Jump to content
panosss.

Οι γονείς μου δεν με αφήνουν να πάρω μηχανάκι

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι 16 ετών και είμαι σε αυτήν την ηλικία που θέλω οπωσδήποτε μηχανάκι . Ο πατέρας μου είχε ένα στρογγυλοφαναρο και με αφήνει να το φτιάξω όπως θέλω σαν hoby αλλά δεν με αφήνει με τίποτα να το οδηγήσω . Μόνο έτσι λίγο καμία βολτιτσα κοντά στο σπίτι . Μου έχει εξηγήσει ότι σε εμένα έχει εμπιστοσύνη αλλά δεν έχει στους άλλους στον δρόμο . Του έχω εξηγήσει ότι θα πάρω όλα τα μέτρα ασφαλείας που μπορώ να πάρω και θα είμαι αμυντικός οδηγός αλλά εξακολουθεί να λέει ότι στα μηχανάκια οι άλλοι οδηγοί δεν δίνουν σημασία και μπορεί ανά πάσα στιγμή να με ακουμπούσαν έστω και λίγο και να έχανα τον έλεγχο . Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά τέλος πάντων. Επίσης λέει ότι αυτή η ηλικία δεν είναι για μηχανάκια αλλά για αυτοκίνητο.  Εγώ να τα παρατήσω τελείως ή υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ? Κατανοώ ότι οι γονείς μου θέλουν μόνο την ασφάλεια μου αλλά τα σενάρια που δημιουργούν ειναι ακραία παρμένα από τις ειδήσεις που κάποιες φορές είναι παραπληροφορητικες . Πραγματικά θα ήταν κρίμα απλά να παρατήσω αυτήν την επιθυμία μου και να πάω κατευθείαν στο αυτοκίνητο κάτι που βρίσκω ανεξήγητο. Πείτε μου την γνωμη σας για όλο το θέμα . Ευχαριστώ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ συμφωνώ με τον πατέρα σου, το κακό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, εσύ δεν μπορείς να διανοηθείς τι σημαίνει να είσαι γονιός, τα μηχανάκια δεν είναι παιχνίδι. Εσυ θέλεις να οδηγάς μηχανάκι για βόλτα ή θα σε ενδιέφερε και το αθλητικό κομμάτι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Εγώ συμφωνώ με τον πατέρα σου, το κακό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, εσύ δεν μπορείς να διανοηθείς τι σημαίνει να είσαι γονιός, τα μηχανάκια δεν είναι παιχνίδι. Εσυ θέλεις να οδηγάς μηχανάκι για βόλτα ή θα σε ενδιέφερε και το αθλητικό κομμάτι?

Εγώ την βόλτα μου θέλω να κάνω έτσι να πηγαίνουμε σε κάνα μέρος με τους φίλους μου και να αράζουμε . Ποτέ δεν με ενδιέφερε να έχω το γρηγορότερο μηχανάκι για κόντρες και τέτοια αλλά ούτε και σαν άθλημα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περίμενε άλλα 2 χρόνια, ώστε να βγάλεις δίπλωμα αυτοκινήτου και παίρνεις όλη την παρέα για να αραζετε όπου θέλετε και με όλες τις συνθήκες, οι καιροί είναι πολύ επικίνδυνοι για δίτροχα, ειδικά για αναβάτες χωρίς εμπειρία, και εκεί κολλάει ο αθλητισμός, άλλο ένα παιδί που από το μηδέν θα καβαλήσει στο δρόμο και άλλο ένα παιδί που οδηγάει σε ελεγχόμενο χώρο και έχει την εμπειρία του χειρισμού κτήμα του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 ώρες, το μέλος panosss. έγραψε:

Καλησπέρα, είμαι 16 ετών και είμαι σε αυτήν την ηλικία που θέλω οπωσδήποτε μηχανάκι . Ο πατέρας μου είχε ένα στρογγυλοφαναρο και με αφήνει να το φτιάξω όπως θέλω σαν hoby αλλά δεν με αφήνει με τίποτα να το οδηγήσω . Μόνο έτσι λίγο καμία βολτιτσα κοντά στο σπίτι . Μου έχει εξηγήσει ότι σε εμένα έχει εμπιστοσύνη αλλά δεν έχει στους άλλους στον δρόμο . Του έχω εξηγήσει ότι θα πάρω όλα τα μέτρα ασφαλείας που μπορώ να πάρω και θα είμαι αμυντικός οδηγός αλλά εξακολουθεί να λέει ότι στα μηχανάκια οι άλλοι οδηγοί δεν δίνουν σημασία και μπορεί ανά πάσα στιγμή να με ακουμπούσαν έστω και λίγο και να έχανα τον έλεγχο . Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά τέλος πάντων. Επίσης λέει ότι αυτή η ηλικία δεν είναι για μηχανάκια αλλά για αυτοκίνητο.  Εγώ να τα παρατήσω τελείως ή υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ? Κατανοώ ότι οι γονείς μου θέλουν μόνο την ασφάλεια μου αλλά τα σενάρια που δημιουργούν ειναι ακραία παρμένα από τις ειδήσεις που κάποιες φορές είναι παραπληροφορητικες . Πραγματικά θα ήταν κρίμα απλά να παρατήσω αυτήν την επιθυμία μου και να πάω κατευθείαν στο αυτοκίνητο κάτι που βρίσκω ανεξήγητο. Πείτε μου την γνωμη σας για όλο το θέμα . Ευχαριστώ 

Εισαι 16 ετών. Στην ηλικία αυτή, ξέρεις το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Είσαι πιο άσχετος κ κουτός από τα λάχανα, πιο επικίνδυνος για τον ευατό σου και τους άλλους κι από ξεχασμένη νάρκη του Β'ΠΠ. Οχι εσύ προσωπικά, μην παρεξηγηθείς τι σου γράφει ένας στο ιντερνετ, ΟΛΟΙ όσοι είναι σε αυτήν την ηλικία, κι εγώ έτσι ήμουν τοτε και οι νεώτεροι από εμένα ήταν έτσι τότε, και ΟΛΟΙ. Είναι το χαρακτηριστικό της ηλικίας. Το μυαλό σου δεν έχει ΟΥΤΕ τα δεδομένα (input), ΟΥΤΕ την κρίση (processing), οπότε φαντάσου τι αποφάσεις (output) θα παράγει. Στο απολύτως τίποτα, υπάγεται να έχεις γνώμη τι ξέρουν και τι δεν ξέρουν οι γονείς σου, και να κρίνεις αν είναι υπερβολές αυτά που βλέπουν ή οχι.

Μια άλλη παλαβομάρα της ηλικίας σου, είναι που βιάζεται να τα κάνει όλα, λες και δεν έχει άλλα 70-80 χρόνια ζωής μπροστά της.

Τι να κάνεις; Υπομονή.

Να γίνεις ΕΝΗΛΙΚΑΣ 18+, γύρνα από το στρατό, σπούδασε και τίποτα, πιάσε εργασία και εισόδημα δικό σου, να έχεις δικά σου λεφτά, και ΤΟΤΕ, που θα έχεις φάει στην μάπα ένα δείγμα πληροφοριών ζωής και θα έχεις αναπτύξει θες-δενθες μια κάποια κρίση, τότε, είσαι ελεύθερος να πάρεις δίτροχο και να το οδηγείς αναλόγως του διπλώματος οδήγησης που θα έχεις βγάλει.

Εγώ αν ήμουν πατέρας σου, θα σου επέτρεπα να οδηγείς μηχανάκι ΜΟΝΟ σε ελεγχόμενες συνθήκες (πιστα καρτ, ιδιωτικό χώρο, οικόπεδο κ.ο.κ.). Επίσης θα σε χρηματοδοτούσα να πας σε κάποια σχολή ασφαλούς οδήγησης για μικρούς σε ηλικία οδηγούς. Πάντα με προυποθέσεις ασφαλείας, κράνος, μπουφαν με προστασίες, παντελόνι με προστασίες, μποτες, γάντια. Σε δημόσιο δρόμο με τίποτα, ουτε μισό μέτρο. Προτεινέ το στους γονείς σου, μπας και πάρεις αυτό. Που αν το πάρεις αυτό, είναι πολύ καλύτερο, αλλά αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις τώρα, θα το καταλάβεις πολύ αργότερα.

Μέχρι τότε, ξαναδιάβασε την πρώτη πρόταση και συνέχιζε να την διαβάζεις κάθε φορά που τα ξανασκέφτεσαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 24/1/2025 at 9:22 ΜΜ, το μέλος panosss. έγραψε:

Καλησπέρα,.................................Του έχω εξηγήσει ότι θα πάρω όλα τα μέτρα ασφαλείας που μπορώ να πάρω και θα είμαι αμυντικός οδηγός αλλά εξακολουθεί να λέει ότι στα μηχανάκια οι άλλοι οδηγοί δεν δίνουν σημασία και μπορεί ανά πάσα στιγμή να με ακουμπούσαν έστω και λίγο και να έχανα τον έλεγχο . Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά τέλος πάντων.

....εμ τα βλέπεις ? Μονος σου τα λες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο φιλαράκος λίγο χλωμό να ξαναμπεί εδώ μέσα, αλλά.....

Την 24/1/2025 at 9:22 ΜΜ, το μέλος panosss. έγραψε:

Κατανοώ ότι οι γονείς μου θέλουν μόνο την ασφάλεια μου

....εφόσον το κατανοείς, τότε δεν νομίζω πως σηκώνει περαιτέρω ανάλυση το όλο ζήτημα. Οι γονείς σου θα κάνουν τα πάντα για να σε προστατεύσουν από κάθε κίνδυνο και κυρίως από τα εφηβικά μυαλά σου.

Εγώ θα σου έλεγα να μην βιάζεσαι. Τελείωσε πρώτα το σχολείο και δώσε Πανελλήνιες. 

Ή ξεκίνα ένα ΙΕΚ πάνω σε κάποιο αντικείμενο σπουδών που πραγματικά το θες (βασικό αυτό) και φρόντισε να γίνεις καλός στο πεδίο εξειδίκευσης σου....έτσι ώστε αύριο να σταθείς γερά στην αγορά εργασίας, προσφέροντας το κάτι παραπάνω στον τομέα σου. Μην το αμελήσεις αυτό.

Κάνε και το φανταρικό σου να μην το έχεις.

Και όταν με το καλό τελείωσεις από όλα και έχεις μια σταθερότητα, εργασιακή και οικονομική, ευχή σου δίνω να αγοράσεις όποια μοτοσυκλέτα λαχταρά η ψυχή σου. Έχεις χρόνια μπροστά σου να αλλάξεις όσα μηχανάκια/μηχανές/αυτοκίνητα θες. Εκεί είναι αυτά, δεν φεύγουν.

Μην βιάζεσαι, είσαι μικρός ακόμα.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο που δεν είπες στο παιδί είναι να βρεί μια καλή κοπέλα, νοικοκυρά, μαζεμένη, όχι καμια ξετσίπωτη με τατού και πίρσινγκ, να την παντρευτεί και να κάνει 1,7 παιδιά και να τους δώσει ονόματα της μαμάς και του μπαμπά του, όχι της σουρουκλεμένης της πεθεράς και του πεθερού.🤣 Εκτός αν ο πεθερός δώσει κανα καλό οικόπεδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Το μόνο που δεν είπες στο παιδί είναι να βρεί μια καλή κοπέλα, νοικοκυρά, μαζεμένη, όχι καμια ξετσίπωτη με τατού και πίρσινγκ, να την παντρευτεί και να κάνει 1,7 παιδιά και να τους δώσει ονόματα της μαμάς και του μπαμπά του, όχι της σουρουκλεμένης της πεθεράς και του πεθερού.🤣 Εκτός αν ο πεθερός δώσει κανα καλό οικόπεδο.

Αν παίξει καλό οικόπεδο από τον πεθερό, τότε και "XGJAO YX50E5" να θέλει να ονομαστεί το παιδί εγώ θα το κάνω ρε μπαγάσα. Τα κελεπούρια δεν χάνονται 🤣

Επί του θέματος, εγώ έδωσα έγραψα όπως θα συμβούλευα τον 16χρονο εαυτό μου. Γιατί ακριβώς στην ίδια φάση ήμουν και εγώ, δεν μου φαίνονται άγνωστα όσα έγραψε. Αν υπέρβαλα κάπου τότε οκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Κάνε και το φανταρικό σου να μην το έχεις.

Εσύ το έχεις κάνει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα