ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 Σπάνια στο παρελθόν τύχαινε να πατάω μίζα και να σκαλωνει απευθείας, να σβήνει το κοντέρ και να κάνει ξανα τσεκ. Με το που πατούσα ξανά μιζα έπαιρνε κατευθείαν. Τώρα τελευταία συμβαίνει όλο και πιο συχνά , και ο νους μου πήγε στην μπαταρία, η οποία όμως ειναι οκ. Το πρόβλημα είναι πως όταν σβήνω το μηχανάκι, συνήθως ακουγόταν εναν χαρακτηριστικός ήχος ( δεν μπορώ να το περιγράψω, κάπως σαν "γραναζωτος"). Κάθε φορά που ακούγεται αυτός ο ήχος, το μηχανάκι μετά παίρνει μπρος απευθείας, κάθε φορά που δεν ακούγεται, μαγκωνει με την πρώτη μιζια και παίρνει με την δεύτερη. Οταν δεν ακούγεται ο ήχος, και μανιβέλα να προσπαθήσεις να πατήσεις είναι σχεδόν αδύνατο, υπερβολική η αντίσταση, και την πατάω λίγο λίγο μέχρι να ξεσκαλωσει και να πατιεται κανονικά. Εχω καταντήσει πλέον καθε φορά που το σβήνω και δεν ακούγεται ο ήχος αυτός , να παίζω ελαφρώς με την μανιβέλα μέχρι να ακουστεί, ώστε την επόμενη φορά να πάρει μπρος εύκολα. Κάπου είχα διαβάσει για αποσυμπιεστή, αλλα δεν γνωρίζω ούτε πως είναι ούτε πως τον ελέγχω, οποίος γνωρίζει θα εκτιμούσα την βοήθεια του Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.928 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 Aποσυμπιεστης δεν νομιζω να υπάρχει σε τοσα λιγα κυβικά. Τα συμπτωματα που γραφεις τα βλέπω κι εγω καμμια φορά. Η μίζα ειναι (την άλλαξα το 2010 με ιμιτασιόν) και μάλλον θελει πέταμα πάλι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 773 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 Στην κεφαλή πάνω δεξιά έχει μια βίδα (μπορεί μ6 δε θυμάμαι) η οποία είναι ο αποσυμπιεστης εκκεντροφόρου. Θα ανεβάσω το απόγευμα σχετική φωτογραφία από το εγχειρίδιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Την 21/4/2023 at 6:42 ΠΜ, το μέλος innova 04 έγραψε: Aποσυμπιεστης δεν νομιζω να υπάρχει σε τοσα λιγα κυβικά. Τα συμπτωματα που γραφεις τα βλέπω κι εγω καμμια φορά. Η μίζα ειναι (την άλλαξα το 2010 με ιμιτασιόν) και μάλλον θελει πέταμα πάλι. Απλα είχα δεί σε διάφορα ποστ, όπως το ποστ του Αχιλλέα που έλυσε το μοτέρ να αναφέρουν αποσυμπιεστή, και λέω κάπου θα υπάρχει αλλα δεν ξέρω απο τι επιρρεασεται και πως διορθώνεται ( πχ αν πιάνει μάκα και θέλει καθάρισμα, αν θέλει κάτι αλλαγή ή ρύθμιση). Μίζα και γω κλασικά μια ιμιτασιον εχω γιατί η μαμά μου χάλασε την 2η μέρα που το πήρα, αλλα απο το 2017 που την εχω μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει ή δει κάτι διαφορετικό στην λειτουργία της, οταν μπορώ το βάζω μπροστά με μανιβέλα ώστε να μην ταλαιπωρω μπαταρία και μίζα. Απλά δεν μου κάνει για μίζα καθώς το θέμα είναι αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος ο οποίος παλιά ακουγόταν πάντα ενώ τώρα πιο σπάνια . Την 21/4/2023 at 9:06 ΠΜ, το μέλος achilleasv έγραψε: Στην κεφαλή πάνω δεξιά έχει μια βίδα (μπορεί μ6 δε θυμάμαι) η οποία είναι ο αποσυμπιεστης εκκεντροφόρου. Θα ανεβάσω το απόγευμα σχετική φωτογραφία από το εγχειρίδιο. Ωραίος, αν έχεις και πληροφορίες σχετικά με το τι διαδικασία θέλει ώστε να δουλεύει σωστά θα βοηθούσε πολύ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 773 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 πριν 31 λεπτά, το μέλος ChrisM έγραψε: Ωραίος, αν έχεις και πληροφορίες σχετικά με το τι διαδικασία θέλει ώστε να δουλεύει σωστά θα βοηθούσε πολύ Ναι ναι δεν πρόλαβα χθες.. μέχρι τη Δευτέρα θα το έχεις. Αλλά δεν ξέρω αν επηρεάζει τόσο το να εκκινήσει ο κινητήρας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 πριν 8 λεπτά, το μέλος achilleasv έγραψε: Ναι ναι δεν πρόλαβα χθες.. μέχρι τη Δευτέρα θα το έχεις. Αλλά δεν ξέρω αν επηρεάζει τόσο το να εκκινήσει ο κινητήρας. Με την ησυχία σου, δεν το βιάζομαι. Απλά όπως είπα και πρίν οταν δεν ακούγεται ο ήχος αυτός στο σβήσιμο μετά είναι τέρμα δύσκολο το να γυρίσει το μοτέρ. Ακόμα και με μανιβέλα είναι τοσο σκληρό που 110 κιλά άνθρωπος δεν μπορώ να το γυρίσω με την πρώτη με την μανιβέλα. Θέλει να την πατήσω λίγο διακεκομμένα ωστε να γυρίσει ελαφρώς το μοτέρ και μετά γίνεται πιο εύκολο να πατηθεί. Οπότε το να μην μπορεί η μίζα να το γυρίσει μου φαίνεται λογικό ( εκτός και αν είναι φουλ δυνατή η μίζα με δυνατή μπαταρία υποθέτω). Κάτι παρόμοιο κάνει και το 1 έτους sym symphony st200 του πατέρα μου, μερικές φορές πατάς μίζα, δυσκολεύεται να γυρίσει το μοτέρ ελάχιστα και με το που γυρίσει λιγο δίνει φουλ δύναμη μετά και παίρνει κανονικά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.928 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Οι βαλβίδες ειναι σωστα ρυθμισμένες ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 πριν 1 ώρα, το μέλος innova 04 έγραψε: Οι βαλβίδες ειναι σωστα ρυθμισμένες ? Έχει κοντά 4-5κ χιλιόμετρα που ελέγχθηκαν. Ήταν στα κανονικά τους παρόλο που είχα κάνει κοντά 20.000 χλμ απο την τελευταία τους ρύθμιση 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.928 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 Αλλη μία πηγη προβλήματος, ειναι το μπουτόν μίζας, όπου ''χανει'' την αρχικη επαφη. Με τα χρόνια πιάνει ακαθαρσία στην επαφή, και θέλει λίγο ψέκασμα με spray contact cleaner. Εχει άμεσο αποτέλεσμα.. Την 21/4/2023 at 1:28 ΠΜ, το μέλος ChrisM έγραψε: και ο νους μου πήγε στην μπαταρία, η οποία όμως ειναι οκ. εξηγησε το οκ. Ποσα χρονια ειναι επάνω ? Βγαζει καλη ταση ή εχει πεσει κατω απο 12 ? Ειδικα η μπαταρια, θελει κάποια εξτρα φροντιδα (1-2 καλες φορτίσεις / έτος σε εξωτερικο φορτιστη), και πέταμα μολις κάνει κιχ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChrisM 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 πριν 21 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε: Εξηγησε το οκ. Ποσα χρονια ειναι επάνω ? Βγαζει καλη ταση ή εχει πεσει κατω απο 12 ? Ειδικα η μπαταρια, θελει κάποια εξτρα φροντιδα (1-2 καλες φορτίσεις / έτος σε εξωτερικο φορτιστη), και πέταμα μολις κάνει κιχ. Εχει πάνω περίπου 5 χρόνια. Την μέτρησα με πολύμετρο τις προάλλες στα 12.2 . Το μηχανάκι το δουλεύω κάθε μέρα, σπάνια κάθεται 5-10 μέρες ακίνητο και μια φορά τον χρόνο 20 μέρες το καλοκαίρι και ποτέ δεν εχει εμφανίσει πρόβλημα μετά απο αυτές τις μέρες χωρίς χρήση. Κιχ δεν μου χει κάνει ποτέ. Ακόμα και να μην είναι αρκετή η μπαταρία, το ότι είναι τσιμέντο η μανιβέλα όταν δεν κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο στο σβήσιμο δεν είναι περίεργο? Και το ότι αυτό συμβαίνει ολο και πιο συχνά πλέον? Γιατί και παλιότερα όταν ήταν πιο καινούργια η μπαταρία, μια στο τόσο αν τύχαινε να συμβαίνει το ίδιο πράγμα πάλι δεν μπορούσε να το βάλει μπρος με την πρώτη η μίζα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες