Jump to content
plampos

ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΓΙΑ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους! Εδω και λιγο καιρο σκεφτομαι να παρω κατι για να πηγαινω στο χωμα αλλα αν γινεται να ικανοποιει και τις καθημερινες αναγκες. 

Το budget δεν ειναι μεγαλο (μεχρι 2.5κ-3κ MAX).

Μεχρι στιγμης εχω βρει τα παρακατω:

- Aprilia PEGASO-650

- Daytona T310 (με χωματινα λαστιχα)

- Daytona DYMOTO 200

- Yamaha XT660

- Yamaha WR 125

- Honda FMX 650

Τι εχετε να προτεινετε?

Ευχαριστώ!

Ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Την 18/10/2023 at 3:34 ΜΜ, το μέλος plampos έγραψε:

Καλησπερα σε ολους! Εδω και λιγο καιρο σκεφτομαι να παρω κατι για να πηγαινω στο χωμα αλλα αν γινεται να ικανοποιει και τις καθημερινες αναγκες. 

Μεχρι στιγμης εχω βρει τα παρακατω:

- Aprilia PEGASO-650   -----> Το Trail ειναι μια αξιολογη επιλογή

- Daytona T310 (με χωματινα λαστιχα)  ---->δεν εχω ασχοληθει με το μοντελο

- Daytona DYMOTO 200   ----> δεν εχω ασχοληθει με το μοντελο

- Yamaha XT660  -----> Το "R" μοντελο με τον 21 ιντσών τροχο εμπρος

- Yamaha WR 125   ----> δεν ειναι μηχανη, ειναι κατι ελαφρως καλυτερο απο παπι.

- Honda FMX 650   ----> ειναι μοταρντ, εχει 17αρες ζαντες και σκληρη αναρτηση, δεν κανει.

Τι εχετε να προτεινετε?   ------> κλασσικά το Honda Transalp 650

Ευχαριστώ!

Ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους!

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω να προτείνω να κοιτάξεις κανένα Honda CRF250L, γιατί αν πας με αυτά τα παν-βαρια στο χώμα ως αρχάριος, τα κοκκαλάκια σου δεν θα το εκτιμήσουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα και το gasgas EC350 legal είναι μόλις 115 κιλά με πολύ καλή δύναμη, κυκλοφορεί νόμιμα να κάνεις τις δουλειές σου στο δρόμο και δεν θα μασήσει σε χώμα

PHO_BIKE_90_RE_ES-350F-My24-90-right_%23

Τροποποιήθηκε από τον babis3g

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρκαρε το GasGas στο δρόμο και πες μου σε πόση ώρα θα σου έχουν αδειάσει το ντεπόζιτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να αδειάσουν το ντεπόζιτο το λιγότερο, μην την πάρουν σηκωτά όλη ... EDIT εντάξει να κάνουμε την δουλειά μας γιά λίγο κάπoυ παρκαρισμένη δεν νομίζω να έχει θέμα ... γιά ώρες μόνη της ναί τέτοια μηχανή είναι επικίνδυνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι μηχανή που προορίζεται για αγωνιστική χρήση και όχι για καθημερινό. Το κλείδωμα της ταπας είναι το λιγότερο. 

Συνήθως αυτές οι μηχανές απαιτούν γρήγορη οδήγηση για την ψύξη τους. Τα σέρβις είναι με ώρες λειτουργίας. Τα φώτα είναι κυριολεκτικά διακοσμητικά. 

Γενικά αν πάρεις μια μοτοσυκλέτα για να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό για το οποίο φτιάχτηκε, υποφέρεις εσύ, η τσέπη σου, προκαλείς και ανυ λόγου φθορά στην μοτοσυκλέτα. 

Αυτό που πρότεινε ο costikos είναι μια χαρά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιο το EC350 αλλα μονο για καποιον που θα το χρησημοποιει 95% χωμα και 5% ασφαλτο, το οτι γραφει legal δεν σημαινει οτι ειναι και dual sport, το legal εχει τη σημασια οτι βγαζει πινακιδα, δηλαδη οτι φερει τον απαραιτητο εξοπλισμο για να παρει εγκριση και να εκδοθει αδεια κυκλοφοριας.

Οι περισσοτεροι που ψαχνουν και ρωτανε για κατι το οποιο θα παταει και λιγο χωμα, ειναι αναβατες που θα κανουν χρηση 95% ασφαλτο και 5% χωματοδρομο, οπότε και ενα on/off  τους καλυπτει.

Και γω με αυτο το σκεπτικο ξεκινησα πριν 12 χρονια και πηρα XR400R, αλλα τελικα η καθημερινοτητα αποδείχτηκε οτι πιο πολυ ταλαιπωρία παρα ευχαρίστηση,  ετσι κατεληξε να ειναι μηχανη του σαββατοκυριακου με χρηση αποκλειστικά στο χώμα και καθημερινότητα με το παπί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 25/10/2023 at 12:33 ΜΜ, το μέλος babis3g έγραψε:

κοιτα και το gasgas EC350 legal είναι μόλις 115 κιλά με πολύ καλή δύναμη, κυκλοφορεί νόμιμα να κάνεις τις δουλειές σου στο δρόμο και δεν θα μασήσει σε χώμα

Φλιε μου πες μου σε παρακαλω που μπορω να βρω αυτό με 2.500 - 3.000 γιατι ειμαι στο ψαξιμο σ αυτη την κατηγορία και εινα όλα γυρω στα 10.000+

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξέρω δεν το έχω ψάξει, αλλά φαντάζομαι ούτε μεταχειρισμένο δεν θα υπάρχει σε τέτοια χαμηλή τιμή ... edit καταλάβα πού το πας 😉 αλλά τέτοια του ομίλου ktm εντάξει το χέρι μπαινει βαθειά στην τσέπη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 23 ώρες, το μέλος babis3g έγραψε:

δεν ξέρω δεν το έχω ψάξει, αλλά φαντάζομαι ούτε μεταχειρισμένο δεν θα υπάρχει σε τέτοια χαμηλή τιμή ... edit καταλάβα πού το πας 😉 αλλά τέτοια του ομίλου ktm εντάξει το χέρι μπαινει βαθειά στην τσέπη

το πάω στο οτι ο φίλος πάνω ζήτησε αυτό

Την 18/10/2023 at 3:34 ΜΜ, το μέλος plampos έγραψε:

κι εσύ του  πρότεινες αυτό που πρότεινες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο προς αρχαιοκαπηλεία αλλα σκέψου και KLE500. Κάπου στα 3 ίσως και λίγο παραπανω το tenere 660. Μάλλον το ιδανικό πάντρεμα για αυτό που θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα