Jump to content
ALX™

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ

Recommended Posts

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ

Ενα καλοκαιρινο κι ανιαρο σουρουπο στο μπαλκονι του σπιτιου του ο Χαριλαος ειναι καθισμενος σε μια καρεκλα σκηνοθετη και ρουφαει το φραπε του βυθισμενος σε σκεψεις.

Απο καιρο τωρα θελει να αγορασει μια μοτοσυκλετα.Εχει μαζεψει καποια χρηματα και θελει λιγα ακομα και το μονο που θα απομενει μετα,ειναι τι να παρει.

Χρονια τωρα εχει σπασει την μεση του και τα νευρα του με τα διαφορα παπια που ειχε στην κατοχη του,δεν πηγαινε αλλο.Ολοι οι φιλοι του ειχαν μεγαλες μοτοσυκλετες,ειχαν γκομενες,ειχαν πρεστιζ.

Στην καφετερια μαζι τους δεν ειχε να πει τιποτα οταν αυτοι ανοιγανε συζητηση για ταξιδια,για πιστες,για στροφιλικια και για κοντρες.

Ακουγε τις ιστοριες τους και σκεφτοταν την μερα που θα ειχε και αυτος μια μεγαλη μοτοσυκλετα.

Ο πενιχρος ομως μισθος της δουλειας του δεν του αφηνε και πολλα περιθωρια,να φτασει στο ονειρο του.Παρολα αυτα ομως παντα καθε μηνα καταφερνε εν μεσω των μεγαλων εξοδων διαβιωσης να βαζει 30000 δρχ στην ακρη.

Ειχε φτιαξει μαλιστα εναν κουμπαρα απο ενα μεγαλο αδειο κουτι νες καφε που ειχε παρει απο την καφετερια που συχναζε.

Ειχε κολλησει κι ενα χαρτι πανω που ελεγε "My dream" και τον ειχε βαλει σε περιοπτη θεση στο δωματιο του.

Χρονια κυνηγουσε και την τυχη του,ποτε με το ΠΡΟ-ΠΟ,ποτε με κανα λαχειο,αλλα το μονο που καταφερνε ειναι να χανει τα μικροποσα που επαιζε,εκτος καποιων 12αριων και 11αριων που καταφερνε να πιασει ποτε ποτε στο ΠΡΟ-ΠΟ,αλλα τα ιδια τα ειχαν πιασει και καμμια 200αρια αλλοι,κι ετσι το κερδιθεν ποσο ηταν μικρο.Τοσο μικρο που καμμια φορα δεν εμπαινε στον κοπο να παει να το εισπραξει απο το πρακτορειο.

Μια Κυριακη ομως η τυχη του χαμογελασε.Το 13αρι που επιασε ηταν απο τα λιγα που βρεθηκαν,κι ετσι ενα καλο σχετικα ποσο μπηκε στον κουμπαρα του.Εναμιση εκατομυριο!!Τα μετραγε και τα ξαναμετραγε και δεν το πιστευε.Τοσα χρονια τωρα οικονομιων και δεν ειχε καταφερει να μαζεψει ενα τετοιο ποσο....και τωρα....βρεθηκε να εχει περιπου τα διπλασια!

Ο κουμπαρας εφυγε απο την περιοπτη θεση που ειχε στην βιβλιοθηκη και μεταφερθηκε σε ενα πιο ασφαλες σημειο.Στο ντουλαπι της κουζινας,μαζι με αλλα κουτια απο κακαο,ζαχαρη και ενα γεματο κουτακι καφε.

Αντε...λιγο ακομα ελεγε και ξαναλεγε καθε βραδυ που τα μετρουσε.

Δεν ηθελε να παρει μεταχειρισμενη μοτοσυκλετα.Ηθελε καινουρια.Να αστραφτει και να μυριζει καμμενο κερι στις πρωτες βολτες.

Τα χρονια που περασε με τα μεταχειρισμενα παπια ηταν εφιαλτης.Ενας εφιαλτης που γινοταν ανυποφορος,οταν πηγαινε για καφε στην καφετερια και εστηνε το παλιο παπακι διπλα στα θηρια των φιλων του.

Απο το 2002 και μετα τα πραγματα δυσκολεψαν.Μπηκε το ευρω στην ζωη του και η ακριβεια ηταν πια πολυ αισθητη.

Τα 30 χιλιαρικα που εβαζε στην ακρη μειωθηκαν.Εγιναν 60? και πολλες φορες,ουτε 50!

Το ποσο του κουμπαρα αρχισε να ανεβαινει πιο αργα και πιο βασανιστικα για τον Χαριλαο.Σαν την ταχυτητα κατεβασματος ενος mp3 με το 56αρακι μοντεμ του υπολογιστη του σε ωρα αιχμης.

Τα 3,153,500 δρχ που ειχε,τα αλλαξε με 9254 ? και τα ξαναβαλε στο κουτι του Νες καφε.

Ζητησε και αυξηση απο το αφεντικο του αλλα το μονο που καταφερε να παρει ηταν μια υποσχεση αυξησεως για του χρονου.Κι ηταν ακομα Φεβρουαριος.

Οι μηνες περνουσαν και ηρθε και παλι καλοκαιρι.Οι φιλοι του ετοιμαζαν τις μοτοσυκλετες για τις αποδρασεις τους,κανοντας τα σχεδια τους για τις φετινες διακοπες.

Φετος θα πηγαιναν........Ευρωπη.

Μαχαιρια στην καρδια του Χαριλαου.Μαχαιρια που τον εκανε να σκεφτει να αδειασει τον κουμπαρα και να παει να παρει μια μεταχειρισμενη μοτοσυκλετα ωστε να του μεινουν και λεφτα για την Ευρωπη.

Για να παει μαζι τους.

Μια σκεψη που αρχισε πραγματικα να τον βασανιζει........

(...συνεχιζεται)

ΥΓ: Για να διαβάσετε όλη την ιστορία χωρίς περικοπές και σχόλια,μπορείτε να ανοίξετε μέσω του browser σας, αυτό το αρχείο>>> . Οι αναδημοσιεύσεις που βρέθηκαν στο ίντερνετ με έκαναν να κινηθώ με αυτόν τον τρόπο πια για να διαφυλάξω τα πνευματικά δικαιώματα αυτής της ιστορίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φιλε ALX ελπιζω και περιμενω ....

.. την συνεχεια !!! :_thumbsup:

Φανταζομε βγηκες για καμια φραπεδια Σαββατο ειναι σημερα

:cheers:

αρε θα γυρισει και τροχος θα γελασει και ο φτωχος (για μενα το λεω, απο το βροχερο σημερα Solingen)

λοιπον την συνεχεια μην ξεχνιωμαστε!!! :meeting:

Τροποποιήθηκε από τον IoannisPanagiotidis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"(to be continued)"

:doh: Λεεναααααα τα χαπια μουυυυυ !!!!!

οχι ενταξει ρε ΑΛΧ πλακα κανω θα περιμενω!!!

ρε το Χαριλαο κατι μου θυμηζει!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω ένα κακό προαίσθημα για το TDM! στο μαστορα δε θα το πάει :2funny: ?

Μου φαίνεται οι πιο πολλοί σαν το χαριλαο είμαστε ή ήμασταν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:doh: Αρε ..Χαριλαε τι τραβας και δεν το μαρτυρας.... :clapping: κουραγιο ρε φιλε...υπομονη ρε θα ξημερωσει μην μασας

ΕΕεεε...τον συμπαθησα μωρε τι να κανω. :cry:

Εγω στη θεση το θα ειχα :blowup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:2funny::2funny::2funny:

Περίεργος ο χαριλαος, να ζει στην Ελλαδα και να μην έχει ακουσει ποτέ για τις ΔΟΟΟΟΣΕΙΣ?

Ετσι ολοι με παπακια θα είμασταν -_- :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πω ρε ΑΛΧ γραψτο όλο μαζι το ρημαδι και με εχει φαει η αγωνια. :D

γεια σου ρε ρουλη με τις ακραπες σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την πρώτη σούπα σε πόσα επεισόδια την τρώει; :_w00t:

να 'χω στοκάρει και τίποτε kleenex... τον έχω συμπαθήσει αυτόν τον Χαρούλη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...ρε παιδια :bash: αφηστε τον να γραψει ετσι τον καθυστερητε

δε βλεπετε οτι σκαμε απο αγωνια.

Για σου ρε Χαριλαε λεβεντια," :vv: ειμαστε μαζι σου εμεις οι οπαδοι σου"

και αν σε απολησει ο "φουστης ο αφεντικος σου θα σε προσλαβω εγω, μην μασας"

ετσι οπως παει με τους φιλους που αποκταει ο "Ρουλης" θα μπορουσε να κατεβει και στις δημοτικες

:victory: "Χαρη ζεις εσυ μας οδηγεις "!!!! :victory:

Εμενα πεστε με μαζοχα :whip: παντως εχει πλακα :thumbsup: καθε φορα που μπαινω τελευταια στο φορουμ να κοιταω πρωτα τι εκανε το φιλαρακι μου ο "Χαριλαος". Ανοιγω τον υπολογιστη :type: , μου την λεει η γυναικα μου "παλι εκει καθησες" και εγω της φωναζω "Εεεεε κατσε ρε Λενακι να δουμε τι κανει το φιλαρακι μας ο Χαριλαος, τι εισαι εσυ ρε κοριτσι μου"

Οσο για το θεμα :spam: που βγηκε παραπανω εγω παντος γελασα και με την εκδοχη του φιλου gdevelek ηταν φανερο οτι δεν ηταν απο τον ΑΛΧ ΑΛΛΑ και απο την στιγμη που το βγαζει ο συντονιστης εεεε ενταξει δεν θα παρεξηγουσα τοσο την αφερεση γιατι φανταζομαι το εκανε οντως για να μην μπερδευτει καποιος φιλος που δεν εχει μπει ακομα στο φιλικο και χιουμοριστικο κλιμα της παρεας . Πολυ λογος για το τιποτα λοιπον στο θεμα μας...

....... Ελα Χαριλαεεεεε ζεστανε λαστιχο μεγαλε ..... γιγαντα !!!!!!

:clapping::clapping::clapping::clapping::clapping::clapping::clapping::clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αχ ρε Χαριλαε... αχ ρε ..μπαγασα την εκανες τη ξερη μου φενεται, :nono: για να δουμε τι θα δουμε..!!!! :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπίζω μόνο να μην του το φάνε οι αλητήριοι. τουλ. αν εχει κατ το μηχανακι το φτιαν.

ΑΑΑΑΑΝΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ!!!!!!!! :clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:doh: Εεεε καλα λογικο ητανε ....τωρα τι να σε πω ρε συ Χαριλαε οτι και να σου πω τη ρουφηξες τη σουπα. Εχεις εκει ολους τους "καθηγητες" και συ πας και αγοραζεις μονος σου.

Και τωρα "καλυμπρα" χμμ... χλωμο σε βλεπω :cry: . Εγω λεω να ματαιωσεις το ταξιδι μην εχουμε και χειροτερα. Τελος παντων ετσι και αλλιως δεν θα με ακουσεις ...Θα προσευχομαι για σενα .. :cry2:

:clapping: Α ν υ π ο μ ω ν ω !!!! Λενααα βαλε ενα διπλο....χωρις παγο ... :cheers: ντανκε!!

ΑΛΕΧ ας ελπιζω μην αλλαξεις το θεμα απο "Ονειρο ζωης" σε Ο εφιαλτης ενος Χαριλαου" :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβαστε στο επομενο επεισοδιο.

Πως ο Χαριλαος ξεκινα το ταξιδι με τους φιλους του στο εξωτερικο.

Η γκαφα στο καραβι.

Ενας αναπαντεχος ερωτας γεννιεται

:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεύω να κάνεις τον Χαριλαο συνδρομητικό....

Τζαμπα ως τωρα για μια γευση και μετα πληρωμή για τα καλύτερα... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενας νέος μικρός φοσκωλος γεννιεται (ή φωσκωλαρακος), ναι το βλέπω... :detective:

Οσον αφορά το Χαρίλαο, νταξ δεν έγινε και τίποτα. Θα τραβάει λίγο και σε κανα μήνα ούτε που θα το καταλαβαίνει! :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα