Jump to content
PanL

ΑΓΟΡΑ RoyalEnfield SCRAM 411 ΑΠΟΡΙΕΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Νέος στο φόρουμ και στις μοτοσυκλέτες. Έχω κάποια χρόνια σκούτερ αλλά θέλω upgrade και έτυχε να ερωτευτώ τη Royal Enfield SCRAM 411.

Στόχος μου είναι να έχω μια μοτοσυκλέτα για πόλη και μια στο τόσο εκδρομές, με δυνατότητα χαλαρού offroading. Να κάνω ένα roadtrip Σικελία ή Κρήτη ξέρω γω.

Απορίες:

1) Έχει κανείς εμπειρία με τη συγκεκριμένη ή Enfield γενικότερα?

2) Το να βγω σε εθνική με τέτοια μηχανή το θεωρείτε απαγορευτικό (Μονοκύλινδρος, 24 άλογα) ?

3) Το οτι είναι Αερόψυκτο για το μεσογειακό μας κλίμα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι?

Αυτά μου έρχονται προς το παρόν.

Να προσθέσω πως πέρα από την εμφάνιση ενδιαφέρομαι για την συγκεκριμένη και λόγω τιμής, καθώς κι επειδή έχω δίπλωμα α2.

Δεν με νοιάζει να ταλαιπωρηθώ λίγο σε ένα ταξίδι και να πηγαίνω πιο χαλαρά. Νομίζω με νοιάζει περισσότερο να έχω ευκινησία και άνεση στους προορισμούς μου (πχ κάποιο χωριό ή κάποιο βουνό) αλλά και στην Αθήνα που διαμένω.

Οποιοδήποτε insight θα εκτιμηθεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

https://www.motorcyclespecs.co.za/model/Royal_Enfield/royal_enfield_scram_411_22.html

Τροποποιήθηκε από τον PanL

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα μαν.

Λοιπόν, στα ερωτήματά σου δεν μπορώ να σου απαντήσω πολύ συγκεκριμένα ΑΛΛΑ. Παρουσίασε αυτές τις μέρες η R.E. την Himalayan 452 ως αντικαταστάτη της 411 για το 2024. Υγρόψυκτη, με περίπου 40 άλογα, πολύ πιο ραφιναρισμένη πλατφόρμα. Θα πόνταρα στο οτι θα υπάρξει και Scram 452 με τον ίδιο κινητήρα δηλαδή, όπως ήταν με τα προηγούμενα Him. 411+Scram. Εφόσον σε ενδιαφέρει η μάρκα, μήπως να περιμένεις λίγο να δεις;

Αντίστοιχη φάση είναι το Scrambler 400 της Triumph (που είναι όμως εξ'ολοκλήρου Made in India κι αυτό) που βέβαια πάει στα 6.5 large οπότε μιλάμε για άλλο γήπεδο. Μετά πας για απωανατολικές αναζητήσεις σε Voge και CFMoto (αυτές τις 2 εταιρείες εκτιμώ περισσότερο) που νομίζω μόνο η πρώτη έχει ένα λίγο look-scrambler, το ACX. Εκεί παίζεις κάτω από 5 χιλιάδες.

Τροποποιήθηκε από τον A-nik-i

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σου φίλε,

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον αυτό με τη νέα Himalayan. Θέλω δεν θέλω αφού χρειάζομαι ακόμη κάποιο χρόνο για να μπορώ να αγοράσω την scram θα κινηθώ βάση της συμβουλής σου και θα περιμένω.

Την Scrambler 400 της Triumph την τσέκαρα πριν δω το μνμ σου και μπορώ να πω οτι επίσης είναι πολύ στα γούστα μου αν και όντως το έξτρα 1500 χιλιάρικο περιπλέκει τα πράγματα όπως φαντάζομαι και η συντήρηση θα είναι πιο ακριβή.

Θα τσεκάρω και τις εταιρίες που πρότεινες

Thanx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα αερόψυκτα σήμερα πάσχουν όχι στο ταξίδι αλλά στο μποτιλιάρισμα που λόγω μιγμάτων για προδιαγραφές ρύπων υπερθερμαίνονται οι κεφαλές και φθείρονται πρόωρα ή βγάζουν ζημιές - με όλα τα οχήματα πας παντού αρκεί να δουλεύει το μυαλό σου - πχ με αδύναμο όχημα πας δεξιά με γιλέκο και έχεις καλούς καθρέπτες να κοιτάς πιο πολύ πίσω αντί μπρος μη σε πατήσει καμμιά νταλίκα που πήρε φόρα για την ανηφόρα και την έκοψες ή καλύτερα, διαλέγεις την πιο αργή διαδρομή και ας αργείς περισσότερο

έχω ταξιδέψει Εθνική δικάβαλος με 150αρι σκούτερ με 10 μουλάρια  και κάναμε και τουρ Χανίων Κρήτης με αποσκευές 

Αθήνα αν μπλέκεις κέντρο συχνά πάρε υδρόψυκτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@PanL

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν ακόμα διαβάζεις το φόρουμ αλλά είδα την είδηση για ένα καινούριο μοντέλο της RE, λίγο πολύ όπως σκεφτόμουν ότι θα υπάρξει. Το Guerrilla 450, στην ίδια πλατφόρμα με το καινούριο Himalayan. Δυστυχώς χάνει αυτά τα scrambler στοιχεία του Scram411 (όπως τον 19αρη τροχό μπροστά) αλλά πρόκειται συνολικά για κάτι αρκετά πιο ραφιναρισμένο και σύγχρονο. Απ όσο καταλαβαίνω θα είναι και σε ανταγωνιστική τιμολόγηση. 

Τσεκαρε το μήπως σε ενδιαφέρει 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα