CIVIL 615 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Η φίλη μου η Μαρία ήρθε και με βρήκε για πρώτη φορά τον περσινό Σεπτέμβριο. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε επιστρέψει από την Αγγλία με το μεταπτυχιακό της, μετά είχε πάει τέσσερις μήνες διακοπές (στο Μπαλί, τη Μύκονο και τη Φλωρεντία), και τώρα είχε έρθει μαυρισμένη και έτοιμη να ξεκινήσει την καριέρα της, και μια νέα ζωή. "Θέλω να μου βρεις δουλειά στην εταιρία σου", μου είπε με τον επιτακτικό τρόπο που λέει τα πάντα. Ήταν 26 χρονών Αν και είμαι εντελώς ακατάλληλος για τέτοιου είδους διαμεσολαβήσεις, μισάνθρωπος ων, σεβάστηκα το αίτημα της καλής φίλης, ρώτησα και έμαθα ότι πράγματι, υπήρχε μια ανοιχτή θέση στο διαφημιστικό τμήμα μιας εταιρίας για την οποία είχα κάνει κάποιες μεταφράσεις, προώθησα το βιογραφικό της και, ικανοποιημένος που έκανα το καλό για έναν συνάνθρωπο, το ξέχασα εντελώς. Μετά από τρεις μέρες η Μαρία με πήρε τηλέφωνο, έξαλλη. "Υποδοχή διαφήμισης; Η θέση που μου βρήκες είναι για υποδοχή διαφήμισης;" "Ποιος; Τι; Ποιος είναι;" είπα (με είχε ξυπνήσει). "Εγώ έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στο Λονδίνο και θα πάω να σηκώνω τηλέφωνα για 600 ευρώ;" Τι είχε γίνει: Η Μαρία δεν είχε πάει στο ραντεβού. Όταν την πήραν τηλέφωνο για να την καλέσουν έμαθε όσα χρειαζόταν να μάθει, και απέρριψε τη δουλειά μονομιάς. Η Μαρία, βλέπετε, ανήκει σε μια εντελώς νέα κατηγορία Ελλήνων. Πρόκειται για μια υποκατηγορία της διαβόητης «γενιάς των 700 ευρώ», των νεαρών Ελλήνων, δηλαδή, που έχουν αποκτήσει πολύ καλή μόρφωση, και οι οποίοι βγαίνουν σε μια αγορά εργασίας η οποία δεν τους πολυχρειάζεται, και έτσι δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει μισθό αντίστοιχο των σπουδών τους, ή έστω επαρκή για να συντηρηθούν. Η συγκεκριμένη υποκατηγορία της Μαρίας περιλαμβάνει τους νέους που, αν και δεν βρίσκουν μια καλοπληρωμένη δουλειά, αρνούνται να κάνουν οποιονδήποτε συμβιβασμό στον τρόπο ζωής τους. Μαθημένοι στο χαρτζιλίκι από τους γονείς κατά τη διάρκεια της εφηβείας και των σπουδών, βγαίνοντας στην «αγορά» εξακολουθούν να επιθυμούν να συχνάζουν στα ίδια μαγαζιά, να ψωνίζουν το ίδιο ακριβά προϊόντα, και να κάνουν ακριβώς την ίδια άνετη ζωή που έκαναν πριν. Είναι οι χλιδάνεργοι, και δεν πρόκειται να θυσιάσουν ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια απ' το lifestyle τους. Όσα κι αν τους πληρώνουν. ___ Σύμφωνα με μια έρευνα των Νέων, 8 στους 10 νεοπροσληφθέντες στην Ελλάδα αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ. Σύμφωνα με άλλη έρευνα της Marc για το Έθνος, τo 56% των Ελλήνων ηλικίας 18-30 αμείβεται με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Από τους τριαντάρηδες, μόνο το 29,5% ζουν εντελώς ανεξάρτητοι από τους γονείς. Ένα 31,4% συντηρείται αποκλειστικά από αυτούς. Μπορείτε να συλλάβετε αυτά τα νούμερα; Αν κάποιος ξένος τα διαβάσει θα συμπεράνει πως είμαστε μια κοινωνία υπό κατάρρευση, όπου οι νέοι δεν μπορούν να παράγουν πλούτο, οπότε τρώνε τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει η προηγούμενη γενιά, μέχρι αυτός να τελειώσει, οπότε προφανώς η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. Η ίδια η οικογένεια έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Σε όλους τους Μεσογειακούς λαούς εμφανίζεται αυτή η απεριόριστη λατρεία για τα παιδιά, η οποία εύκολα παίρνει όχι-και-πολύ-υγιείς διαστάσεις. Οι γονείς ουσιαστικά «πληρώνουν» το παιδί για να μην τους φύγει. Σε άλλες, βορειότερες χώρες συνηθίζεται να το σουτάρουν (με αγάπη) μόλις τελειώσει το σχολείο, για να τραβήξει το δικό του δρόμο, να κάνει τα δικά του λάθη, να σταθεί στα δικά του πόδια, να μάθει και ωριμάσει. Εδώ έχουμε περιπτώσεις σαν το Θεσσαλονικιό φίλο μου το Στέλιο, που οι γονείς του υποσχέθηκαν αυτοκίνητο αν περάσει στις Πανελλήνιες, με τον όρο να περάσει σε σχολή της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νέοι που ανήκουν στη «Γενιά των 700 ευρώ», όλων οι γονείς θέλουν να τους φροντίσουν, κάμποσοι από αυτούς τους γονείς είναι και ευκατάστατοι, αλλά δεν γίνονται όλα τα παιδιά χλιδάνεργοι. Βλέπετε, είναι στη φύση του νέου να θέλει να αυτονομηθεί, να κάνει κάτι στηριγμένος στα δικά του ποδάρια, μόνος, ανεξάρτητος. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη αυτή. Στην πρώτη μου δουλειά προσελήφθην με μισθό 180.000 δραχμές το μήνα (520 ευρώ), εν έτει 2000, σε ηλικία 23 ετών, και ήμουν πανευτυχής. Εκστατικός. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που πήρα με τα δικά μου λεφτά. Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο «Βασιλάκης Καϊλας», αλλά η ανάγκη του ανθρώπου να κάνει πράγματα μόνος του -και κατά συνέπεια να αυτοεπιβεβαιωθεί ως αυτόνομη οντότητα- είναι πανίσχυρη. Γιατί τότε τόσοι τριαντάρηδες καταπιέζουν αυτή την ανάγκη για να μείνουν στη σφιχτή και γεμάτη ασφάλεια αγκαλιά της τσέπης του μπαμπά; Είναι απλό: Είναι αρρώστια. Οι χλιδάνεργοι, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι lifestyle junkies, που επιτρέπουν τον εθισμό τους στην ηδονιστική πλευρά της ζωής, κι ας εγκλωβίζονται έτσι σε μια αέναη εφηβεία. Σε καποια εφημερίδα οι "ανθρωποι" αυτοι χαρακτηρίζονται ως ΝΕΟΗΛΙΘΙΟΙ. Μια μολυσματική ράτσα νέων που το μόνο που ξέρουν είναι να μοστράρονται και να το παίζουν "Γυαλιστεροί" και "Γυαλιστερές" παρασιτοζωοντας εις βάρος των γωνέων τους και των εκάστοτε γκόμενων (οι γυναίκες κυρίως), που ενώ είναι οι περισσοτερες "ξέβράκωτες" ψάχνουν να βρουν τον "Ευγενικό χορηγό" που θα έχει ολο το πακέτο και θαναι και μαριονέτα. Πληρωμένοι άνθρωποι! Αλήθεια πως λεγόνται οι υπ-ανθρώποι αυτού του είδους? «Δεν μπορώ να μην ψωνίζω. Δεν γίνεται», λέει μια άλλη φίλη, ας την πούμε Πόπη. «Είναι εθισμός, πηγαίνω στο Mall και θέλω να κατεβάσω τα ράφια, να τα δοκιμάσω όλα, να δώσω την κάρτα μου και να τα πάρω σπίτι μου. Η ντουλάπα μου είναι γεμάτη με ρούχα που δεν φοράω ποτέ, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να αγοράζω διαρκώς καινούρια. Το τηλέφωνό μου στο σπίτι είναι μονίμως κατεβασμένο για να μην με πρήζουν από την τράπεζα -χρωστάω πολλά στην κάρτα. Έχω φεσώσει συγγενείς μέχρι και τρίτου βαθμού, το χαρτζιλίκι με το που το παίρνω φεύγει, ο μισθός το ίδιο». Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να καταλογίσει στην κοινωνία του υπερκαταναλωτισμού, και η ύπαρξη των χλιδάνεργων είναι ένα από αυτά. Αλλά δεν φταίνε οι τσάντες και τα παπούτσια αν η γυναίκα που τις ψωνίζει το κάνει με λεφτά που δεν έχει ή δεν έχει βγάλει με τον ιδρώτα της. Ο σφιχτός-όσο-δεν-παίρνει εναγκαλισμός της ελληνικής οικογένειας, που αρνείται να αφήσει τα παιδιά της να ωριμάσουν, δημιουργεί σε συνδυασμό με όλες τις χαρές του lifestyle αυτούς τους αιώνιους εφήβους που προτιμούν να ζήσουν σήμερα ό,τι έχει να τους προσφέρει η ζωή (ο μπαμπάς), παρά να ταλαιπωρηθούν για να το απολαύσουν αύριο. Ως στάση ζωής αυτή δεν είναι απολύτως καταδικαστέα. Αναρωτιέται όμως κανείς, όταν ο μπαμπάς (ζωή) πάψει να παρέχει, τι θα καταναλώσει ο χλιδάνεργος; Και, ακόμα χειρότερα: Τι θα καταναλώσουν τα παιδιά του; Προς το παρόν οι χλιδάνεργοι εξακολουθούν να βγαίνουν, να ψωνίζουν, να ταξιδεύουν, να πηγαίνουν σε interviews για δουλειές που δεν χρειάζονται, καθώς ο χρόνος περνά χωρίς συνέπειες. Θα έρθουν συνέπειες στο μέλλον; Έλα ντε. Είδα τη Μαρία πρόσφατα, καλοντυμένη, αψεγάδιαστη, σε ακριβό εστιατόριο να τρώει με τον -πολύ μεγαλύτερο- φίλο της (τι λέγαμε ??). Ήταν μια χαρά: Χαρούμενη, ξεκούραστη και, ενάμιση χρόνο μετά το τέλος των σπουδών της, ακόμα χλιδάνεργη. Νομίζω ότι θα τα πάει μια χαρά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
morfeas 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 ΠΕΣ ΤΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.... Αυτο παρατηρώ και στον δικό μου τομεα....τον τουρισμο,ερχοντε κατι τυποι και τυπισες με ενα καρο χαρτια στα χερια χωρις προυπηρεσια και ζητουν τα ...παντα....που πας ρε καραμήτρο.....!!!!!!!!κανε την παπια 1-2 χρονια δειξε την αξια σου και προχώρα...! η νεα γενια νομιζει πως με ενα μαστερ θα γινει......στελεχος επιχειρησης.... και να συμπληρωσω και εγω...ανεργια δεν υπαρχει....ανεργια υπαρχει....για τις διευθυντικες θέσεις....Τελος... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gmeles 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Η αληθεια ειναι καπου στην μεση..... Απο την μια, αν θελεις πραγματικα να δουλεψεις και να σταθεις στα ποδια σου θα βρεις δουλεια. Ειτε αυτη ειναι σερβιτορος, ειτε ειναι ταξιτζης, αν θες να δουλεψεις βρισκεις. Απο την αλλη εχεις κανει τοσο κοπο, ωρες διαβασματος, αγχος, εξοδα για να σπουδασεις αυτο που ονειρευοσουν και τωρα που τα καταφερες θα δουλεψεις σερβιτορος? Τεσπα, γενικα δεν διαφωνω με το κειμενο, οποιος θελει να δουλεψει επειδη εχει καποιον εγωισμο-αξιοπρεπεια και δεν θελει στα 30 του να τον συντηρουν οι γονεις ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CIVIL 615 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΑΦΟΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 και απο την άλλη υπάρχουν παιδια που εχοντας αντιμετωπισει τη σκληρη πραγματικότητα της δουλιας με 700 ευρω παιρνουν τους δρομους και φτανουν ισαμε εκει που τους πληρωνουν όσα τους αξιζει. Ξερω παρα πολλους που σηκωθηκαν και εφυγαν (και εδω μεσα εχουμε αρκετα παραδειγματα) και εφτασαν σε αμερική, αγγλία, γερμανια κλπ. Τι να πεις. Το να είσαι ενεργός με 700? και να εχεις 2-3 πτυχία ειναι οριακά καλύτερο απο το να εισαι χλιδανεργος. Τωρα τα επρι λαιφσταιλ και καβαληματος.....δε χρειαζεται να εισαι ανεργος για να την πατησεις. Την παταει πολύ κοσμος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
odontiatros 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 εχεις δικιο morfeas και αυτο ειναι μια υποκατηγορια κατα την γνωμη μου σε μια ανερχομενη γενια που χαρακτηριζω ωσ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.. μια ακομα αιτια που δημιουργει αυτου του ειδους τα φαινομενα ειναι το ''Συνδρομο της Κατοχης'' που εχουν οι προηγουμενες γενιες..επειδη στα χρονια τους στερηθηκαν πολλα πραγματα εχουν δημιουργηθειο μεσα τους ανασφαλειες και αποθημενα που τους οδηγουν στην υπερπροστασια των απογονων τους..με αποτελεσμα οι νεοι να τα βλεπουν ολα ευκολα και προβλεψιμα.. Πιστευω και ελπιζω πως καποια στιγμη θα κορεστει το φαινομενο του νεοελληνα και οταν θα σφιξει το ζωναρι θα ξεσκουριασει η ''λογικη'' αυτων των ατομων και ολα θα πανε καλα ... ( ή θα γεμησουν τα ψυχιατρεια της χωρας μας ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
enigma 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Παρα τα μολις 31 χρονια μου σε αυτον τον πλανητη τα (περιπου) 15 μου τα εχω αφιερωσει στον κλαδο που δουλευω και τωρα Να λεμε και κανα δοξα το θεο κακα δεν ειναι αλλα ως γνωστο ellada δεν θα ελεγα οτι περνω τα χρηματα που θα επρεπε κυριος για την προυπηρεσια μου κιολας...Εκει που θελω να καταληξω ομως ειναι οτι οταν ηθελα να αγωρασω το παπι μου ηταν μια εποχη που υπηρχε μια ψιλο κριση στην επειχηριση μου ..τα πραγματα ηταν λιγο δυσκολα και οι αγωρες σε περιοδο (περικοπων) δεν θα ηταν και η καλητερη λυση ... Το παπι το πηρα τελικα εκεινη την περιοδο γιατι ειχα καβαντζωσει πριν γινει τιποτα κακο (το οποιο ευτηχως δεν εγινε) δουλειτσα για delivery . Ουτε κακη δουλεια ειναι και αν ετρεχα αρκετα μπορουσε να φερει καποιο χρημα. Που καταλιγω ? Οταν θες να δουλεψεις δουλευεις ..Να χεσω και την προυπηρεσια και τις σπουδες ..Αν τελος του μηνα πρεπει να πληρωσεις νοικι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσεις .. Απο την αλλη φυσικα αν δεν δουλευα απο παιδι και με συντηρουσε χαρτζιλικωνε ταιζε σπουδαζε ο μπαμπας ......... μπορει και να μην ελεγα αυτα που λεω τωρα ... Δεν ξερω αν μπορω να τους κατηγορισω . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Βαθμολογώ το τόπικ σου φιλε μου γιατί είναι πολύ σημαντηκό και πρέπει να δωθεί πολύ μεγάλη προσοχή! Όπως λέω εγώ στην Ελλάδα υπάρχει "επιλλεκτικη ανεργεία'' !!! Η δουλειά ΔΕΝ ειναι ντροπή και κανένας δεν ξεκίνησε με πρώτο μισθό 2000 ευρώ!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
T.Durden 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 (τροποποιήθηκε) Το πληθος των παιδιών που έχουν σπουδάσει είναι εξαιρετικά μεγάλο σε σχέση με τις υφιστάμενες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. το πλήθος των παιδιών που έχουν κάνει καλές σπουδές, ειναι επίσης μεγάλο. Η αγορά στην ελλάδα κινείται αποκλειστικά με κριτήρια που κάθε άλλο παρά σχετίζονται με την αξιοκρατία Οποιος έχει φιλοδοξίες, πιστεύει στην αξία του και δε θέλει να ξεκινήσει απο κάπου χαμηλά για να ανέβει έχεις τις εξης επιλογές 1. Να δουλέψει εκτός ελλάδος 2. Να ξεκινήσει δικiα του δουλειά 3. Να μάθει να κινείται βάσει των κανόινων της αγοράς (βλέπε "γνωστός") Δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Είναι δύσκολο όμως να πείσουμε τον πρόεδρο της εταιρίας να παραιτηθεί επειδή μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο ο τάδε και θέλει τη θέση του Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 25 , 2007 από τον T.Durden Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CIVIL 615 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DrDoom 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Παρα τα μολις 31 χρονια μου σε αυτον τον πλανητη τα (περιπου) 15 μου τα εχω αφιερωσει στον κλαδο που δουλευω και τωρα Να λεμε και κανα δοξα το θεο κακα δεν ειναι αλλα ως γνωστο ellada δεν θα ελεγα οτι περνω τα χρηματα που θα επρεπε κυριος για την προυπηρεσια μου κιολας...Εκει που θελω να καταληξω ομως ειναι οτι οταν ηθελα να αγωρασω το παπι μου ηταν μια εποχη που υπηρχε μια ψιλο κριση στην επειχηριση μου ..τα πραγματα ηταν λιγο δυσκολα και οι αγωρες σε περιοδο (περικοπων) δεν θα ηταν και η καλητερη λυση ... Το παπι το πηρα τελικα εκεινη την περιοδο γιατι ειχα καβαντζωσει πριν γινει τιποτα κακο (το οποιο ευτηχως δεν εγινε) δουλειτσα για delivery . Ουτε κακη δουλεια ειναι και αν ετρεχα αρκετα μπορουσε να φερει καποιο χρημα. Που καταλιγω ? Οταν θες να δουλεψεις δουλευεις ..Να χεσω και την προυπηρεσια και τις σπουδες ..Αν τελος του μηνα πρεπει να πληρωσεις νοικι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσεις .. Απο την αλλη φυσικα αν δεν δουλευα απο παιδι και με συντηρουσε χαρτζιλικωνε ταιζε σπουδαζε ο μπαμπας ......... μπορει και να μην ελεγα αυτα που λεω τωρα ... Δεν ξερω αν μπορω να τους κατηγορισω . Να συμπληρώσω τα λεγόμενά σου με τα προσωπικά μου βιώματα. Είμαι μόλις 21 χρονών, είμαι φοιτητής και θα είμαι για άλλα 2 τουλάχιστον χρόνια. Ο πατέρας μου έχει ένα μπακαλικάκη (με ότι αυτό συνεπάγετε ως προς τα οικονομικά) με άλλο ένα ανταγωνιστή ακριβώς απέναντι. Βγαίνω για "καφέ" στις "καλύτερες" των περιπτώσεων μία φορά τη βδομάδα και θα πάρω ένα ή δύο περιοδικά το μήνα. Δλδ μηνιαία έξοδα περίπου 25 με 30 ευρώ. Αυτά είναι τα έξοδα που θέλω και κάνω. Όποτε μπορώ πηγαίνω στο μαγαζί για να βοηθήσω, όχι απ'την πολύ δουλειά, αλλά κάποιον (ηλικιωμένο ή και γενικά) που δεν μπορεί να κουβαλήσει τα πράγματα(συνήθως μιλάμε για καμιά 6άδα νερά και όχι πολλά ψώνια...). Τα καλοκαίρια όλο και κάπου βρίσκω να δουλέψω. Έτσι για την ιστορία να αναφέρω τα τρία τελευταία. Καλοκαίρι 2005: Το πιο "εύκολο" καλοκαίρι δουλειά στον ΟΤΕ (πληροφορίες καταλόγου :P ). Ξεκίνησα Αύγουστο και δούλεψα 8 μήνες. Τα κονόμισα Καλοκαίρι 2006: Δουλειά σε μια αποθήκη κονιαμάτων, γυψισανίδων κτλ... 2,5 μήνες εργασίας (όλο το καλοκαίρι...) Κάτι κονομίσαμε πάλι Καλοκαίρι 2007: Ευκαιριακή εργασία για 15 εργάσιμες μέρες με καλές απολαβές. Ουσιαστικά δεν έκανα τπτ... Καλά ήταν αν και δεν θα το ξανάκανα λόγω βαρεμάρας...Με το ζόρι άντεξα για να μην εκτεθεί αυτός που έβαλε το χεράκι του... Θα μπορούσα να δουλέψω και φέτος στην αποθήκη που ανέφερα αλλά για κάποιους λόγους δεν το έκανα. Έτσι πρότεινα σε κάποιον άλλο να πάει μιάς και "ψαχνότανε". Το απότέλεσμα...Άσε μωρέ είναι πολύ σκληρή δουλειά (για 20 χρονών υγιέστατο μαντράχαλο)...Τελικά δεν έκανε τπτ και κάθε δεύτερη για να μην πώ κάθε μέρα βολτίτσες καφεδάκια κτλ... Συμπέρασμα: ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Είναι δύσκολο όμως να πείσουμε τον πρόεδρο της εταιρίας να παραιτηθεί επειδή μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο ο τάδε και θέλει τη θέση του :lol: ειναι πολύ σημαντικό ξερεις αυτο. Οταν ζεις σε ενα αποκλεισμενο μικρόκοσμο που αποτελειται απο τη σχολή σου και την οικογενεια σου είναι φυσικο να σου εχουν φουσκωσει τα μυαλά και να βγαινεις εξω περιμενοντας όλο τον κοσμο να σερνεται μπροστα σου. Το πρωτο ριαλιτι τσεκ σε μορφη φαπας που θα φας εχει σημασια να χειριστεις σωστα. Οι ατυχεις το προσπερνανε οι πιο εξυπνοι το χρησιμοποιούν για κατεύθυνση προσπαθειας. Τωρα αναφορικά στην δυνατοτητα της ελληνικής οικονομιας να απορροφήσει τους ανεργους πτυχιουχους. Δυνατοτητα υπάρχει. Ικανοτητα σημερα δεν υπάρχει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOS. 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Δουλιες υπαρχουν πολλες οπως και τεμπεληδες μου ελεγε η γιαγια μου (παιδακι μου να συμορφωνεις τα εξοδα αναλογα με τα εσοδα σου) και ο παπους απανταγε (τι λες μωρη αναποδα του τα λες τα εσοδα πρεπει να συμορφωνει αναλογα με τα εξοδα) Οταν ηθελα κατι το επαιρνα οταν ηταν μαυρο αυτο που ηθελα αλλα ηταν ακριβο δεν επαιρνα ποτε ουτε το ασπρο ουτε το γκρι περημενα δουλευα και το επαιρνα Η δουλια ειναι δυσκολη αν ηταν ευκολη δεν θα την λεγανε δουλια θα την ελεγαν ζαχαριτσα ή καθησιο ή παρτυ ή κατι αλλο με την σοβαρη και σκληρη δουλια (οχι απαραιτητα χειρονακτικη) καταφερνεις πολλα ονειρα να γινουν πραγματικοτητα αρκει να ξερεις που και ποσο θα πουλισεις την ωρα σου εχουμε γινει μια κοινωνια ρεζιλι των σκυλιων αλλα τα αναλγητικα των σκεψεων μας μας ειναι οτι παντου υπαρχει ανεργια και ολα τα παιδια αντιμετοπιζουν το ιδιο προβλημα Δουλεψτε ρεεεεεεεεεεεεε ορνιαααααααα πακιστανοι αλβανοι βουλγαροι πολονοι κινεζοι και πολοι αλλοι επιχειρηματιες στην πατριδα μας και εμεις καφε στην βεικου μεχρι το απογευμα γιατι μετα εχουμε δουλια παμε για αλλο καφε στη γλυφαδα και αυριο εχει το ΑΤΜ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Barchman 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Μήπως..."φταίει το κρασί"; :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spypetr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 (τροποποιήθηκε) Πολύ ωραίο κείμενο, μπράβο σ' αυτόν που το έγραψε. Ξέρει να υπερσπίζεται μια χαρά τα συμφέροντα της τάξης του. Ου ρε χλιδάνεργοι της Καστοριάς, της Νάουσας, του Αιγάλεω, της Καρδίτσας, των Γρεβενών, όλης της Ελλάδας... Τεμπελχανάδες που δεν πάτε να δουλέψετε για 300 και 400 ευρώ, σαν τους Αλβανούς που παρακαλάνε. Ρεμάλια, που θέλατε και σπουδές.... Παλιότέτοιες, που έχετε και την απαίτηση να παντρευτείτε και να γεννήσετε (πω ρε θράσος).... Νεοηλίθιοι, που βγαίνετε και στους δρόμους να διεκδικήσετε. ΤΑΡΑΞΙΕΣ......... Τσάκω τώρα 500ευρά το μήνα και κάντηνε γαργάρα να ουμ...... "Χλιδοάνεργε"..... Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 25 , 2007 από τον spypetr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 η απλά κανε ότι κανει ο αλβανος οικονομικος μεταναστης που σε δεκα χρόνια ειναι απο τους πλουσιους του χωριου και εχει και 10 να δουλευουνε για αυτον. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gmeles 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 (τροποποιήθηκε) Ναι αλλα που διαφωνεις ακριβως??? ΞΕΚΟΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ edit: επειδη προλαβε και ποσταρε ο Σαμης, στον Σπυρο απευθυνομαι... Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 25 , 2007 από τον gmeles Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos84 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 μηπως κανω λαθος που δουλευω απο τα 18 πηρα πτυχιο στα 22 και στα 23 επιασα ξανα δουλεια στην ιδικοτιτα μου??? (22-23 greek fadar) μαναααααααααααααααααααα πατεραααααααααααααααααα τα αλλα παιδακια δε δουλευουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυν....!! δε ξαναδουλευω ουτε εγω αν δε βρεθει καποιος να μου σκασει ενα 3χιλιαρο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spypetr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 (τροποποιήθηκε) ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Η φίλη μου η Μαρία ήρθε και με βρήκε για πρώτη φορά τον περσινό Σεπτέμβριο. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε επιστρέψει από την Αγγλία με το μεταπτυχιακό της, μετά είχε πάει τέσσερις μήνες διακοπές (στο Μπαλί, τη Μύκονο και τη Φλωρεντία), και τώρα είχε έρθει μαυρισμένη και έτοιμη να ξεκινήσει την καριέρα της, και μια νέα ζωή. Θέλω να ξεκαθαρίσω κατʼ αρχήν ότι δεν ανήκω στη γενιά των 700 αλλά ούτε των 1000ευρώ. Παρόλα αυτά ο μισθός μου δεν μου φτάνει να πάω στην Αγγλία, ούτε για πλάκα. Φυσικά οι διακοπές στο Μπαλί είναι ένα ανέκδοτο για μένα και μόνο με διακοποδάνειο θα τα κατάφερνα?.. "Θέλω να μου βρεις δουλειά στην εταιρία σου", μου είπε με τον επιτακτικό τρόπο που λέει τα πάντα. Ήταν 26 χρονών Τέτοια οικειότητα με τους επιχειρηματίες, φαντάζομαι την έχουν οι λιγότεροι και όχι η πλειοψηφία των ανέργων. Αν και είμαι εντελώς ακατάλληλος για τέτοιου είδους διαμεσολαβήσεις, μισάνθρωπος ων, σεβάστηκα το αίτημα της καλής φίλης, ρώτησα και έμαθα ότι πράγματι, υπήρχε μια ανοιχτή θέση στο διαφημιστικό τμήμα μιας εταιρίας για την οποία είχα κάνει κάποιες μεταφράσεις, προώθησα το βιογραφικό της και, ικανοποιημένος που έκανα το καλό για έναν συνάνθρωπο, το ξέχασα εντελώς. Μετά από τρεις μέρες η Μαρία με πήρε τηλέφωνο, έξαλλη. "Υποδοχή διαφήμισης; Η θέση που μου βρήκες είναι για υποδοχή διαφήμισης;" "Ποιος; Τι; Ποιος είναι;" είπα (με είχε ξυπνήσει). "Εγώ έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στο Λονδίνο και θα πάω να σηκώνω τηλέφωνα για 600 ευρώ;" Τι είχε γίνει: Η Μαρία δεν είχε πάει στο ραντεβού. Όταν την πήραν τηλέφωνο για να την καλέσουν έμαθε όσα χρειαζόταν να μάθει, και απέρριψε τη δουλειά μονομιάς. Η Μαρία, βλέπετε, ανήκει σε μια εντελώς νέα κατηγορία Ελλήνων. Πρόκειται για μια υποκατηγορία της διαβόητης «γενιάς των 700 ευρώ», των νεαρών Ελλήνων, δηλαδή, που έχουν αποκτήσει πολύ καλή μόρφωση, και οι οποίοι βγαίνουν σε μια αγορά εργασίας η οποία δεν τους πολυχρειάζεται, και έτσι δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει μισθό αντίστοιχο των σπουδών τους, ή έστω επαρκή για να συντηρηθούν. Μπα, εδώ κάνει λάθος ο συγγραφέας. Μ' αυτό το πτυχίο πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να βρεις δουλειά στο αντικείμενο σου. Εδώ γνωρίζουμε γιατρούς ανέργους, μηχανικούς με 400ευρώ τον μήνα, δικηγόρους που το βράδυ είναι σερβιτόροι. Η κοπελιά δεν ανήκει στη γενιά των 700 ευρώ, αλλά στη γενιά των Νεοανέργων. Προφανώς όμως δε την πολυνοιάζει, γιατί φαίνεται να έχει χρήμα. Η συγκεκριμένη υποκατηγορία της Μαρίας περιλαμβάνει τους νέους που, αν και δεν βρίσκουν μια καλοπληρωμένη δουλειά, αρνούνται να κάνουν οποιονδήποτε συμβιβασμό στον τρόπο ζωής τους. Μαθημένοι στο χαρτζιλίκι από τους γονείς κατά τη διάρκεια της εφηβείας και των σπουδών, βγαίνοντας στην «αγορά» εξακολουθούν να επιθυμούν να συχνάζουν στα ίδια μαγαζιά, να ψωνίζουν το ίδιο ακριβά προϊόντα, και να κάνουν ακριβώς την ίδια άνετη ζωή που έκαναν πριν. Είναι οι χλιδάνεργοι, και δεν πρόκειται να θυσιάσουν ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια απ' το lifestyle τους. Όσα κι αν τους πληρώνουν. Αυτοί προφανώς είναι μια μειοψηφία. Είναι προφανές επίσης ότι οι γονείς έχουν φράγκα... ___ Σύμφωνα με μια έρευνα των Νέων, 8 στους 10 νεοπροσληφθέντες στην Ελλάδα αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ. Σύμφωνα με άλλη έρευνα της Marc για το Έθνος, τo 56% των Ελλήνων ηλικίας 18-30 αμείβεται με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Και μετά την ανάλυση μιας ειδικής κατηγορίας, ο συγγραφέας της λιβελογραφίας, γενικεύει. Δηλαδή θεωρεί ότι όλοι οι νέοι άνεργοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, που την ονομάζει "χλιδοάνεργοι". Από τους τριαντάρηδες, μόνο το 29,5% ζουν εντελώς ανεξάρτητοι από τους γονείς. Γιατί άραγε? Ένα 31,4% συντηρείται αποκλειστικά από αυτούς. Μπορείτε να συλλάβετε αυτά τα νούμερα; Αν κάποιος ξένος τα διαβάσει θα συμπεράνει πως είμαστε μια κοινωνία υπό κατάρρευση, όπου οι νέοι δεν μπορούν να παράγουν πλούτο, οπότε τρώνε τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει η προηγούμενη γενιά, μέχρι αυτός να τελειώσει, οπότε προφανώς η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. Και δεν είναι ψέμα. Υπόψη ότι είμαι Έλληνας. Η ίδια η οικογένεια έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Σε όλους τους Μεσογειακούς λαούς εμφανίζεται αυτή η απεριόριστη λατρεία για τα παιδιά, η οποία εύκολα παίρνει όχι-και-πολύ-υγιείς διαστάσεις. Οι γονείς ουσιαστικά «πληρώνουν» το παιδί για να μην τους φύγει. Σε άλλες, βορειότερες χώρες συνηθίζεται να το σουτάρουν (με αγάπη) μόλις τελειώσει το σχολείο, για να τραβήξει το δικό του δρόμο, να κάνει τα δικά του λάθη, να σταθεί στα δικά του πόδια, να μάθει και ωριμάσει. Εδώ έχουμε περιπτώσεις σαν το Θεσσαλονικιό φίλο μου το Στέλιο, που οι γονείς του υποσχέθηκαν αυτοκίνητο αν περάσει στις Πανελλήνιες, με τον όρο να περάσει σε σχολή της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο παραμύθι που κρύβει τα πραγματικά αίτια της ανεργίας. Οι γονείς θα μπορούσαν να έχουν το παιδί τους και αυτό να δουλεύει. Αλήθεια, συνέβαινε αυτό πριν μερικά χρόνια? Τώρα γίναμε μεσογειακός λαός? Περίφημη η κουτοπονηριά του συγγραφέα, αφού ένα θετικό που έχουμε σαν λαός, δείχνει λες και είναι μειονέκτημα. Αλήθεια, μήπως δεν είναι Έλληνας? Γιατί τον ενοχλεί τόσο η οικογενειακή αγάπη και αλληλεγύη? Φυσικά, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νέοι που ανήκουν στη «Γενιά των 700 ευρώ», όλων οι γονείς θέλουν να τους φροντίσουν, κάμποσοι από αυτούς τους γονείς είναι και ευκατάστατοι, αλλά δεν γίνονται όλα τα παιδιά χλιδάνεργοι. Βλέπετε, είναι στη φύση του νέου να θέλει να αυτονομηθεί, να κάνει κάτι στηριγμένος στα δικά του ποδάρια, μόνος, ανεξάρτητος. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη αυτή. Στην πρώτη μου δουλειά προσελήφθην με μισθό 180.000 δραχμές το μήνα (520 ευρώ), εν έτει 2000, σε ηλικία 23 ετών, και ήμουν πανευτυχής. Εκστατικός. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που πήρα με τα δικά μου λεφτά. Δύσκολα θα αυτονομηθείς με 520 και 700 ευρώ, από τη στιγμή που μόνο για το νοίκι θες 300 ευρώ το μήνα. Τώρα βάλε ΔΕΗ, ΟΤΕ,cosmote, νερό, φαϊ. Σιγά μη σου γτάνουν να βγεις και έξω. Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο «Βασιλάκης Καϊλας», αλλά η ανάγκη του ανθρώπου να κάνει πράγματα μόνος του -και κατά συνέπεια να αυτοεπιβεβαιωθεί ως αυτόνομη οντότητα- είναι πανίσχυρη. Πως? Μπορεί να μας το πει και εμάς? Γιατί τότε τόσοι τριαντάρηδες καταπιέζουν αυτή την ανάγκη για να μείνουν στη σφιχτή και γεμάτη ασφάλεια αγκαλιά της τσέπης του μπαμπά; Είναι απλό: Είναι αρρώστια. Όντως είναι άρωστος αυτός που δεν μπορεί να ζήσει με 700ευρώ. Τόσα πολλά λεφτά? Κανονικά έπρεπε να μαζεύει κιόλας. Μήπως είναι άρωστος ο συγγραφέας? Για να δούμε παρακάτω. Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας μου μοιάζει Οι χλιδάνεργοι, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι lifestyle junkies, που επιτρέπουν τον εθισμό τους στην ηδονιστική πλευρά της ζωής, κι ας εγκλωβίζονται έτσι σε μια αέναη εφηβεία. Σε καποια εφημερίδα οι "ανθρωποι" αυτοι χαρακτηρίζονται ως ΝΕΟΗΛΙΘΙΟΙ. Μια μολυσματική ράτσα νέων που το μόνο που ξέρουν είναι να μοστράρονται και να το παίζουν "Γυαλιστεροί" και "Γυαλιστερές" παρασιτοζωοντας εις βάρος των γωνέων τους και των εκάστοτε γκόμενων (οι γυναίκες κυρίως), που ενώ είναι οι περισσοτερες "ξέβράκωτες" ψάχνουν να βρουν τον "Ευγενικό χορηγό" που θα έχει ολο το πακέτο και θαναι και μαριονέτα. Πληρωμένοι άνθρωποι! Αλήθεια πως λεγόνται οι υπ-ανθρώποι αυτού του είδους? Σε κάποια ερευνητικά κέντρα ψυχιατρικής , η περίπτωση του νέου που έγραψε τούτο, ονομάζετε "πολεμος στους ανέργους που είναι θύτες και όχι θύματα". Μάλλον από την πολύ την τηλεόραση το παθε..... «Δεν μπορώ να μην ψωνίζω. Δεν γίνεται», λέει μια άλλη φίλη, ας την πούμε Πόπη. «Είναι εθισμός, πηγαίνω στο Mall και θέλω να κατεβάσω τα ράφια, να τα δοκιμάσω όλα, να δώσω την κάρτα μου και να τα πάρω σπίτι μου. Η ντουλάπα μου είναι γεμάτη με ρούχα που δεν φοράω ποτέ, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να αγοράζω διαρκώς καινούρια. Το τηλέφωνό μου στο σπίτι είναι μονίμως κατεβασμένο για να μην με πρήζουν από την τράπεζα -χρωστάω πολλά στην κάρτα. Έχω φεσώσει συγγενείς μέχρι και τρίτου βαθμού, το χαρτζιλίκι με το που το παίρνω φεύγει, ο μισθός το ίδιο». ΑΑΑΑΑ. Τώρα κατάλαβα. Για αυτό στη Νάουσα, στη Καστοριά, στα Γρεβενά, στην Ορεστιάδα,στο Λαύριο, στην Εύβοια γέμισε Mall...... Να γράψω ότι τα Mall, είναι φθηνιάρικα ρούχα για τον λαουτζίκο και οι περισσότεροι ψωνίζουν με πιστωτική γιατί δεν υπαρχει ρευστό..... Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να καταλογίσει στην κοινωνία του υπερκαταναλωτισμού, και η ύπαρξη των χλιδάνεργων είναι ένα από αυτά. Αλλά δεν φταίνε οι τσάντες και τα παπούτσια αν η γυναίκα που τις ψωνίζει το κάνει με λεφτά που δεν έχει ή δεν έχει βγάλει με τον ιδρώτα της. Ο σφιχτός-όσο-δεν-παίρνει εναγκαλισμός της ελληνικής οικογένειας, που αρνείται να αφήσει τα παιδιά της να ωριμάσουν, δημιουργεί σε συνδυασμό με όλες τις χαρές του lifestyle αυτούς τους αιώνιους εφήβους που προτιμούν να ζήσουν σήμερα ό,τι έχει να τους προσφέρει η ζωή (ο μπαμπάς), παρά να ταλαιπωρηθούν για να το απολαύσουν αύριο. Άντε πάλι με την οικογένεια...... Που αν δεν ήταν και αυτή θα είμασταν χειρότερα και από την Ουγκάντα. Ως στάση ζωής αυτή δεν είναι απολύτως καταδικαστέα. Αναρωτιέται όμως κανείς, όταν ο μπαμπάς (ζωή) πάψει να παρέχει, τι θα καταναλώσει ο χλιδάνεργος; Και, ακόμα χειρότερα: Τι θα καταναλώσουν τα παιδιά του; Προς το παρόν οι χλιδάνεργοι εξακολουθούν να βγαίνουν, να ψωνίζουν, να ταξιδεύουν, να πηγαίνουν σε interviews για δουλειές που δεν χρειάζονται, καθώς ο χρόνος περνά χωρίς συνέπειες. Θα έρθουν συνέπειες στο μέλλον; Έλα ντε. Είδα τη Μαρία πρόσφατα, καλοντυμένη, αψεγάδιαστη, σε ακριβό εστιατόριο να τρώει με τον -πολύ μεγαλύτερο- φίλο της (τι λέγαμε ??). Ήταν μια χαρά: Χαρούμενη, ξεκούραστη και, ενάμιση χρόνο μετά το τέλος των σπουδών της, ακόμα χλιδάνεργη. Νομίζω ότι θα τα πάει μια χαρά. Και εγώ μια χαρά θα το έκανα αυτό που κάνει το Μαράκι. Αφού έχει λεφτά, κοροϊδο είναι να πάει να γίνει δούλος για 700 ευρώ? Σάμη, εσύ είσαι ο Αλβανός που μάζευες τόσο καιρό λεφτά και τώρα είσαι μπιζνεζ μαν με 10 δουλάκια? Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 25 , 2007 από τον spypetr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gmeles 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 μπλα μπλα μπλα μπλα......Η κανεις πως δεν καταλαβαινεις το κειμενο ρε Σπυρο η το καταλαβαινεις και κανεις την "παπια". Δηλαδη εσυ δεν εχεις συναντησει ΠΟΤΕ σου καποιον "Τεμπελη"? Καποιον που αν αποφασισει να δουλεψει την επομενη μπορει να δουλευει? Και αντ'αυτου καθεται και τρωει τα λεφτα του μπαμπα στα 30. Αυτο σχολιαζει το κειμενο, οχι τον μισθο των 500 ευρω που ΟΛΟΙ θα θελαμε να ειναι 1500. Αλλα και παλι ρωταω. Ποια ακριβως ειναι η διαφωνια σου?? 'Η μαλλον ποια η θεση σου??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOS. 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Και εγώ μια χαρά θα το έκανα αυτό που κάνει το Μαράκι. Αφού έχει λεφτά, κοροϊδο είναι να πάει να γίνει δούλος για 700 ευρώ? τα λεφτα δεν ειναι δικα της ειναι του πατερα της της μανας της του γκομενου κλπ οι οπιοι εκτος της οικογενιας εχουν παρει ή θα παρουν το ανταλαγμα τους και βεβαια ειναι κοροιδο γιατι αν δεν ηταν δεν θα επαναπαυωταν στο (χαρτζιλικι - αποζημιωση - ελεημοσινη) ή οπως αλλιως θες πεσ το δεν λεω οτι ειμαι αυτοδημιουργητος αλλα δεν γυρισε να μου πει ποτε κανενας (με τα λεφτα μου πηγες διακοπες - εφαγες - ντυθηκες κλπ) δουλος ειναι αυτος που προσφερει εργο και δεν αμοιβεται ας επιστραρευσουν μυαλο και θεληση για εργασια και θρασος και πονηρια και πολλα αλλα εφοδια που χρειαζονται δυστηχος και δεν θα παιρνει 700 μηλαω ετσι γιατι εχω πολλα παραδειγματα εντος οικογενιακου κυκλου οι οπιοι απο το - οχι απο το 0 καταφεραν και σταθηκαν στα ποδια τους παλεψαν και τωρα ειναι οικονομικα ανεξαρτιτοι με μια αξιοπρεπεστατη δουλιτσα ζουν οπως ολοι μας οχι οπως το μαρακι διακοπες ντουμπαι λονδινο κλπ για να τα εχεις αυτα πρεπει να ξερεις μακροβουτι καλο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Σάμη, εσύ είσαι ο Αλβανός που μάζευες τόσο καιρό λεφτά και τώρα είσαι μπιζνεζ μαν με 10 δουλάκια?Oxi. Και ή θες ν με προσβαλλεις η πραγματικά σου εχουν κανει λοβοτομή στην κοβα σου. Σε καθε περιπτωση τα καταφερες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costaeu4 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 (τροποποιήθηκε) Για να μην παρεξηγηθω... Εγω ειμαι οικονομικα ανεξαρτητος. Εγώ έλαβα το ίδιο ε-mail απο μια γνωστη μου πασόκω η οποια ειναι βολεμενη απο την ηλικια των 27 στο δημοσιο σε θεση πολη καλη με μισθό άνω των 1600 ? ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΑ ΦΟΡΟΥ ΘΕΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ήδη. Λοιπόν... η δική μου γνώμη: Προφανώς ο συγγραφέας είναι ή κάποια αγάμητη χοντρή ή κάποιος μαλάκας δημόσιος υπάλληλος βολεμένος που προσπαθεί να μας αρχίσει στο κήρυγμα...ή πιο πιθανό κάποιο κλασομπανιέρας επιχειρηματίας greek style που το μόνο που ξέρει ειναι η αρπακολα ! Δυο λεπτά θα σπαταλήσω για να πω την άποψή μου και όχι παραπάνω, γιατί το κεφάλι του συγγραφέα του κειμένου είναι προφανώς γεμάτο σκατά και η κριτική του ικανότητα δεν υπερβαίνει αυτή του πλαγκτόν που βρίσκουμε στη θάλασσα... Ναι κυρίες και κύριοι... το πλαγκτόν ! Καλά τα λέει για τους χλιδάνεργους (έως πολύ καλά) ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ξεχνά να αναφέρει ότι κάτι επιχειρηματίες του κώλου οι οποίοι μη ασφαλίζοντας το προσωπικό τους και μη λαμβάνοντας έστω τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενούς τους επιθυμούν να αμοίβουν τους εργαζομένους τους με μισθούς των 700 ? και να κάνουν περικοπές όχι για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους αλλά απλά για να καλύπτουν τα έξοδα της cayjenne. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥ. Tα 700 ? στην Αθήνα δεν σου φτάνουν ούτε για να πάρεις οδοντόκρεμα. Μας λέει ο μαλάκας ότι αυτός εν ετει 2000 επαιρνε 520 ευρω. Δεν μας λέει ποσες ωρες εργαζόταν για τα χρηματα αυτα ούτε το τι αγορασδτική δύναμη είχαν 180.000 δρχ (520 ? ) το 2000. Γιατί εν ετει 2007, τα 700 ? έχω δει να τα βγάζουν ανασφάλιστοι οι οποιοι ρισκάρουν το κεφάλι τους σε δουλειές υψηλής επικινδυνότητας και με ωραριο πολυ περα του 10ωρου εδω στην πολη του φωτος. (=Αγρινιο) οι οποίοι για να τους φτασουν τα χρήματα κάνουν οικονομία και στην οδοντόκρεμα. Επίσης τα ? 700 δεν υφίστανται εν γενει στην επαρχία... Στην επαρχία υφίστανται τα ? 400-500 / μήνα Και όταν βλέπω κάποιον νέο να εργάζεται λογίκες ώρες ανά ημέρα (8-9 ώρες εργασίας) και να αμοιβεται πάνω απο αυτά τα χρήματα... ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ? 400 - 500 ή 700 /μήνα... πρέπει να δουλέψεις ΣΑΝ ΜΑΥΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ! ΑΝ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΩ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΙΝΕΖΟΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΩΣ ΖΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΨΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΛΙΔΑΝΕΡΓΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗ Γ@ΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ! Αρα λοιπον... ? 700 / μηνα για ποσες ωρες εργασιας και με πόση ασφάλιση κυριε κλασομπανιέρα ? Πως θα κινηθεί η αγορά με ? 700 / μηνα κύριε κλαπακοφάσκιολε ? ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. Αλλά σε αυτή των περιπτώσεων, δεν μου πέφτει και πολύς λογος να τους κρινω εγω... Είναι επιλογή τους και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Οπότε πάλι μαλάκας ειναι ο συγγραφέας κλασομπανιέρας ! Σας μπέρδεψα ? Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 25 , 2007 από τον costaeu4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikker 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 Aπο κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Προφανώς το Μαράκι έχει την πολυτέλεια ή ευελπιστεί να κόψει δρόμο προσπερνώντας το σημείο (σκαρφαλώνω στην ιεραρχεία). Άμα δεν έχει την πολυτέλεια τότε κακό του κεφαλιού της. Απο την άλλη...δεν θέλω να ακουστώ σεξιστής αλλά δυστυχώς θα ακουστώ. Το όνομα είναι Μαρία...δεν είναι Μητσάτας και συνήθως οι κοπέλες δεν έχουνε υψηλές βλέψεις. Ξέρω την πιο δυνατή γυναίκα του πλανήτη. Μπορεί να γράψει καινούριες μαθηματικές εξισώσεις, να καταρίψει επιστημονικές θεωρείες και να δημιοργήσει καινούριες. Τελειώνει πρώτη στην σχολή της και φεύγει στο εξωτερικό να σπουδάσει... ...fashion managment... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costaeu4 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2007 (τροποποιήθηκε) Κου κου ! Μα που πηγαν ολοι ? Όχι ρε παιδιά ! Δεν υπάγεται στο άρθρο 10 το τοπικ ! Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 25 , 2007 από τον costaeu4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες