Jump to content
propapias

freewind

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα. Λοιπόν για να μπω στο θέμα, έχω αγοράσει ένα freewind και χρειάζεται μερικά πραγματάκια όσο αναφορά ανάρτηση και φρένο. Αρχικά η απόσβεση στην πίσω ανάρτηση τα έχει φτύσει πλήρως (η ρύθμιση για την απόσβεση είναι στο μαξ). Έχει κανείς δοκιμάσει κάποια από τα εξειδικευμένα συνεργεία που ασχολούνται με αναρτήσεις και αν ναι ήταν ευχαριστημένος (εντός Αθηνών); Και τέλος θέλω να φρεσκάρω τα μπροστινά φρένα γιατί είναι παντελώς άχρηστα και τα φοβάμαι, δεν έχουν κανένα αρχικό δάγκωμα στην αρχή και όταν τα πιέζω λόγω της μαλακής ανάρτησης η μηχανή βουτάει απότομα. Προτείνετε να αλλάξω τα πάντα (έμβολο τρόμπας, τακάκια και τσιμούχες δαγκάνας) ή να καθαρίσω τα έμβολα της δαγκάνας, να αλλάξω τσιμούχες και τακάκια; Πληροφοριακά έχω οδηγήσει την ίδια μοτοσυκλέτα της οποίας τα φρένα ήταν σαφώς καλύτερα οπότε δεν είναι η ιδέα μου. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

πως και το'βαλες στο Τοπικ συντομων απαντησεων ?

Διοτι, μονο συντομες δεν θα'ναι, μπορουσες να φτιαξεις τοπικ δικο σου.

Άφηνε κενα στις προτασεις, ειναι πολυ κουραστικο, δεν διαβαζεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 52 λεπτά, το μέλος propapias έγραψε:

Προτείνετε να αλλάξω τα πάντα (έμβολο τρόμπας, τακάκια και τσιμούχες δαγκάνας) ή να καθαρίσω τα έμβολα της δαγκάνας, να αλλάξω τσιμούχες και τακάκια;

Οχι. Αν το σπίτι θέλει βάψιμο, δεν γκρεμίζουμε τους τοίχους και τους ξαναχτίζουμε.

Κάνε μια καλή συντήρηση στο σύστημα, αλλαγή υγρών, καθάρισμα δαγκάνα, άλλαγμα τακάκια αν είναι φθαρμένα-λαδωμένα-ψημμένα-μάρκαμέκαψες, και αν έχει το μαμά σωληνάκι πολύ πιθανό να θέλει αλλαγή κι αυτό.

Μην ξεχνάς ποτέ, ότι για το φρένο σαν σύνολο, παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα

1-Το λάστιχο

2-Η ανάρτηση

3-Το φρένο αυτό καθέ αυτό

Αν ένα από τα τρία είναι χάλια, δεν έχει νόημα να φτιάχνεις το άλλο στην εντέλεια, πρέπει ΟΛΑ να είναι καλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πας οπωσδήποτε το πίσω αμορτισερ για σέρβις. 

Όσο για τα φρένα ξεκινα αλλάζοντας απλώς υγρά (και καθαρισμό εμβολων εννοείται) και επίσης έλεγξε αν είναι φθαρμενο-πολυκαιρινο το σωληνάκι και "μπαλονιάζει". 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα λάστιχα είναι 4ετίας Battlax αλλά έχουν ξεραθεί ή δεν κάνουν για τους δρόμους της Αθήνας οπότε θα τα αλλάξω και θα επιλέξω κάτι πιο μαλακό.

Οπότε θα πάω την ανάρτηση για service και θα ξεκινήσω με τα βασικά του φρένου και το λάστιχο. 

Τροποποιήθηκε από τον propapias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και καλά τακάκια οπωσδήποτε. Εχω πολύ καλό αποτέλεσμα με τα ferodo, oxι τα μεταλλικά, τα αμέσως πιο κάτω. Αν σ ενδιαφέρει να σου βρω τον τύπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

α. αν δεν έχει γίνει, ασχολείσαι με τις βίδες του διακόπτη νεκράς - SOS σε Freewind & DR650SE

β. επίσης SOS, αν δεν έχει τοποθετηθεί, αγοράζεις και βάζεις το λαμάκι συγκράτησης τσιμούχας άξονα εξόδου αλυσίδας,

πίσω από το μικρό γρανάζι αλυσίδας 

γ. αν νιώθεις περίεργη αίσθηση στις αλλαγές 1η-2α-3η, άνοιγμα έλεγχο φουρκέττες μπας και είναι στραβωμένες από έστω και ανώδυνη τούμπα που έμπλεξε ο λεβιές

αυτά είναι SOS για ΟΛΑ τα DR650SE ('97 και μετά) και ΟΛΑ τα Freewind

- αν το (α) δεν έχει γίνει και το αμελείς, αν τύχει να δεις σε πορεία το λαμπάκι νεκράς να τρεμοαναβοσβήνει στα καλά καθούμενα, σβήνεις παρκάρεις ΑΜΕΣΩΣ! οι βίδες είναι έτοιμες να πέσουν μέσα γιατί ξεβιδώθηκαν από συστολές-διαστολές και να τις μασήσει

- το (β) είναι τσιγγούνικη παράβλεψη της μαμάς,  κάποια στιγμή ξεραίνεται αρκετά και δραπετεύει στα καλά καθούμενα σκορπώντας και τα λάδι στο πίσω λάστιχο - είχα βάλει στο DR μου και σε Freewind φίλου, ακριβώς ίδια είναι στο σημείο αυτό

- για το (γ) είναι η πιο πιθανή εξήγηση γιατί κάποια μηχανάκια έχουν στα καλά καθούμενα σπάσει το γρανάζι της 3ης, σπανίως της 2άς

τέλος, για το συμπλέκτη των Freewind δε ξέρω ειδικά αλλά αν έχεις θέμα πατιναρίσματος ρίξε μια ματιά εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα