Jump to content
tasos36

125 cc daytona sprinter συμβουλές

Recommended Posts

Αρχικά σορυ για την ορθογραφία και τώρα σας βρήκα και αρχισα να ασχολουμαι άρα είμαι λίγο άσχετος με τα μηχανάκια επειδη δεν παει αλλο με τους μάστορες και τις χρεώσεις τους! 

28 είμαι παει τώρα 7 χρόνια σίγουρα που έχω την παπια και έχει 75.000 + χιλιόμετρα γιατί για κατι χρόνια είχε χαλάσει αυτό που τα μετράει..... 

Έχει περασει πολλα αυτό το παπι και τώρα θα χρειαστούν κατι φλάτζες να αλλάξουμε!θα ανοιχτεί η κεφαλή και ο κυλινδρος σίγουρα γιατί χάνει κάπου στον κυλινδρο! 

Αμα χρειαστεί να αλλάξουμε την κεφαλή είναι καλή ιδέα να βάλω καμια cdi με μεγάλες βαλβίδες βρίσκω γεματες με 60 ευρώ ( υπάρχει βίντεο εντωμεταξύ για όλους αυτους που ρωτάνε για sprinter 125 όπου βάζει λιφαν 59 στροφαλο 57-59 πιστονι και cdi κεφαλή! Τσιβγκουλης στο YouTube!) 

Η ερώτηση μου είναι αξίζει να μπει cdi με μεγαλυτερο πιστονι ή μετά θέλει πολλα πιο κάτω στην πορεία και βγαινει πολυ ακρίβη η επένδυση??? 

Περισσότερο το θέλω για να δουλευει καλυτερα και να μην ζορίζεται τοσο ή θα σπάσει πιο μετά????παω στα βουνα και μερικές φορές μπορεί να κάνει Λουτράκι Πειραιά! Εχω αυτοκίνητο και μαζευω λεφτά για κατι πιο σημαντικό από να παρω μια 600cc ή δεν έχει χρειαστεί ακόμα ουτε σκοπευω να το δώσω εκτός αμα λιώσει τελείως...... 

Ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 2 ώρες, το μέλος tasos36 έγραψε:

Εχω αυτοκίνητο και μαζευω λεφτά για κατι πιο σημαντικό από να παρω μια 600cc ή δεν έχει χρειαστεί ακόμα ουτε σκοπευω να το δώσω εκτός αμα λιώσει τελείως......

Τι σημαινουν όλα αυτά που γράφεις σε αυτήν την πρόταση; Σχεδόν δεν βγάζει νόημα τι θες να πεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ξέχνα αυτό το κομμάτι απλά πολυ μου εχουν πει να το δώσω για κανένα 600cc αλλά ζορίζομαι οικονομικά γιατί θέλω να κάνω κατι και τελευταίο είναι οικονομικό να το συντηρείς! 

Περιληπτικά ήθελα να γράψω

1) αμα κουμπώσω αυτά πανω και παει 130-140 cc θα πηγαίνει πιο άνετα χωρίς να ζοριζεται? 

2) θα σπάσει γιατί έχει 75.000 και είναι ταλαιπωρημένο? 

3) δεν αξίζει και λόγο χρημάτων γιατί θα χρειαστούν πιο πολλα  αλλαγή παρακάτω? 

Αμα δεν βγάζεις νόημα μετά απο αυτο Γιατί δεν ξέρω πως να το διαγράφω το ποστ..... Αμα εισαι Δειαχειρηστης κάντο εσυ να παει στα κομμάτια

 

 

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 22 ώρες, το μέλος tasos36 έγραψε:

Περισσότερο το θέλω για να δουλευει καλυτερα και να μην ζορίζεται τοσο ή θα σπάσει πιο μετά????παω στα βουνα και μερικές φορές μπορεί να κάνει Λουτράκι Πειραιά!

Το μηχανάκι σου, σε εξυπηρέτησε τίμια για πάνω από 75.000χλμ, αν αρχίζεις να μπλέκεις με υπερκυβισμούς, πιστόνια, CDI και λοιπές ιστορίες η αξιοπιστία του θα πάει περίπατο. Για να δεις "σοβαρή" διαφορά, πρέπει να χώσεις αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, το οποίο δεν αξίζει.

Αν ο κινητήρας καίει λάδια (που υποψιάζομαι πως κάτι θα τσιμπάει μετά από τοοοσα χλμ), απλά βάλε ένα καινούριο κυλινδροπίστονο στα stock χιλιοστά. Από αυτό και μόνο θα ζωντανεύσει. Στον τομέα βελτίωσης, εγώ θα καθάριζα καλά το καρμπυρατέρ του και θα έβαζα ένα μικρότερο μπροστινό γρανάζι να μην λιγοψυχά τόσο σε ανηφόρες. Και αξιόπιστο θα είναι και θα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τώρα.

Τα υπόλοιπα λεφτά, βάλτα στην άκρη για άλλο σκοπό, ή φάτα σε πιτόγυρα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 48 λεπτά, το μέλος tasos36 έγραψε:

και χάνει

Εκεί δώσε βάση. Πιο πιθανό είναι να χάνει παρά να καίει. Τα κινέζικα, ότι έχουν σε τσιμούχες είναι χάλια. Στο δικό μου είδα προκοπή μόνο όταν άρχισα να αλλάζω οτιδήποτε λαστιχένιο με γνήσιο Honda. 

 

Στα υπόλοιπα περί υπερκυβισμού, ότι (πολύ σωστά) είπαν οι προλαλίσαντες. 

Έχεις ένα μέτριο παπί, ίσως ότι πιο ποιοτικό μπορείς να βρεις σε κινέζικο. Σου έβγαλε 75k. Είναι καλά. Πολύ καλά. Εφόσον θέλεις να το κρατήσεις και για οικονομικούς λόγους, μην πειραματίζεσαι. Δεν είναι παπί για πολλά πράγματα. Φτιάξε το να δουλεύει σωστά, όπως το έβγαλε το εργοστάσιο και θα δεις ότι θα αντέξει άλλο τόσο. Αν βάλεις ποιοτικά πράγματα, θα αντέξει ακόμα παραπάνω. Αν αρχίσεις τα πειράγματα (και πειράματα) τότε μέτρα μέρες και ευρώ... 

Την 29/8/2023 at 10:30 ΜΜ, το μέλος tasos36 έγραψε:

και μερικές φορές μπορεί να κάνει Λουτράκι Πειραιά!

Με το δικό μου αναιμικό 125αρι κινέζικο έχω κάνει άπειρες φορές το Αθήνα - Ωρωπό δικάβαλο, πάρα πολλές φορές το Αθήνα - Ναύπλιο δικάβαλο, έχω ανέβει σε ατελείωτα βουνά δικάβαλο και κάτι Αθήνα - Πάτρα ή Αθήνα - Θήβα (μάντεψε... ναι, δικάβαλο) τα έκανε χωρίς ζόρι. Αν του φερθείς σαν παπί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Αν το κάνεις καρναβάλι, και παπί θα παραμείνει και προβλήματα θα έχει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Άπαξ και πειράξεις κυβικά, το μοτέρ αποκτά και ημερομηνία λήξης. Σκοπός είναι να ξέρεις πως από την στιγμή που θα πατήσεις την μίζα μέχρι και να επιστρέψεις σπίτι, θα σε βγάλει απροβλημάτιστα. Το να είσαι κάθε λίγο και λιγάκι με την εργαλειοθήκη παραμάσχαλα ή συνεργείο για διάφορες μικρομ@λακίες που θα βγάζει, είναι και δαπανηρό και κουραστικό. Για κάποιο λόγο βγήκε με αυτό το σετάρισμα από το εργοστάσιο.

Εν τέλει τα 125 κυβικά θαρρώ πως είναι αρκετά για παπί. Μέχρι και λίγο πριν το 2000, τα περισσότερα δεν ξεπερνούσαν τα 100cc. Οι κατασκευαστές σίγουρα μυρίστηκαν πως ο κόσμος τα έκανε μόνος του παραπάνω κυβικά, οπότε να σου έτοιμα 125αρια από το εργοστάσιο. Με το Address μου έχω γυρίσει πάμπολλες φορές όλο το Πήλιο, αρκετές φορές Λάρισα, μέχρι και Όλυμπο με ανέβασε. For the record, έχει σχεδόν 153.000χλμ στις πλάτες του και ακόμα στέκει γερά. 

Μόνο βενζίνη και σέρβις ζητάει. 

Τι άλλο θέλουμε πχια;

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τελικά χάνει από την βίδα που βγάζεις για να αλλάξεις τα λάδια γιατί κάποιος μάστορας την έσφιξε τόσο που ράγισε τον λαιμό ή το σώμα που βιδωνει πανω ελπίζω να το περιγραψα καλά αυτό, φαίνεται μόνο όταν κάνει διαστολή συστολή το μοτέρ!!!τίποτα σημαντικό για την υγεία του ακόμα απλά πρεπει να τσεκάρω λάδια..... 

Καλά δεν με έχει βγάλει άσπρο πρόσωπο όπως το address σου αλλά έχουμε μάθει 3 άτομα να οδηγάμε πανω του απο το μηδέν και έχει 3  τρακαρισματα καλά χωρίς τις τουμπες! Συν δυο φορες πηγε να βαρέσει σασμαν υποθέτω γιατί κατι μου ειπαν οι μαστοροι αλλά δεν κατάλαβενα τότε τι μου λέγανε γιατι δεν είχα ιδέα και την μια ευτυχώς φορά την προλαβαμε! Για αυτό έγραψα ότι είναι ταλαιπωρημένο. 

Είμαι ανάμεσα να αλλάξω όλο το μοτερ με καινουργιο όταν θα παθει κατι σοβαρό αλλιώς να ξεκινήσω να δουλευω πανω του μόνος μου γιατί θέλει φλάτζες στο κυλινδροπιστονο και δίσκους για να μην πατιναρει........αμα γίνω καλός μπορεί να φτάσω ως το Κάρτερ

Πιστευω μερικές ζημιές που έπαθε ήταν  από μαστορους γιατί μου εχει συμβεί και στο αυτοκίνητο αλλά εκεί την διωρθονουν ευτυχώς χωρίς επιπλέον χρεώσει! 

Ελπίζω να μην σας ζάλισα... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...