ΜιχαληςΑ 178 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένη μηχανή για μεικτή χρήση αλλά κυρίως κάποια που να την πηγαίνω δικαβαλο και με μπαγκάζια άνετα σε όλη την Ελλάδα, με αξιοπιστία και σχετική οικονομία καυσίμου έκτος απο τις λίγες μετακινησεις εντός πολης ( Μένω Χιο αυτο το διάστημα). Έχω διαβάσει αρκετά συγκριτικά, δει πολλά βίντεο με Review κλπ, έχω διαβασει και πολλα forum με αρκετες αποψεις και για τις δύο μηχανές, καταλίγοντας (για την χρήση που τις θέλω) σε δύο, αποκλείοντας τις υπόλοιπες για διάφορους λόγους. Το budget είναι ~3,500 με 4,000€. Η εμπειρία που έχω από moto είναι Honda GLX 80, Yamaha Crypton X 135, Piaggio Beverly 400, Kimco Xcity 400, Honda PCX 150ie, Honda AX-1 250cc, KTM 690. Οι δύο που έχω καταλήξει είναι η R1150 GS της BMW ιδανικά 2002 και μετά (με ή χωρίς servo), και η V-Strom 1000 από την Kawasaki μοντέλο του 2004 και μετά. Στα θετικά που έχω ξεχωρίσει την BMW είναι 1) η ευκολία στις DIY εργασίες συντήρησης, 2) απλότητα κινητήρα, 3) κάλυψη από αέρα 4) μικρή ροπή προς ακριβές ζημίες και μεγάλα διαστήματα χωρίς εργασίες συντήρησης (άξονας) Τα αρνητικά 1) η ελάχιστα χαμηλότερη ιπποδύναμη απο το Vstrom (bmw 85 / 6.750 kawa 98 / 7.600) 2) το πρόβλημα στα σερβοφρενα + η αναξιοπιστία του ABS με χαμηλή τάση μπαταρίας το οποίο με τρομάζει να πω την αλήθεια 3) ακριβά ανταλλακτικά αν χρειαστείς πχ δισκοπλατο ή ρουλεμάν διαφορικού, 3) τα πολλά χιλιόμετρα στα περισσότερα με τιμή κάτω τον 3800, 4) το βάρος Στα θετικά που έχω ξεχωρίσει την Kawa είναι 1) η καλύτερη ιπποδύναμη και τελική 2) σχετικά καλύτερη τιμή με λίγα χιλιόμετρα, 3) υδροψύξη (αν και πιστεύω το αερο/ ελαιοψυκτο boxer είναι ισάξιο αν όχι καλύτερο), 4) πληθώρα εξτρά και ανταλλακτικών 5) το βάρος Στα αρνητικά: 1) Εχω δει αρκετά με πρόβλημα στην καμπάνα ( πριν του 04 βέβαια) 2) Όχι τόσο προσανατολισμένο για χωμάτινες διαδρομές (ΒΜW 226mm >165mm Kawa) 3) συντήρηση αλυσίδας Προφανός, η ομορφία της καθε μοτο είναι υποκειμενική, μου αρέσουν και οι δύο πολύ, για προβλήματα έχουν ακουστεί και για τις δύο δίαφορα και ρόλο σε αυτό εχει το σφάλμα υλικού η κακη χρήση/ συντηριση και μετα η τύχη οποτε δεν θα σταθώ σε αυτα και τελικός δεν εχω καβαλίσει καμια ακομα για testdrive ((έκτος της Vstrom 650). Θα παω μαλλον τέλος του μήνα για ερευνητική και ψαξιμο Αθήνα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 4 από τον ΜιχαληςΑ λαθος ονομα μοντελου Kawa Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 Καλησπέρα Μιχάλη. Εγώ σε GS, πόσο μάλλον παλιό κ αερόψυκτο, δε θα κοιτούσα Ακόμα χειρότερα αν έχει κ servo. Αντί για KLV μπορείς να δεις κ τα αντίστοιχα VStrom. Τίμια, τα κάνουν όλα και στατιστικά θα είναι πιο αξιόπιστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜιχαληςΑ 178 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 πριν 17 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε: Καλησπέρα Μιχάλη. Εγώ σε GS, πόσο μάλλον παλιό κ αερόψυκτο, δε θα κοιτούσα Ακόμα χειρότερα αν έχει κ servo. Αντί για KLV μπορείς να δεις κ τα αντίστοιχα VStrom. Τίμια, τα κάνουν όλα και στατιστικά θα είναι πιο αξιόπιστα. Κατάλαβα. Νομίζω τα δύο μοντέλα δεν έχουν σημαντικές διαφορές πέρα από την ημερομηνίας παραγωγής και το χρώμα(VStrom/KLV), σωστά? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 πριν 5 ώρες, το μέλος ΜιχαληςΑ έγραψε: Κατάλαβα. Νομίζω τα δύο μοντέλα δεν έχουν σημαντικές διαφορές πέρα από την ημερομηνίας παραγωγής και το χρώμα(VStrom/KLV), σωστά? Μιχάλη, πρακτικά είναι τα ίδια μηχανάκια (αν εξαιρέσουμε χαζοδιαφορές τύπου χρώματα, νικελάκια κλπ) Αν θυμάμαι καλά, έχουν περάσει κ τόσα χρόνια πια, νομίζω κάτι αρρυθμίες στον ψεκασμό είχαν τα 1000άρια και νομίζω μόνο το KLV. Ψεκασμός ήταν? TPS? Ρετάρισμα? Δε θυμάμαι Όχι κάτι σοβαρό, φτιαχνόταν εύκολα θυμάμαι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜιχαληςΑ 178 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 πριν 9 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε: Ψεκασμός ήταν? TPS? Ρετάρισμα? Δε θυμάμαι Όχι κάτι σοβαρό, φτιαχνόταν εύκολα θυμάμαι Αρκετα Suzuki/Kawa στο CAR εχουν αλλαξει TPS όντως. Οποτε θα το εχω στο νου μου. Καποια video στο youtube επισης ανεφεραν ενα προβλημα (μαλλον ειναι αυτο, το TPS) αρρυθμια κατω των 4000 στροφων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες