Jump to content
Panagiotis Ds

Lifan 110 τοποθετηση και στρωσιμο

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα!! Μολις αγορασα το lifan 110 για να βαλω στο παπι μου (το οποιο χρησιμοποιω για βολτες στα βουνα με φιλους και μετακινηση στο χωριο). 

Μηπως γνωριζει κανεις την διαδικασια που πρεπει να κανω αφου το τοποθετησω? Μου ειπε ο μαστορας οτι του βαζω καινουγρια λαδια γιατι αυτα που εχει μεσα ειναι μονο για συντηρηση. Μετρηση της σταθμης λαδιου γινεται με βιδωμενη ή οχι την ταπα λαδιου? Ποσα χιλιομετρα πρεπει να στρωθει? Στα ποσα χιλιομετρα πρεπει να γινει αλλαγη λαδιων ή αντικατασταση μπουζι κτλ? Καθε συμβουλη ειναι ευπρωσδεκτη. Σας ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 27 λεπτά, το μέλος Panagiotis Ds έγραψε:

Μετρηση της σταθμης λαδιου γινεται με βιδωμενη ή οχι την ταπα λαδιου?

Η τάπα πλήρωσης λαδιού στα Lifan είναι και δείκτης ταυτόχρονα, έχοντας σημαδάκια στο κάτω μέρος της για να κρίνεις την στάθμη. Την βγάζεις μια φορά, σκουπίζεις τα λάδια με ένα χαρτί/πανάκι και ξαναβουτάς βιδώνοντας. Βγάζεις και βλέπεις πως πάει από λάδια.

πριν 31 λεπτά, το μέλος Panagiotis Ds έγραψε:

Ποσα χιλιομετρα πρεπει να στρωθει?

Μια ερώτηση στον μάστορα δεν θα ήτανε κακή ιδέα. Στο στρώσιμο φρόντισε το μοτέρ ούτε να ζορίζεται πολύ (πχ δικάβαλα, απότομες ανηφόρες κλπ), αλλά ούτε και να στροφάρει ψηλά. Στο "ενδιάμεσο" δηλαδή οι στροφές, ξαναλέω μια ερώτηση θα ήτανε καλή. Να υποψιαστώ το μοτέρ δεν ήρθε με κάποιο manual που να τα εξηγεί ε;

πριν 38 λεπτά, το μέλος Panagiotis Ds έγραψε:

Στα ποσα χιλιομετρα πρεπει να γινει αλλαγη λαδιων ή αντικατασταση μπουζι κτλ?

Ανά 1200χλμ είναι καλά θα έλεγα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

ξαναβουτάς βιδώνοντας

nope! Με ξεβίδωτη τάπα

δηλαδή η τάπα να πατήσει στο πάσο, αλλά όχι βιδωμένη. Δεν είναι piaggio.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

nope! Με ξεβίδωτη τάπα

Α οκ my bad

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 17/10/2023 at 7:43 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Η τάπα πλήρωσης λαδιού στα Lifan είναι και δείκτης ταυτόχρονα, έχοντας σημαδάκια στο κάτω μέρος της για να κρίνεις την στάθμη. Την βγάζεις μια φορά, σκουπίζεις τα λάδια με ένα χαρτί/πανάκι και ξαναβουτάς βιδώνοντας. Βγάζεις και βλέπεις πως πάει από λάδια.

Μια ερώτηση στον μάστορα δεν θα ήτανε κακή ιδέα. Στο στρώσιμο φρόντισε το μοτέρ ούτε να ζορίζεται πολύ (πχ δικάβαλα, απότομες ανηφόρες κλπ), αλλά ούτε και να στροφάρει ψηλά. Στο "ενδιάμεσο" δηλαδή οι στροφές, ξαναλέω μια ερώτηση θα ήτανε καλή. Να υποψιαστώ το μοτέρ δεν ήρθε με κάποιο manual που να τα εξηγεί ε;

Ανά 1200χλμ είναι καλά θα έλεγα. 

Μαλιστα καταλαβα! Εννοειται οτι μεχρι να στρωθει θα πηγαινει χαλαρα και οχι βολτες στο βουνο που εχει ανηφορες. Θα ρωτησω τον μαστορα να δω ποσα χλμ στρωσιμο θελει. Και οχι δεν υπαρχει manual στην κουτα που ηρθε. Ευχαριστω πολυ!!

πριν 23 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

nope! Με ξεβίδωτη τάπα

Δηλαδη με ταπα ξεβιδωτη. Αλλα πως θα ξερω ποσο λαδι να βαλω μεσα? Αφου η ταπα ειναι ξεβιδωτη σημαινει οτι το λαδι θα πιασει τον δεικτη σε κατωτερο σημειο του. Μηπως ξερετε ποσα ml παιρνει? Λογικα αν μετρησω ποσα λαδια θα βαλω με ml τοτε θα ειναι κομπλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 18/10/2023 at 10:15 ΜΜ, το μέλος Panagiotis Ds έγραψε:

Αφου η ταπα ειναι ξεβιδωτη σημαινει οτι το λαδι θα πιασει τον δεικτη σε κατωτερο σημειο του.

Ετσι είναι υπολογισμένο να δείχνει σωστή στάθμη. Βάζεις πχ 800 κυβικά και μετά λίγο-λίγο, τσεκάροντας δείκτη. Με τίποτα δεν παίρνει πάνω από λίτρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 17/10/2023 at 7:05 ΜΜ, το μέλος Panagiotis Ds έγραψε:

Καλησπερα στην παρεα!! Μολις αγορασα το lifan 110 για να βαλω στο παπι μου

Θα τον τοποθετησεις μόνος σου ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 18/10/2023 at 10:15 ΜΜ, το μέλος Panagiotis Ds έγραψε:

Μηπως ξερετε ποσα ml παιρνει?

Να παίρνει κάπου στα 700-800? Τα Astrea 750 νομίζω παίρνουν, οπότε και το λιφάν κάπου εκεί θα βρίσκεται. 

Δεν το γράφει πάνω στο μοτέρ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 20/10/2023 at 5:29 ΜΜ, το μέλος costikos έγραψε:

Ετσι είναι υπολογισμένο να δείχνει σωστή στάθμη. Βάζεις πχ 800 κυβικά και μετά λίγο-λίγο, τσεκάροντας δείκτη. Με τίποτα δεν παίρνει πάνω από λίτρο.

Ολα καλα! Ρωτησα τον μαστορα , 900 ml παιρνει μεσα και τοσο του εβαλα. Ειναι ακριβως στην σταθμη που πρεπει. Ευχαριστω για την βοηθεια!

Την 20/10/2023 at 6:59 ΜΜ, το μέλος innova 04 έγραψε:

Θα τον τοποθετησεις μόνος σου ?

Ναι μονος μου το εβαλα το μοτερ. Δεν ειναι κατι δυσκολο αν πιανουν τα χερια σου. Βασικα ηθελα να αλλαξω μοτερ και να γρασαρω ρουλεμαν τροχων , τιμονιου κτλ. Οποτε λεω αφου θα το λυσω που θα το λυσω ,ας το κανω και ενα βαψιμο και να το φτιαξω λιγο. Οποτε μεσα σε 3 μερες το εξυσα , ασταρωσα , εβαψα , βερνικωσα και το ξαναεδεσα ως την τελευταια βιδα. Εν τελει , το μηχανακι εχει καινουργιο μοτερ , πισω σιαγωνες , αλυσιδογραναζα και νιωθω οτι τσουλαει πολυ καλυτερα απο πριν και το νιωθω πιο στιβαρο. Για να κλεισω, το μοτερ δεν εχει κατι δυσκολο για να μπει. Δυο βιδες ειναι και δυο φυσες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο που τα άλλαξες μόνος σου.

Σε τι μηχανάκι μπήκε; Βάλε καμιά φωτό να το δούμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 22/10/2023 at 10:04 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Μπράβο που τα άλλαξες μόνος σου.

Σε τι μηχανάκι μπήκε; Βάλε καμιά φωτό να το δούμε.

Σε ενα Honda Supra μπηκε. Αχαρτο βεβαια αλλα οπως πρωειπα το μηχανακι το εχω για βολτες στα βουνα  και χωματοδρομους με φιλους και για ψιλοδουλιες στο χωριο. Το μηχανακι θελει πλαστικα και φωτα τα οποια δεν εχω και τωρα ψαχνω απο κανενα μεταχειρισμενο μπας και βρω. Να δωσω 150 ευρω για πλαστικα και φωτα  καινουγρια δεν παιζει , ειδικα αφου το μηχανακι ειναι αχαρτο. Φωτογραφιες δεν εχω βγαλει και εχω φυγει απο το σπιτι λογω σπουδων, σε κανα μηνα που θα γυρισω , ευχαριστως να ανεβασω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα