Jump to content
kkoav

Επιλογή πρώτης μηχανής

Recommended Posts

Καλησπέρα τωρά ξεκινάω για δίπλωμα μοτοσυκλέτας (Α2) και θέλω να πάρω την πρώτη μου μηχανή. Το μπάτζετ μου είναι περιορισμένο και εχω καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα. Το πρώτο ειναι Kawasaki KLE500, το δεύτερο ειναι Honda CBR300R και το τελευταίο είναι SYM NH-T 300 (καινούργιο). Αισθητικά κλίνω στο KLE αλλά το μόνο που με φοβίζει είναι η ηλικία της μηχανής και το γεγονός πως οι περισσότερες μηχανές που υπάρχουν στην αγορά (στην περιοχή μου τουλάχιστον) ειναί πάνω απο 70k χιλιόμετρα. Αξίζει να επενδύσω στην KLE; Να περιμένω και να πάρω μια CBR ή να πάρω την SYM καινούργια να χω το κεφάλι μου ήσυχο; Στις επιλογές μου είναι και οι Ninja 250/300/400 αλλά δε ξέρω κατα πόσο είναι καλή ιδέα, γιατί νιώθω πως το 90% των ιδιοκτητών δεν τις έχουν όσο προσεγμένες όσο θα έπρεπε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Την 2/7/2024 at 7:28 ΜΜ, το μέλος kkoav έγραψε:

Καλησπέρα τωρά ξεκινάω για δίπλωμα μοτοσυκλέτας (Α2) και θέλω να πάρω την πρώτη μου μηχανή. Το μπάτζετ μου είναι περιορισμένο και εχω καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα. Το πρώτο ειναι Kawasaki KLE500, το δεύτερο ειναι Honda CBR300R και το τελευταίο είναι SYM NH-T 300 (καινούργιο). Αισθητικά κλίνω στο KLE αλλά το μόνο που με φοβίζει είναι η ηλικία της μηχανής και το γεγονός πως οι περισσότερες μηχανές που υπάρχουν στην αγορά (στην περιοχή μου τουλάχιστον) ειναί πάνω απο 70k χιλιόμετρα. Αξίζει να επενδύσω στην KLE; Να περιμένω και να πάρω μια CBR ή να πάρω την SYM καινούργια να χω το κεφάλι μου ήσυχο; Στις επιλογές μου είναι και οι Ninja 250/300/400 αλλά δε ξέρω κατα πόσο είναι καλή ιδέα, γιατί νιώθω πως το 90% των ιδιοκτητών δεν τις έχουν όσο προσεγμένες όσο θα έπρεπε.

Πρώτα θα σου έλεγα τι είδος θες, On/off η Sport? Έχουν διαφορετική θέση οδήγησης ένα KLE με ένα CBR.
Πέραν αυτού, εμένα όταν συζητούσα τι μηχανή ήθελα να πάρω, με Α1 το 2019, με ρώταγαν για που προοριζόταν να την χρησιμοποιήσω (πχ, δουλειά-σχολή, πάρε ένα παπί. Βόλτες κοντινές-για κάνα καφέ εδώ κοντά με φίλους, πάρε ένα cbf, για μεγάλες βόλτες/ταξίδια, πάρε ένα Varadero 125 κ.οκ.)

Την ίδια ερώτηση κάνε στον εαυτό σου, αλλά άμα δεν σε απασχολεί αυτό, πάρε μια μηχανή που θα σου άρεσε οπτικά. 

Τώρα, για τα παραπάνω μηχανάκια που έδωσες, το KLE είναι αθάνατο, δικύλινδρο, αλλά δεν ξέρω πως μεταφράζεται εντός πόλης, για εμένα (προσωπικά) ήταν απίστευτα βαρετό σε ταξίδι. Με το 250ρι/300ρι το CBR/Ninja δεν θα βάλεις καμιά φωτιά στην άσφαλτο, αλλά είναι όμορφες μηχανές και ότι πρέπει για κάποιον που θέλει Sport με Α2 και δεν θέλει να δώσει μισό νεφρό και το νεογέννητο του για το CB500R. Για το καινούριο το NH-T δεν έχω ακούσει πολλά, αλλά με όσους έχω μιλήσει που τους έχω δει να το οδηγούνε, μου έχουν πει ότι είναι μια χαρά μηχανή και για μέσα στην πόλη αλλά και για κοντινούς προορισμούς.

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για το καινούριο το CB300. Αν και είναι αρκετά ποιο ψηλά σε θέμα τιμής από το NH-T, αλλά όχι σε απλησίαστο ποσό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες