ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Θέμα που είδα στο BMWbikers.gr και μου άρεσε. Τι πιστεύετε? Εγώ παραθέτω την άποψή μου που πόσταρα και στο διπλανό φόρουμ. Δυστυχώς φθίνει. Όμως εγώ κρατάω ακόμα τα παλιά έθιμα.Έχω βοηθήσει αρκετούς μοτοσυκλετιστές τα τελευταία χρόνια.Κάποιους με λάστιχο,κάποιους που είχαν κολλήσει κάπου,κάποιους που έπαθαν μια μικροβλάβη και κάποιους που έπεσαν.Επειδή το BMW μου όταν ταξιδεύει έχει πάντα εργαλεία και πράγματα συνεργείου,κι εγώ ως μάστερ της πατέντας,έχω βοηθήσει κάποιους που δεν το περίμεναν ότι θα βοηθηθούν. Το κακό είναι ότι στον χώρο της μοτοσυκλέτας έχει μπει ο περιστασιακός μοτοσυκλετιστής.Αυτός που άφησε το αγαπημένο του αυτοκίνητο στο γκαράζ και πήγε την βόλτα του με το νέο του απόκτημα λόγω καλού καιρού και εποχής. Ως ΙΧής ποτέ του δεν είχε σταματήσει να βοηθήσει έναν άλλον ΙΧή που ήταν στην άκρη του δρόμου με ανοιχτό το καπό της μηχανής.Γιατί να το κάνει όταν οδηγεί μοτοσυκλέτα και δει άλλον μοτοσυκλετιστή στην άκρη του δρόμου? Έτσι είχε μάθει έτσι πράττει. Και πιστεύω πως αυτοί που συνεχίζουν το έθιμο της βοήθειας είμαστε όλοι εμείς που ξεκινήσαμε να οδηγάμε παλιότερα.Όταν η αξιοπιστία των μοτοσυκλετών είχε χαζές βλάβες που μπορούσαν να σε αφήσουν στην μέση του πουθενά.Μια κομμένη ντίζα,ένα σκουπίδι στο καρμπυρατέρ,ένα μπούκωμα των καρμπυρατέρ. Οι οδηγοί που ξεκίνησαν να οδηγούν τα τελευταία χρόνια,δεν ξέρουν τι πάει να πει μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη και δεν τους κατηγορώ.Απλά έτυχε να μπούνε στον μοτοσυκλετισμό σε μια εποχή που κανένας δεν βοηθάει και δεν σέβεται τον διπλανό του. Και να σας το προσδιορίσω και χρονολογικά? Από το '95 περίπου και μετά άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει αρκετός κόσμος στον χώρο της μοτοσυκλέτας.Ενώ σχεδόν από το 2000 και μετά γάματα με κεφαλαία γράμματα!Καβάλησε μοτοσυκλέτα κι η κουτσή Μαρία. (χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω) Όπως εγώ και όλοι μας που είχαμε ξεκινήσει παλιότερα είχα/με το δικαίωμα να καβαλήσω/ουμε μοτοσυκλέτα,το αυτό έχει ο καθένας.Απλά κάποιοι το βλέπουν διαφορετικά αυτό που κάνουν.Και συνήθως είναι αυτοί που μπήκαν στον χώρο της μοτοσυκλέτας σε μεγάλη ηλικία.Κι όταν λέω μεγάλη δεν εννοώ στα 50 τους.Εννοώ ότι δεν είχαν το μικρόβιο από μικροί όπως οι περισσότεροι από εμάς αλλά και από τους πιτσιρικάδες που είναι τώρα όπως εμείς παλιά. Όταν όμως κάποιος απ αυτούς δουν έναν μοτοσυκλετιστή να σταματάει δίπλα τους και να βγάζει τα εργαλεία του από την μοτοσυκλέτα για να τους βοηθήσει...ίσως καταλάβουν τι σημαίνει μοτοσυκλετιστής κι όχι περιστασιακός χρήστης μοτοσυκλέτας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 συμφωνω με τον αλεξανδρο,δυστυχως ειναι ετσι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Scout 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Σάν ρομαντικός... απάντησα ΟΧΙ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Απολύτως όπως τα είπες Αλέχανδρε. 1)Η έλειψη μερακιού οδηγεί στην αδιαφορία 2)Η έλειψη δυσκολίας οδηγεί στην μη εκτίμηση του μοτοσυκλετισμού (που κάποτε μπορούσε να αποκαλεσθεί και κατόρθωμα) 3)Μόνο δια του προτύπου που μπορούμε να δώσουμε ο καθένας μπορεί αυτό να αλλάξει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nasos79 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) Εγώ απλά να κάνω και λίγο το συνήγορο του διαβόλου. Πλέον, 2007, δεν σταματάς εύκολα στην άκρη του δρόμου σε μία ερημιά επειδή είδες ένα αμάξι ή μία μηχανή σταματημένη! Μπορεί αυτός που την έχει σταματήσει, να μην έχει απολύτως τίποτα, πέρα από μία ωραία φαλτσέτα στο χέρι του, να σφάξει εσένα, να βιάσει την κοπέλα σου και να πουλήσει τη μηχανή σου. Και άντε μετά εσύ βρες το δίκιο σου! Αν είμαστε με παρέα, σταματάμε. Αν είμαι μόνος, δεν σταματάω. Παλιότερα δεν ξέρω τι γινόταν. Είμαι μοτοσικλετιστής εδώ και μόλις 6-7 μήνες. Θέλετε να με πείτε περιστασιακό χρήστη μοτοσικλέτας; Fine by me. Όσο η κατηγορία των "μοτοσικλετιστών" παραμένει κλειστή και περιορισμένη, δεν βλέπω να αλλάζουν και πολλά πράγματα! Άποψή μου. Μπορεί να είναι και λάθος, πάντως διακρίνω μία έντονα ρατσιστική διάθεση ως προς τους νέους, τους λιγότερο ικανούς, τους λιγότερο στριφτερούς, τους λιγότερο γρήγορους, τους λιγότερο περιπετειώδεις. Όλοι σας (οι παλιοί μοτοσικλετιστές, εκείνοι που ΜΟΝΟ εσείς κατά την άποψή σας αξίζετε να ονομάζεστε έτσι) θα βρείτε κάτι να κατηγορήσετε έναν νέο χρήστη μηχανής. Είτε επειδή είναι απλά "racing bike owner" και όχι "racing driver", είτε επειδή έχει γρήγορη μηχανή και την οδηγεί αργά, είτε επειδή δεν έχει τη μηχανή για να κάνει 150.000 χλμ το χρόνο σε βουνά και λαγκάδια, λάσπες και ζούγκλες, είτε επειδή το πέλμα του ελαστικού του δεν είναι πατημένο μέχρι την άκρη. Αρχίζω να αναρωτιέμαι δηλαδή, για ποια αλληλεγγύη μιλάμε. (edit: Δεν ψήφισα, δεν μπορώ να έχω άποψη στο θέμα της ψηφοφορίας.) Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 από τον nasos79 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) Φίλε μου, δεν ξέρω αν αυτή την άποψη την σχημάτισες από αυτά που έχεις διαβάσει εδώ μέσα ή από πράγματα που σου έχουν συμβεί ή αν την είχες από πριν μπείς στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Να σου πω πάντως, ότι κι εγώ κάπως έτσι αισθανόμουν όταν ξεκίνησα να τρέχω στην Τρίπολη το '91 και παρά το ότι ήμουν κάμποσα χρόνια στην πιάτσα και είχα ήδη λειώσει αρκετά ζευγάρια λάστιχα στους δρόμους. Μέχρι που εκεί, πριν τον πρώτο αγώνα και ενώ είχα μπλέξει με την μακαρονάδα των ηλεκτρικών του 400 μου, ήρθε από πάνω μου ο Δημήτρης ο Παπανδρέου και μου είπε δυό καλές κουβέντες χωρίς να τον ξέρω καν τον άνθρωπο. Ύστερα σε ένα καφέ έξω στην Τρίπολη, ήρθε και με χαιρέτησε ο Στέλιος ο Μαρμαράς. (Και πέρασαν κι άλλοι πολλοί να πουν δυό λόγια ενθάρυνσης στον νεό) Άνθρωποι που τους είχα δεί μόνο σε φωτογραφίες να σηκώνουν τα κύπελα το ένα πίσω από το άλλο... Εκεί κάθε ιδέα που είχα σχετικά με τον χώρο άλλαξε. Απλά, αυτό που πρέπει να προσέξεις και να μην παρεξηγήσεις, είναι η πλάκα. Η μοτοσυκλέτα είναι χώρος καθαρά ρατσιστικός. Για πλάκα όμως. Γιαπωνέζοι εναντίων Ιταλών, Γερμανοί εναντίων Άγγλων, Αμερικάνοι εναντίων όλων και όλοι εναντίων αυτών. Ασφαλτος κατά χώματος, χώμα κατα ασφάλτου, ενδοασφάλτινες συμπλοκές Supersport vs Sportturing, και εκεί που πάνε να νικήσουν τα SS τους τηνπέφτουν από πίσω τα Semiracer και πάρτα κάτω και στο καπάκι πετάγονται τα δήθεν on/off να εκμεταλευτουν την ευκαιρία για να καρφώσουν τα SS κι εκεί πετάγεται το ΚΤΜ και τους ξεχέζει όλους και σταματημό δεν έχει... Την πλάκα μας να κάνουμε :) Επίσης, να πω ότι έχεις δίκιο σχετικά με μια σνομπιστική τάση που επικρατεί κατά των "δήθεν", εκείνουν δηλαδή που παίρνουν μια μηχανή για να "δειχτούν", αλλά το ξέρεις νομίζω, ότι οι "δήθεν" δνε αρέσουν σε κανέναν και πουθενά. Αλλά δεν πρέπει να μπερδέψεις το δήθεν. Δήθεν δεν είναι εκείνος που παίρνει semiracer και δεν το πάει όπως ο Rosi. Τόσο μπορεί να το πάει, τόσο το πάει. Γιατί το πήρε? Γιατί αυτό τον καυλώνει. Δεν χρειάζεται άλλη εξήγηση. Εδώ εγώ κάποτε παρακάλαγα να μου πέσει το λοττο και να παώ να τα χώσω όλα στους Καστιλιόνι να μου δώσουν την Cagiva GP 500 και μάλιστα με φώτα και πινακίδα να την κυκλοφοράω έξω. Τι πάει να πεί αυτό? Θα την έχωνα στα λιμάνια όπως ο Λώσων στην Λαγκούνα? Μη τρελαθούμε τώρα... Δήθεν είναι αυτός που παίρνει το semi για να "δείχνει" Rosi... Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 από τον helonaracer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) Α ξέχασα να πω ότι καποτε η μεγάλη μάχη ήταν μεταξύ Enduro και Motocross. Εκεί να δεις σφαγή. Μας είχαν ξεχάσει τελείως εμας τους ασφαλτερούς και τσακωνόντουσαν μόνο μεταξύ τους. :lol: Τελικά, εδώ που τα λέμε οι μόνοι που δεν έχουν εμπλακεί σε μάχες είναι οι τραιαλάδες... Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 από τον helonaracer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
immunity20 82 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Δεν νομίζω κάποιος που θα σταματούσε να βοηθήσει ομοιοιδεάτη του δεν θα σταματήσει να βοηθήσει ετεροιδεάτη .Νομίζω ο Alex μιλάει για το γενικό ΜΗ-σταμάτημα για βοήθεια είτε στον ομοιοιδεάτη είτε στον ετεροιδεάτη. 3ο ΟΧΙ ! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Μπορεί να είναι και λάθος, πάντως διακρίνω μία έντονα ρατσιστική διάθεση ως προς τους νέους, τους λιγότερο ικανούς, τους λιγότερο στριφτερούς, τους λιγότερο γρήγορους, τους λιγότερο περιπετειώδεις. Όλοι σας (οι παλιοί μοτοσικλετιστές, εκείνοι που ΜΟΝΟ εσείς κατά την άποψή σας αξίζετε να ονομάζεστε έτσι) θα βρείτε κάτι να κατηγορήσετε έναν νέο χρήστη μηχανής. Είτε επειδή είναι απλά "racing bike owner" και όχι "racing driver", είτε επειδή έχει γρήγορη μηχανή και την οδηγεί αργά, είτε επειδή δεν έχει τη μηχανή για να κάνει 150.000 χλμ το χρόνο σε βουνά και λαγκάδια, λάσπες και ζούγκλες, είτε επειδή το πέλμα του ελαστικού του δεν είναι πατημένο μέχρι την άκρη. Αρχίζω να αναρωτιέμαι δηλαδή, για ποια αλληλεγγύη μιλάμε. (edit: Δεν ψήφισα, δεν μπορώ να έχω άποψη στο θέμα της ψηφοφορίας.) Mάλλον δεν το έπιασες το θέμα.Δεν κατηγορούμε κανέναν.Εγώ πρώτος που έβαλα το τόπικ είπα σαφέστατα πως δεν τους κατηγορώ εκείνους γιατί έτσι έμαθαν (ή έτσι τα βρήκαν στην τωρινή εποχή που ζούμε αν προτιμάς) κι έτσι πράττουν. Ο σημερινός πιτσιρικάς που μπαίνει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στον κόσμο της μοτοσυκλέτας,μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν έκανα κι εγώ πριν από 20+ χρόνια την ίδια κίνηση.Αυτός ο πιτσιρικάς βρίσκεται και στην εποχή του ίντερνετ και μέσω των φόρουμ μαθαίνει τόσα πράγματα που εμείς σχεδόν τα μάθαμε μόνοι μας μέσα από τα χιλιόμετρα.Για μένα οι σημερινοί πιτσιρικάδες είναι τυχεροί που τα βρίσκουν όλα έτοιμα και αρχειοθετημένα μέσα στα φόρουμ,και χαίρομαι γι αυτό. Όταν όλοι μας μέσα από αυτά τα φόρουμ επιμένουμε και προτρέπουμε όλους και όλες να χρησιμοποιούν εξοπλισμό ασφαλείας,τι να προσέχουν γενικά στον δρόμο και στα ταξίδια,και γενικώς συμβουλές βγαλμένες μέσα από την ζωή,το μόνο που έχει,είναι να κερδίσει από αυτά ο πιτσιρικάς. Έτσι θα μάθει να σέβεται τον συνμοτοσυκλετιστή αφού κάπου θα διαβάσει για αυτήν την μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη και πιθανότατα να την εφαρμόσει όταν χρειαστεί. Εγώ απλά μίλησα για ένα μεγάλο ποσοστό πια αυτών που είναι σε μια ηλικία (ας πούμε των 30 ετών) και λόγω του κυκλοφοριακού,σκέφτηκαν την ύση της μοτοσυκλέτας.Όμως επειδή η μοτοσυκλέτα από μόνη της είναι "ναρκωτικό" κι από τα σκληρά,εθίζονται και βγαίνουν και έξω από την πόλη και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο. Όμως αυτοί λειτουργούν ακόμα ως ΙΧήδες,γιατί δεν έχουν μάθει και δεν έχουν βιώσει τον μοτοσυκλετισμό όπως κάποιος που ξεκίνησε από τα εφηβικά του χρόνια και έφτασε στην ηλικία τους έχοντας γράψεις αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω στην σέλα. Αυτοί οι δυο δεν μπορεί να έχουν την ίδια αντίληψη πάνω στην μοτοσυκλέτα.Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις,που κάποιος ανακάλυψε την μοτοσυκλέτα; στα 30 του και έγινε πιο "άρρωστος" μοτοσυκλετιστής από άλλους που οδηγούν χρόνια.Και σε κάτι τέτοιους εγώ προσωπικά τους βγάζω το καπέλο! Όπως βλέπεις δεν κατηγορώ κανέναν,ούτε βάζω ταμπέλες σε κάποιους.Είπα απλά πως είναι δύσκολο αυτοί που μπαίνουν μεγάλοι στον χώρο της μοτοσυκλέτας,να μπορέσουν να "μάθουν" αυτά που ξέρουν για τον μοτοσυκλετισμό οι παλαιότεροι,και γι αυτό βλέπεις να μην σου ανταποδίδουν τον χαιρετισμό σου στον δρόμο,να μην σταματάνε να σε βοηθήσουν όταν έχεις πρόβλημα,και να σε κοιτάνε αφ'υψηλού όταν σε δουν με υποδεέστερο μηχανάκι από το δικό τους. Γιατί στο μυαλό τους δεν βρίσκεται ο μοτοσυκλετιστής,αλλά ο ΙΧής.Και γι αυτό δεν φταίνε αυτοί.Δυστυχώς έτσι έμαθαν κι έτσι πράττουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Δεν νομίζω κάποιος που θα σταματούσε να βοηθήσει ομοιοιδεάτη του δεν θα σταματήσει να βοηθήσει ετεροιδεάτη .Νομίζω ο Alex μιλάει για το γενικό ΜΗ-σταμάτημα για βοήθεια είτε στον ομοιοιδεάτη είτε στον ετεροιδεάτη. 3ο ΟΧΙ ! :D Μιλάω για την μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη κι όχι για το γενικό σταμάτημα/βοήθημα. Έχετε δει πολλές φορές να χαιρετιούνται αυτοκινητιστές όταν διασταυρώνονται στον δρόμο?Έχεις δει ποτέ δυο ΙΧήδες να πιάνουν ψιλή κουβεντούλα στο φανάρι,στο πάρκινγκ,σε μια σύντομη στάση,κτλ σαν να γνωρίζονται από παλιά,και να κοιτάζει ο ένας την μοτοσυκλέτα του άλλου σαν μικρά παιδιά που δείχνουν εκατέρωθεν τα παιχνίδια τους? Άστους αυτούς.Οι ΙΧήδες πάντα λειτουργούσαν διαφορετικά.Ας μείνουμε τουλάχιστον εμείς όπως είμαστε/αν. Εγώ προσωπικά νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση όταν μου ανταποδίδουν τον χαιρετισμό μου στον δρόμο και καμιά φορά που δεν προλάβω να χαιρετήσω κάποιον επειδή ήμουν αφηρημένος ή κοίταζα αλλού στεναχωριέμαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
immunity20 82 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) Μιλάω για την μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη κι όχι για το γενικό σταμάτημα/βοήθημα. Έχετε δει πολλές φορές να χαιρετιούνται αυτοκινητιστές όταν διασταυρώνονται στον δρόμο?Έχεις δει ποτέ δυο ΙΧήδες να πιάνουν ψιλή κουβεντούλα στο φανάρι,στο πάρκινγκ,σε μια σύντομη στάση,κτλ σαν να γνωρίζονται από παλιά,και να κοιτάζει ο ένας την μοτοσυκλέτα του άλλου σαν μικρά παιδιά που δείχνουν εκατέρωθεν τα παιχνίδια τους? Άστους αυτούς.Οι ΙΧήδες πάντα λειτουργούσαν διαφορετικά.Ας μείνουμε τουλάχιστον εμείς όπως είμαστε/αν. Εγώ προσωπικά νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση όταν μου ανταποδίδουν τον χαιρετισμό μου στον δρόμο και καμιά φορά που δεν προλάβω να χαιρετήσω κάποιον επειδή ήμουν αφηρημένος ή κοίταζα αλλού στεναχωριέμαι. Όχι είδα όμως μοτοσυκλετιστές τον Αύγουστο [(που έκανα την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα ) για να έρθω στο πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) (Πρώτη μου μεγάλη διαδρομή εκτός Θεσσαλονίκης)] να με χαιρετούν πάνω στις στροφές <_< κι εγώ από το άγχος μου και επειδή ήταν και στροφές τις περισσότερες φορές "σκεφτομουνα" έχει καμιά βλάβη η μηχανή και μου κάνουν συνιάλο ?!?!? :o μετά πήρα πρέφα και ανταπόδηδα το "γεια" στους υπόλοιπους:P Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 από τον immunity20 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
immunity20 82 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) Όχι είδα όμως μοτοσυκλετιστές τον Αύγουστο [(που έκανα την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα ) για να έρθω στο πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) (Πρώτη μου μεγάλη διαδρομή εκτός Θεσσαλονίκης)] να με χαιρετούν πάνω στις στροφές <_< κι εγώ από το άγχος μου και επειδή ήταν και στροφές τις περισσότερες φορές "σκεφτομουνα" έχει καμιά βλάβη η μηχανή και μου κάνουν συνιάλο ?!?!? :o μετά πήρα πρέφα και ανταπόδηδα το "γεια" στους υπόλοιπους:P Όσο για το συναίσθημα ?... Απερίγραφτο πολύ ωραίο :D Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 από τον immunity20 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos84 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 φιλε μου alx δε συμφονω καθολου αν και καταλαβενω τον προβληματισμο σου... δλδ αυτος ο οποιος ανακαλυψε τον κοσμο και τη μαγεια της μοτοσυκλετας σε μεγαλυτερη ιλικια ειναι λιγοτερος "μηχανοβιος" απο καποιον ο οποιος οδηγαει απο τα 16??η μηπως ισχυει το ιδιο για αυτον που καβαλαει scooter 50cc σε σχεσει με αυτον που καβαλαει 1000αρα? δε μπορω να καταλαβω τη λογικη και τον διαχορισμο αναμεσα παλαιο-bikers και σε νεο-bikers... οσο για την αλλιλεγγυει... αμα καποιος νοιωθει οτι πρεπει να σταματισει και να βοηθειση τον συνανθρωπο του,που εχει αναγκη,θα το κανει ητε οδηγαει 100 χρονια ητε ενα μηνα ητε οδηγει μηχανη ητε παππι ητε αυτοκινητο ητε νταλικα η διαστιμοπλοιο... τι σχεσει εχει το ποσο καιρο οδηγαει και για πιο σκοπο η ακομα αν ειναι και πεζος, με το αν θα προσφερει τη βοηθεια του...?????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
immunity20 82 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 φιλε μου alx δε συμφονω καθολου αν και καταλαβενω τον προβληματισμο σου... δλδ αυτος ο οποιος ανακαλυψε τον κοσμο και τη μαγεια της μοτοσυκλετας σε μεγαλυτερη ιλικια ειναι λιγοτερος "μηχανοβιος" απο καποιον ο οποιος οδηγαει απο τα 16??η μηπως ισχυει το ιδιο για αυτον που καβαλαει scooter 50cc σε σχεσει με αυτον που καβαλαει 1000αρα? δε μπορω να καταλαβω τη λογικη και τον διαχορισμο αναμεσα παλαιο-bikers και σε νεο-bikers... οσο για την αλλιλεγγυει... αμα καποιος νοιωθει οτι πρεπει να σταματισει και να βοηθειση τον συνανθρωπο του,που εχει αναγκη,θα το κανει ητε οδηγαει 100 χρονια ητε ενα μηνα ητε οδηγει μηχανη ητε παππι ητε αυτοκινητο ητε νταλικα η διαστιμοπλοιο... τι σχεσει εχει το ποσο καιρο οδηγαει και για πιο σκοπο η ακομα αν ειναι και πεζος, με το αν θα προσφερει τη βοηθεια του...?????? Δεν κάνει διαχωρισμό μοντέλου /ηλικίας απλά λεει ότι σήμερα υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό που εισάγεται τον μοτοσυκλετισμό το οποίο αυτό ποσοστό συμπεριφέρεται σαν ΙΧήδες (κοινώς "στα @@ μου" )και όχι σαν μοτοσυκλετιστές (και παλιά υπήρχε απλά σε πολύ μικρό ποσοστό) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Drakos 67 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Ως ρομαντικός ψήφισα όχι. Εγώ στον μοτοσυκλετισμό είμαι γύρω στα 15 χρόνια (από τα οποία τα 5 παράνομα). Εμένα μου αρέσει το κλίμα και το πνεύμα της μοτοσυκλέτας. Με κάνει να αισθάνομαι μέλος ενός παγκόσμιου κλαμπ. Θα σας περιγράψω ένα σκηνικό που συνέβει κάμποσα χρόνια πρίν, στις πρώτες διακοπές που πήγα με το XLR. Εγώ είμαι λάτρης του κάμπινγκ. Από πιτσιρικάς έτσι έμαθα να κάνω διακοπές. Εκείνη λοιπόν την χρονιά (μόλις είχα τελιώσει το λύκειο), φόρτωσα την μηχανή μου με προορισμό τον γύρω της Νότιας Κρήτης. Όπως όλοι ξέρεται η Κρητη ήταν, είναι, και θα είναι από τους αγαπημένους προορισμούς πολλών ξένων. Φτάνωντας λοιπόν κάποια μέρα στην Αγία Γαλήνη, μπαίνω μέσα στο κάμπινγκ κανονίζω τα διαδικαστηκά, και πάω να βρώ ένα μέρος να ξεφορτώσω τα πράγματα μου, και να στείσω την σκηνή μου. Σε ένα σημείο λοιπόν βλέπω καμιά 15αρια μηχανές με ξένες πινακίδες όλες τούμπανο. Βρίσκω ένα μέρος δύπλα, κατασκινωνω, και πήγα μετά και χάζευα τα μοτόρια (ήταν κάτι AFRICA, BMW, 2-3 Harley, SOUPER TENERE, κλπ). Εκεί λοιπόν που χάζευα και μου έτρεχαν τα σάλια με πλισιάζει ένας τύπος. Ήταν γερμανός και ιδιοκτήτης μίας AFRICA. Πιάσαμε την κουβέντα, του έδειξα κι εγώ την μηχανή μου, και μου πρώτηνε να κάνουμε μία διαδρομή με το AFRICA ( ). Κάτι τέτοια σκηνικά λοιπόν με κάνουν να νιώθω περίφανος που ανοίκω σε αυτό το κλαμπ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
immunity20 82 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Ως ρομαντικός ψήφισα όχι. Εγώ στον μοτοσυκλετισμό είμαι γύρω στα 15 χρόνια (από τα οποία τα 5 παράνομα). Εμένα μου αρέσει το κλίμα και το πνεύμα της μοτοσυκλέτας. Με κάνει να αισθάνομαι μέλος ενός παγκόσμιου κλαμπ. Θα σας περιγράψω ένα σκηνικό που συνέβει κάμποσα χρόνια πρίν, στις πρώτες διακοπές που πήγα με το XLR. Εγώ είμαι λάτρης του κάμπινγκ. Από πιτσιρικάς έτσι έμαθα να κάνω διακοπές. Εκείνη λοιπόν την χρονιά (μόλις είχα τελιώσει το λύκειο), φόρτωσα την μηχανή μου με προορισμό τον γύρω της Νότιας Κρήτης. Όπως όλοι ξέρεται η Κρητη ήταν, είναι, και θα είναι από τους αγαπημένους προορισμούς πολλών ξένων. Φτάνωντας λοιπόν κάποια μέρα στην Αγία Γαλήνη, μπαίνω μέσα στο κάμπινγκ κανονίζω τα διαδικαστηκά, και πάω να βρώ ένα μέρος να ξεφορτώσω τα πράγματα μου, και να στείσω την σκηνή μου. Σε ένα σημείο λοιπόν βλέπω καμιά 15αρια μηχανές με ξένες πινακίδες όλες τούμπανο. Βρίσκω ένα μέρος δύπλα, κατασκινωνω, και πήγα μετά και χάζευα τα μοτόρια (ήταν κάτι AFRICA, BMW, 2-3 Harley, SOUPER TENERE, κλπ). Εκεί λοιπόν που χάζευα και μου έτρεχαν τα σάλια με πλισιάζει ένας τύπος. Ήταν γερμανός και ιδιοκτήτης μίας AFRICA. Πιάσαμε την κουβέντα, του έδειξα κι εγώ την μηχανή μου, και μου πρώτηνε να κάνουμε μία διαδρομή με το AFRICA ( ). Κάτι τέτοια σκηνικά λοιπόν με κάνουν να νιώθω περίφανος που ανοίκω σε αυτό το κλαμπ. Αυτό λέει ο ALX (νομίζω) ότι αυτό σου συνέβει καμποσα χρόνια πριν και σήμερα λίγο δύσκολα να σου συμβει :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Carlos 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 (τροποποιήθηκε) Φθίνει και μαλιστα γρήγορα .Τουλάχιστον από όσα βλέπω εδω Ελλάδα . (όταν δουλευει το ΚΤΜ :D <_< :( ) Βεβαια αν ζούσαμε στη Γαλλία θα ειχαμε εντελώς διαφορετκή αποψη περί μοτοσυκλετισμού. Απογευματακικαι βόλτα από Νικαια προς Saint Tropez . Μας προσπερναει μια τύπισσα σε ενα sv650 . Παρακατω συναντιόμαστε μαζί με ενα ακομα Γάλλο και αυτη σε φαναρια . Η τύπισσα γυρναει στον Γάλλο, χαιρετάει κουνώντας το κεφάλι της καταφατικά και μετα γυρνάει σε εμας που φυσικά ανταποδίδουμε . Χωρίς να βγαλουμε κρανη , χωρίς να ανοίξουμε ζελατίνες . 3 μοτοσυκλετιστές αναμεσα σε πληθώρα αυτοκινήτων .Το συναίσθημα δεν περιγράφεται Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 από τον Carlos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Α επίσης να πω κι εγώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αλληλεγγύης που μου έτυχε στα νιάτα μου. Καλοκαιράκι κι ερχόμουν από Καλαμάτα για Αθήνα με το τετρακοσάρι (GSXR ) με τα σλικ απάνω μιας και είχε αστέρι καιρό και τα είχα αφήσει πάνω. Μπαίνωντας στην σήραγγα του Αρτεμισίου, βλέπω κάτι αλαφιασμένους τυπους που ήταν στο πάρκινγκ του αντίθετου ρεύματος να πετάγονται μες την μέση του δρόμου με κίνδυνο να τους πατήσουν οι νταλίκες και να μπαίνουν μπροστα μου (με κίνδυνο αν τους πατήσω εγώ αυτή την φορά) για να με σταματήσουν. Εγώ λέω δεν μπορεί, κάποιος θα έχει χτυπήσει, γι αυτό τόσος πανικός. Τελικώς οι μάγκες, ήταν κάτι τύποι με ένα ΧΤ κι ένα XLR από κόρινθο που είπαν να ανέβουν βόλτα στην Τρίπολη και στο ανέβα τους έπιασε ομίχλη, χιόνι και πάγος από την Νεμέα μέχρι την σήραγγα και εχοντας δαγκώσει το κ@βλί τους παίζοντας με τον χάρο πάνω στον παγωμένο δρόμο σταμάτησαν στην σήραγγα να αράξουν και να δουν τι θα κάνουν (πίστευαν ότι κι απ την μεριά της Τρίπολης είχε ίδιο καιρό) και τότε είδαν εμένα με το GSX-R πλακωμένο με 170+ να πηγαίνω καρφίσ τον πάγο και πετάχτηκαν ανάμεσα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα να με σταματήσουν. Τελικά μιάς και είχα κάνει διάφορα παλαβά με το GSXR και με τα σλικ (κατέβασμα κολοσούρτη με καταιγίδα, ομίχλη και κατολισθησεις κι άλλα) είπα να το δοκιμάσω. Ε με το που βγήκα από την σήραγγα έκανα αναστροφή και γύρισα στο παρκινγκ που ήταν και οι άλλοι. Κάτσαμε, τα ειπαμε, με κεράσανε και φραπεδάκι που είχαν τα σύνεργα μαζί, μετα φύγαμε μαζί για Τρίπολη, κα΄ναμε βολτίτσες παρέα και γενικώς περάσαμε μια χαρά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 φιλε μου alx δε συμφονω καθολου αν και καταλαβενω τον προβληματισμο σου... δλδ αυτος ο οποιος ανακαλυψε τον κοσμο και τη μαγεια της μοτοσυκλετας σε μεγαλυτερη ιλικια ειναι λιγοτερος "μηχανοβιος" απο καποιον ο οποιος οδηγαει απο τα 16??η μηπως ισχυει το ιδιο για αυτον που καβαλαει scooter 50cc σε σχεσει με αυτον που καβαλαει 1000αρα? δε μπορω να καταλαβω τη λογικη και τον διαχορισμο αναμεσα παλαιο-bikers και σε νεο-bikers... οσο για την αλλιλεγγυει... αμα καποιος νοιωθει οτι πρεπει να σταματισει και να βοηθειση τον συνανθρωπο του,που εχει αναγκη,θα το κανει ητε οδηγαει 100 χρονια ητε ενα μηνα ητε οδηγει μηχανη ητε παππι ητε αυτοκινητο ητε νταλικα η διαστιμοπλοιο... τι σχεσει εχει το ποσο καιρο οδηγαει και για πιο σκοπο η ακομα αν ειναι και πεζος, με το αν θα προσφερει τη βοηθεια του...?????? Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο για να σε κάνω να καταλάβεις αυτό που λέω.Κι εδώ εσύ θίγεις άλλο θέμα.Εδώ μιλάμε για μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη,κι όχι για ΤΙ είναι μοτοσυκλετιστής. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos84 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο για να σε κάνω να καταλάβεις αυτό που λέω.Κι εδώ εσύ θίγεις άλλο θέμα.Εδώ μιλάμε για μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη,κι όχι για ΤΙ είναι μοτοσυκλετιστής. αυτο στο οποιο ηθελα να καταλυξω ειναι, πως αν ο αλλος ειναι στα @@ του δεν εξαρτατε απο το τι οδηγει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Ας μην κοροιδευομαστε.. Τμημα μιας κοινωνιας ειμαστε και οχι απομονωμενη ομαδα "ειδικης ρατσας".. Τις συμπεριφορες λοιπον και τις αντιληψεις που συνανταμε καθε μερα, σε καθε δραστηριοτητα μας (ωχαδελφισμος,ωφελιμισμος, αδιαφορια,) τις συνανταμε και σε μας.. So simple.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
T.Durden 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Κατ' αρχάς συμφωνώ με την παρατήρηση του μαυρογέρακα. Επίσης, ιδέα μου είναι ή υπάρχει χάσμα γενεών; Τέλος, θα απαντήσω στην ερώτηση του αλεξ. Ναι φθίνει. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται μιας και το συμπέρασμα αυτο βγαίνει μέσα απο ένα δείγμα το οπίο είναι σημαντικά μαγαλύτερο σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν 10 χρόνια. Και κάτι άλλο το οποίο ελπίζω να απαντήσει σε ορισμένες σκέψεις που διατυπώθηκαν πιο πριν. Επειδή καβαλάς κάτι με 2 τροχούς, δε σημαίνει ότι είσαι μοτοσυκλεττιστής. Δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό και αν ακούγεται άσχημα αλλα δε με νοιάζει. Δε θα κατέβω για να ζητήσω την ψήφο σας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Επειδή καβαλάς κάτι με 2 τροχούς, δε σημαίνει ότι είσαι μοτοσυκλεττιστής. Αυτο ειναι σαφες! Ουτε γινεσαι απο τη μια μερα στην αλλη, ουτε και "ξεγινεσαι".. Περνει χρονο για να ποτισει τα κυταρα το συγκεκριμενο "modus vivendi", και,φυσικα λειτουργει και απουσια μοτο.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GLAROS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 psifisa nai.ala olou mporoume ligo poli na baloume to xeraki mas...( to exo kani poli liges fores ) o keros 8a diksi ta xalia mas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2007 Ας μην κοροιδευομαστε.. Τμημα μιας κοινωνιας ειμαστε και οχι απομονωμενη ομαδα "ειδικης ρατσας".. Τις συμπεριφορες λοιπον και τις αντιληψεις που συνανταμε καθε μερα, σε καθε δραστηριοτητα μας (ωχαδελφισμος,ωφελιμισμος, αδιαφορια,) τις συνανταμε και σε μας.. So simple.. Κι όμως...νομίζω πως οι μοτοσυκλετιστές διαφέρουν σε αυτό το κομμάτι.Δεν χρειάζεται να είσαι ειδική ράτσα για να κάνεις κάτι περισσότερο από τον άλλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες