Jump to content
PanosPaok

Αλλαγή λάμπας με άλλη περισσότερων watt

Recommended Posts

Καλησπέρα,εχω στο παπι μου(daytona sprinter) μια λαμπα Led τυπου H11 αλλα δεν ειναι αρκετα δυνατη και θελω να την αλλαξω με δυνατοτερη.

Τυχαίνει να εχω μια λαμπα Osram H4 55w/60w αλλα φοβαμαι να την βαλω γιατι το μηχανακι γνωριζω οτι κανονικα παιρνει λαμπες 35w/35w

Μπορει να μου δημιουργησει καποιο προβλημα πχ με τα πηνια ή να επηρεασει καπως την λειτουργια του κινητήρα;

Ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα Πάνο, καλώς ήρθες στο mybike.

Θα σε συμβούλευα να ΜΗ βάλεις λάμπα μεγαλύτερης ισχύος γιατί αφενός κινδυνεύεις να κάνεις ζημιά στο ηλεκτρικό κύκλωμα (καλώδια, διακόπτες, φις κλπ), αφετέρου θα κάνεις ζημιά και στο φανάρι λόγω αυξημένων θερμοκρασιών από την 55άρα λάμπα. Θα καεί το κάτοπτρο και πιθανότατα και το εξωτερικό "κρύσταλλο".

Θα σου πρότεινα να βάλεις μια λάμπα led αν θέλεις παραπάνω φως χωρίς αύξηση στις καταναλώσεις κ θερμοκρασίες!

Και ξαναρύθμισε την κατεύθυνση της δέσμης μήπως ενοχλεί τους απέναντι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά......στο Address είχα για 2 χρόνια H4 60/55W χωρίς προβλήματα. Τουλάχιστον το δικό μου δεν έπαθε κάτι.

Ουσιαστική διαφορά δεν είδα όμως, απλά φώτιζε κάπως πιο έντονα. Δεν αξίζει να ρισκάρεις τυχόν ζημιές για πρακτικά μικρή βελτίωση...εγώ με δικιά μου ευθύνη το ρίσκαρα. 

Καλύτερη δουλειά θα κάνεις με μια σωστή LED. Εγώ αυτές έχω:

https://www.bestprice.gr/item/2156897596/philips-h4-ultinon-essential-led-12-24v-21w-2tmx.html

Σετάκι, 21W έκαστη. Έκαναν αρκετά καλή δουλειά, ειδικά το βράδυ που γυρνάω σπίτι μέσω εθνικής. Που δυστυχώς ένα μεγάλο τμήμα στην Ε.Ο Βελεστίνου-Βόλου είναι pitch black την νύχτα. Αν το σηκώνει το budget σου, στις συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εναλλακτικά, πιο οικονομική και εξίσου τίμια λύση είναι αυτή: https://www.electronicaeshop.eu/h4-led-12v-25w-5000lm-6000k-ip68-m500-n35-novsight-1-x-25w-2-ete-eyyuese.html?gclid=Cj0KCQjwqP2pBhDMARIsAJQ0Czp9DjGDo6D4J1nPnufHAqD70XDq8EM_muRUchv1JVVZrVyYVVUQTJUaAgL5EALw_wcB

Την βάλαμε σε Grand 110 φίλου και φέγγει επίσης καλά το βράδυ.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα