tasos36 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 Αρχικά σορυ για την ορθογραφία και τώρα σας βρήκα και αρχισα να ασχολουμαι άρα είμαι λίγο άσχετος με τα μηχανάκια επειδη δεν παει αλλο με τους μάστορες και τις χρεώσεις τους! 28 είμαι παει τώρα 7 χρόνια σίγουρα που έχω την παπια και έχει 75.000 + χιλιόμετρα γιατί για κατι χρόνια είχε χαλάσει αυτό που τα μετράει..... Έχει περασει πολλα αυτό το παπι και τώρα θα χρειαστούν κατι φλάτζες να αλλάξουμε!θα ανοιχτεί η κεφαλή και ο κυλινδρος σίγουρα γιατί χάνει κάπου στον κυλινδρο! Αμα χρειαστεί να αλλάξουμε την κεφαλή είναι καλή ιδέα να βάλω καμια cdi με μεγάλες βαλβίδες βρίσκω γεματες με 60 ευρώ ( υπάρχει βίντεο εντωμεταξύ για όλους αυτους που ρωτάνε για sprinter 125 όπου βάζει λιφαν 59 στροφαλο 57-59 πιστονι και cdi κεφαλή! Τσιβγκουλης στο YouTube!) Η ερώτηση μου είναι αξίζει να μπει cdi με μεγαλυτερο πιστονι ή μετά θέλει πολλα πιο κάτω στην πορεία και βγαινει πολυ ακρίβη η επένδυση??? Περισσότερο το θέλω για να δουλευει καλυτερα και να μην ζορίζεται τοσο ή θα σπάσει πιο μετά????παω στα βουνα και μερικές φορές μπορεί να κάνει Λουτράκι Πειραιά! Εχω αυτοκίνητο και μαζευω λεφτά για κατι πιο σημαντικό από να παρω μια 600cc ή δεν έχει χρειαστεί ακόμα ουτε σκοπευω να το δώσω εκτός αμα λιώσει τελείως...... Ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.296 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 πριν 2 ώρες, το μέλος tasos36 έγραψε: Εχω αυτοκίνητο και μαζευω λεφτά για κατι πιο σημαντικό από να παρω μια 600cc ή δεν έχει χρειαστεί ακόμα ουτε σκοπευω να το δώσω εκτός αμα λιώσει τελείως...... Τι σημαινουν όλα αυτά που γράφεις σε αυτήν την πρόταση; Σχεδόν δεν βγάζει νόημα τι θες να πεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasos36 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 Ξέχνα αυτό το κομμάτι απλά πολυ μου εχουν πει να το δώσω για κανένα 600cc αλλά ζορίζομαι οικονομικά γιατί θέλω να κάνω κατι και τελευταίο είναι οικονομικό να το συντηρείς! Περιληπτικά ήθελα να γράψω 1) αμα κουμπώσω αυτά πανω και παει 130-140 cc θα πηγαίνει πιο άνετα χωρίς να ζοριζεται? 2) θα σπάσει γιατί έχει 75.000 και είναι ταλαιπωρημένο? 3) δεν αξίζει και λόγο χρημάτων γιατί θα χρειαστούν πιο πολλα αλλαγή παρακάτω? Αμα δεν βγάζεις νόημα μετά απο αυτο Γιατί δεν ξέρω πως να το διαγράφω το ποστ..... Αμα εισαι Δειαχειρηστης κάντο εσυ να παει στα κομμάτια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.726 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 πριν 22 ώρες, το μέλος tasos36 έγραψε: Περισσότερο το θέλω για να δουλευει καλυτερα και να μην ζορίζεται τοσο ή θα σπάσει πιο μετά????παω στα βουνα και μερικές φορές μπορεί να κάνει Λουτράκι Πειραιά! Το μηχανάκι σου, σε εξυπηρέτησε τίμια για πάνω από 75.000χλμ, αν αρχίζεις να μπλέκεις με υπερκυβισμούς, πιστόνια, CDI και λοιπές ιστορίες η αξιοπιστία του θα πάει περίπατο. Για να δεις "σοβαρή" διαφορά, πρέπει να χώσεις αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, το οποίο δεν αξίζει. Αν ο κινητήρας καίει λάδια (που υποψιάζομαι πως κάτι θα τσιμπάει μετά από τοοοσα χλμ), απλά βάλε ένα καινούριο κυλινδροπίστονο στα stock χιλιοστά. Από αυτό και μόνο θα ζωντανεύσει. Στον τομέα βελτίωσης, εγώ θα καθάριζα καλά το καρμπυρατέρ του και θα έβαζα ένα μικρότερο μπροστινό γρανάζι να μην λιγοψυχά τόσο σε ανηφόρες. Και αξιόπιστο θα είναι και θα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τώρα. Τα υπόλοιπα λεφτά, βάλτα στην άκρη για άλλο σκοπό, ή φάτα σε πιτόγυρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasos36 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 Ευχαριστώ πολυ! μετά από 1500χλμ τρώει και χάνει 200 με 250 μλ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 277 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 πριν 48 λεπτά, το μέλος tasos36 έγραψε: και χάνει Εκεί δώσε βάση. Πιο πιθανό είναι να χάνει παρά να καίει. Τα κινέζικα, ότι έχουν σε τσιμούχες είναι χάλια. Στο δικό μου είδα προκοπή μόνο όταν άρχισα να αλλάζω οτιδήποτε λαστιχένιο με γνήσιο Honda. Στα υπόλοιπα περί υπερκυβισμού, ότι (πολύ σωστά) είπαν οι προλαλίσαντες. Έχεις ένα μέτριο παπί, ίσως ότι πιο ποιοτικό μπορείς να βρεις σε κινέζικο. Σου έβγαλε 75k. Είναι καλά. Πολύ καλά. Εφόσον θέλεις να το κρατήσεις και για οικονομικούς λόγους, μην πειραματίζεσαι. Δεν είναι παπί για πολλά πράγματα. Φτιάξε το να δουλεύει σωστά, όπως το έβγαλε το εργοστάσιο και θα δεις ότι θα αντέξει άλλο τόσο. Αν βάλεις ποιοτικά πράγματα, θα αντέξει ακόμα παραπάνω. Αν αρχίσεις τα πειράγματα (και πειράματα) τότε μέτρα μέρες και ευρώ... Την 29/8/2023 at 10:30 ΜΜ, το μέλος tasos36 έγραψε: και μερικές φορές μπορεί να κάνει Λουτράκι Πειραιά! Με το δικό μου αναιμικό 125αρι κινέζικο έχω κάνει άπειρες φορές το Αθήνα - Ωρωπό δικάβαλο, πάρα πολλές φορές το Αθήνα - Ναύπλιο δικάβαλο, έχω ανέβει σε ατελείωτα βουνά δικάβαλο και κάτι Αθήνα - Πάτρα ή Αθήνα - Θήβα (μάντεψε... ναι, δικάβαλο) τα έκανε χωρίς ζόρι. Αν του φερθείς σαν παπί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Αν το κάνεις καρναβάλι, και παπί θα παραμείνει και προβλήματα θα έχει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.726 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 (τροποποιήθηκε) Άπαξ και πειράξεις κυβικά, το μοτέρ αποκτά και ημερομηνία λήξης. Σκοπός είναι να ξέρεις πως από την στιγμή που θα πατήσεις την μίζα μέχρι και να επιστρέψεις σπίτι, θα σε βγάλει απροβλημάτιστα. Το να είσαι κάθε λίγο και λιγάκι με την εργαλειοθήκη παραμάσχαλα ή συνεργείο για διάφορες μικρομ@λακίες που θα βγάζει, είναι και δαπανηρό και κουραστικό. Για κάποιο λόγο βγήκε με αυτό το σετάρισμα από το εργοστάσιο. Εν τέλει τα 125 κυβικά θαρρώ πως είναι αρκετά για παπί. Μέχρι και λίγο πριν το 2000, τα περισσότερα δεν ξεπερνούσαν τα 100cc. Οι κατασκευαστές σίγουρα μυρίστηκαν πως ο κόσμος τα έκανε μόνος του παραπάνω κυβικά, οπότε να σου έτοιμα 125αρια από το εργοστάσιο. Με το Address μου έχω γυρίσει πάμπολλες φορές όλο το Πήλιο, αρκετές φορές Λάρισα, μέχρι και Όλυμπο με ανέβασε. For the record, έχει σχεδόν 153.000χλμ στις πλάτες του και ακόμα στέκει γερά. Μόνο βενζίνη και σέρβις ζητάει. Τι άλλο θέλουμε πχια; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 31 από τον ShapeshifterGR98 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasos36 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 Τελικά χάνει από την βίδα που βγάζεις για να αλλάξεις τα λάδια γιατί κάποιος μάστορας την έσφιξε τόσο που ράγισε τον λαιμό ή το σώμα που βιδωνει πανω ελπίζω να το περιγραψα καλά αυτό, φαίνεται μόνο όταν κάνει διαστολή συστολή το μοτέρ!!!τίποτα σημαντικό για την υγεία του ακόμα απλά πρεπει να τσεκάρω λάδια..... Καλά δεν με έχει βγάλει άσπρο πρόσωπο όπως το address σου αλλά έχουμε μάθει 3 άτομα να οδηγάμε πανω του απο το μηδέν και έχει 3 τρακαρισματα καλά χωρίς τις τουμπες! Συν δυο φορες πηγε να βαρέσει σασμαν υποθέτω γιατί κατι μου ειπαν οι μαστοροι αλλά δεν κατάλαβενα τότε τι μου λέγανε γιατι δεν είχα ιδέα και την μια ευτυχώς φορά την προλαβαμε! Για αυτό έγραψα ότι είναι ταλαιπωρημένο. Είμαι ανάμεσα να αλλάξω όλο το μοτερ με καινουργιο όταν θα παθει κατι σοβαρό αλλιώς να ξεκινήσω να δουλευω πανω του μόνος μου γιατί θέλει φλάτζες στο κυλινδροπιστονο και δίσκους για να μην πατιναρει........αμα γίνω καλός μπορεί να φτάσω ως το Κάρτερ Πιστευω μερικές ζημιές που έπαθε ήταν από μαστορους γιατί μου εχει συμβεί και στο αυτοκίνητο αλλά εκεί την διωρθονουν ευτυχώς χωρίς επιπλέον χρεώσει! Ελπίζω να μην σας ζάλισα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες