Jump to content
TheReaper

Δημοσκόπηση για αγορά μηχανής

Δημοσκόπηση για αγορά μηχανής  

8 ψήφοι

1. 1. Ποια προτείνετε;

• V-Strom
      4
    • Bandit
      2
    • Versys
      2

Recommended Posts

Είμαι στην αναζήτηση για αγορά μηχανής και είμαι ανάμεσα σε τρία μοντέλα. V-Strom, Bandit, Versys. Όποιο και αν καταλήξω, θα είναι μεταχειρισμένο και μεταξύ 650-750cc. Υπολείπονται κάποιες λεπτομέρειες, αλλά θα ήθελα από τη δική σας εμπειρία να μου πείτε ποιο θα ήταν καλύτερο για καμιά εξόρμηση σε βουνό, γκαζιές στην Autobahn και καμιά βόλτα εδώ τριγύρω. Προσωπικά τείνω λίγο προς το Bandit, αλλά θυμάμαι μια κουβέντα που είχε γίνει και για το V-Strom με πολύ καλά λόγια. Το Versys βγήκε ξαφνικά, όπως κοίταζα αγγελίες και μου φάνηκε καλό. Αλλά εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 10 ώρες, το μέλος nikoskallithea έγραψε:

Ενα θα σου και εκει σταματώ, απο τα τρία που λες μονο το versys έχει upside down

Καλά τα λες, αλλά απ' ότι διάβασα από το θέμα με τα upside down, είναι περισσότερο για μηχανές που μπαίνουν πίστα. Εγώ για κάνα δρομολόγιο στα βουνά, χαλαρά λέω θα είμαι, άντε να πατήσω κάνα άνοιγμα στους γερμανικούς δρόμους. Δεν είμαι και εξπέρ, για να γνωρίζω επ' ακριβώς τι γίνεται, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ένα "χαμένο" χαρακτηριστικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξόρμηση βουνό, τι εννοείς; Να στρίβεις σε ορεινά ασφάλτινα στροφιλίκια ή να μπαίνει σε χώματα;

Αν το δεύτερο, δεν κάνει κανένα από τα τρία.

Αν το πρώτο, εγώ δεν θα κοίταγα κανένα από τα τρία. Θα κοίταγα κανά CBR για παράδειγμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως το βλέπω εγώ, το bandit μπορεί να έχει παραπάνω δύναμη αλλά μού φαίνεται είναι σαν αγωνιστικό, ίσως η θέση πού παίρνει ο οδηγός σε μεγάλα ταξίδια μπορεί να κουράσει αν είναι σκυφτός...

μένουν τα άλλα 2 ας τα πώ σαν πιό ταξιδιάρικα ... θα έλεγα το versys αν είναι αυτό με τις πίσω τσάντες και το μεγαλύτερο σπόϊλερ...συν το ανάποδο ψαλίδι πού ειπώθηκε

όσο για βουνό επειδή ανεβαίνω ψηλά γιά λήψεις ραδιοφώνου/CB και ανεβαίνουν αρκετοί τουρίστες το καλοκαίρι, γιά να βγάλουν φωτό από ψηλά το νησί...με super moto / touring και λάστιχα ασφάλτου στα πολλά χαλίκια πού έχει ο δρόμος σπινάρουν, πολύ δύσκολα, κάποιοι πιό οδηγοί ανεβαίνουν ίσα ίσα σιγά αν πάνε από τις άκρες πού πιάνει και λίγο χόρτο με μικρότερα χαλικάκια και περισσότερο χώμα αν κατάλαβες τι εννοώ, σε κάποιες στροφές έχουν ρίξει τσιμέντο να ανεβαίνει φορτηγάκι συνεργείο αν βλαβη γιά τις κεραίες κινητων να καταλάβεις πάλι τι δρόμο εννοώ

Τροποποιήθηκε από τον babis3g

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για να είμαι και ειλικρινής, αν το budget σου το χωράει, εγώ θα πήγαινα κατευθείαν σε 4κ 1000άρι (Bandit 1250, CBF1000, Fazer κλπ κλπ. Αν μου έλεγες οτι θα σου χάριζαν ένα, τότε θα έλεγα ας πούμε το S1000XR ή το GSX-S1000GX για να καταλάβεις τί εννοώ -να μη μιλήσω για H2 SX και τα μυαλά στα κάγκελα). Αυτό βέβαια αν όντως η εξόρμηση στο βουνό που λες είναι κανένα ορεινό στροφιλίκι στις γερμανικές Άλπεις. Αν μιλάς για χώματα, οκ, άλλη συζήτηση. Αλλά το να ανοίγεις 4κ-1000άρι σε άδειο unrestricted κομμάτι Autobahn, θα είναι φαντάζομαι ψυχοθεραπευτικό. Η κατηγορία αυτή είναι ευσεβής πόθος πολλών νομίζω, απλά στην σημερινή Ελλάδα είναι λίγο όνειρο απατηλό (υψηλότερη κατανάλωση, ακριβότερη συντήρηση κλπ κλπ κλπ). Αν τα κουκιά στη Γερμανία βγαίνουν διαφορετικά, ε δε θα το σκεφτόμουν περισσότερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

autobahn 300χιλ με μηχανή, και αυτό πού είδα 6 λεπτα βίντεο δεν πρόσεξα ούτε μία λακούβα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Εξόρμηση βουνό, τι εννοείς; Να στρίβεις σε ορεινά ασφάλτινα στροφιλίκια ή να μπαίνει σε χώματα;

Αν το δεύτερο, δεν κάνει κανένα από τα τρία.

Αν το πρώτο, εγώ δεν θα κοίταγα κανένα από τα τρία. Θα κοίταγα κανά CBR για παράδειγμα.

Aυτή την στιγμή ζω στη μεριά της Αυστρίας, δίπλα στα σύνορα με Γερμανία. Σε μια καλή μέρα, έχω τη δυνατότητα να πάω είτε προς Ελβετία, είτε προς Λιχτενστάιν είτε προς Γερμανία. Σε άσφαλτο θα γυρνάω, αλλά δεν έχω κάτσει να σκεφτώ γιατί δεν πάω σε street racing τύπο μηχανής και προτιμώ το sport touring.

Επίσης, επειδή η προηγούμενη μηχανή μου ήταν 125, θα είναι απίστευτα τεράστια αλλαγή να πάω σε 1250. Με επιφύλαξη θα πω ότι φοβάμαι, αλλά πώς φοβάσαι κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει και αποτύχει, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Δεν ξέρω, αυτές μου γυάλισαν τώρα. Πριν πάρω την πρώτη μου μηχανή, σκεφτόμουν να πάω για Ninja, αλλά κατέληξα σε CBF, επειδή δεν είχε νόημα να κατεβαίνω με την πρώτη στο κέντρο της Αθήνας που δούλευα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος TheReaper έγραψε:

αλλά δεν έχω κάτσει να σκεφτώ γιατί δεν πάω σε street racing τύπο μηχανής και προτιμώ το sport touring.

συγνώμη που ξανά πετάγομαι αλλά επειδή διάβασα το συγκεκριμένο...δες αυτό γενικά αν βοηθήσει κάποιον που είναι σε σκέψη, γιατί οι αποφασισμένοι θα πάρουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 ώρες, το μέλος babis3g έγραψε:

συγνώμη που ξανά πετάγομαι

Προς Θεού, μην το σκέφτεσαι καν. Αν δεν ήθελα να ακούσω γνώμες και να γίνει κουβέντα, δε θα ρώταγα.

Καλά τα παρουσιάζει τα αρνητικά, αλλά θεωρώ πως το πιο σωστό ειπώθηκε στο τέλος. "Μια φορά στη ζωή, αξίζει". Ίσως να το δω για αργότερα. Το θέλω να το ζήσω αυτό το γκάζωμα στο δρόμο, αλλά μάλλον όχι τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάλι θεωρώ οτι τα Supersport φέρνουν κάποιους συμβιβασμούς που δεν ξέρω αν θέλουν πολλοί αναβάτες να κάνουν. Σφιχτά, άβολα, έντονα, απαιτητικά. Προσωπικά θεωρώ πως η θέση τους είναι στην πίστα, για αναβάτες που ξέρουν να στρίβουν αγωνιστικά και να βγάζουν χρόνους. Δεν είναι κάτι που θα επέλεγα εγω αν ενδιαφερόμουν για το δικό σου usecase. Τα sport-touring θεωρώ είναι απείρως πιο ταιριαστά. Βάλε στην άκρη και μια αναζήτηση για VFR800, Triumph Sprint, BMW K1200/1300S. Ειδικά τα τελευταία τα βλέπω να τα σκοτώνουν τελευταία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τι χρονολογίες κοιτάς; Και τί μπάτζετ; Σίγουρα θα έχεις περισσότερες επιλογές από αυτά τα 3.

Το bandit 1250 είναι πάρα πολύ φιλικό και πάρα πολύ value for money. Αν σου αρέσει, χτύπα το άφοβα.

Για το βερσίς κοίτα από το 2015 και μετά, που έχει λυμμένα τα σκιώδη προβλήματα του μοτέρ. Και είναι και πιο όμορφο από το προηγούμενο μοντέλο. Αλλά βερσίς και στρώμα δεν πάνε στην ίδια φράση με γκαζιές σε αούτομπαν. Θα είσαι κοντά στην τελική και θα κοιτάς 2-3 φορές στον καθρέπτη πριν βγεις αριστερά για προσπέραση.

Πάντως ό,τι μεταχειρισμένο και να πάρεις, αν δε σου κάνει, το πουλάς σε λίγους μήνες χωρίς χασούρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω έναν γνωστό μου όπου ασχολείται με εισαγωγές αυτοκινήτων γενικότερα από ΕΕ στην Ελλάδα. Του είπα να ρίξει μια ματιά γενικά τι έχει από τιμές, να δω τι μπορώ κι εγώ να σηκώσω στην τσέπη μου. Του είπα για τα τρία συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά θα δούμε πού θα καταλήξουμε.

Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει η πατέντα να βγάλω πινακίδες για ένα εξάμηνο μόνο, ώστε να μην πληρώσω ολόκληρο το χρόνο, οπότε μπορώ να κάνω αυτό για μια σεζόν κι αν δεν μου κάτσει καλά, το αλλάζω την επόμενη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως το budget και οι χρονολογίες είναι πολύ βασικό αν σε ενδιαφέρει και καμιά επιπλέον πρόταση που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί. Διότι μπορεί να λέμε διάφορα εμείς αλλά ξέρεις, να είναι εντελώς αλλού γι'αλλού από αυτό που υπολογίζεις. Αν πάλι η κουβέντα γίνεται για επιλογή μεταξύ των τριών και μόνο, τότε θα επιστρέψω στην αρχική μου ψήφο, Bandit δαγκωτό. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Πάντως το budget και οι χρονολογίες είναι πολύ βασικό αν σε ενδιαφέρει και καμιά επιπλέον πρόταση που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί. Διότι μπορεί να λέμε διάφορα εμείς αλλά ξέρεις, να είναι εντελώς αλλού γι'αλλού από αυτό που υπολογίζεις. Αν πάλι η κουβέντα γίνεται για επιλογή μεταξύ των τριών και μόνο, τότε θα επιστρέψω στην αρχική μου ψήφο, Bandit δαγκωτό. 

Σκεφτόμουν γύρω στα 2 χιλιάρικα. Τώρα οι χρονολογίες, θα είναι και οι αντίστοιχες φαντάζομαι, '05 κοντά. Αλλά όπως είπα, αυτό το έχω αφήσει στον γνωστό μου που ξέρει που να ψάξει και έχει και το δικό του δίκτυο που μπορεί να παζαρέψει και λίγο την τιμή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 ώρες, το μέλος TheReaper έγραψε:

Σκεφτόμουν γύρω στα 2 χιλιάρικα. Τώρα οι χρονολογίες, θα είναι και οι αντίστοιχες φαντάζομαι, '05 κοντά. Αλλά όπως είπα, αυτό το έχω αφήσει στον γνωστό μου που ξέρει που να ψάξει και έχει και το δικό του δίκτυο που μπορεί να παζαρέψει και λίγο την τιμή.

2 χιλιάρικα ευρώ Ελλάδας, ή Γερμανίας/Αυστρίας;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 17/12/2023 at 5:24 ΜΜ, το μέλος A-nik-i έγραψε:

2 χιλιάρικα ευρώ Ελλάδας, ή Γερμανίας/Αυστρίας;

Γερμανίας/Αυστρίας. Δεν γνωρίζω όμως που να δω τιμές αγοράς εδώ, οπότε έχω δει τι γίνεται στα αντίστοιχα χρήματα Ελλάδας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαγή σχεδίων. Θα ήθελα να ακούσω γενικά προτάσεις μηχανών και ας είναι και τύπου super sport. Θα τα κοιτάξω να δω και τι μου αρέσει, θα ρωτήσω και για τιμές και θα αποφασίσω αναλόγως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρήκα αυτό εδώ ψάχνοντας: CBR650F

Το οποίο μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Θα ήθελα συμβουλές σχετικά με το τι να κοιτάξω και τι να ελέγξω πιο διεξοδικά, καθώς σκέφτομαι να πάω να τα δω από κοντά ο ίδιος. Σε SS δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς να κοιτάξω, πέραν του αν έχει σκουριά η αλυσίδα, τα φρένα σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν δακρύζει το ψαλίδι. Έχω δει κι άλλες μηχανές, όπως αυτό εδώ: CBR650R

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πανέμορφα είναι και τα δύο! 

Στα γρήγορα μερικά πράγματα που μπορείτε να κοιτάξεις: Αν οι δισκόπλακες έχουν νύχι. Με τόσα χιλιόμετρα δε θα πρέπει να έχουν σχεδόν καθόλου. Ίσως να μπορείς να δεις το πάχος των τακακίων αν σκύψεις περίεργα. Λογικά θα είναι σχεδόν καινούργια. Την αλυσίδα την μπορείς να την ελέγξεις και για κόμπους και αν είναι σωστά τεντωμένη. Μαζί κοιτάς και το πίσω γρανάζι αν είναι φαγωμένο περίεργα. Τα πλαστικά μπορείς να δεις αν είναι βαμμένα αν κάποια αυτοκόλλητα είναι λίγο στραβά ή λείπουν ή αν έχει στεγνώσει μπογιά που κύλησε. Αν μπορείς κουνάς με το χέρι όλα τα πλαστικά για να σιγουρευτείς πως καμία βάση δεν έχει σπάσει ή είναι πιασμένα με tiewrap ή άλλη πατέντα. Το τιμόνι τέρμα αριστερά και δεξιά πρέπει να βρίσκει στα στοπ (δεν ξέρω πως αλλιώς λέγονται) που είναι λογικά στο πλαίσιο. Αν κάποιο στοπ λείπει ή έχει σπάσει/φαγωθεί/στραβώσει, σημαίνει στούκα. Κοιτάς για γρατζουνιές σε αντίβαρα, μανέτες, εξάτμιση, πλαϊνά πλαστικά, κάτω άκρα πιρουνιού και ψαλιδιού. Γενικά οτιδήποτε μπορεί να βρει κάτω αν πέσει το μηχανάκι. Στάθμη και χρώμα λαδιών και υγρών φρένων αν έχουν ματάκι. Αν μπορείς να τα οδηγήσεις, κοιτάς αν το μηχανάκι φεύγει δεξιά ή αριστερά (την πάτησε φίλος με εισαγώμενο από Γερμανία, ενώ κατά τα άλλα το μηχανάκι ήταν πιπίλα και με λίγα χιλιόμετρα). Αν μπορείς άνοιξε σέλες για να δείς αν έχει γίνει κοπτοραπτική με τα καλώδια. Μπορείς να δεις χρονολογία παραγωγής των ελαστικών. Αν είναι τα μαμά, μπορείς να παζαρέψεις λίγο την τιμή μιας και θα είναι 4-5 ετών. Αν μπορείς ακούς το μοτέρ να δουλεύει από κρύο. Αν το βάλεις μπρος και είναι ήδη ζεστό το μοτέρ ίσως κοιτάει να κρύψει κάτι. Αν μπορείς το αφήνεις να δουλέψει μέχρι να ανοίξουν τα βεντιλατέρ και αν έχει ένδειξη κοιτάς σε τι θερμοκρασία άνοιξαν. Και συγκρίνεις από το μάνιουαλ αν είναι η σωστή θερμοκρασία. 

Αν θέλεις ψάχνεις ονλάιν για προβλήματα/κουσούρια/ανακλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων και χρονολογιών.

Νομίζω είχε κάνει και ένα ωραίο βιντεάκι ο φορτνάιν για αγορά μεταχειρισμένου. 

Με το καλό ό,τι κι αν αποφασίσεις! 

Τροποποιήθηκε από τον 2noob2furious

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα