Jump to content
Sign in to follow this  
propapias

Suzuki gsf Bandit 650 vs Honda Transalp 700

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το θέμα μου.

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Ήρθε η ώρα να αλλάξω το κακοποιημένο freewind μου και να ανέβω κατηγορία. Το budget μου μπορεί να φτάσει στα 4000 αλλά θα ήμουν λίγο πιο άνετος στα 3500, είμαι μεγαλόσωμος γενικά (1.90 και 110 κιλά) οπότε η στάση του σώματος και η ανεμοκάλυψη είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Αρχικά σκεφτόμουν να πάω σε pegaso strada και να το χρησιμοποιώ για 90% εντός πόλης και μια στο τόσο να πηγαίνω μια βόλτα μαξ 200χλμ. Τον τελευταίο καιρό μου έχουν μπει τριβόλια όμως και δεν μπορώ να ησυχάσω. Γνωρίζω πως το bandit με το transalp ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και γνωρίζω πως το transalp θα μου ταίριαζε καλύτερα ενδεχομένως αλλά θα ήθελα να πάω και σε τετρακύλινδρο για αλλαγή. Το ερώτημα μου είναι κατά πόσο υστερεί το bandit εντός Αθηνών (αν και οι μετακινήσεις που κάνω δεν είναι πολύ μεγάλες) και πόσο πιστεύετε ότι κερδίζει σε απόλαυση σε συνθήκες βόλτας και ταξιδιού. Επίσης να σημειώσω ότι θέλησα να ανέβω κατηγορία διότι θα ήθελα να κάνω και μερικά ταξίδια με την κοπελιά, ίσως και κάποιο πολύ μεγάλο στο μέλλον. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προσωπικά τετρακύλινδρο για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη θα το απέφευγα για 2 λόγους: 

1. Τιμή βενζίνης

2. Βγάζει την ροπή ψηλά

Το άρπαγμα χαμηλά ενός δικύλινδρου κάνει την οδήγηση στην πόλη και πιο ευχάριστη και πιο πρακτική και πιο φτηνή. 

Επίσης η όρθια θέση οδήγησης του transalp θα κάνει το δικάβαλο ταξίδι πολύ πιο ευχάριστο. 

Φυσικά το δούλεμα του εν σειρά τετρακύλινδρου στα κόκκινα δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. 

Το καλό είναι πως μπορείς να αγοράσεις το bandit, να το οδηγήσεις λίγους μήνες και αν δε σου κάνει, να το δώσεις χωρίς να χάσεις ουσιαστικά λεφτά. Ίσως να μη φύγει γρήγορα επειδή δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα εμπορικό μοντέλο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το transalp είναι πιο κοντά σε αυτό που οδηγάς τώρα. Κάνει για σχεδόν όλες τις χρήσεις (εκτός τις πολύ ακραίες) και είναι σχετικά βολικό. Δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Είναι αυτό που είναι. Και κάνει αυτό που κάνει καλά. Αλλά δεν παύει να είναι ένα μηχανάκι χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα. Εφόσον σου "έχουν μπει τριβόλια" σημαίνει ότι ψάχνεσαι. Άρα θες κάτι διαφορετικό. Όπως είπε και ο από πάνω σύντροχος, η αίσθηση ενός Ι4 δύσκολα ξεπερνιέται. Το έχω ζήσει προσωπικά το δίλημμα και ξέρω. Ναι, το bandit θα έχει παραπάνω κατανάλωση, θα είναι ίσως πιο άβολο για μέσα στην πόλη αλλά θα σε αποζημιώνει σε ευχαρίστηση όταν θα μπορείς να το οδηγήσεις "όπως πρέπει"! 

Αν και δεν το έχω οδηγήσει ποτέ, ξέρω ανθρώπους που το λατρεύουν. Και έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα με αυτό (και δεν μιλάμε για τίποτε τζόβενα, 55-60 χρονών μετά των γυναικών τους!). Και το έχουν για κάθε μέρα. 

Η γνώμη μου, πάρε όποιο σου αρέσει καλύτερα. Αν κάτι το γουστάρεις θα κάνεις υπομονή μαζί του και θα προσαρμοστείς εύκολα. Και τα δύο θα σε εξυπηρετήσουν για τη χρήση που περιγράφεις, το καθένα με τον τρόπο του. Προσωπικά, όταν πήγα το παπί στο χωριό, για κάθε μέρα να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά (τις περισσότερες φορές δικάβαλο) χρησιμοποιώ ένα cbr. Εντελώς κόντρα ρόλος και όμως για τις ιδιοτροπίες μου με βόλεψε αφάνταστα. Πολύ καλύτερα από το vstrom. Και ανέλπιστα. Και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, ε ο τετρακύλινδρος δεν κάθεται ήσυχα...! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 

Την 7/11/2025 at 4:48 ΜΜ, το μέλος 2noob2furious έγραψε:

Το καλό είναι πως μπορείς να αγοράσεις το bandit, να το οδηγήσεις λίγους μήνες και αν δε σου κάνει, να το δώσεις χωρίς να χάσεις ουσιαστικά λεφτά. Ίσως να μη φύγει γρήγορα επειδή δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα εμπορικό μοντέλο. 

Έχω βρει μια πολύ καλή αγγελία για bandit, σε πολύ καλή τιμή εκτός Αθήνας οπότε σκεφτόμουν πως αν δεν μου κάνει όπως λες μπορώ να το πουλήσω χωρίς να χασω καθόλου λεφτά και απλά να πάω σε κάτι όρθιο. Από οτι διάβασα κιόλας από χρήστες δεν πρέπει να έχει και τρελή διαφορά η κατανάλωση γιατί το bandit βγάζει την ροπή αρκετά χαμηλά για τετρακύλινδρο και τα κιλά είναι τα ίδια έτσι κι αλλιώς.

Την 8/11/2025 at 3:02 ΜΜ, το μέλος CRX έγραψε:

Αν κάτι το γουστάρεις θα κάνεις υπομονή μαζί του και θα προσαρμοστείς εύκολα.

Συφωνώ μαζί σου και ποντάρω και εκεί μάλιστα. Μία Κυριακή σε έναν ωραίο δρόμο νομίζω πως θα είναι αρκετή για να σε ξεπληρώσει για τα "βάσανα" την εβδομάδας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα