Jump to content
Ziso

Δίπλωμα Α2 (Ετών 19,χρονολογικά 20)

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι συνοδηγοί

Απευθύνομαι στους γνώστες αλλα και σε οσους εχουν εμπειρική γνώση στο θεμα,παρολαυτά γνωμές,συμβουλες και προτάσεις απο τρίτους ειναι φυσικά καλοδεχούμενες

Τον Δεκέμβρη που μας έρχεται θα γίνω 19 χρονών,ενω απο το 2023 χρονολογικά θα θεωρούμε 20 χρονών (τουλαχιστον απο πολλές δημόσιες υπηρεσίες το εχω ηδη διαπιστώσει) 

Λέτε απο το νεο έτος,να μπορω να βγάλω δίπλωμα Α2 πας και οδηγήσω κατι περα απο το παπακι (για οσους δεν ξέρουν,Α2 για μηχανές μπορεις να βγάλεις απο 20 χρονών)

εκ των προτέρων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα  ξεκινήσεις μαθήματα θεωρητικά και οδήγηση, και θα δώσεις για Α2 όταν θα είσαι 20 ετών +μιας ημέρας.

Και εννοείται οτι είναι καλό να βγάλεις Α2, αν σε παίρνει οικονομικά. Ακόμα και να μείνεις στο παπάκι, να μην μπορείς να πας βόλτα κάτι άλλο; Να μην νοικιάσεις κάτι καλύτερο όταν πας το καλοκαίρι διακοπές, να κάνεις το γύρο του νησιού;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος Ziso έγραψε:

Καλησπέρα φίλοι συνοδηγοί

Απευθύνομαι στους γνώστες αλλα και σε οσους εχουν εμπειρική γνώση στο θεμα,παρολαυτά γνωμές,συμβουλες και προτάσεις απο τρίτους ειναι φυσικά καλοδεχούμενες

Τον Δεκέμβρη που μας έρχεται θα γίνω 19 χρονών,ενω απο το 2023 χρονολογικά θα θεωρούμε 20 χρονών (τουλαχιστον απο πολλές δημόσιες υπηρεσίες το εχω ηδη διαπιστώσει) 

Λέτε απο το νεο έτος,να μπορω να βγάλω δίπλωμα Α2 πας και οδηγήσω κατι περα απο το παπακι (για οσους δεν ξέρουν,Α2 για μηχανές μπορεις να βγάλεις απο 20 χρονών)

εκ των προτέρων

Απο ότι βλέπω οχι δεν μπορείς. Η προϋπόθεση σχετικά με την ηλικία για την απόκτηση διπλώματος Α2 ειναι να έχει συμπληρωθεί το 20ο έτος

https://www.safeway.com.gr/διπλώματα/μοτοσικλέτας/α2/

Οπότε, κάνεις υπομονή για το 2024. Αν θελεις, για σιγουρια μιλησε με μια σχολή οδηγών. 

Υπόψην, η κατηγορία αυτή ειναι μεχρι 400 κ.εκ. (35 kW - 47 hp).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρα πρεπει να ειμαι 20 και μιας ημερας thx

παντως εχω διπλωμα για α1.ξεχασα να το πω πιο πανω

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Ziso έγραψε:

Αρα πρεπει να ειμαι 20 και μιας ημερας thx

παντως εχω διπλωμα για α1.ξεχασα να το πω πιο πανω

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Με το Α1 υπάρχει ενα "κρυφό μυστικό". Θεωρητικά, το διπλωμα σου ισχυεί μέχρι τα 125 κ.εκ. Στα σημεία όμως μπορείς να οδηγήσεις μέχρι και 150 κ.εκ. Αυτο ισχυεί με βάση τα kW και τα άλογα. Για παράδειγμα, μπορείς να οδηγήσεις πχ ενα Piaggio Medley του 2018 το οποίο έχει 10.8 kW άσχετα αν εχει 14.8 hp.  Αν βασιστούμε σε αυτά τοτε πιθανοτατα  να μπορείς  να οδηγήσεις και ενα SYM Symphony 200 ST!! Αυτο γιατι σύμφωνα μσ την επισημη ιστοσελίδα της SYM, έχει απόδοση 9.0 kW ήτοι δηλαδή 12 άλογα άρα φαίνεται πως εισαι εντος νομοθεσίας... 🤔

Πάντως τότε ο δάσκαλος οδήγησης μου είχε πει οτι μπορουσα (τότε που ειχα μονο το Α1) οτι μπορω να οδηγησω μεχρι 150 κ.εκ. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος JohnnyT έγραψε:

Με το Α1 υπάρχει ενα "κρυφό μυστικό". Θεωρητικά, το διπλωμα σου ισχυεί μέχρι τα 125 κ.εκ. Στα σημεία όμως μπορείς να οδηγήσεις μέχρι και 150 κ.εκ. Αυτο ισχυεί με βάση τα kW και τα άλογα. Για παράδειγμα, μπορείς να οδηγήσεις πχ ενα Piaggio Medley του 2018 το οποίο έχει 10.8 kW άσχετα αν εχει 14.8 hp.  Αν βασιστούμε σε αυτά τοτε πιθανοτατα  να μπορείς  να οδηγήσεις και ενα SYM Symphony 200 ST!! Αυτο γιατι σύμφωνα μσ την επισημη ιστοσελίδα της SYM, έχει απόδοση 9.0 kW ήτοι δηλαδή 12 άλογα άρα φαίνεται πως εισαι εντος νομοθεσίας... 🤔

Πάντως τότε ο δάσκαλος οδήγησης μου είχε πει οτι μπορουσα (τότε που ειχα μονο το Α1) οτι μπορω να οδηγησω μεχρι 150 κ.εκ. 

@Ziso να ξέρεις απο τα παραπάνω δεν ισχύει τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ξερω,στο θεμα της οδηγησης ισχυει το γραμμα του νομου,και οχι το 100% στα πρακτικα επι του θεματος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

@Ziso να ξέρεις απο τα παραπάνω δεν ισχύει τίποτα.

Αφου δεν με ειπες "you are a traitor!" παλι καλα 😆.

Παντως 125 με 14 αλογα μανισιο  κομματακι δυσκολο στις μερες μας.

Καπου ειχα διαβασει ενα παρομοιο θεμα με ΧT που υπηρχε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

https://www.daytonamotors.gr/model/u125/

Μόνο αυτό ξέρω να βγάζει 15 σχεδόν αλογα,ισα ισα να υπακούει το νομο

Δεν ξερω τι παιζει στα ανωμάλου,αλλα τα 125αρια μονο για παπια και scooter αξιζουν...πες παρεις 125 μηχανη δρομου,θα την παρατήσεις με το που βγάλεις για Α2,ενω τουλαχιστον το παπι θα το κρατησεις οσο παει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος Ziso έγραψε:

https://www.daytonamotors.gr/model/u125/

Μόνο αυτό ξέρω να βγάζει 15 σχεδόν αλογα,ισα ισα να υπακούει το νομο

Δεν ξερω τι παιζει στα ανωμάλου,αλλα τα 125αρια μονο για παπια και scooter αξιζουν...πες παρεις 125 μηχανη δρομου,θα την παρατήσεις με το που βγάλεις για Α2,ενω τουλαχιστον το παπι θα το κρατησεις οσο παει.

Φίλε μου να σου "πώ" κάτι;

Εμείς υποθέσεις κάνουμε ως κοινοί παρατηρητές και οδηγοί της καθημερινότητας.

Οι υπεύθυνοι επι του ζητήματος ειναι:

- Το υπουργείο υποδομών και μεταφορών

- Η υπηρεσία συγκοινωνιών της Περιφέρειας και

- οι δάσκαλοι οδήγησης .

Αυτα τα ερωτηματα καλο ειναι να τα θέσεις κάπου ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα (κακώς που δεν μας το εχει διευθετήσει η πολιτεία ακόμη)

διότι εγω βλέπω πχ ενα δίκυκλο να τηρει προδιαγραφες Α1 αλλα να ειναι 168 κ.εκ.

Θα μου πεις αυτο ειναι ενα οχημα στα 100 ναι αλλα δεν ξερεις αν υπαρχουν και αλλα... ξαναναφερω... υποθέσεις κάνουμε σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε προφαφώς,ετσι κι αλλιώς αυριο θα περάσω απο τη σχολη οδηγων να ρωτησω τι παιζει.Στη τελική,την απάντηση θα την παραθέσω εδω,ωστε να λυσει την απορία κι αλλών ενδιαφερόμενων.

πάντως,η νομοθεσία προβλέπει μέχρι 125cc για το Α1 ανεξαρτήτως άλλων προδιαγραφών,παρολαυτά αμα βρει κανεις εργαλείο για Α1 νομιμο,μαμα, με πανω απο 125cc ας το παραθεσει,θα το εκτιμήσουμε δεοντώς 

άσχετο αλλα θελω να το ξεκαθαρίσω,δεν εχω καμια ειρωνική διάθεση,ουτε τρολάρω στη κουβεντα....εξάλλου το ανέφερα και παραπάνω 

πριν 1 ώρα, το μέλος Ziso έγραψε:

γνωμές,συμβουλες και προτάσεις απο τρίτους ειναι φυσικά καλοδεχούμενες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος JohnnyT έγραψε:

διότι εγω βλέπω πχ ενα δίκυκλο να τηρει προδιαγραφες Α1 αλλα να ειναι 168 κ.εκ.

Μην γράφεις πράγματα που ΔΕΝ ισχύουν, από τη στιγμή που στην άδεια κυκλοφορία αναγράφει 168cc δεν το οδηγείς με Α1, η νομοθεσία είναι ξεκαθαρη, ορίζει έως 125cc και μέγιστη ιπποδύναμη τα 11 KW, και οι δυο συνθήκες μαζί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Μην γράφεις πράγματα που ΔΕΝ ισχύουν, από τη στιγμή που στην άδεια κυκλοφορία αναγράφει 168cc δεν το οδηγείς με Α1, η νομοθεσία είναι ξεκαθαρη, ορίζει έως 125cc και μέγιστη ιπποδύναμη τα 11 KW, και οι δυο συνθήκες μαζί.

Το ότι έχουν εφαρμόσει την μονάδα μέτρησης kW έχουν μπερδέψει απο μόνοι τους τα πράγματα.

Εγώ δεν αναφέρω οτι "πάση θυσία" μπορεις να οδηγήσεις και πανω απο τα 125 κεκ. Απλά, με βάση αυτα που μου είχε πει ο δάσκαλος μπορούσα να οδηγήσω μεχρι και 150 κ.εκ και αυτο εξαιτίας των "σημείων" όχι με βάση το στερεότυπο.

Εξάλλου ούτε εσυ ούτε εγω είμαστε αρμόδιοι επι του θέματος. Σε forum ειμαστε όχι σε υπουργικό συμβούλιο, οπότε εγω το λήγω εδω με όλη την καλη διάθεση. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο δάσκαλος που είχες μάλλον δεν τα ήξερε καλά τα γράμματα, δεν υπάρχει πουθενά ο όρος “σημεία” στα διπλώματα, μην γράφετε δημόσια πράγματα που δεν ισχύουν, θα πάρετε κανέναν στο λαιμό σας.

Η μονάδα μέτρησης, σε KW ή HP ή PS δεν παίζει κανένα ρόλο, όλες μετράνε το ίδιο αλλά με διαφορετική κλίμακα.

Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και δεν πρέπει να τον ερμινευει ο καθένας όπως τον βολεύει.

Δεν έχω όρεξη να μαλώνω δημόσια στα φόρα, αλλα καλό θα είναι να μην παραπληροφορούμε όταν δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης, ούτε το Α2 έχει όριο τα 400 κυβικά. Μην γράφετε ρε σεις ότι σας έρθει.

Το όριο που μπορείς να οδηγήσεις με Α2 είναι: Μέγιστη ισχύς 35 kW (47.6 hp) ΚΑΙ μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος 0,2 kW/kg. Επίσης μπορεί να οδηγηθεί μοτοσυκλέτα με ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ιπποδύναμης (από το εργοστάσιο) εφόσον η αρχική μη-περιορισμένη ιπποδύναμη δεν ξεπερνάει τα 70 KW. Το ΚΑΙ σημαίνει ότι πρέπει να πληρούνται ΚΑΙ οι δύο όροι.

Δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στον ορισμό του Α2 όριο κυβικών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος Ziso έγραψε:

Δεν ξερω τι παιζει στα ανωμάλου

Στα μηχανάκια των πούστηδωνε και σαδομαζόχωνε;

Εχω ένα τέτοιο και το μοντέλο είναι "Dominator". Χμμμμμμμμμ.........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

(ενναλακτικαί ονομασίαι των αναβατών χώματος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Εχω ένα τέτοιο και το μοντέλο είναι "Eksperminator". Χμμμμμμμμμ.........

Δε σπάει, δε χαλάει, είναι Honda και camay!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και που λες, σε σφοδρό μποτιλιάρισμα κάποτες, πήγα όλη τη μικρονησίδα (~25cm πλάτος?) του τριγώνου του Αθηναϊκού διαβόλου όρθιος, τρομερή γεωμετρία το Ντόμι - κρίμα που ποτέ δε φτιάξανε Ντόμη ΙΙ με το μοτέρ του XR650R  - το μοτέρ του Ντόμι χαλάει στην κεφαλή αλλά με αργό ρυθμό αλά Τιτανικός

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Mi_ka έγραψε:

τρομερή γεωμετρία το Ντόμι - κρίμα που ποτέ δε φτιάξανε Ντόμη ΙΙ με το μοτέρ του XR650R  - το μοτέρ του Ντόμι χαλάει στην κεφαλή αλλά με αργό ρυθμό αλά Τιτανικός

Καταλαβαίνεις οτι αυτά που λες δεν ισχύουν, έτσι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το χάρισα όταν χάλασε, δηλαδή δούλευε αλλά ήθελε 6-7 κατοστάρικα μάζεμα, χαααααλαγε καιρό σιγά σιγά, πότε θα έφτυνε τον οδηγό βαλβίδας μέσα δεν ξέρω μόνο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα