dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 ο πρόβλημα με την ολοένα αυξανόμενη τιμή των καυσίμων δεν αφορά μονάχα την χώρα μας. Η άνοδος του πετρελαίου πλήττει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, προκαλώντας ποικίλα προβλήματα. Οι μοτοσικλέτες, εξαιτίας της χαμηλότερης κατανάλωσης τους σε σχέση με τα υπόλοιπα οχήματα, σίγουρα επηρεάζονται λιγότερο. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους έντονα κοινωνικά και πολιτικά ευαισθητοποιημένους μοτοσικλετιστές της Σκωτίας και της Ουαλίας από το να διαδηλώσουν κατά της ακριβής βενζίνης. Στην Σκωτία συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μοτοσικλετιστές και στην Ουαλία άλλοι 100. Κάνοντας κονβόι οδήγησαν για μία συγκεκριμένη απόσταση στους αυτοκινητόδρομους στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα τους. Citymoto.gr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Καντο στην δικη μας εθνικη να δεις τι κονβοι θα μας κανουν οι οδηγοι φορτηγων... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chdimis 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους έντονα κοινωνικά και πολιτικά ευαισθητοποιημένους μοτοσικλετιστές της Σκωτίας και της Ουαλίας από το να διαδηλώσουν κατά της ακριβής βενζίνης. Στην Σκωτία συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μοτοσικλετιστές και στην Ουαλία άλλοι 100. Κάνοντας κονβόι οδήγησαν για μία συγκεκριμένη απόσταση στους αυτοκινητόδρομους στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα τους. Citymoto.gr Με αποτέλεσμα να κάψουνε τζάμπα βενζίνες. Συγκινήθηκε κανείς; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mavro provato 47 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Όταν έχει πάει το μικρο μπουκαλάκι νερό 50 λεπτα απο 50 δραχμές και η τυρόπιτα απο 250 δραχμές-1,50 ευρό,είναι αστείο να διαμαρτύρεσαι μόνο για την "καβλάντζα" σου. Και διστυχώς εμείς το χάσαμε το τραίνο.Για να επανέλθει μια στοιχειώδη "ταξη",θα πάρει τουλάχιστων 2 δεκαετίες αν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια αλλαγή απο αύριο που ακόμα αυτό,είναι πολύ μακριά.Δηλαδή οτι κάνουμε για τα παιδιά μας μόνο.(εγω για την ανιψιά μου). Κάποτε ένας μερακλής στη δουλειά του,(στο κάθε επάγγελμα),καθόταν κι έφτιαχνε με τα χέρια του και πουλούσε δέκα κομμάτια ημερισίως κι έβγαζε μεροκάματο και 17:00 ήταν σπίτι του,και σήμερα η κάθε κωλοεταιρία που του το έκλεισε το μαγαζάκι,πουλάει 100 ημερισίως στο μισό κόστος και μας παραμυθιάζει οτι δεν βγαίνει γιατι ανέβηκε το πετρέλαιο. Και η αναρχεία και η ζούγλα είναι κοντά διστυχώς γιατι είναι φυσικό επόμενο.Τρέμω κατι βράδια να σταματήσω στο φανάρι με τη μηχανή, μην μου την πέσουν επιτόπου να την πάρουν.Με κοιτάνε ώρες-ώρες λες και οδηγάω κανα καγέν. Με σύνχισες ρε μήτσο κι άρχισα το παραλήρημα πάλι,(και συνεχίζω). Αλλά τέτοια ζώα αποβλακομένα που μας έχουν καταντήσει,τι ελπίδες να έχεις;Που πάνε τα ΖΩΑ στα κωλοστάρμπακς να πάρουν καφέ στο πλαστικό και σελφ-σέρβις με 4 ευρό.Ε ΖΩΑ..... Έχω κι άλλα αλλά άντε τώρα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Χώσε αρμάντο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 ρε παιδια εγω ενα μονο δεν καταλαβαινω.... Ενταξει σιγα σιγα ακριβαινει η βενζινη.........ας το δεχτω ΑΛΛΑ παρατηρησα οτι μετα την τελευταια απεργια των φορτηγων που ειχαν αδειασει ολα τα πρατηρια η βενζινη ανεβηκε στο 1,20< + γιατι ρε παιδια;;;; γιατι συνεχιζει ακομα;;;; ακομα να κανουν αποσβεση απο την τοτε χασουρα;;;; και ξερετε τι νομιζω;;; εμεις φταιμε καθαρα οχι αυτοι εμεις που τα δεχομαστε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Η αλήθεια είναι ρε παιδιά.ότι δεν βλέπω τον λόγο να διαμαρτυρυθεί κάποιος ο οποίος πληρώνει την βενζίνη 1.30+ την στιγμή που μπορεί να βάλει με 1.20-1.22 Ειδικά στο πρόβλημα των καυσίμων, ευθυνόμαστε κυρίως εμείς. Αυτό πάντως με την πορεία το σκεφτόμουν , για το θέμα των διωδίων αλλά όχι με μορφή διαμαρτυρίας. Απλά μαζευόμαστε 100-200-500 μηχανάκια, (πες ότι ειναι μοτομαζωξη ρε παιδάκι μου) και πάμε σε καποιο τριημερο να ανεβουμε κορινθου - τριπόλεως. Ο καθένας όμως στην λουρίδα του και με 50-60 χλμ ανα ωρα. Το ελάχιστον επιτρεπτο δηλαδη Εχεται υποψη σας ποσα φραγκα θα χασουν τα διοδια απο το μποτιλιαρισμα? Για κατσε να το κανουμε συνεχως και να χανουν τα φραγκα απο τα τριημερα να δεις πως θα σφιξουν οι κωλοι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 (τροποποιήθηκε) Η αλήθεια είναι ρε παιδιά.ότι δεν βλέπω τον λόγο να διαμαρτυρυθεί κάποιος ο οποίος πληρώνει την βενζίνη 1.30+ την στιγμή που μπορεί να βάλει με 1.20-1.22 Ειδικά στο πρόβλημα των καυσίμων, ευθυνόμαστε κυρίως εμείς. Αυτό πάντως με την πορεία το σκεφτόμουν , για το θέμα των διωδίων αλλά όχι με μορφή διαμαρτυρίας. Απλά μαζευόμαστε 100-200-500 μηχανάκια, (πες ότι ειναι μοτομαζωξη ρε παιδάκι μου) και πάμε σε καποιο τριημερο να ανεβουμε κορινθου - τριπόλεως. Ο καθένας όμως στην λουρίδα του και με 50-60 χλμ ανα ωρα. Το ελάχιστον επιτρεπτο δηλαδη Εχεται υποψη σας ποσα φραγκα θα χασουν τα διοδια απο το μποτιλιαρισμα? Για κατσε να το κανουμε συνεχως και να χανουν τα φραγκα απο τα τριημερα να δεις πως θα σφιξουν οι κωλοι... Αν και είμαι απο γιάννενα,δέχομαι το σκεπτικό σου.Εσεις που γνωρίζετε τις περιοχές διοδίων καλήτερα απο εμάς της επαρχίας γιατι δεν κανονίζεται μέσο του mybike μια τέτοια διαμαρτυρία?Όχι σε μια βδομάδα...αλλά σε 2 μήνες ας πούμε για να κανονίσουμε ακόμα και εμείς που είμαστε μακριά να είμαστε όλοι εκει.Να ετοιμαστούμε σε βάθος χρόνου (λογικού ενοείται) και να δώσουμε τα πρώτα δείγματα Τροποποιήθηκε Ιούλιος 3 , 2008 από τον honda55551 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 συμφωνω στο να εχει βαθος χρονο, ετσι ωστε να μπορερει να ενημερωθει περισσοτερος κοσμος. Κι οχι μονο μεσω mbike αλλα και με αλλα φορουμ. οσο πιο πολλοι τοσο πιο καλα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 συμφωνω στο να εχει βαθος χρονο, ετσι ωστε να μπορερει να ενημερωθει περισσοτερος κοσμος. Κι οχι μονο μεσω mbike αλλα και με αλλα φορουμ. οσο πιο πολλοι τοσο πιο καλα :) Απλά αυτό το θέμα πιστεύω πως πρέπει να γίνει μεταξύ μας,μέσο forum και γνωριμιών.Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς απο εμάς πως θα ενδιαφερθει η ΜΟΤΟΕ πχ για κάτι τέτοιο.Θα ενημερώσουμε και κάποια κανάλια και έγινε το θέμα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Οχι, ακριβως αυτο λεω κι εγω, Μεσω ημων κλπ φορουμ και γνωστων. Τις οργανωσεις ας τις ξεχασουμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 ΄Μου φαίνεται όταν τελειώσουν οι περισότεροι τις διακοπές τους να ανοίξουμε ένα θέμα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Σχετικά με τα κανάλια, να σου πω...αρχικα σκεφτομουν να μην παρει δημοσιοτητα γιατι θα το απαγορευσουν προκειμενου να μην δημιουργηθει προβλημα στο τριημερο (οποιαδήποτε συγκεντρωση-διαδηλωση κλπ χρειαζεται αδεια) Αλλά δεν είναι αναγκη να μιλησουμε για συγκεντρωση. Θα φτιαξουμε ένα κείμενο το οποίο θα λέει κάτι σαν.... Μοτοσυκλετιστές απ' όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν να εκδράμουν εις Τρίπολην για το τριήμερο(τάδε) Εμείς, ως οργανωμένοι mybikers τους καλούμε όπως ακολουθήσουν με θρησκευτική ευλάβεια, τον ΚΟΚ, προσέχωντας ιδαιτέρως να κινούνται εις την λωρίδα τους, να μην αλλάζουν λωρίδες ασκόπως κι επίσης να κρατήσουν την ταχύτητα τους κάτω των 50 χιλιομέτρων, που πιστεύουμε ότι είναι ήδη υπερβολική για την ποιότητα του οδοστρώματος. Παρακαλούμε όλους τους μοτοσυκλετιστές που θα εκδράμουν εις τρίπολην, να έχουν ως πρώτη σκέψη, την ομαλή και ασφαλή διέλευση τους και επίσης τους προτρέπουμε να αξιοποίσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που τους δίνει το υψηλό κόστος διέλευσης που πληρώνουν και που τους καθιστα ισους με τους αυτοκινητιστες. Κάτι τέτοιο, αλλά πιό προσεγμένο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nik_sgr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 (τροποποιήθηκε) Πριν κανα δυο μηνες καναμε μεσω αλλου φορουμ διαμαρτυρια για την αυξηση των τιμολογιων της ΔΕΗ. Κατεβασαμε μια Κυριακη και ωρα 11.00 για μιση ωρα τους γενικους διακοπτες. Αποτελεσμα εψαχναν απο συνεργεια της ΔΕΗ πιθανη βλαβη μιας και βλεποντας τους πινακες τους για μηδενικη καταναλωση νομιζαν οτι υπηρχαν βλαβες... τι γελιο. Ασε τις κιλοβατωρες=φραγκα που χασανε εστω και για μιση ωρα. Και παλι ομως η ΔΕΗ ανακοινωσε αυξησεις σημερα! Πρεπει να διαμαρτυρηθουμε σαν καταναλωτες γενικοτερα. Εγω πλεον ψωνιζω πχ γαλα Γαλπο απο Λιντλ που εχει ιδια γευση με Μεβγαλ και ειναι 30-35% πιο φθηνο οπως και αλλα προιοντα. Παω βρε αδερφε στα Λιντλ και με 30? φευγω με τσαντες, οχι οπως στα καρφουρ 1αφρο ξυρισματος 1 σαμπουαν και μια 6αδα ice tea και κατι αλλα ψιλολογια 30?! ΟΥΣΤ! ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ στις επωνυμες μαρκες. Ψωνιστε απο Λιντλ κοτοπουλα, γιαουρτια, γαλατα και απορρυπαντικα, εχουν εξισου καλα προιοντα και σε τιμες που χαιρεσαι να ψωνιζεις. Καποτε κι εγω τα σνομπαριζα αλλα βρηκα πολλα προιοντα που πλεον χωρις αυτα δεν μπορω. Τυρι κοτατζ 200γραμ στα Λιντλ 1,20, ενω της φαγε 2.50? λες και παιρνουμε φετα, ρε ΟΥΣΤ, Μποικοταζ εδω και τωρα γιατι εμεις οι καταναλωτες εχουμε την ΔΥΝΑΜΗ! Και οχι δεν θα παω σε παραλια να πληρωσω 5? την ξαπλωστρα, αλλα θα παω σε παραλια που θα πληρωσω μονο τον καφε 2,50 ? και την ξαπλωστρα τζαμπα. Ετσι για να βαλουν μυαλο ορισμενοι. Επαναστατηστε αδερφια, εχουμε την δυναμη! Στις παραλίες μπορει να παρουν αδεια υγεινομικου ενδιαφεροντος για να πουλουν αναψυκτικα καφεδες και να αναπτυξουν καθισματα αλλα οχι μεσα στην παραλια. Δεν εχουν το δικαιωμα να καταλαμβανουν δημοσιο και κοινοχρηστο χωρο με ξαπλωστρες και ποσο μαλλον να τις νοικιαζουν κιολας! Αλλα οταν το ανεχομαστε και λεμε ωχ αδερφε εγω να μαλωσω, εγω να καταγγειλω;... Τοτε ναι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας που αποδεχομαστε τετοιες συμπεριφορες και καταστασεις. Η καλυτερη λυση ειναι να επιλεγουμε παραλιες που απλα να πληρωνουμε τα προσφερομενα ειδη οπως καφεδες κλπ και εννοειται σε λογικη τιμη κι οχι ενοικιο για τις ξαπλωστρες που ο αλλος ανεπτυξε παρανομως και ζηταει κιολας λεφτα γι' αυτες. Αντε γιατι πρεπει το νταβαντζηλικι να τελειωσει κι αφου δεν μπορει το κρατος να τους βαλει στην θεση τους θα τους βαλουμε εμεις σαν καταναλωτες. Δεν ανεχομαι πλεον να πληρωνω 500? για 5 μερες σε ξενοδοχειο, οταν ερχεται ο ξενος με 20? την ημερα μεσω γκρουπ και π@π@ριες. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 3 , 2008 από τον nik_sgr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andreasarc 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Σχετικά με τα κανάλια, να σου πω...αρχικα σκεφτομουν να μην παρει δημοσιοτητα γιατι θα το απαγορευσουν προκειμενου να μην δημιουργηθει προβλημα στο τριημερο (οποιαδήποτε συγκεντρωση-διαδηλωση κλπ χρειαζεται αδεια) Αλλά δεν είναι αναγκη να μιλησουμε για συγκεντρωση. Θα φτιαξουμε ένα κείμενο το οποίο θα λέει κάτι σαν.... Μοτοσυκλετιστές απ' όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν να εκδράμουν εις Τρίπολην για το τριήμερο(τάδε) Εμείς, ως οργανωμένοι mybikers τους καλούμε όπως ακολουθήσουν με θρησκευτική ευλάβεια, τον ΚΟΚ, προσέχωντας ιδαιτέρως να κινούνται εις την λωρίδα τους, να μην αλλάζουν λωρίδες ασκόπως κι επίσης να κρατήσουν την ταχύτητα τους κάτω των 50 χιλιομέτρων, που πιστεύουμε ότι είναι ήδη υπερβολική για την ποιότητα του οδοστρώματος. Παρακαλούμε όλους τους μοτοσυκλετιστές που θα εκδράμουν εις τρίπολην, να έχουν ως πρώτη σκέψη, την ομαλή και ασφαλή διέλευση τους και επίσης τους προτρέπουμε να αξιοποίσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που τους δίνει το υψηλό κόστος διέλευσης που πληρώνουν και που τους καθιστα ισους με τους αυτοκινητιστες. Κάτι τέτοιο, αλλά πιό προσεγμένο. Πολύ καλή η ιδέα σου φίλε μου. Ετσι θα περάσουμε και πολλά μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα, ασφαλής οδήγηση και όχι καγκουριές κ.α. Ας αφήσουμε στην άκρη τις οργανώσεις, το ίντερνετ αρχίζει πια και αποκτά τεράστια δύναμη και μπορούμε να την εκμεταλευτούμε αναλόγως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Πριν κανα δυο μηνες καναμε μεσω αλλου φορουμ διαμαρτυρια για την αυξηση των τιμολογιων της ΔΕΗ. Κατεβασαμε μια Κυριακη και ωρα 11.00 για μιση ωρα τους γενικους διακοπτες. Αποτελεσμα εψαχναν απο συνεργεια της ΔΕΗ πιθανη βλαβη μιας και βλεποντας τους πινακες τους για μηδενικη καταναλωση νομιζαν οτι υπηρχαν βλαβες... τι γελιο. Ασε τις κιλοβατωρες=φραγκα που χασανε εστω και για μιση ωρα. Και παλι ομως η ΔΕΗ ανακοινωσε αυξησεις σημερα! Πρεπει να διαμαρτυρηθουμε σαν καταναλωτες γενικοτερα. Εγω πλεον ψωνιζω πχ γαλα Γαλπο απο Λιντλ που εχει ιδια γευση με Μεβγαλ και ειναι 30-35% πιο φθηνο οπως και αλλα προιοντα. Παω βρε αδερφε στα Λιντλ και με 30? φευγω με τσαντες, οχι οπως στα καρφουρ 1αφρο ξυρισματος 1 σαμπουαν και μια 6αδα ice tea και κατι αλλα ψιλολογια 30?! ΟΥΣΤ! ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ στις επωνυμες μαρκες. Ψωνιστε απο Λιντλ κοτοπουλα, γιαουρτια, γαλατα και απορρυπαντικα, εχουν εξισου καλα προιοντα και σε τιμες που χαιρεσαι να ψωνιζεις. Καποτε κι εγω τα σνομπαριζα αλλα βρηκα πολλα προιοντα που πλεον χωρις αυτα δεν μπορω. Τυρι κοτατζ 200γραμ στα Λιντλ 1,20, ενω της φαγε 2.50? λες και παιρνουμε φετα, ρε ΟΥΣΤ, Μποικοταζ εδω και τωρα γιατι εμεις οι καταναλωτες εχουμε την ΔΥΝΑΜΗ! Και οχι δεν θα παω σε παραλια να πληρωσω 5? την ξαπλωστρα, αλλα θα παω σε παραλια που θα πληρωσω μονο τον καφε 2,50 ? και την ξαπλωστρα τζαμπα. Ετσι για να βαλουν μυαλο ορισμενοι. Επαναστατηστε αδερφια, εχουμε την δυναμη! Στις παραλίες μπορει να παρουν αδεια υγεινομικου ενδιαφεροντος για να πουλουν αναψυκτικα καφεδες και να αναπτυξουν καθισματα αλλα οχι μεσα στην παραλια. Δεν εχουν το δικαιωμα να καταλαμβανουν δημοσιο και κοινοχρηστο χωρο με ξαπλωστρες και ποσο μαλλον να τις νοικιαζουν κιολας! Αλλα οταν το ανεχομαστε και λεμε ωχ αδερφε εγω να μαλωσω, εγω να καταγγειλω;... Τοτε ναι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας που αποδεχομαστε τετοιες συμπεριφορες και καταστασεις. Η καλυτερη λυση ειναι να επιλεγουμε παραλιες που απλα να πληρωνουμε τα προσφερομενα ειδη οπως καφεδες κλπ και εννοειται σε λογικη τιμη κι οχι ενοικιο για τις ξαπλωστρες που ο αλλος ανεπτυξε παρανομως και ζηταει κιολας λεφτα γι' αυτες. Αντε γιατι πρεπει το νταβαντζηλικι να τελειωσει κι αφου δεν μπορει το κρατος να τους βαλει στην θεση τους θα τους βαλουμε εμεις σαν καταναλωτες. Δεν ανεχομαι πλεον να πληρωνω 500? για 5 μερες σε ξενοδοχειο, οταν ερχεται ο ξενος με 20? την ημερα μεσω γκρουπ και π@π@ριες. ΜΠΡΑΒΟ nik_sgr συμ φωνω μαζι σου και εγω τα ιδια κανω τα λες πολυ καλα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zero_one 78 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Πρεπει να διαμαρτυρηθουμε σαν καταναλωτες γενικοτερα. Εγω πλεον ψωνιζω πχ γαλα Γαλπο απο Λιντλ που εχει ιδια γευση με Μεβγαλ και ειναι 30-35% πιο φθηνο οπως και αλλα προιοντα. Παω βρε αδερφε στα Λιντλ και με 30? φευγω με τσαντες, οχι οπως στα καρφουρ 1αφρο ξυρισματος 1 σαμπουαν και μια 6αδα ice tea και κατι αλλα ψιλολογια 30?! ΟΥΣΤ! ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ στις επωνυμες μαρκες. Ψωνιστε απο Λιντλ κοτοπουλα, γιαουρτια, γαλατα και απορρυπαντικα, εχουν εξισου καλα προιοντα και σε τιμες που χαιρεσαι να ψωνιζεις. Καποτε κι εγω τα σνομπαριζα αλλα βρηκα πολλα προιοντα που πλεον χωρις αυτα δεν μπορω. Τυρι κοτατζ 200γραμ στα Λιντλ 1,20, ενω της φαγε 2.50? λες και παιρνουμε φετα, ρε ΟΥΣΤ, Μποικοταζ εδω και τωρα γιατι εμεις οι καταναλωτες εχουμε την ΔΥΝΑΜΗ! Ναι μεν, αλλά.... Έχεις αναρωτηθεί γιατί τα προϊόντα στο κατάστημα που αναφέρεις είναι φθηνά; Μήπως γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά; Μήπως για την ψυχή της μάνας τους; Διάβασε γιατί...... "Τα ρεπορτάζ που έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες, υποδυόμενος ρόλους, συγκλόνισαν τη Γερμανία και δημιούργησαν ολόκληρη σχολή της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Αυτή τη φορά, δύο δεκαετίες και βάλε μετά το βιβλίο όπου περιέγραφε τις συνθήκες εργασίας των ξένων μεταναστών, ο Γκίντερ Βάλραφ ξαναφόρεσε την ποδιά του ανειδίκευτου εργάτη, για να δείξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται στην αναπτυγμένη Γερμανία αυτοί που παράγουν τα φτηνά προϊόντα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl. Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού της εφημερίδας «Die Zeit» κράτησε ένα μήνα στο εργοστάσιο μιας εταιρίας που αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή των Lidl με φραντζολάκια. Η εταιρία Βαϊντσχάιμερ, σε μια κωμόπολη στη Ρηνανία-Παλατινάτο, δουλεύει επί 24 ώρες το 24ωρο, συσκευάζοντας σε σακουλάκια 10 μικρά ψωμάκια, που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες του σούπερ μάρκετ για ένα ευρώ και 5 λεπτά. Ο Βάλραφ, που έχει πια πατήσει τα 65, χρειάστηκε να επιστρατεύσει την τέχνη του στη μεταμφίεση, φορώντας μαύρη περούκα και X-AntiVirus: checked by AntiVir MailGuard (Version: 8.0.0.18; AVE: 8.1.0.46; VDF: 7.0.4.56) αφήνοντας μουστάκι, με στόχο να πείσει τους εργοδότες του ότι είναι 50άρης. Χρησιμοποίησε και όλα τα τρικ που ήξερε από το παρελθόν για να «πάρει τη δουλειά». Μια δουλειά που αμείβεται με 7,66 ευρώ την ώρα μικτά, κάτω δηλαδή από το επίσημο κατώτατο ωρομίσθιο της Γερμανίας, που είναι 9,61 ευρώ. Υπερωρίες δεν υπάρχουν, Σαββατοκύριακα ή αργίες δεν πληρώνονται έξτρα, όποιος αρρωστήσει δεν πληρώνεται. Συνήθως μάλιστα χάνει τη «βάρδια» για πάντα. Ο δημοσιογράφος περιγράφει τις εμπειρίες του, όταν οι στραβωμένες από τη χρήση λαμαρίνες κολλούν πάνω στους ιμάντες και οι εργάτες προσπαθούν να πιάσουν αυτές και τα ψωμάκια που ίπτανται στον αέρα, καίγοντας τα χέρια τους. Μιλάει για την τρομοκρατία της εργοδοσίας, που απολύει όποιον τολμά να αναφερθεί σε συνδικαλιστικά δικαιώματα. «Την πρώτη ημέρα η υπεύθυνη μου έδωσε ένα παντελόνι εργασίας και ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Τη ρώτησα πώς δεν θα παγώνω το χειμώνα. "Αν κρυώνετε, θα πρέπει να δουλεύετε πιο γρήγορα", ήταν η απάντησή της». Ο δημοσιογράφος περιγράφει πως η πίεση για φτηνά προϊόντα μεταφέρεται από τα σούπερ μάρκετ στους προμηθευτές, καθιστώντας ουσιαστικά «υποχρεωτική» την κακοπληρωμένη εργασία κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Οταν ρώτησε έναν υπεύθυνο γιατί δεν αγοράζουν καινούργιες λαμαρίνες, αυτός του απάντησε αφοπλιστικά: «Εσείς είστε φθηνότεροι». Μιλάει για το πώς υποχρεώθηκε με το ίδιο κοντομάνικο μπλουζάκι να πετάει τα χαλασμένα ψωμάκια στους κάδους που υπήρχαν έξω από το εργοστάσιο. Ή για το πώς, χωρίς προστασία, έσκιζε σε ένα στενό δωμάτιο τα ελαττωματικά σακουλάκια, που περιείχαν διοξείδιο του άνθρακα φτάνοντας σε σημείο λιποθυμίας. «Αντεξα ένα μήνα στην κόλαση με τα φραντζολάκια. Εχασα πέντε κιλά. Τις επόμενες ημέρες αισθανόμουν μόνο χαρά που είχα τελειώσει με αυτήν την ιστορία. Μετά άρχισα να αισθάνομαι τύψεις απέναντι στους συναδέλφους που είχα αφήσει πίσω μου. Στα μάτια μου έχω διαρκώς την εικόνα του νεοφερμένου εργάτη που μπαίνει μέσα στο εργοστάσιο. Μόνος, απελπισμένος, ουρλιάζει μόλις κάψει τα χέρια του. Δεν έχει ιδέα τι να κάνει, κανείς δεν θα τον βοηθήσει, ούτε οι συνάδελφοί του». Ο έλεγχος του 70% της ευρωπαϊκής αγοράς από πέντε μεγάλες αλυσίδες ενισχύει τέτοια φαινόμενα, επισημαίνει ο Βάλραφ. Μοναδική λύση, κατά τη γνώμη του, είναι να κατανοήσουν οι καταναλωτές τη δύναμή τους και να τη χρησιμοποιήσουν, γυρνώντας την πλάτη σε εκείνους που παράγουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Το ερώτημα είναι βέβαια πώς μπορούν να το μάθουν οι καταναλωτές... Δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί Βάλραφ στη σύγχρονη δημοσιογραφία." Και μην πει κανείς : "εμάς μας νοιαζει η τσέπη μας και όχι όλα τα άλλα"! :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Δεν θα πληρώσω ούτε τον καφέ! Αφού τον φτιάχνω καλήτερα από τα περισσότερα παραλιακά. Και για σκιά θα πάρω το σκίαστρο μου, το ψυγειάκι μου, τις μπύρες μου, το τοστάκι μου και θα πάω σε παραλία όπου νιώθω ότι μου ανήκει αφού θα είναι άδεια. Το δικό μου σύνδρομο πλέον είναι να μετράω το κόστος των πάντων σε χιλιόμετρα. π.χ. 5 ? (ξαπλώστρα) Χ 2(εγώ και το άλλο μισό μου) + 2,5? (καφές) Χ 2=15? που σημαίνει πως στην χειρότερη βάζω 12ltr βενζίνη δηλαδή πάνω από 200χμ με την μηχανή και 170 με το αυτοκίνητο. Και θα κάνω και τις βόλτες μου! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Εμενα παλι με νοιαζει η τσεπη μου. Ειναι επιλογη του καθενος αν θελει να συνεχισει να δουλευει εκει μεσα . Δεν εχω ομως επιλογη να διαλεξω καποιο μερος με πιο φτηνο προιον. Τελος , επειδη ημουν στην γερμανια, οσοι ειναι εδω και σνομπαρουν τα lidl απλα δεν ξερουν τι τους γινεται, και καθονται και ξοδευουν τα χρηματα τους σε "δηθεν" ποιοτηκα προιοντα. Πηγεντε να αγορασετε απο τα ΑΒ , τα προιοντα '365' να σας πω εγω ποιοτητα. Το οτι πατε στα Lidl και δεν βλεπετε πχ σοκολατα Lacta αλλα μια μαρκα "Χ" που δεν γνωριζεται, δεν συμαινει οτι δεν ειναι καλη σοκολατα. Μπορει η Χ σοκολατα να ειναι ελβετικη και αρκετα καλης ποιοτητας. Ακομα, αν κατι δεν ηταν τοσο καλο στα lidl και καταλληλο , πρωτα θα το ειχαν βρει οι γερμανοι, και μετα εμεις, γιατι απλα εκει υπαρχει και ενα καλυτερο συστημα ελεγχου απο οτι εδω. Δεν θα πληρώσω ούτε τον καφέ! Αφού τον φτιάχνω καλήτερα από τα περισσότερα παραλιακά. Και για σκιά θα πάρω το σκίαστρο μου, το ψυγειάκι μου, τις μπύρες μου, το τοστάκι μου και θα πάω σε παραλία όπου νιώθω ότι μου ανήκει αφού θα είναι άδεια. Το δικό μου σύνδρομο πλέον είναι να μετράω το κόστος των πάντων σε χιλιόμετρα. π.χ. 5 ? (ξαπλώστρα) Χ 2(εγώ και το άλλο μισό μου) + 2,5? (καφές) Χ 2=15? που σημαίνει πως στην χειρότερη βάζω 12ltr βενζίνη δηλαδή πάνω από 200χμ με την μηχανή και 170 με το αυτοκίνητο. Και θα κάνω και τις βόλτες μου χεχε φιλαρακι αυτο το εκανα εγω ενα διαστημα με μπηρες. Κοστιζε η μπυρα 2.50 ευρω σε μια pub , και ελεγα συνεχεια στον φιλο. 10 ευρω ρε μαν, ειναι 4 μπυρες στο planet rock !!! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 To μόνο που μένει πλέον είναι να βάλουμε μια ημερομηνία μάλον.Κάπου μέσα σεπτεμβρίου και κυριακή πιστεύω για να μπορούμε όλοι να είμαστε εκει.Και να έχουμε τελειώσει τις διακοπές μας αλλά και να έχουμε ετοιμαστεί πάλι οι μάκρινοί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Και να φτιάξουμε και ένα chain mail για να φτάσει παντού! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Και να φτιάξουμε και ένα chain mail για να φτάσει παντού! ναι...και να βρούμε και την διαδρομή.Εκίνηση αθήνα...προορισμός? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Θα μπορούσε να μην είναι η αρχή στην Αθήνα. Αλλά να είναι και στην Αθήνα, και στην Ήπειρο, και στη Θεσσαλονίκη, Και στην Δυτική Μακεδονία, και στην κεντρική Μακεδονία, και στην Ανατολική, και στη Θράκη, και στη Ανατολική Πελοπόννησο, και στη Δυτική Πελοπόννησο, και στην Κρήτη και στην Στερεά, και στα Νησιά (μικρότερες συγκεντρώσεις αλλά παντού)! Να είναι τέτοια η οργάνωση που θα υπάρχει η Γεωγραφική ομοιομορφία της κίνησης. Και βέβαια θα πρέπει να βρεθεί ΣΥΝΘΗΜΑ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Συνθημα : Και τωρα μια κορνα που ολους μας ενωνει ! - Μικρο μου πονυ μικρο μου πονυ ΣΟΡΡΡΙΑ ! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες