Jump to content
giorgos200

Lifan κινητήρας

Recommended Posts

πριν 1 ώρα, το μέλος Kounelos έγραψε:

Επειδή βρήκα την ευκαιρία θελω και εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω…έχω ενα lifan 110(μαμα) και επειδή έσπασε η κεφαλή που είχε θέλω να πάρω μια καινούργια...αλλά το θέμα μου είναι τι κεφαλή να πάρω για να δουλεύει σωστά και να μην πεταξω τα λεφτα μου......αν καποιος μπορει να με βοηθησει ευχαριστω

Εδω εισαι: https://www.car.gr/parts/view/9690533-kefali-oem-koble-honda-astrea-grand-honda-supra-lifan-110

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 19 ώρες, το μέλος JohnnyT έγραψε:

απλά μου είπαν ότι είναι καλύτερα μια cdi....εσύ τι λες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Kounelos έγραψε:

απλά μου είπαν ότι είναι καλύτερα μια cdi....εσύ τι λες

Η CDI αν θυμάμαι καλα ειναι αυτη που  εχει τις μεγαλες βαλβιδες. Εδω κατα την γνωμη σου, θα συμφερε αν ηταν βελτιωμενο το μοτερ.

Αν το μοτερ ειναι μανισιο, εγω θα εβαζα την απλη κεφαλη απο Astrea χωρις αμφιβολιες.

Τσεκαρε και εδω: 

Τροποποιήθηκε από τον JohnnyT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάλε μια απλή κεφαλή, η CDI έχει μεγάλο χώρο καύσης ώστε να φιλοξενεί τις μεγάλες βαλβίδες, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τη βάλεις σε ένα μοτερ με φλατ έμβολο να σου ρίχνει τη σχέση συμπίεσης, αποτέλεσμα αυτού είναι να έχεις ένα ψόφιο μηχανάκι στα χαμηλά και να αναγκάζεσαι να βάλεις μεγάλο καρμπυρατέρ σαν ημίμετρο. Η CDI για να δουλέψει σωστά θελει “πομπε” έμβολο, εκκεντροφόρο ώστε να εκμεταλλευτείς τις μεγάλες βαλβίδες και φυσικά να πας σε παραπάνω κυβικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχω θέμα με ηλεκτρικά,,,έχω εάν lifan 110 αλλά ενώ το μηχανάκι έχει ρεύμα για φώτα τα πάντα αλλά στο μπουζί δεν δίνει ρεύμα...λίγο ποιο παλιά είχα πάλι θέμα με τα ρεύματα και μια έστελνε και μια όχι και μετα έγινε αυτό...ότι δεν φέρνει ρευμα.Εχω αλλάξει ηλεκτρονική πολλαπλασιαστή ανορθωτή αλλά δεν άλλαξε τίποτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Killer switch στο σταντ; Πηνία; Τα astreaειδή μοτερακια έχουν στα πηνία τους ένα τύλιγμα που προορίζεται αποκλειστικά για την τροφοδοσία της ηλεκτρονικής. Επίσης, πρέπει να ελέγξεις το "μάτι" του χρονισμού (το πηνιακι που δίνει παλμό για το σπινθήρα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος CRX έγραψε:

Killer switch στο σταντ; Πηνία; Τα astreaειδή μοτερακια έχουν στα πηνία τους ένα τύλιγμα που προορίζεται αποκλειστικά για την τροφοδοσία της ηλεκτρονικής. Επίσης, πρέπει να ελέγξεις το "μάτι" του χρονισμού (το πηνιακι που δίνει παλμό για το σπινθήρα).

Δηλαδή να αλλάξω κατευθείαν πηνια ;..Γτ kill switch δεν έχει και άμα αλλάζω πηνια θα αλλάξω μαζί και μάτι ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Kounelos έγραψε:

Δηλαδή να αλλάξω κατευθείαν πηνια ;

Κάτσε βρε φίλε, ώπα!!! Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι; 

Να ελέγξεις τα παραπάνω, όχι να τα αλλάξεις! Γιατί δεν έχει killer switch; Είσαι σίγουρος; Δεν υπάρχει καθόλου ή έχει γίνει παράκαμψη; 

Τις φισες τις κοίταξες; Οι Κινέζοι δεν φημίζονται για την ποιότητα των επαφών. 

Γενικά, εδώ ιδέες μπορούμε να δώσουμε. Δεν ξέρουμε το ιστορικό του παπιου, τι χέρι έχει μπει, τι... παντρεματα έχουν γίνει, κτλ. Οπότε είναι δύσκολη η τηλεδιάγνωση. Χρειάζεται από μέρους σου να έχεις κάποιες γνώσεις και να ξέρεις να χειρίζεσαι κάποια εργαλεία. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά. Ένα πολυμετρο είναι το ελάχιστο που χρειάζεται για να ξεκινήσεις. Θα πρέπει να ακολουθήσεις όλο το διάγραμμα για να βρεις πού είναι το πρόβλημα. Αλλιώς, αλλάζεις στην τύχη εξαρτήματα και εύχεσαι να το πετύχεις κάποια στιγμή. 

Γνώμη μου, αν δεν μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο σε βασικά πράγματα, πήγαινε σε ένα μάστορα. Πιο φτηνά θα σου βγει. Ήδη έχεις αλλάξει αρκετά και δεν είχες αποτέλεσμα.

Φιλικά πάντα! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχει κάποιος χρησιμοποίηση αυτή την κέφαλοί? γτ σκέφτομαι να την πάρω για ενα lifan 110
https://katsantonisteam.gr/eidi-moter/kefali/kefali-225/kefali-cdi-aasa-27-23-lifan-125-278ag

η σκέφτομαι να πάρω αυτήν
https://katsantonisteam.gr/eidi-moter/kefali/kefali-225/kefali-oem-komple-honda-astrea-grand-honda-supra-lifan-110-307ag
τι λέτε ?

Τροποποιήθηκε από τον Kounelos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε, επειδή ψάχνεσαι πολύ. Από ότι φαίνεται το μηχανάκι έχει αρκετά προβλήματα. Πήγαινε σε μάστορα. Κερδισμένος θα βγεις στο τέλος. Για την κεφαλή, πάρε τη μαμά κεφαλή και πήγαινε σε ένα μεγάλο ανταλλακτικάδικο (κατσαντωνης, τογελος, stelpet κτλ) να σου βρουν την ίδια. Lifan είναι, βρομάει ο τόπος από τέτοιες. 

Υπόψιν, η αλλαγή κεφαλής θέλει και κάτι που λέγεται "χρονισμός"... Το έχεις; 

Καλή τύχη... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα