Jump to content
CryptonXuser

Επαναπρογραμματισμός ύστερα απο καθαρισμό σώματος injection σε crypton x??

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια εχω ενα yamaha crypton 135 και ύστερα απο 57.000χλμ λεω να καθαρισω το σωμα injection αλλα λενε πως εαν αφαιρεσεις το tps για να ξανα λειτουργισει το μηχανακι θα χρειαστει επαναπρογραμματισμο ισχυει η ειναι μυθος;;

Ευχαριστωω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στο manual του Address πάντως (Mikuni σώμα έχει και εμένα) προειδοποιεί, το TPS και οι αισθητήρες αέρα (πίεσης/θερμοκρασίας) να ΜΗΝ αφαιρεθούν γιατί έχουν συγκεκριμένο σετάρισμα από το εργοστάσιο. Πιστεύω, κάτι ανάλογο ισχύει και για το Yamaha. Συνεπώς, για να σου λένε να μην τα βγάλεις, μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Εν τέλει, απλά αποσύνδεσε τα καλώδια, ΜΗΝ βγάλεις όλον τον αισθητήρα μαζί. Αποσύνδεσε τα καλώδια, την ντίζα γκαζιού, καθαρίζεις το σώμα καλά με σπρέι και τα ξαναβάζεις όπως ήτανε. Ούτε την βαλβίδα ρελαντί (το "τσοκ" δηλαδή)  θα βγάλεις.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Στο manual του Address πάντως (Mikuni σώμα έχει και εμένα) προειδοποιεί, το TPS και οι αισθητήρες αέρα (πίεσης/θερμοκρασίας) να ΜΗΝ αφαιρεθούν γιατί έχουν συγκεκριμένο σετάρισμα από το εργοστάσιο. Πιστεύω, κάτι ανάλογο ισχύει και για το Yamaha. Συνεπώς, για να σου λένε να μην τα βγάλεις, μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Εν τέλει, απλά αποσύνδεσε τα καλώδια, ΜΗΝ βγάλεις όλον τον αισθητήρα μαζί. Αποσύνδεσε τα καλώδια, την ντίζα γκαζιού, καθαρίζεις το σώμα καλά με σπρέι και τα ξαναβάζεις όπως ήτανε. Ούτε την βαλβίδα ρελαντί (το "τσοκ" δηλαδή)  θα βγάλεις.

Καλός φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ αυτό θα κάνω μην με βάλω με μπελάδες!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 ώρες, το μέλος CryptonXuser έγραψε:

Καλός φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ αυτό θα κάνω μην με βάλω με μπελάδες!!

Επίσης φρόντισε να καθαρίσεις και την δίοδο αέρα του ρελαντί. Είναι μια μικρή τρύπα μπροστά από την πεταλούδα, εμένα την έχει πάνω και δεξιά. Τέλος, όταν τελειώσεις και ξαναβάλεις το σώμα στο μηχανάκι, φρόντισε να μην τραβάει αέρα από εκεί που κουμπώνει το σώμα με τον λαιμό.

Για να το δεις αυτό, θα ψεκάσεις λίγο σπρέι περιμετρικά και θα βάλεις μπρος. Αν το ρουφάει, τότε τραβάει αέρα, κάτι το οποίο διορθώνεται με καινούρια φλάντζα...δεν κοστίζουν πολύ.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα