Rane_ 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2022 Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος οδηγός το καλοκαίρι απέκτησα το πρώτο μου μηχανάκι, ένα kymco ppl s 125 μοντέλο του 2006. Το δούλευα χαλαρά μέχρι πριν τρεις εβδομάδες μέχρι που άρχισα να το δουλεύω καθημερινά για διανομές.. είχα κάνει ένα γενικό σέρβις και αλλαγή λαδιών τέλη Οκτωβρίου. Προχτες το πήρα για δουλειά και άρχισε να μου κάνει κάτι περίεργα.. έδινα γκάζι και ενώ ο κινητήρας δούλευε η μετάδοση Στον τροχό σταματούσε στιγμιαία με αποτέλεσμα το μηχανάκι να "φρενάρει" μόνο του.. όσο περνούσε η μέρα αυτό γινόταν όλο και πιο συχνά και έτσι αποφάσισα να σταματήσω τη δουλειά και να το πάω σ ένα μάστορα, μέχρι να φτάσω η μετάδοση είχε σταματήσει εντελώς και αναγκάστηκα να το πάρω στα χέρια, ο κινητήρας δουλεύει αλλά κάνει διάφορους θορύβους.. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο μάστορας και μου είπε ότι έχει μείνει από λάδια και έχει "κολλήσει" , πιθανολογεί λέει ζημιά γύρω στα 500€ περισσότερα απ' όσα δούλεψα δηλαδη.. μου πε πως αυτή είναι η εμπειρικη του εκτίμηση.. δεν το έχει ανοίξει εντελώς και μπορεί να είναι κάτι πιο απλό..δεν έχω καμία εμπειρία οπότε νιώθω πολύ ανασφαλής να δώσω τόσα λεφτά αν τελικά η ζημιά είναι τόσο μεγάλη οπότε μάλλον θα το πουλήσω αν πουλιέται αλλά θα ήμουν ευγνώμων σε οποιον έχει να δώσει κάποιο feedback κ κάποια συμβουλή για την όλη κατάσταση.. Ευχαριστώ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.877 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2022 Θα ευχόμουν να μην είναι κάτι σημαντικο, αλλα από τη στιγμή που άφησες το μοτέρ χωρίς λάδι, θα αναγκαστείς να βάλεις το χέρι σου βαθιά στη τσέπη αν θα αποφασίσεις να το φτιάξεις. Στο μέσο με το οποίο πας για μεροκάματο είναι αδιανόητο να μην ελέγχεις στάθμη λαδιού ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Αν πάλι αποφασίσεις να το πουλήσεις με αυτή τη βλάβη, τα χρήματα που θα πάρεις θα είναι ελαχιστα, η καρδιά του scooter είναι ο κινητήρας του. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.702 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2022 (τροποποιήθηκε) Η αλλαγή λαδιών έγινε τέλη Οκτώβρη και ξεκίνησες delivery τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή 3 μήνες μετά, με τα ίδια λάδια. Έτσι όπως το περιγράφεις ξέμεινε από λάδια και "κόλλησε". Το λάδι πέρα από το να λιπαίνει τα μηχανικά μέρη του κινητήρα, βοηθάει και στην απαγωγή θερμότητας. Τυπικά, όταν η στάθμη τους είναι χαμηλή, από την διαστολή των μετάλλων, το πιστόνι (συνήθως τα ελατήρια την ακούνε πρώτα) αρχίζει να τρώει τον κύλινδρο από μέσα, με αποτέλεσμα να έχει κενά και να χάνει και ένα μέρος της συμπίεσης του. Εσένα για να σου έκανε ξαφνικά φρεναρίσματα ο πίσω τροχός, πάει να πει ότι ξέμεινε εντελώς. Εφόσον το μηχανάκι είναι εργαλείο δουλειάς, θα δίνεις τεράστια προσοχή στην συντήρηση του. Μια από τις φοιτητικές μου δουλειές ήτανε το ντελίβερι για 1μιση χρόνο και ξέρω τι φθορές μπορεί να προκαλέσει σε ένα μηχανάκι. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 9 , 2022 από τον ShapeshifterGR98 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pan(dvs) 201 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2022 Στην αλλαγη σου εβαλε σιγουρα λαδια,η ξεχασε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2022 (τροποποιήθηκε) Από τα τέλη Οκτωβρίου, μέχρι το κόλλημα Μάρτιο,,, 1-πόσες φορές είχες ελέγξει την στάθμη του λαδιού; Βρήκες να έχει καταναλώσει λάδι στις φορές αυτές; Αν ναι, συμπλήρωσες ανάλογα; 2-πόσα χλμ είχε γράψει στο διάστημα αυτό το οδόμετρο; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 9 , 2022 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες