Jump to content
nilenatskl@gmail.com

Τι γίνεται αν με πιάσουν;

Recommended Posts

Ξερωγω πάντα ήθελα να οδηγήσω μοτοσυκλέτα έχω εμπειρία από μικρή , με αποτέλεσμα πήρα μια 636cc ασφάλειες τα πάντα και δίπλωμα. Αλλα το θέμα είναι αυτό το δίπλωμα είναι μέχρι 600cc αν με πιάσουν τι γίνεται; Μπορώ να το σώσω κάπως «είναι μόνο 36 παραπάνω;» Γτ λένε πρέπει να περιμένεις μεχρι τα 24 για δίπλωμα Α

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ήμουν μέσα στο thread οπότε θα σου απαντήσω εγώ αν προλάβω τον Τάσο. Το δίπλωμα που έχεις δεν είναι μέχρι κάποια συγκεκριμένα κυβικά αλλά μέχρι κάποια συγκεκριμένη ισχύ, ιπποδύναμη. Συγκεκριμένα μέχρι 35kW (ή περίπου 44-45 άλογα). H 636 έχει τα τριπλά. Δεν καλύπτεσαι σε καμία περίπτωση, για τον νόμο είναι σαν ΝΑ ΜΗΝ έχεις δίπλωμα. Εφόσον έχεις το Α2, να ξέρεις οτι σε 2 χρόνια από την ημερομηνία που το πήρες μπορείς να κάνεις επέκταση σε Α-σκέτο (δηλαδή απεριόριστο). Αν πχ είσαι 20, δε χρειάζεται να περιμένεις τα 24. Αν είσαι 23, τότε μπορείς σε έναν χρόνο (δηλαδή στα 24).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος karellen έγραψε:

Πόσα άλογα βγάζει το 636;

(για ss το κόβω) 

Ναι, φαντάζομαι κατάλαβα καλά τί εννοεί, από 117 έως ~130 άλογα, ανάλογα τη χρονολογία. Υποθέτω εννοεί αυτό το "κακομούτσουνο"  του 2003

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Ναι, φαντάζομαι κατάλαβα καλά τί εννοεί, από 117 έως ~130 άλογα, ανάλογα τη χρονολογία. Υποθέτω εννοεί αυτό το "κακομούτσουνο"  του 2003

Όλοι μαζί γράφαμε! 

Και για να απαντήσω  στο πρώτο ερωτημα:Αν σε πιάσουν σε έναν έλεγχο πάει από αφαίρεση διπλώματος και ότι άλλο προκύψει ανάλογα με τα κέφια του οργάνου. 

Αν όμως εμπλακείς σε ατύχημα (ή δυστύχημα) σε σκίσανε. 

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 2/5/2024 at 6:46 ΜΜ, το μέλος nilenatskl@gmail.com έγραψε:

Ξερωγω πάντα ήθελα να οδηγήσω μοτοσυκλέτα έχω εμπειρία από μικρή , με αποτέλεσμα πήρα μια 636cc ασφάλειες τα πάντα και δίπλωμα. Αλλα το θέμα είναι αυτό το δίπλωμα είναι μέχρι 600cc αν με πιάσουν τι γίνεται; Μπορώ να το σώσω κάπως «είναι μόνο 36 παραπάνω;» Γτ λένε πρέπει να περιμένεις μεχρι τα 24 για δίπλωμα Α

Full παράνομος για όλους.

Και αν μιλάμε για ZX6R (636) μιλάμε για υπερβολή που δε μαζεύεται με τίποτα.

Σε περίπτωση ατυχήματος πας φυλακή. Μεταφορικά και κυριολεκτικά

Ιδιαίτερα με τα νέα νομοσχέδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι έγραψαν και οι από πάνω.

Δεν καλύπτεσαι πουθενά.

Δεν αξίζει να ρισκάρεις.

Εφόσον σε παίρνει οικονομικά αγόρασε μια μικρότερου κυβισμού και περίμενε μέχρι να μπορείς να κάνεις αναβάθμιση το δίπλωμα σου ώστε να έχεις νόμιμα το 636.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ή βρήκε αλλού πληροφορία που να πάει για να βγάλει δίπλωμα για ''600cc''

(που και να υπήρχε, ΠΑΛΙ δεν τον καλύπτει στο....636)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά έχω το ΑΜ και αγόρασα πρόσφατα ένα R1, έχω εμπειρία από μικρός στα 10 μου οδηγούσα την Virago του μπάρμπα μου. Με καλύπτει αν τους πω πως μπερδεύτηκαν στην σχολή και αντί για Α μου έδωσαν ΑΜ;

....

Σοβαρά τώρα: η σωστή λύση είναι πως απλώς ΔΕΝ αγοράζεις μοτοσυκλέτα που ΔΕΝ καλύπτεται από την κατηγορία διπλώματος σου. Σε περίπτωση στραβής το μπλέξιμο θα είναι σε εκθετικό βαθμό. 

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα