Jump to content
ΜιχαληςΑ

Συνέχεια από Ανακατασκευή Honda Ax1 - Αγορά On-Off

Recommended Posts

Έχω κάνει rebuild το μηχανάκι και ευκαιρία για ταξίδι. Κοιτάω τα τελευταία υγρά κλπ όλα εντάξει, φρένα δυνατά, μπαταρία φορτισμένη, φλας φώτα εντάξει, διακόπτες μια χαρά. Τι άλλο? Εισιτήρια και έφυγα.

Φορτώνω και ξεκινάω. Το βάζω καράβι, φτάνω Πειραιά, κάνω κάτι βόλτες καφέ κλπ, και μέχρι στιγμής όλα  πάνε καλά. Ο κινητήρας λουλούδι. Το μόνο που με παραξένεψε είναι η υπερθέρμανση. Με 23-25 βαθμούς αέρα, έβγαζε πολύ ζέστη. Αλλά δεν μου φάνηκε πολύ έντονο. Ξεκινάω για Πάτρα. Στα μισά κάνω ένα διάλυμα γιατί δεν λειτουργεί το βεντιλατερ. Βάζω ένα καλώδιο με διακόπτη να το ελέγχω, και συνεχίζω. Η δεύτερη στάση δεν ήταν καλή, γιατί για κάποιο λόγο δεν είχα τάση στην μπαταρία. Δεν φόρτιζε. Ταχύτητα σπρώξιμο, και πήρε μετά από προσπάθεια. Συνεχίζω και λίγο πριν την Πάτρα, μου σβήνει στα διόδια από δική μου βλακεία. Είχα οδική και το άφησα Βατιδη. F.F. Ένα μήνα μπροστά παραλαμβάνω το μηχανάκι, με -170 κόστος σέρβις (3 μέρες δουλειά) με απλά αλλαγμένο ανορθωτη και χωρίς να δουλεύουν τα προβολακια, η δεξιά μεγάλη σκάλα (λολ, το έφτιαξαν ή το χαλασαν?) και δεν έπαιρνε μπροστά. Τον παίρνω και μου λέει δεν  πείραξα τίποτα μηχανικό μόνο ηλεκτρονικα. Όταν είχαμε μιλήσει μου λέει ότι θα χρειαστεί αλλαγή η λάμπα μπροστά και ο ανορθωτης, μετά δεν δούλευε το ντουι. A/w. Τελικά η βενζίνη για κάποιο λόγο ήθελε αλλαγή ήταν χαμηλά και εξατμίστηκε.

Το πήγα σπίτι, έκανα χειρουργείο και επανήλθε με 90 bpm. Φρέσκια βενζίνη, συνδέσεις κλπ ξαναέγινε όπου χρειάστηκε (μπήκε διπλός διακόπτης αντί για 2 μόνους).

Κόστος μεταφοράς 30 από Πάτρα - Αθήνα, 70 Αθήνα - Χίος.

Το αστείο είναι ότι όταν μιλήσαμε που τον ρώτησα τι έκανε και δεν παίρνει μπροστά είναι πως " το πήγα στην μεταφορική οδηγοντας" ενώ το είχαν συσκευάσει από το μαγαζί 😅

Άρα αποκλείετε να το πήγε στην μεταφορική έτσι... 

Αφού λοιπόν κάλυψα το ιστορικό, τώρα κοιτάω για άλλο μηχανάκι. Ναι δεν αξίζει τα χρήματα που έχω δώσει για να το φέρω σε αυτή την κατάσταση, καθώς δεν είναι όπως περίμενα, είναι μεν σε καλή κατάσταση αλλά κοιτάω πλέον για κάτι να βγαίνω παραεξω. Άρα κάτι σε 850 - 1000 cc, on off. 

Θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη των μελών. Τι να πάρω? Ταβάνι είναι τα 4.500.

Θέλω να κάνω ταξίδια αλλά να μπορώ να βγω και χώμα.  Εδώ βάλει και αγγελία για όποιον ενδιαφέρεται.  https://www.car.gr/s/ey35fbpt/

Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ετσι όπως το βλέπω, πήγες κατευθείαν μεγάλο ταξίδι χωρίς να κάνεις καλή δοκιμή, και έγιναν όλα αυτά. Θα τα φτιάξεις και θα συνεχίσεις. Και ααααν πάρεις και κάτι άλλο, πάλι Honda θα πάρεις βέβαια. 

Η έστω κάτι άλλο από Japan. Open bobs and vagene, μείνε μακρυα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα! 

Λυπάμαι για την αναστάτωση που πέρασες και χάλασε το ταξίδι σου.

Όπως είπε και ο @costikos, πριν πας ταξίδι με μηχανή, ελέγχεις την κάποια βασικά πράγματα όπως φόρτιση μπαταρίας, στάθμες υγρών κλπ. 

Ακόμα και με την Hayabusa, όταν είχα ταξίδι με πλοίο, η μηχανή περνούσε γενικό έλεγχο. Στις κοντινές εγχώριες διαδρομές πχ Θεσσαλονίκη-Αθήνα, απλά τα βασικά, έτσι και αλλιώς είχα οδική όποτε δεν με ένοιαζε και πολύ. 

Το πρόβλημα με τις παλιές μοτοσυκλέτες είναι αυτό, δεν ξέρεις τί θα σε αφήσει και πότε. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και να φτιάχνεται με ένα κατσαβίδι, μπορεί να είναι μια πιο σοβαρή βλάβη που να χρειάζεται ανταλλακτικά. 

Για το συνεργείο τί να σχολιάσω... 

Καλή συνέχεια σε ότι επιλέξεις να κάνεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 59 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Ετσι όπως το βλέπω, πήγες κατευθείαν μεγάλο ταξίδι χωρίς να κάνεις καλή δοκιμή, και έγιναν όλα αυτά. Θα τα φτιάξεις και θα συνεχίσεις. Και ααααν πάρεις και κάτι άλλο, πάλι Honda θα πάρεις βέβαια. 

Η έστω κάτι άλλο από Japan. Open bobs and vagene, μείνε μακρυα.

Έκανα έλεγχο και δυστυχώς ήταν εντάξει είχα κάνει μια βόλτα ~ 40 km, αλλά δεν μου έβγαλε την υπερθέρμανση και την φόρτιση. Η αλήθεια ο ανορθωτης ήταν μια φτηνή λύση. Οπότε πολύ πιθανό να με άφησε κάπου στην διαδρομή.

Είμαι μεταξύ βαραντερο και των άλλων, σκέφτομαι σοβαρά την αξιοπιστία της Honda που είναι καλή αλλά....

πριν 6 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Καλημέρα! 

Λυπάμαι για την αναστάτωση που πέρασες και χάλασε το ταξίδι σου.

Όπως είπε και ο @costikos, πριν πας ταξίδι με μηχανή, ελέγχεις την κάποια βασικά πράγματα όπως φόρτιση μπαταρίας, στάθμες υγρών κλπ. 

Ακόμα και με την Hayabusa, όταν είχα ταξίδι με πλοίο, η μηχανή περνούσε γενικό έλεγχο. Στις κοντινές εγχώριες διαδρομές πχ Θεσσαλονίκη-Αθήνα, απλά τα βασικά, έτσι και αλλιώς είχα οδική όποτε δεν με ένοιαζε και πολύ. 

Το πρόβλημα με τις παλιές μοτοσυκλέτες είναι αυτό, δεν ξέρεις τί θα σε αφήσει και πότε. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και να φτιάχνεται με ένα κατσαβίδι, μπορεί να είναι μια πιο σοβαρή βλάβη που να χρειάζεται ανταλλακτικά. 

Για το συνεργείο τί να σχολιάσω... 

Καλή συνέχεια σε ότι επιλέξεις να κάνεις!

Ευχαριστώ.

Ελπίζω να τα έχω εξαλείψει όλα πλέον. Θα δείξει, πάντως όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς. 

Ίσως αφιερώσω ενα 10 λεπτό να διπλό - ελέγξω την επόμενη. Να ειναι καλά οι οδικές που μας ξε- λασπωνουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 57 λεπτά, το μέλος ΜιχαληςΑ έγραψε:

Είμαι μεταξύ βαραντερο και των άλλων, σκέφτομαι σοβαρά την αξιοπιστία της Honda που είναι καλή αλλά....

Varadero=too much. Transalp 700, πιο ανθρώπινο. Ηηηη πιο παλιό Transalp που να είναι και Japan, να το μαστορέψεις και λίγο.

Αλλά ρε φίλε, 40 χλμ είναι 2 φορές το τετράγωνο, δε φτάνει για όχημα απο ολική επαναφορα.

Τροποποιήθηκε από τον costikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Varadero=too much. Transalp 700, πιο ανθρώπινο. Ηηηη πιο παλιό Transalp που να είναι και Japan, να το μαστορέψεις και λίγο.

Αλλά ρε φίλε, 40 χλμ είναι 2 φορές το τετράγωνο, δε φτάνει για όχημα απο ολική επαναφορα.

Το έμαθα με τον δύσκολο τροπο ότι δεν ηταν αρκετο ... Το βλέπω και το Transalp 700. Είναι καλό εμφανισιακά. Τα αλογα μου φαίνονται λίγα, αλλα το καταπίνουμε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα