομα μια φορα το εκανα μονος μου,προ-σε-κτι-κο-τα-τα χωρις βιαιες κινησεις και κοπανηματα.

.....γλυτωνοντας και τα εργατικα του μαστορα :winking:

Κοστος σερβις (24? 4 λιτρα λαδι + 16? το φιλτρο λαδιου + 25? ο δεικτης λαδιου + 1? τα φλατζακια) = only 81? :yahoo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O μόνος λόγος που δεν αλλάζω μόνος μου τα λάδια είναι γιατί φοβάμαι μη δεν σφίξω με την σωστή ροπή το καπάκι του φίλτρου λαδιού. Άκουσα ότι θέλει ροπόκλειδο και συγκεκριμένη τιμή ροπής... :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανονικα ετσι πρεπει.Οσοι κανουμε μονοι μας σερβις πρεπει/επρεπε να διαθεσουμε καποια χρηματα για την αγορα ενος αξιοπιστου ροποκλειδου (ή δυναμοκλειδου αν προτιματε) (Καποια στιγμη θα παρω ενα γιατι πραγματικα χρειαζεται και μαζι με το μανουαλ που εχω που μου δινει για ολες τις βιδες την δυναμη που θα χρησιμοποιησω στο σφιξιμο,θα κανω την δουελια μου τελεια)

Παντως ενα μυστικο για να μην κλωτσησεις καποια βιδα (ειδικα αυτη του καρτερ) ειναι να κρατας το κλειδι που θα χρησιμοποιησεις κοντα στην βιδα.Ετσι δεν μπορεις να βαλεις μεγαλη δυναμη.Οταν σφιξεις οσο δεις οτι δεν παει αλλο,σταματας.Ειναι σιγουρο πως δεν εχεις σφιξει υπερβολικα την βιδα.

Εμενα ειναι με αλεν κλειδι κι απο μονο του αυτο ειναι μικρο και δεν μου δινει λαβη για πολυ δυνατο σφιξιμο(κι οπως τη σφιγγω παντα,δεν εχει τυχει ποτε να χανω λαδι,αλλα ουτε να την κλωτσησω.Σε κανενα μου μηχανακι,σε αντιθεση με δυο μαστουρες που μου ειχαν κλωτσησει την ταπα του καρτερ απο μια φορα στο Tenere και στο πηγασο :angry: ).Εχω δει πως αφου εχουν σφιξει οσο παει με σκετο το κλειδι,να το προεκτεινουν με εναν σωληνα για να βαλουν περισσοτερη δυναμη :shock: .Ε καποια στιγμη θα την κανουν την μαλακια. :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν ένα θέμα που με απασχολεί από τα πρώτα μου μοτοσυκλετιστικά βήματα!

Ξεκίνησα κατά πρώτον γιατί με γοήτευε η μηχανολογία της μοτο εκτός από την οδήγηση και στην συνέχεια γιατί διαπίστωσα οτι τα περισότερα συνεργεία της εποχής χωρίζονταν κυρίως σε δύο κατηγορίες:

α)σε αυτούς που ήξεραν, αλλά επειδή δεν ήξερες εσύ χρέωναν οτι ήθελαν ή οτι τους έλλειπε!

β)σε αυτούς που ήταν έντιμοι μεν αλλά ελλειπείς σε γνώσεις ,ικανότητες!

γ)σε αυτούς που ΄ήξεραν ήταν έντιμοι αλλά ελάχιστοι σε ποσοστό!

Θα αναφέρω και ένα χαρακτηριστικό γεγονός :γύρω στο 1989 αγόρασα ένα VF 500 με 19.000ΧΜ 1ο χέρι από γνωστό μου ,το πήγα για σέρβις εκεί που το πήγαινε και είχε μείνει ευχαριστημένος.

Μετά το σερβις (που μου το χρέωσε 15.000 τότε)μου περιέγραψε την κατάσταση της μηχανής ως εξής

"Έχει χτυπήσει κοκοράκια,εκεντροφόρους καδένες,κόστος επισκευής ανταλλάκτικά 150.000 και 75.000εργατικά μου σύνολο 215.000(είχα αγοράσει την μηχανή 420.000) σου βρίσκω μοτέρ τζάμι με 130.000 σε συμφέρει καλύτερα!(το μοτερ ακουγόταν διαφορετικά από καινούριο)

Σε απορία μου: το υπάρχον μοτερ δεν έχει καθόλου ζωή;

Το πολύ 10,000χμ με σχολαστικά σέρβις και χρήση , η απαντηση του!

Ε σκέφτηκα αφού θα τα παίξει που θα τα παίξει ας το κάνω σέρβις μόνος μου και όσο αντέξει!Για τα επόμενα 10.000χμ το πήγαινα μέχρι 8500-9000 στροφές!

Μετά αρχισα να το σκίζω ανελέητα (αφού έτσι και αλλιώς πλησίαζε το τέλος της Ζωής του)

Τελικά το μηχανάκι έφτασε στα χέρια μου 115.000 χμ (ΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ)μετά από 7 χρόνια κατοχής και "στου ζουρλού τα γένια έμαθα μπαρμπέρης εκ μέρους μου"

Το χάρισα στον κουνιάδο μου γιατί τα περιφεριακά(εξατμίσεις,σέλα,αμορτισέρ, δισκόπλακες) του κόστιζαν περισότερο από την αξία του!

Τότε άρχισε να τσιμπάει λαδάκια.Στα χέρια του έγινε οικοδομικό κα έγραψε άλλα 25.000χμ μέχρι που το παράτησε δούλευε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μικρό (drz400) το σκαλιζω....τα βασικα τουλαχιστον( εκτος απο βαλβιδες και καρμπυρατερ) το vstrom μονο λαδια τα αλλα ο μαστορας.....εκει δεν με περνει για μαλα..α!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γι'αυτο το λογω ακριβως Γρηγορη δεν εμπιστευωμαι κανενα μαστορα. Κανω οσα μπορω μονος μου και για τα δυσκολα αναγκαστηκα.... :( :( :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχω το χρονο και το χωρο είναι η αλήθεια. Πιστευω όμως ότι θα μπορουσα δυνητικά να ασχοληθω με καποια απο τα βασικα.

Και αν δεν υπήρχε ο φοβος ζημιας και με περισσότερα πραγματα.

Το ιντερνετ εχει λυσει πολλά χέρια!!! Η πληροφορία υπάρχει εκει έξω για τα πάντα.

Χρόνος χώρος λοιπον η δικια μου δικαιολογία! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γι'αυτο το λογω ακριβως Γρηγορη δεν εμπιστευωμαι κανενα μαστορα. Κανω οσα μπορω μονος μου και για τα δυσκολα αναγκαστηκα.... :( :( :(

Και πολύ καλά κάνεις Μάκη, εξάλλου με ένα σέρβις μάνουαλ μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα!Ειδικά στην Βusa τι δύσκολο να χρειαστεί;Γενική επισκευή;

Το άλλο με τον Τοτό ,το ξέρεις;

Μετά τις 200.000 και αν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ..... ΓΙΑ SERVIS ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ 100€ ΣΤΟ TDM ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ.... ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ: ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙΣ.....ΡΕ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.......

:greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ αλλά δεν με εμπιστεύομαι ιδιαίτερα σε μηχανικά θέματα. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να ξεκινήσω να το κάνω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσείς που αλλάζετε μόνοι σας λάδια στις μηχανές σας, τα παλιά λάδια τι τα κάνετε;

Στο εξωτερικό (σε χώρες μακρινές και οργανωμένες) έχω δει ξεχωριστή χρέωση σε αποδείξεις συνεργείου για "used oil disposal" και αν κάνεις μόνος σου σέρβις στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου μπορείς να τους πας τα χρησιμοποιημένα λάδια για ανακύκλωση. Εδώ υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή καταλήγουν στην αποχέτευση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εσείς που αλλάζετε μόνοι σας λάδια στις μηχανές σας, τα παλιά λάδια τι τα κάνετε;

Στο εξωτερικό (σε χώρες μακρινές και οργανωμένες) έχω δει ξεχωριστή χρέωση σε αποδείξεις συνεργείου για "used oil disposal" και αν κάνεις μόνος σου σέρβις στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου μπορείς να τους πας τα χρησιμοποιημένα λάδια για ανακύκλωση. Εδώ υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή καταλήγουν στην αποχέτευση;

Αποχετευση ποτε. :nono:

Καλυτερα στα σκουπιδια γιατι εδω ειναι Ελλαδα και η λεξη ανακυκλωση ειναι αγνωστη λεξη.

Τροποποιήθηκε από τον BUSA MAKIS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε τα παλια λαδια σε ενα δοχειο και πηγαινε στο πιο κοντινο συνεργειο αυτ/των.

Δεν νομιζω να σου αρνηθει κανενας να τα ριξεις με τα δικα του....και χωρις λεφτα.

Ολα εχουν δοχεια συλλογης λυπαντικων και τα δινουν για ανακυκλωση...πολυ πριν ξυπνησουν οι εγκεφαλοι των υπουργειων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Βαλε τα παλια λαδια σε ενα δοχειο και πηγαινε στο πιο κοντινο συνεργειο αυτ/των.

Δεν νομιζω να σου αρνηθει κανενας να τα ριξεις με τα δικα του....και χωρις λεφτα.

Ολα εχουν δοχεια συλλογης λυπαντικων και τα δινουν για ανακυκλωση...πολυ πριν ξυπνησουν οι εγκεφαλοι των υπουργειων.

Αντωνη, σοβαρα δεν το ήξερα φιλε. Και που τα δινεις εσυ τα λαδια??? ερχονται και τα περνουν????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχουν διαφοροι ...λαδαδες (ειναι και αυτο μια δουλεια) που τα μαζευουν εδω και τουλαχιστον 30 χρονια και τα πανε για ανακυκλωση ,τωρα τελευταια ξεκινησε και μια εταιρεια με καμποσα βυτια.

Λαδια και μεταλλα κανενα συνεργειο δεν τα πεταει στα σκουπιδια και αν βρισκοταν καποιος να μαζευει

πλαστικο και χαρτι δεν θα βγαζαμε καθολου σκουπιδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα