Jump to content
lavarsiosk8

Επόμενη μηχανή...GSXR 1000 K9 vs S1000RR

Recommended Posts

Καλημέρα και καλή χρονιά,
Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με ένα δίλλημα που με απασχολεί.
Καταρχήν αυτή τη στιγμή έχω ένα SUZUKI GSXR600 K8 το οποίο το έχω πρακτικά σε κατάσταση καινούριου με διάφορα περιφερειακά και βελτιώσεις τα οποία έχουν φέρει το μηχανάκι μου στο επίπεδο που ήθελα εξαρχής να έρθει. Στο κοντινό διάστημα θα πάω όμως για αγορά μεγαλύτερης μηχανής 1000cc και είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές. Παρακαλώ κρατήστε ότι το κόστος παίζει σημασία.
1)GSXR 1000 K9+ από 8κ-11κ ευρώ
2)GSXR 1000 K7-8 από 6κ-8κ ευρώ
3) S1000RR (2010+) από 10κ-13κ ευρώ.
Λοιπόν οι άξονες που σκέφτομαι έχουν ως εξής:
1)Αξιοπιστία: Το δικό μου είναι πραγματικά αλεξίσφαιρο όπως και τα 1000αρια που γνωρίζω από γνωστούς. Το θέμα μου είναι με το s1000rr που έχω ακούσει ανά καιρούς από "γνώστες" τα κλασσικά, αα μακρία αυτό σπάει μοτερ για πλάκα κτλπ. Σε αναζητήσεις μου όμως σε φορουμ του εξωτερικού δε βρήκα κάτι ιδιαίτερο όποτε φοβάμαι ότι είναι μύθος.
2)Επιδόσεις: Σύμφωνα με τα "τεχνικά χαρακτηριστικά" το s1000rr θα πρέπει να είναι το πιο δυνατό από όλες τις απόψεις. Το ερώτημα έρχεται στο εάν πάρω πχ ενα Κ8 και ρίξω τη διαφορά σε περιφεριακά αλλά και μοτερ θα μπορέσει να φτάσει ή να ξεπεράσει ακόμα ένα εργοστασιακό S1000RR?Όταν μιλάμε για επιδόσεις δε μιλάμε μόνο για ευθεία αλλά και στα φρένα (που τα Κ έχουν σκουπίδια!), αναρτήσεις, πλαίσιο, ζάντες κτλπ.
3)Αίσθηση: Με το 600αρι μου αυτή τη στιγμή έχω θέμα με την επιτάχυνση του, ειδικά στις εξόδους από στροφές. Απλώς δε με συγκινεί όπως κάποτε. Στα υπόλοιπα (φρένα,στρίψιμο-στησιμο) κτλπ δε έχω ιδιαίτερο παράπονο όμως οι επιταχύνσεις του πλέον υστερούν.Επίσης το ότι για να δουλέψει πρέπει μόνιμα μα το κυνηγάς πάνω απο 10κ στροφές κουράζει πάρα πολύ. Ψάχνω λοιπόν ένα πιο "μάχιμο" μηχανάκι ή αλλιώς πιο "αγωνιάρικο". Η θέση σώματος του Κ8 είναι ίδια με το δικό μου ενώ του κ9 λίγο πιο ψηλά και πιο σκυφτά, για το σ1000ρρ δε γνωρίζω. Επίσης τα Κ δεν έχουν κανένα ηλεκτρονικό μπιχλιμπίδι που από τη μια μ'αρέσει αλλά από την άλλη θα ήθελα να δοκιμάσω τα καλούδια του Σ1000ρρ για αλλαγή. Ποιο λοιπόν θα μου δώσει τις περισσότερες συγκινήσεις?
4)Συντήρηση: Γνωρίζω καλά τα κοστολόγια της Ιαπωνίας, δε γνωρίζω της Ευρώπης. Ακούγονται τρελά ποσά που πολλές φορές είναι και διπλάσια από της Ιαπωνίας. Ισχύει? Επίσης το Κ το πας και στο μάστορα παρακάτω για "μια απλή αλλαγή" λαδιών. Το Σ1000ρρ μόνο αντιπροσωπεία?
Γενικά δεν κάνω ταξίδια με τη μηχανή και η χρήση της είναι για "γρήγορες" βόλτες και για πίστα. Τα χιλιόμετρα μέσα στο χρόνο δεν υπερβαίνουν τα 10.000 και συνήθως δεν είναι πάνω από 6. Θα ήθελα ιδανικά απόψεις από κάποιον που τα έχει τα μηχανάκια και όχι από τι έχουμε διαβάσει.
Σας ευχαριστώ και πάντα όρθιοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κλασσική ερώτηση, έχει σημασία?
Εάν έχει Μέγαρα όταν ήταν ανοιχτά ήμουν Ενδιάμεσους χωρίς χρονόμετρο.
Φέτος που θα πάω Σέρρες θα σε ενημερώσω. 
Να φανταστώ εάν έχεις να μου απαντήσεις κάτι,θα πρέπει να παραθέσεις και εσύ τους χρόνους σου για να δω εάν έχει βαρύτητα η απάντηση σου.
Φιλικά.

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 41 λεπτά, το μέλος lavarsiosk8 έγραψε:

Κλασσική ερώτηση, έχει σημασία?
Εάν έχει Μέγαρα όταν ήταν ανοιχτά ήμουν Ενδιάμεσους χωρίς χρονόμετρο.
Φέτος που θα πάω Σέρρες θα σε ενημερώσω. 
Να φανταστώ εάν έχεις να μου απαντήσεις κάτι,θα πρέπει να παραθέσεις και εσύ τους χρόνους σου για να δω εάν έχει βαρύτητα η απάντηση σου.
Φιλικά.

 

Από την απάντηση καταλαβαίνω,

1) Δεν γυρνάς σε χρόνους που όλα τα παραπάνω έχουν κάποια σημασία. Ενας αγωνιζόμενος που γυρνάει στο 1.23 Σέρρες ας πούμε ή στο 0.59 Μέγαρα και θέλει ακόμα μισό δευτερόλεπτο, για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του, έχει λογικό νόημα να ψάχνει αυτά που ρωτάς. Ενας που γυρνάει σε μεσαίο γκρουπ σε τρακντέι, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα από άποψη λογικής, να ψάχνει τις διαφορές που ρωτάς. Αρα αυτά που ρωτάς, είναι εντελώς συναισθηματική σκέψη, οπότε δεν έχουν νόημα να απαντηθούν αναλυτικά.

2) Δεν έχεις ενήλικη λογική. Αυτό ήταν ήδη φανερό από τις ερωτήσεις, επιβεβαιώθηκε από την δεύτερη απάντηση. Ρωτάς κάτι, προσπαθεί κάποιος να σου απαντήσει με αιτιοκρατική λογική, για να σου δώσει την καλύτερη δυνατή απάντηση που ταιριάζει σε αυτό που ρώτησες, και ΠΑΛΙ συναισθηματικά απαντώντας, μπερδεύεις άσχετα πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλεις να μάθεις.

Συνοψίζοντας.

1) Για το S1000RR δεν έχω δική μου εμπειρία. Βγάζει τα πιο πολλά άλογα στο δυναμόμετρο, αλλά τα πρώτης γεννιάς αλλάξανε κάτι μοτέρ σε ανακληση, και σε αγωνιστική οδήγηση στην πίστα, καρφώνανε βαλβίδες. Φίλος αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα, έτρεξε μια χρονιά με αυτό και η εμπειρία του δεν ήταν καλή, κυρίως από το στήσιμο πλαισίου-αναρτήσεων. Γενικά ΟΛΑ αυτά, δεν σε αφορούν και πολύ, δεν πρόκεται να κυνηγήσεις πρωτάθλημα, βόλτες θα κάνεις, για τις βόλτες ΟΛΑ αυτά που έχεις βάλει στην λίστα, καλά είναι.

2) Οχι. Ισχύει για κάθε μηχανή σε σχέση με κάθε μηχανή. Η κάθε μία, είναι ο χαρακτήρας της, δεν γίνεται να αλλάξεις πράγματα και να πάρει τον χαρακτήρα μιας άλλης, ή να γίνει ''ιση ή καλύτερη''. Θα είναι πάντα κάτι άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

3) Παίζει να είσαι πιο γρήγορος με το 600. Τα 1000 των γενιών που ρωτάς, δάγκωναν όταν κάποια στιγμή ο αναβάτης το παράκανε στην έξοδο. Δεν σε δάγκωναν σήμερα, ούτε αύριο αλλά ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, σε 1ms αφηρημάδας, τσακ, προσπέραση το πίσω ελαστικό, άδειασμα ο αναβάτης, τουμπίδια η μηχανή, χοντροί μπελάδες. Πολλοί αναβάτες, φοβούμενοι ακριβώς αυτό, βγαίναν υποτονικά από την στροφή, με αποτέλεσμα το 1000 τελικά να είναι πιο αργό από το 600.

4) Ισχύουν κάποια πράγματα, όπως ισχύει ότι ΚΑΙ το Κ έχει συντήρηση που χρειάζεται πέραν του ''αλλάζω λάδια στον μάστορα''. Θέλει και ένα σωρό άλλα αναλώσιμα, θέλει διάκενα βαλβίδων, θέλει επισκευή σε φθορές π.χ. τσιμούχες στο πηρούνι, και ειδικά για χρήση πίστας, όλα αυτά, έρχονται πολύ πιο γρήγορα. Αν φτιάχνεις πράγματα μόνος σου, το κόστος μειώνεται. Αν τρέχεις για το παραμικρό στους μηχανικούς, το κόστος αυξάνεται. Επίσης το κόστος έχει άλλη επίδραση για τον έναν, άλλη για τον άλλον. Αλλος μαζεύει 600 ευρώ να κάνει μεγάλο σέρβις 2 χρόνια, άλλος απλά δεν πάει ενα ΣΚ Αράχωβα, την βγάζει με μονοήμερη στο Ναύπλιο.

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε τόσο παλιά μηχανάκια πλέον, και αφού δεν έχεις προτίμηση σε κάποιο, καλύτερα να πάρεις αυτό που θα βρεις στην καλύτερη κατάσταση. Μετά από 10+ χρόνια ό,τι κουσούρι ήταν να βγάλουν θα το έχουν βγάλει. Το πρόβλημα είναι κυρίως τα 2-3 χέρια που θα τα έχουν περάσει και η συντήρηση που (δε) θα τους έχουν κάνει.

Θα πρότεινα να πάρεις κάποιο με όσα περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα αντέχει η τσέπη σου, μιας και φαίνεται πως το κυνηγάς.

Εδώ μέσα δεν νομίζω να υπάρχουν κάτοχοι ούτε k9+, ούτε rr, οπότε δύσκολα να βρεις άποψη από πρώτο χέρι.

Πάντα όρθιος  :biker8zj:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...