orianna 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς έχω ένα πρόβλημα που δεν γνωρίζω πως να διαχειριστώ. Πούλησα ένα 50 Άρι σκούτερ σε κάποιον σε άλλον νόμο. Έτσι του ζήτησα να μου κάνει υπεύθυνη δήλωση στα ΚΕΠ ότι αγόρασε το μηχανάκι έναντι Χ ποσού και αντίστοιχα του έδωσα κ γω χαρτί ότι του πούλησα το μηχανάκι με το ίδιο ποσό. Του έκανα στο όνομα του εξουσιοδότηση για να προβεί στη μεταβίβαση στη τροχαία της πόλης του. Έλα που όμως πέρασε ένας μήνας και μεταβίβαση δεν έκανε. Επικοινώνησα μαζί του και με φτηνές δικαιολογίες ότι και καλά το μηχανάκι δεν ήταν καλό καθυστερεί να τελειώσει με το θέμα. Στη συνέχεια με πήρε τηλ μετα από μέρες για να μου πει ότι θα το δώσει τελικά σε άλλον και να του κάνω εξουσιοδότηση καινούργια για να γίνει η μεταβίβαση τελικά σ αυτόν τον άλλον που δεν γνωρίζω και όχι σ αυτόν που το πούλησα αρχικά. Προφανώς ο συγκεκριμένος θέλει να το μεταπουλησει και να γλυτώσει και τις δύο μεταβιβάσεις. Είναι αυτό νόμιμο; Πρέπει να συμφωνήσω;κι αν ναι τελικά σε ποιον θα δηλώσω ότι το πούλησα; Σημείωση ότι αυτός ένα μήνα κυκλοφορεί το μηχανάκι με ασφάλεια στο όνομα μου που έβγαλε μόνος του καθώς και χωρίς σφραγισμένη άδεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
papg 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 Αυτό έπρεπε να υπογράψετε στο ΚΕΠ εις διπλούν και ας μην έκανε ποτέ μεταβίβαση και όχι υπεύθυνη δήλωση.τώρα τρέχεις και παρακάλα μην κάνει κάποια βλακία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 277 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 Όντως, παρακάλα να μην κάνει κάποια βλακεια. Όπως πολύ καλά κατάλαβες, ένα μήνα κυκλοφορεί το μηχανάκι στο όνομά σου. Που σημαίνει ότι είσαι (συν)υπεύθυνος για ότι κάνει. Το λιγότερο κακό που μπορεί να σου συμβεί είναι να αρχίσουν να σου έρχονται κλήσεις για διάφορες παραβάσεις. Το χειρότερο... άσε καλύτερα! Ποτέ, ποτέ, ποτέ μα ποτέ δεν μεταβιβάζουμε όχημα με εξουσιοδότηση σε άτομο που δεν γνωρίζουμε. Κάθε τρεις και λίγο εδώ μέσα ξεπηδάει το ίδιο πρόβλημα... Τώρα, τι μπορείς να κάνεις. Για το νόμο, είσαι ακόμα ιδιοκτήτης. Άρα και κύριος του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να απαιτήσεις να σου επιστραφεί το μηχανάκι. Αν το τραβήξεις στα άκρα, μπορείς να κατηγορήσεις τον άλλο ακόμα και για κλοπή. Αυτός βέβαια, έχει την υπογραφή σου στην εξουσιοδότηση αλλά μπορείς να επικαλεστείς κατάχρηση, υπεξαίρεση ή όπως αλλιώς λέγεται νομικά, τη στιγμή που δεν προχώρησε στη μεταβίβαση. Μπλέξιμο. Γερό στομάχι να έχεις... Προσπάθησε να επικοινωνήσετε και εξήγησε του ότι και αυτός έχει πρόβλημα που οδηγεί στην ουσία ένα ξένο μηχανάκι και να προχωρήσει άμεσα στη μεταβίβαση αλλιώς μπορείς να του κάνεις φασαρία. Το να κάνεις εξουσιοδότηση σε τρίτο άτομο να αγοράσει το μηχανάκι είναι απολύτως νόμιμο. Αλλά θα έχεις τους ίδιους κινδύνους. Είναι ένα άγνωστο προς εσένα άτομο και δεν ξέρεις τις προθέσεις του. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες