Jump to content
Sign in to follow this  
Nikkosto

Yamaha R1 2008 προβλημα υπερφόρτωσης

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους εδω μεσα.. το προβλημα μου εχει ως εξής .. ειχα θεματα με το μηχανακι να μην εχει σωστη ταση να μιζαρει και οταν το εβαλα με καλώδια μπροστα με αφησε στον δρομο αλλαξα μπαταρια και το προβλημα συνεχισε.. καταλαβα πως δεν φόρτιζε ποτε οποτε έλεγξα πηνια και βολάν .. τα πηνια μου ηταν καμμενα οποτε και αλλαχτήκαν το βολάν (ενισχυμένο) ηταν σε καλη κατασταση οποτε και το αφησα.. αφου αλλαχτήκαν την πρωτη μερα με μετρήσεις ολα ηταν οκ.. την δευτερη ομως μερα παρατηρησα υπερφορτώσεις της τάξης μεχρι και 20 V .. ξερετε τι μπορει να ευθυνεται..; Μηπως πρεπει να αλλαξω ανορθωτή..;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όχι άστον 2-3 χρόνια απάνω να δίνει υπερτάσεις, να βεβαιωθείς. Μην κάνεις βιαστικές κρίσεις.

Μην λες ''μηχανάκι'' το R1, έχουν ''ψυχή'' τα πράγματα, αν τους φέρεσαι έτσι, θα σου φερθούν κι αυτά με το ίδιο τρόπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να καταλάβεις τι έγινε .... χάλασαν αρχικά τα πηνία σου με αποτέλεσμα να την ακούσει και ο ανορθωτής. αυτό είχε ός αποτέλεσμα να μήν φορτίζει η μπαταρία σου και να τα παίξει και αυτή . Εσύ άλλαξες βολάν και πηνία και μπαταρία αλλα άφησες τον χαλασμένο ανορθωτή πάνω . Το ότι σου δίνει τόσο μεγάλη τάση είναι ξεκάθαρα ανορθωτής . Άλλαξε ανορθωτή γιατί με τέτοια τάση θα βράσεις την μπαταρία σου, θα κάψεις επίσης καναν εγκέφαλο και κανα κοντέρ και θα τρέχεις .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 ώρες, το μέλος Nikkosto έγραψε:

Καλησπερα σε ολους εδω μεσα.. το προβλημα μου εχει ως εξής .. ειχα θεματα με το μηχανακι να μην εχει σωστη ταση να μιζαρει και οταν το εβαλα με καλώδια μπροστα με αφησε στον δρομο αλλαξα μπαταρια και το προβλημα συνεχισε.. καταλαβα πως δεν φόρτιζε ποτε οποτε έλεγξα πηνια και βολάν .. τα πηνια μου ηταν καμμενα οποτε και αλλαχτήκαν το βολάν (ενισχυμένο) ηταν σε καλη κατασταση οποτε και το αφησα.. αφου αλλαχτήκαν την πρωτη μερα με μετρήσεις ολα ηταν οκ.. την δευτερη ομως μερα παρατηρησα υπερφορτώσεις της τάξης μεχρι και 20 V .. ξερετε τι μπορει να ευθυνεται..; Μηπως πρεπει να αλλαξω ανορθωτή..;

Ανορθωτής μυρίζει.

Κάντε μια μέτρηση και αλλάξτε τον.

Πριν φας εκ νέου μπαταρία & πηνία.

Αν ο ανορθωτής στο μηχανάκι σου είναι σε σημείο που δε παίρνει αέρα, βάλ' τον σε μέρος που παίρνει αέρα (ροή συνεχής)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα