Jump to content
Rane_

"κόλλημα σκούτερ"

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος οδηγός το καλοκαίρι απέκτησα το πρώτο μου μηχανάκι, ένα kymco ppl s 125 μοντέλο του 2006. Το δούλευα χαλαρά μέχρι πριν τρεις εβδομάδες μέχρι που άρχισα να το δουλεύω καθημερινά για διανομές.. είχα κάνει ένα γενικό σέρβις και αλλαγή λαδιών τέλη Οκτωβρίου. 

Προχτες το πήρα για δουλειά και άρχισε να μου κάνει κάτι περίεργα.. έδινα γκάζι και ενώ ο κινητήρας δούλευε η μετάδοση Στον τροχό σταματούσε στιγμιαία με αποτέλεσμα το μηχανάκι να "φρενάρει" μόνο του.. όσο περνούσε η μέρα αυτό γινόταν όλο και πιο συχνά και έτσι αποφάσισα να σταματήσω τη δουλειά και να το πάω σ ένα μάστορα, μέχρι να φτάσω η μετάδοση είχε σταματήσει εντελώς και αναγκάστηκα να το πάρω στα χέρια, ο κινητήρας δουλεύει αλλά κάνει διάφορους θορύβους.. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο μάστορας και μου είπε ότι έχει μείνει από λάδια και έχει "κολλήσει" , πιθανολογεί λέει ζημιά γύρω στα 500€ περισσότερα απ' όσα δούλεψα δηλαδη.. μου πε πως αυτή είναι η εμπειρικη του εκτίμηση.. δεν το έχει ανοίξει εντελώς και μπορεί να είναι κάτι πιο απλό..δεν έχω καμία εμπειρία οπότε νιώθω πολύ ανασφαλής να δώσω τόσα λεφτά αν τελικά η ζημιά είναι τόσο μεγάλη οπότε μάλλον θα το πουλήσω αν πουλιέται αλλά θα ήμουν ευγνώμων σε οποιον έχει να δώσει κάποιο feedback κ κάποια συμβουλή για την όλη κατάσταση..

 

Ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα ευχόμουν να μην είναι κάτι σημαντικο, αλλα από τη στιγμή που άφησες το μοτέρ χωρίς λάδι, θα αναγκαστείς να βάλεις το χέρι σου βαθιά στη τσέπη αν θα αποφασίσεις να το φτιάξεις.

Στο μέσο με το οποίο πας για μεροκάματο είναι αδιανόητο να μην ελέγχεις στάθμη λαδιού ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν πάλι αποφασίσεις να το πουλήσεις με αυτή τη βλάβη, τα χρήματα που θα πάρεις θα είναι ελαχιστα, η καρδιά του scooter είναι ο κινητήρας του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η αλλαγή λαδιών έγινε τέλη Οκτώβρη και ξεκίνησες delivery τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή 3 μήνες μετά, με τα ίδια λάδια. 

Έτσι όπως το περιγράφεις ξέμεινε από λάδια και "κόλλησε". Το λάδι πέρα από το να λιπαίνει τα μηχανικά μέρη του κινητήρα, βοηθάει και στην απαγωγή θερμότητας. Τυπικά, όταν η στάθμη τους είναι χαμηλή, από την διαστολή των μετάλλων, το πιστόνι (συνήθως τα ελατήρια την ακούνε πρώτα) αρχίζει να τρώει τον κύλινδρο από μέσα, με αποτέλεσμα να έχει κενά και να χάνει και ένα μέρος της συμπίεσης του. Εσένα για να σου έκανε ξαφνικά φρεναρίσματα ο πίσω τροχός, πάει να πει ότι ξέμεινε εντελώς.

Εφόσον το μηχανάκι είναι εργαλείο δουλειάς, θα δίνεις τεράστια προσοχή στην συντήρηση του. Μια από τις φοιτητικές μου δουλειές ήτανε το ντελίβερι για 1μιση χρόνο και ξέρω τι φθορές μπορεί να προκαλέσει σε ένα μηχανάκι. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι...

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Από τα τέλη Οκτωβρίου, μέχρι το κόλλημα Μάρτιο,,,

1-πόσες φορές είχες ελέγξει την στάθμη του λαδιού; Βρήκες να έχει καταναλώσει λάδι στις φορές αυτές; Αν ναι, συμπλήρωσες ανάλογα;

2-πόσα χλμ είχε γράψει στο διάστημα αυτό το οδόμετρο;

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...