Vasilis08 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Γεια σας παιδιά, είμαι νέος στο forum και επειδή τον χειμώνα θα βγάλω δίπλωμα για μηχανάκι 50cc, θέλω τη γνώμη σας για το ποιο είναι καλύτερο από τα δύο: - Daytona Sprinter 50cc - Daytona DY 50cc Το μηχανάκι θα το αγοράσω καινούργιο και θέλω να μου πείτε ποιο είναι καλύτερο. Επίσης, θέλω να μου πείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αν μπορείτε, από κάθε μηχανάκι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Γκαμπι 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 DY: https://daytonamotors.gr/model/dy-50rs/ SPRINTER: https://daytonamotors.gr/model/sprinter-50/ Είναι σχεδόν το ίδιο μηχανάκι με διαφορά πως το sprinter έχει δισκόφρενο πίσω πράγμα που δεν είναι απαραίτητα καλό καθώς, απ ότι ξέρω, δεν έχουν abs. Πάρε αυτό που σου αρέσει καλύτερα εμφανισιακά. Έχοντας οδηγήσει και τα δύο μπορώ να πω πως η οδηγική συμπεριφορά του dy θυμίζει αυτή των παλιών παπιών (glx,c50,astra). Είναι πιο λεπτό, πιο ευέλικτο και γενικά θα έλεγα πιο βολικό. Εμφανισιακά είναι ομορφότερο(αλλά γούστα είναι αυτά), αν θες μπορείς να βάλεις πλαστικά από Honda astrea supra 100 και να μεταμορφώσεις το παπί. Τώρα το sprinter οδηγητικά θυμίζει τα πιο καινούργια παπιά(kriss,kazer) είναι λίγο πιο φαρδύ και γι αυτό μου φάνηκε πιο βαρύ. Κάτι που με χάλασε είναι πως στο strinter από μια ταχύτητα και μετά έτριζαν τα πλαστικά. Από aftermarket αξεσουάρ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και για τα δύο. ΥΓ όταν λέω θυμίζει στην οδήγηση δεν εννοώ από πλευρά δύναμης αλλά από πλευρά στριψίματος και πως ελίσσεται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vasilis08 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 Τις ανηφόρες πως τις πάει; (Δεν περιμένω κάτι τρελό) Αξίζει να πάρω καινούριο; ή να πάρω μεταχειρισμένο; Το δικαβαλο πως το πάει (πάλι δεν περιμένω κάτι τρελό) ΆΜΑ βγάλω κόπτες ποσο θα πηγαίνει; Θα το χρειαστώ για δουλειές, δλδ να πηγαίνω κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ να αγοράζω πράγματα για εστιατόριο. Θα θέλω να πηγαίνω πηγαίνω και 1-2 φορές την ευδομαδα στην πόλη από χωριό (περίπου 10χμ) Το καταφέρνει ή θα μου λειώσει; Ευχαριστώ για κάθε απάντηση!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Γκαμπι 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 Ότι θα ανέβει, θα ανέβει, και στη πόλη θα σε πάει αλλά θα χρειαστεί υπομονή. Εγώ θα κοίταζα καλύτερα κάποιο μεταχειρισμένο και ιδανικά με ένα μεγαλύτερο μοτέρ. Συγκεκριμένα θα έψαχνα με μοτέρ lifan 110 ή το 125 daytona απ το dy125. Ειδικά για τα 10 χιλιόμετρα τα παραπάνω κυβικά θα σε βοηθήσουν. Από τελική δεν είμαι σίγουρος(μάλλον 60-70) αλλά να θυμάσαι πως δεν θα μπορείς να πηγαίνεις πάντα με τελική ταχύτητα. Ένας φίλος μου είχε πάρει 50αρι και μετά ο αντιπρόσωπος του έβαλε το μοτέρ απ το 125. Αν έχεις αντιπρόσωπο κοντά κάνε μια ερώτηση γιατί δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχαν συμφωνήσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vasilis08 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 (τροποποιήθηκε) Θελω να μεινω νομιμος για τωρα, λεω να βγαλω αργοτερα τους κοπτες και μετα να βαλω κανα 70cc αμα βρω, οχι κατι το τρελο. Ξεχασα να αναφερω πως κλεινω να 16 συντομα Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 από τον Vasilis08 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pabl 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 Ειχα το sprinter 50 euro 4 injection δεν υπαρχει "κοφτης" οπως τα παλια με το καρμπυρατερ ο μονος περιοριστης που υπαρχει ειναι ενα καλώδιο/αισθητηρας που βρισκεται διπλα απο την μπροστινη δαγκανα οπου αυτο που κανει ειναι να περιοριζει το κοντερ ωστε να μην δειχνει πανω απο 50 kmh αν το βγαλεις δεν θα αλλαξει κατι απο πλευρας αποδοσης μονο σε καμια κατηφορα ισως δειξει το κοντερ λιγο παραπανω χωρις αυτο. το μηχανακι εχει πολυ καλα φρενα ΑΛΛΑ ειναι παρα πολυ αργο, για να καταλαβεις σε καμια μεγαλη ανηφορα με κλιση θα χρειαστει να κατέβει αν εχεις δευτερο ατομο πανω και θα ανεβει ισα ισα με τερμα την πρωτη . Αν σκοπευεις να βαλεις μοτερ απο το 125 θα χρειαστει να αλλαχτει και η εξατμιση, αν απλα παρεις ενα κυλινδροπιστονο 72cc απο μονο το δεν κανει θελει και μπεκ αποσο θυμαμαι τελικη ταχυτητα τελειως μαμα σε ευθεια πανω απο 50kmh δεν θα δεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες