Stelios L 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα. Εχω ενα Honda C50 6V με πλατίνες που φοράει 72άρι κύλινδρο και μάλλον εχει βαρέσει μπιέλα. Έκανα ενα άνοιγμα για λιγα δευτερόλεπτα και οταν αρχισα να κόβω κάνει ξαφνικά το μοτερ ενα θόρυβο και έχασε ολη τη δύναμη. Τώρα δεν τραβάει καθολου το μηχανάκι και ακούγετε ενας βαρυς θορυβως σαν να βαράει μπιέλα. Το μηχανακι δεν ειναι δικο μου και πριν 1000 χιλιομετρα ειχε παει σε μάστορα για ανακατασκευή και ειχε αλλαχτεί σιγουρα μπιέλα και μαλλον και στρόφαλος. Ψάχνω να βρώ σετ στροφαλομπιέλες αλλα δεν γνωρίζω τι να αγοράσω. Βρίσκω κατι που λένε σκέτο για C50 και οχι για πλατίνες συγκεκριμένα. Κάποιο ατομο μου είπε οτι αυτα δεν ταιριάζουν σε πλατινοφόρο C50 εξαιτίας της σφήνας που μπαίνει το βολάν και αμα θελω να το βάλω θα πρέπει να αλλάξω το βολάν και την πηνιόπλακα σε τύπου 12V που ειναι με ηλεκτρονική και να κοψω σε καποια σημεία το καρτερ ωστε να χωρέσει το μάτι. Δεν εχω θεμα να το κάνω ετσι γιατι ειχα σκοπό να το κανω 12V ουτος η αλλος και η ηλεκτρονική ειναι πιο αξιόπιστη απο πλατίνες και ουτε θέλει χρονίσμα. Τα σέτ στροφαλομπιέλες που βρίσκω στο ιντερνετ ειναι φθηνιάρικα και δεν ξερω ποσο αξιόπιστα εινια. Βρίσκω κατι που λενε σκετο C50 tobaki και κανουν 60 ευρώ. Κοίταζα και κάτι αλλα σετ με 120 ευρώ καλύτερης ποιότητας αλλα αυτά λένε διαφορετικές διαδρομές π.χ. 54χιλ, 57,5 χιλ κλπ και διαφορετικά μήκη μπιέλας και φαντάζομαι δεν ταιριάζει οτι νανε γιατι μπορει να βρεί το πιστόνι στην κεφαλή μετα. Θα έχω θέμα η ταιριάζουν? Τώρα καποιος άλλος μου είπε να βάλω στρόφαλο 49,5 όπως glx 90αρι και lifan 110 αμιζο. Για να μπορεσω να το κάνω εύκολα και με ασφάλεια 100-110cc, η να παρω ένα καινούργιο lifan 110 και να αλλαξω το αριστερό κάρτερ με το δικό μου για να είμαι νόμιμος. Εγώ ομως θέλω να το αφήσω 72 κυβικά και ειναι πολύ παλιο μοντέλο με πλατίνες οποτε δεν ξερω κατα ποσο εφαρμόζονται αυτα που λεει στο δικο μου. Εσεις τι έχετε να πείτε? Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 30 από τον Stelios L Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.371 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 πριν 56 λεπτά, το μέλος Stelios L έγραψε: Εσεις τι έχετε να πείτε; Εχουμε να πούμε ότι έχουμε 2026. Ολος ο προβληματισμός σου, και η ασχολία με το 6v C50 δεν έχει κανένα νόημα. Εξηγώ: Κάθεσαι και ασχολείσαι, πως να φτιάξεις ένα φτηνιάρικο δίτροχο μετακίνησης που έβγαινε μαζικά πριν 60 χρόνια (!), για να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι στην μικρομετακινησή τους. Αυτά που ίσχυαν πριν 60 χρόνια, δεν υπάρχουν πια. Το όχημα αυτό, είναι επικίνδυνα αργό και πολύ πίσω σε κάθε τεχνικό τομέα, σε σχέση με τους σύνχρονους δρόμους, την σύνχρονη κίνηση, και τα σύνχρονα οχήματα. Να πω ότι έχεις στα χέρια σου ένα σπάνιο όχημα ή ένα όχημα με μεγάλη ιστορική αξία, ή ένα όχημα που έχει τεράστια εκτίμηση στον κόσμο π.χ. να πεις ότι έχεις μια ferrari του 1972 ή ένα από τα πρώτα honda cb400f, να καταλάβω γιατί να θέλεις να το φτιάξεις και να το κυκλοφορείς -σε επιλεγμένη χρήση-. Αλλά ένα ψωμοτύρι παπάκι, που δεν ήταν κάτι σημαντικό ούτε τότε που έβγαινε καινούριο, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα. Εχουν βγει πολύ καλύτερα οχήματα στην κατηγορία, μάζεψε κανά ευρώ και πήγαινε πάρε ένα σύνχρονο δίτροχο να κάνεις την δουλειά σου. Το 6V C50 αν το λυπάσαι να το στείλεις για ανακύκλωση μετάλων (που εκεί θα έπρεπε να πάει), κράτα το σε μια αποθήκη, φτιάχτου μια βιτρίνα, βάφτο, κάντο ωραίο εμφανισιακά, και χάζευέ το. Για μέχρι εκεί είναι. Για το ιδιωτικό μουσείο. Αν τίποτα από όλα αυτά σε πιάνει, και είσαι τόσο φόρτσα να μην αφήσεις ένα πράγμα να πεθάνει όπως του αξίζει και να ξεκουραστεί τυραννώντας το μερικά χρόνια ακόμα λόγω του εγωισμού σου, πάρε ένα μοντέρνο λιφαν μοτέρ, και βάλτο απάνω, ίσως θέλεις όμως να κάνεις τροποποίηση στις βάσεις στο πλαίσιο, στα δεσίματα της εξάτμισης, και στην χωροταξία του καρμπυρατερ-φιλτρόκουτου. Και πάλι, θα έχεις ένα μοντέρνο κινητήρα σε ένα παλιό όχημα, οπότε....βλέπε πάλι ''ανευ νοήματος''. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stelios L 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 (τροποποιήθηκε) Ρε φιλε ολο αυτο το κάνω για το χαβαλέ. Εγω επιλέγω να ασχοληθω γιατι μου αρεσει. Δεν ηρθα να ρωτησω εδω για να μου κάνουν μάθηματα στην σωστή χρήση των χρημάτων μου και το τι εχει νοημα. Ολο με μηχανολογικά ασχολούμε δεν ειμαι καινούριος σε μηχανακια και αμαξια, απλα δεν εχω ασχοληθει πολυ με τα C50 και δεν γνωρίζω τα κολπα που κανουν καποιοι για να βρουν και να ταιριάξουν ανταλλακτικά. Το να λύσω το μοτερ και να βαλω ενα στρόφαλο δεν ειναι σπουδαία δουλια δεν κολλάω εκει. Ειναι μηχανάκι του παππού μου και ωραίο εμφανησιακά. Η ιδέα του να συντηρώ και να χρησημοποιώ ενα τετοιας χρονολογιας μηχανακι μου φαινετε ενδιαφέρον και οχι σαν αγκαρία οπως το βλέπεις εσυ. Για δουλειά μεσα στο χωριό εχω να σου πω οτι μετακινήτε αψογα. Μη μου λες τωρα οτι τα καινούρια 50αρια ειναι πολυ πιο γρήγορα απο ενα 72αρι C50 μη τρελαθούμε. Ασε που μου αρεσει και η ευκολία να μην το παω κτέο. Για να βγαίνω παραέξω εχω αμαξι. Φυσικα αυτο το παπι για καποιον που δεν εχει μηχανολογικες γνώσεις και δεν το αγαπαει, συμφωνώ οτι δεν εχει νόημα να το συντηρεί. Αλλα οπως ειπα... Επισης λιφαν δεν θελω γιατι μετά μπλέκο νομικά αμα γινει ελεγχος. Θελω το κεφαλι μου ησυχο απο τον νομο. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 30 από τον Stelios L Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.371 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Δεν πολύ υπάρχουν 50ρια παπιά σήμερα. Ολα τα παποειδή είναι 125 ή μεγαλύτερα. Και κανείς μοντέρνος άνθρωπος δεν κυκλοφοράει με παπιά σήμερα, έχουν ΣΕ ΟΛΑ ξεπεραστεί από τα σύνχρονα σκούτερ. Αμα είναι του παππού, και το πάμε σε συναισθήματα, βάλτο σε γυάλα, και κάντο ένα ιδιωτικό σου μουσείο, όπως σου έγραψα ήδη. Και οι αρχαίοι είχαν την Ακρόπολη, την φροντίζουμε εμείς σήμερα ως αρχαιολογικό-ιστορικό-μνημείο και κληρονομιά, αλλά δεν κατοικούμε κιόλας σε αυτήν. Τέλος, είπες κατα λέξη ''εσείς τι λέτε;''. Δεν είπες ''εσεις τι λέτε, αλλά πείτε μόνο ότι θέλω να σκέφτομαι εγώ''. Μόνος σου τα γράφεις, μόνος σου τα παρεξηγείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stelios L 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 (τροποποιήθηκε) Το "εσείς τι λέτε" δεν ήταν πρόσκληση για φιλοσοφία ή κήρυγμα. Ρώτησα καθαρά μηχανολογικά και πήρα άσχετο rant για το τι πρέπει να οδηγώ και πώς να σκέφτομαι. Αν μου το έλεγες ως ένα φιλικό tip, φυσικά και το δέχομαι γιατι δεν εχεις απόλυτο άδικο. Αλλά εσύ πας και κατακρίνεις τα γούστα μου λες και είναι κάποιο αντικειμενικό λάθος, ενώ εγώ ρώτησα καθαρά για τεχνικό θέμα. Αν έχεις κάτι τεχνικό να πεις για το C50, πες το. Αν όχι, πάμε παρακάτω. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 30 από τον Stelios L Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Οχι, δεν ξέρω τι στροφαλομπιελα φοράει το 6v. Αν παραδεχτούμε ότι η διάγνωσή σου είναι σωστή και όντως είναι μπιέλα, γιατί να το αλλάξεις σετ με στρόφαλο; Αφού πιάνουν τα χέρια σου, κατεβάζεις μοτέρ, ανοίγεις κάρτερ, βγάζεις στρόφαλο, τον πας στο μηχανουργείο, μετράνε, κοιτάνε, αλλάζουν μπιέλα, βάζεις το στρόφαλο, κλείνεις τα κάρτερ, ανεβάζεις το μοτέρ, end of story. Δεν θα βρεις τίποτα πιο ανθεκτικό από το μαμά στρόφαλο. Ότι κυκλοφορεί είναι κινέζικα αμφιβόλου ποιότητας. Και δεν νομίζω καμία σοβαρή εταιρία να έχει βγάλει σετ στροφαλομπιελα στη μαμά διαδρομή για το 6ν. πριν 14 ώρες, το μέλος Stelios L έγραψε: Το μηχανακι δεν ειναι δικο μου και πριν 1000 χιλιομετρα ειχε παει σε μάστορα για ανακατασκευή και ειχε αλλαχτεί σιγουρα μπιέλα και μαλλον και στρόφαλος Και ο μάστορας τί έχει να πει; Γιατί δεν το πας πίσω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stelios L 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 (τροποποιήθηκε) πριν 2 ώρες, το μέλος CRX έγραψε: Και ο μάστορας τί έχει να πει; Γιατί δεν το πας πίσω; Δεν το ειχα παει εγω στον μάστορα. Ειναι του αδερφού μου. Δεν θελει να ξαναασχοληθεί με αλλα συνεργεία και μαστορες. Κόμβιο μπιέλας ειχε αλλαξει οχι στρόφαλο. Ελεγα να αλλαξω και στρόφαλο (+βολαν κλπ) για να το κανω μετατροπή σε 12V με ηλεκτρονική Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 31 από τον Stelios L Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Κοίτα, άλλο πράγμα είναι να ρωτάς τί προτείνουμε για να γίνει επισκευή και άλλο πράγμα να ρωτάς τί προτείνουμε για να γίνει μετατροπή. Ξεκαθάρισε τί θέλεις εσύ, δες σε τί πραγματικά οφείλεται το πρόβλημα και μετά έλα πάλι εδώ να ρωτήσεις. Αν ρωτήσεις συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες θα είναι οι απαντήσεις. Αν ρωτήσεις αόριστα και υποθετικά πράγματα, αόριστες και υποθετικές θα είναι οι απαντήσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stelios L 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 (τροποποιήθηκε) πριν 36 λεπτά, το μέλος CRX έγραψε: Κοίτα, άλλο πράγμα είναι να ρωτάς τί προτείνουμε για να γίνει επισκευή και άλλο πράγμα να ρωτάς τί προτείνουμε για να γίνει μετατροπή. Ξεκαθάρισε τί θέλεις εσύ, δες σε τί πραγματικά οφείλεται το πρόβλημα και μετά έλα πάλι εδώ να ρωτήσεις. Αν ρωτήσεις συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες θα είναι οι απαντήσεις. Αν ρωτήσεις αόριστα και υποθετικά πράγματα, αόριστες και υποθετικές θα είναι οι απαντήσεις. Δεν το διατύπωσα ξεκάθαρα. Σκεύτομαι να του βαλω στροφαλο απο 12V για να το κανω μετατροπη σε 12V και ηλεκτρονική ή να του βάλο lifan μοτερ αλλα δεν εχω αποφασήσει για τους παρακατω λογους. Ζητάω βοήθεια στο τι στροφαλομπιέλα να αγοράσω που να εχει μανήσιες προδιαγραφές C50 12V και να ειναι καλης ποιότητας γιατι οι περισσοτερες που βρισκω λενε διαφορετικες διαδρομες κλπ και πολυ πιθανον δεν θα ταιριάξουν. Και επισης ρωτάω αμα αυτο που ειπα στο τέλος για το στρόφαλο 49,5 απο glx και το αριστερο κάρτερ σε lifan ισχύει σε 6V C50 οπως στο 12V C50 Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 31 από τον Stelios L Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.371 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 Αντι να ρωτάς, γιατί δεν ανοίγεις το ήδη υπάρχον μοτέρ, να δεις τι έχει χαλάσει; Κάθεσαι και γράφεις σενάρια στο ιντερνετ, ενώ το έχεις ΕΣΥ στα χέρια σου. Ανοιξε το, δες τι έχει χαλάσει, και ΤΟΤΕ που ξέρεις τι χρειάζεται, βλέπεις τι θα αλλάξεις και με τι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stelios L 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 (τροποποιήθηκε) πριν 24 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Αντι να ρωτάς, γιατί δεν ανοίγεις το ήδη υπάρχον μοτέρ, να δεις τι έχει χαλάσει; Κάθεσαι και γράφεις σενάρια στο ιντερνετ, ενώ το έχεις ΕΣΥ στα χέρια σου. Ανοιξε το, δες τι έχει χαλάσει, και ΤΟΤΕ που ξέρεις τι χρειάζεται, βλέπεις τι θα αλλάξεις και με τι. δεν διαβάζεις καν τι γράφω? Εχω πει ποσες φορές οτι σκεύτομαι να του βαλω στροφαλο απο 12V για να το κανω μετατροπη σε 12V με ηλεκτρονικη ανάφλεξη. Το οτι χάλασε το μοτερ ειναι απλα δικαιολογία να το κάνω μετατροπή και ταυτόχρονα να το φτιαξω. Αλλαγή στροφάλου ή μεταφορά κάρτερ σε λιφάν ωστε να για μετατροπή σε 12V θα γινει ουτος η άλλος ειτε εχει χαλάσε ειτε οχι. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 1 από τον Stelios L Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 Προσωπικά θα το άφηνα όπως είναι. Για πολλούς λόγους. Δεν ξέρω καθόλου τα c οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω στη μετατροπή. Νομίζω όμως ότι το θέμα έχει "τρέξει" στο mybike στο παρελθόν. Αν ψάξεις θα βρεις. Επίσης, ο τίτλος του topic δεν προδιαθέτει καθόλου τον αναγνώστη για μετατροπή σε 12ν. Παίζει και αυτό το ρόλο του. Συμβουλή: άνοιξε καινούργιο topic παραθέτοντας ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις. Εδώ είναι λίγο αυτό και λίγο το άλλο. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο νήμα έχει ολοκληρωθεί. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.879 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 Εγώ απλώς θα επισκεύαζα το μοτέρ του. Αν όντως είναι η μπιέλα τότε απλά άλλαξε μπιέλα. Το 6V είναι πλέον παλιό, πολύ παλιό, μηχανάκι...εγώ δεν θα το φόρτωνα και με εξτρά μετατροπές. Ειδικά αν έχει κάποια συναισθηματική αξία και για εσένα τότε άστο όσο το δυνατόν πιο εργοστασιακό γίνεται. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες